Erkeklerin dünyası basittir.. Kendi doğa ve dengesi üzerinde aynı denklikte ki bir yaşam formu istemezler. Kadın olarak da.. Sığ yaratıklardır bu açıdan. Güdüyü bu şekilde açıklayabiliriz.
Soruna gelecek olursak, güçlü Bir kadını kendi düzen ve varlığını tehdit edecek boyutta hükmünü geçiremiyecek olması en etken neden. Sevgisinin yaninda bu güdüyü de her daim içinde besler.
Dediğim gibi basit yaşam formu..
Ekonomik özgürlüğünü kazanan her kadın hiç bir egemenliği kabul etmez. Erkek , içine kendisini doldurduğu ve yöneteceği bir kadın profili ister. Hükmetmek. Kendisini güçlü hissetmek adına. Basit bir bencillik bana göre. Toplumun ataerkil yapılardan , boylardan bu zamana kadar gelmesi de temeli..
Bana göre ise, kadın tarih boyunca her daim erkeği alt etmiş , ve istediğinde her şeyi başarabilecek bir yaşam formu.
Kadınları sevin , hayatlarına ortak olun. Sahibi değil..
Güçlü bir kadın iyi bir kadındır bana göre Ama bazen güçlü kadınlarında bir erkeğe ihtiyacı olduğunu hayatına almak istediği erkeğe hissettirmeli Ben güçlüyüm sana ihtiyacım asla olamaz elektriğini vermek erkeği uzaklaştırır..
Bu soruya bile güçlü kadınlara övgüler sunarak cevap veren erkeklerin hepsi sözde öyleler. Evet güçlü kadına saygı duyarlar. Ancak daima güçsüzlerle olurlar. Bu yazının çok benzerini yıllar evvel okumuştum. Ve evet çok doğruydu çünkü “sen güçlüsün bunu da atlatırsın” cümlesini duymuştum. Ve içimden güçlü değilim deyip göz yaşı döksem de susup gülümsemiştim her zamanki gibi. Diyecek sözüm yok. Hayat böyle bir şey ne yazık ki! Seni tanıdığım kadarıyla harika bir insansın. Ve seni üzen kendine eder senin gibi bir insanı kaybettiği için!
Çünkü güçsüz bir kadın üzerine hakimiyet kurmak çok daha kolaydır ayrıca eğer özgüveni olmadan yetiştirilmiş bir kadın ise karşısındaki erkeği terk edemez ve adamın isteklerini yerine getirmek zorunda kalır bu sizce kimin işine yarar? Tabiyiki erkeğin bu yüzden erkeklerin geneli güçsüz kadınları ister. Hatta kendi karısı ne kadar güzel olsa bile ayaklarının üzerinde duran bir kadınsa çirkin ama bir erkeğe muhtaç kadınların daha çok tercih edildiğine çok şahit oldum...
Nedense bu güçlü kadınlar küçükken hiç boş durmamış herşeyi görmüş yaşamış sonra tövbe etmiş rahmanii olmuş ağlıyorlar vay niye sevilmiyoruz. Risklisiniz direksiyonda olmak ister erkek kontrol onda olmalı. Siz kadar gezip bilen gören erkekleri bulun onlardanda siz korkarsınız 😂😂
Neden güçsüz seçeriz? Amacımız hayatımıza değer katmak veya birinden eksik anlarımız ve yanlarımız için destek almaksa güçlü olanı seçeriz. Çünkü dostlarımız sevdiklerimiz en güçlü olsun isteriz.
Amacımız birilerini oyuncak gibi kullanmak ve kendimize köle yapmak ise tabiki güçsüz olanı seçeriz. Kimse düşmanı güçlü olsun istemez. İşimiz bitipte çöpe atınca geri gelememesi ve bizden öç alamaması lazım.
Gerçek değeri bilmeyen insanların düştüğü yanılgı ne yazık ki pek azımız bu gerçeği görebilecek olgunluktayız ya da o olgunluğa erişebilmek için bir takım üzüntüler yaşamamız gerekiyor. Sonuna kadar katıldığım bir yazı. Altında yatan sebep her işini kendi çözmeye çalışan kadın , erkekte ona ihtiyaç duymuyor havası yaratabiliyor. Ama aciziyet girince erkek, kendini erkek gibi hissediyor. Ego sanırım.
Erkekler hükmedebileceği kadınları ister hayatında. Kendi kadar güçlü kadınla asla başedemez. Bu yüzden güçlü kadınlar genel olarak yalnız ölürler, ama ben herzaman şunu söylerim hayattaki en zor iş bir insanı sevmektir ve onun için yaşamaktır gerisi hikayeden ibarettir.
Erkeklerin kahır ekseriyeti kendilerinden zeki, güçlü ve bilgili kadınları sevmezler. Zeki, bilgili ve güçlüyü yönetmekte, yönlendirmekte zordur çünkü. Sorgulamayan, bilmeyen, ayak diremeyen her söylenene inanan ve yapan kadınları tercih ederler. Bu konu sosyoloji konusu felsefeye de girer uzun ve bir çok açıdan incelenebilir. Merak edenler Toplumsal Cinsiyet Sosyolojisi başlığı ile internette araştırma yapabilirler.
Erkeklerin çoğu kadının ekonomik gücünün olmasını vs kendi üstünlüğü için tehdit olarak görürler. Bu saçma sapan üstünlük yarışında erkek her konuda ipleri kendi elinde tutmak ister. Maalesef çoğu erkek bunu aşamadı bir türlü.
Ancak şuda var görmemiş bir kadın sonradan elde ettiği güç ile kendi eşini beğenemeyebiliyor böyle çok olaya tanıklık ettim sonradan okuyup avukat olan bir kadın kocasını boşamıştı vs.
Onu ben de nedenini anlamış değilim. Muhtemelen kendisi güçsüz, özgüvensiz olduğu için özgüveni yüksek olan baş etmek kolay olmayacak. Zoru sevmez insanlar çünkü. Kolaya kaçmak daha cazip gelir. Güçlü kadınları severim her zaman takdir ederim.
Güçlü kadınlar' erkeklerin sırtını dayadıkları emin bir huzurdur' Zayıf kadınlarada güçlü bir erkek yaslanmaz' sen hiç bir filin karıncaya yaslandığını görebilirmisin'' ♫
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > "Güçlü kadınlar vardır, her işlerini kendileri halletmeye çalışan.."💢Karşı cins; neden "güçlüyü beğenip", güçsüzü "tercih" eder?
En İyi Cevaplar