Süpriz hediyeler ya da jestler insani daha mı mutlu ediyor?En anlamlı hediyeler ansızın beklenmedik anda gelen en sevdiğim çiçekler ve spesiyal çikolata 😋😋😋 afiyetle yiyorum...❤❤❤
Daha anlamlı çünkü tamamen kimyasal. 14 Şubat'ta sevgilinin hediye alma olasılığı yüksek olduğu için beyin zaten bekliyor bunu, bir sürprizi kalmıyor. O yüzden hediye alınca da salgılanan hormonlar fazla yüksek seviyelere çıkmıyor. Ama tamamen sürpriz olunca daha çok mutluluk hormonu salgılıyorsun. O yüzden ilişkinin başında yaşanan heyecan kaybolmaya başlayınca sevgiline hediye almak, ilişkiyi canlı tutabilir yani. Mesela restoranda müşteriye sunulan et iyi pişmemiş diyelim. Müşteri geri gönderiyor siparişi, yenisini yapıyorlar getiriyorlar falan... Müşterinin restoranla ilgili duygularını yeniden pozitife çevirmek için yemekten sonra normalde yapılmayan küçük bir tatlı ikramı yapılabilir. Ben de çalışırken bir yerden yemek söylüyordum, bir gün geç getirdiler baya, yemek saatim geçmişti hatta, dedim yeterince erken sipariş vermeme rağmen geç getirdiniz, geri gönderdim, almadım. Zaten marketten sandviç almıştım... Bir daha da buradan sipariş vermem dedim kendi kendime. Sonra bana durup dururken tatlı gönderdiler. :D Sonra tabi o restorandan sipariş vermeye devam ettim. Bu sefer saatinde geliyordu. Belki de kuryeleri değiştirdiler, yeni açılan bir yerdi...
Kesinlikle öyle. Çünkü belirli tarihleri çoğu kişi biliyor; evlilik yıldönümü, sevgililer günü vs. zaten herkesin o gün hediye almaya endeksli olduğu bir gün. Aslında o tarz günlerde içimizden geldiği için değil, kendimizi mecbur hissettiğimiz için hediye alırız daha çok. O günler sanki özellikle hediye alınması gereken günlermiş gibi. Çünkü toplum tarafından bize öyle dayatıldı. Oysa normal bir zamanda alınması ben seni herhangi bir hatırlatıcıya ihtiyaç duymadan her an hatırlıyorum, önemsiyorum demek.
Sevgililer günü ile alakalı düşüncelerim, bu konu ile alakalı olan fikirlerim ile tamamen paralel.. Özellikle doğum günü, sevgililer günü gibi "özel" günlerde alınan hediyeler, mecburiyet neticesinde gibi geliyor bana..
Sevdiğiniz insanı hiç beklemediği bir anda yemeğe götürmek, evinizde güzel bir masa hazırlayıp davet etmek, ufak sürprizler ile kendisini mutlu etmek ve bu mutluluğa şahit olmak gibisi yoktur..
Kendisine karşı hislerimin kalmadığını bilsem de, eski kız arkadaşıma 1 hafta boyunca uğraşıp, çello ile yaptığım bestelerimden oluşan bir cd hediye etmiştim ve o anki mutluluğunu tarif dahi edemem.. Evet kötü bir şekilde bitti bu ilişki, yanıldığımı fark ettim çoğu konuda fakat pişman da değilim açıkçası, ne olursa olsun zaman geçirdiğim biri.. Üzerinden çok zaman da geçse, bu gibi anlamı büyük sürprizleri unutamıyorsunuz, sıradan bir hediye değildir seven kişinin beklediği, sevildiğini hissetmek istemesidir..
Maşallah diyeyim öncelikle🙂 Hediyeleşmek gerçekten çok güzel bir şey. Karşıdaki insanın bize sefer vermesi, onun aklında olma fikri ve üztelik bunun için zaman ve emek harcayıp bir hediye etmesi gerçekten insanı mutlu eder. İçten içe ruhu okşanır insanın. Sizinki gibi zamansız olmasıda bütün bu saydıklarımız dışında ekstra heyecan ve tutku katıyor
Özel günlerde (doğum günü, kadınlar günü, sevgililer günü vs) karşı tarafın hediye alacağını az çok anlarız ve o moda gireriz. Lakin ansızın gelen hediyeler gerçekten çok mutlu ediyor.
Merhaba, Hediyeleşmek güzeldir, kalbi yumuşatır ve bence de sebepsiz değilde muhakkak sebebi vardır alan kişi için değerlidir ona layık olan kişi. Gün ve belli bir tarihe, zamanın esaretine girmeden verilen hediye daha makbul ve anlamlıdır.
Sebepsiz olan hediye en anlamlısıdır. Zoraki günlerde zoraki alınan illa bir anlam yüklemek gereken hediyelerdir. Ansızın gelen ise düşünüldüğünü , sevildiğini hissettirendir.
Çok tatlı bir his, Beklemediğimiz bir anda bizi mutlu edecek bir hediye... Asıl güzel kısmı ise özel , sevdiğin bir kimseden gelmesi. Küçücük bir çiçek dahi uzun süre beni mutlu etmeye yeterli...💕🥰
Kesinlikle öyle. Hediye dediğin içinden geldiğinde alınır bunun doğum günü sevgililer günü anneler günü falan olmaz. Hediyenin günü olmaz sonuna kadar bunu savunacağım💕
Kesinlikle. Çünkü hediyeyi alan taraf biliyor ki ne özel bir gün ne de onu hediye almaya iten bir başka sebep var ortada. İçinden gelerek alması dışında..
Özel günlerde alınan zoraki hediyelerden ise, içten geldiği için alınan sebepsiz hediyeler tabiki.. Bu yüzden özel günlerde hediye almayı da vermeyi de sevmem.
Bu çok özel bir durum değil. Senin laf sokma cabalarin bunlar. Geteksiz bos ve seviyesiz yorumlar yapma cabalarindasin. Senin ne olduğunu görmüş oldum böyle bir eleştiriyi yapıyor olman senin kaliteni gosterir.