Biz erkeklerde bazıları hariç bu durum başımıza gelmemiştir Ama malum yine kadınlar eziliyor. Erkeklere gelince ev işlerini kadınlar yapar. aslında bir taraftan haklılar (tabi ev hanımı ev işi dışında bir iş yapmıyorsa) Eğer ki dışarda çalışıyorsa o zaman durum farklı olabilir. Belki zenginler bunu dert etmez hizmetçi alır eve ama herkesin durumu farklı. Bu yüzden göreceli. Deyim yerindeyse yerine göre davranılmalı. Oluşan tüm ihtimaller göz önünde bulundurulmalı. Ondan sonra karar verilebilir bu soruya!
Bir söz var "tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır" diye. Benim muhattap aldığım insan konu ne olursa olsun benim ile iletişim kurabilmeli, hoş görü denilen şeyi rehber edinmeli. Konu ne olursa olsun, kaba dil ile söylenen bir şeyi yapacağım varsa da yapmam. Yahu güzel dil ile söyle, canımı ye. Boynum kıldan ince hatta. Medeniyet denilen şey bu kadar uzak olmamalı ya.
Etkilemez. Ben de emir kipi kullanmak isterim. Sürekli resmiyet bayar. İnsan en yakını ile el alemle konuşur gibi konuşmamalı. Sadece dışarıda toplum içindeki hitap şekliyle, evde aile içindeki hitap şekli biraz farklı olabilir. Başka insanların arasında yanlış anlaşılmaması için biraz daha dikkatli konuşulur o kadar.
Tabiki ilişkiyi olumsuz etkiler. Karsılıklı birbirine saygın yoksa ilerisi de yoktur. Rica etmek, lütfen demek küçültmek değil erdemliktir bu kadın içinde erkek içinde öyle. Erkek üstün sanar kendini ama aslında değildir çünkü kadın olmadan erkek olamaz. Erkek olmadan da kadın olamaz.
Hiç sevmem bu kim olursa olsun kimseyle öyle konuşmam kimsenin de konuşmasını istemem konuşan andavallar oluyor ama anlayacaklari dilde yapmamalarını anlatıyorum
belırlı bır esıkten sonra asıl ''mısın musun lutfen rica falan bayar ınsanı.. saygısızlık degıldır bu.. aksam eve ekmek lazımsa 2 ekmek al dıyecek yalvarmayacak yani:) ya da ben o cayı dılenmeyecegım bana cay koy deyınce koyacak:)
Sevgilinizin her dediğini böyle anlarsaniz sıkıntı büyük olur.. ben biraz hicvedebilir ironi yapabilirim.. maksadım üzüm yemek! böyle keskin olmanız size zarar verir😉
Aksine bana emrederek konuşması beni mutlu eder , istediği herşeyi yapmak zorunda olduğumu söylemesi , gözlerime bakarak beni yönetmesi, Bunları dediğim için eleştiri alabilirim ama o zaten bana prensesi gibi davranıyor her zmn ama kendisine karşı olan sorumluluklarımı yapmamı istediginde emrederek söylemesini istiyorum, ve öylede yapıyor
Beni normal hayatta tanıyan herkes adalet terazimle bilir beni , hak hukuk eşitlik hayat felsefemdir , fakat eşime karşı böyle olmaktan hoşlanıyorum, bu benim seçimim, herkesin seçimi yaşamı kendine
kesinlikle etkiler çünkü bu onun beni düşünmediğini ve ilgilenmediğini gösterir ki bu da zaten bir ilişkide olması gereken en önemli etkendir illaki beni olumsuz etkileyecektir gerek ruh halim olsun mutlaka bir çöküş yaşayacaktır
Ben hiç sevmem. Bana göre erkeğe emir verilemez bu şekilde konuşulmaz. Bana bu şekilde konuşanla bir ilişki yaşamam. Zira erkeğin saygıdeğer olması gerekir. Kadının da sevgili olması gerekir.
En İyi Cevaplar