Sanırım en büyük mesafe "iki kalp arasında hiçbir zaman birleşmeyecek" olandır. Uzaktan severken bir bütüne dönüşüp kenetlenen yürekler asla mesafelere yenik düşmez. Sahi sevene ne engel ki mesafeler olsun? Kabul edelim zordur, yanınızda yakınınızda görüp sevmekten daha büyük özveri gerektirir. Bol bol sabır ve temel güveni sağlamayı esas bilir. Görüşeceğiniz günü iple çekersiniz. İçinizi ısıtan koskocaman bir gülümsemeyle karşılarsın ve buruk bir hisle uğurlarsın sevdiceğini. Hiç ayrılmayacağınız günleri düşlemekle geçer ömrünüz. Zorluğundan daha bir güzeldir ve özeldir; her bünye kaldıramaz bundan sebeple. Yanıbaşınızdaki herhangi birinin hissettiremediğini, o yüzlerce kilometre öteden hissettiriyorsa aradaki mesafelerin hiçbir önemi kalmaz. Dile kolay dersiniz lakin ruhunuzun derinliklerine dokunan biriyle karşılaşmak mesafelerden de zor olsa gerek. Ne diyelim, mutlu sonla ersin tüm uzak mesafe ilişkileri; aşkı kilometrelerin ötesine sığdırabilir misin?
Mesafeler aşka engel değil. Sevmek istemeyen mesafeyi bahane ediyor. Önemli olan kalpler, arada ki sevgi, birbirimize olan davranışlarımız. Gerisi halledilir. Allah gönül uzaklığı vermesin.
Bir çok insan için uzak mesafeli ilişkiler çok zordur hatta bitmeye mahkumdur durmadan çevresinden olumsuz düşünceler duyup şüphe içine girersin. Tabi ki gerçek bir güven sevgi yoksunluğu varsa... Her ilişkinin kendine özel yanları vardır mesela normal yakın mesafeli ilişkilerde sıradan gelen bir çok şey arada mesafe varsa çok özeldir. Elini tutmak istersin durmadan hayalinde onu koklarsın, göz göze gelmek dokunmak ya da sarılmak çok özel şeylerdir. Arada mesafe varken insan sadece tenine dokunmayan mahrumdur, ruhuna dokunmak için mesafelerin önemi yoktur ve sevginin asla mesafesi olamaz. Uzaktan seviyorum seni dokunmadan, koklamadan, saçının arasında ellerim kaybolmadan seviyorum diyebilen herkes uzaktan da sevebilir.
Evet mesafeler sevgiye engel değil sevgi birbirnin elini tutup ve ya resimde öpüşen insanlar koyup öpüşmeyi sevgi sanmak değildir öpüşmek birbirini sevme anlamında değildir niye böyle bir resim koydunuz acaba "İnsan sevdiğini ateşe atar mı?" ondan böyle şeylere gerek yok uzaktan da sevilir yakından da sevilir ama iki türlüde sevdiğini ateşe atmadan.
Bilemiyorum seviyor muyuz yoksa mış gibi mi yapıyoruz. Bence az ihtimalleri kenara koyarsak hayır demek istiyorum, öldürmez süründürür bu şey çünküm. Aslında peç insan yanında da peçtir güven önemli, hem sevgi kaf dağının ardında da olsa almak gerekir ama. Pff zor ya, mesafeler katilidir çoğu şeyin.
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
29
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evet neden sevemeyim, bak mesela bu adamı öyle şehvetle arzuluyorum ki üstümdeymiş gibi hissediyorum her düşündüğümde acayip bir his ya içim bir hoş oluyor içim yanıyor adeta bunun yüzünden 🙈🙈🔥🔥
Aynen knk o kadar aşığım ki vahşi bir şekilde arzuluyorum istiyorum gerçekten aşığım 😍 da dede demesek 🤔 çok yaşlı değil çünkü sadece olgun 😋 peki denk geliyon da neden yorum yapıp beğenmiyon görüşümü 😂
Bir dahakine paylaşmam belki daha çünkü hep aynı yorumları alıyorum yok dede yok deden yaşındaki yok moruk yok çürümüş yok pörsümüş vs. vs. 😏 e tabii olgun ne ya toy mu 🙈😂
Elbette ki zorlukları var. Ama sevilmez diye bir şey yok. Kötü yanı da çok. Mesela uzak mesafe ilişkini uzun süre devam ettirdin ama sonuç olarak ayrıldınız. Kolay kolay yeni birileriyle ilişki düşüncesini geç tanışma fikri bile uzak geliyor insana.
Seviyorsan uzak yakın fark etmez ama şöyle birşey var onu telefonda kendini anlattığı kadar tanırsın seni kandırabilir yani uzak mesafede güven asla olmaz
Sevmek sıkıntı değil de ozleyince insan bazen psikopatlasabiliyor. Kıskançlıklar vs. ilgi isteyeyim derken karsindaki ile yabancilasiyor insan bir muddet sonra bence. Uzak mesafede zor.
Bu masala inanmayın arkadaşlar, uzakta olan biri yanına birini alıp sizi idare eder bu değişmez bir şey malesef. Edepli olan tek bir kişiye kalbini bağlayan kimse kalmadı nesli tükendi onların.