Ben 23 eşim 34 yaşında 1 bebeğim var ve beni her gören bekar sanıyor çok kucu k gosteriyorum ve çok bakimliyim ustume basima çok dikkat ederim temizim. Eşimle uzun süredir limoniyiz açık söylemek gerekirse çocuk için sürdürüyoruz. Önden 1 dışı çıktı diyorum git şunu yaptır bir türlü gitmiyor normalde de çok büyük gösterir abisi berber ama terzi kendi söküğünü dikemez ya öyle korkar bir tras olmaya. 4 5 gündür de almış köyden eski bir dede kazağı pantalonu onları giyip duruyor var dolapta olmasa neyse. Bugün yemin ettim çıkardığı gibi kaldırıp atacağım onları. Istiyorum temiz olsun üstü başı yok. Hepten saldı kendini bende uzaklastim o yüzden baba kız g8bi duruyoruz yan yana millet de bunu laf ediyor kız gibi karısı var vs diye yine onları giymiş dedim cikaf sunlari artk ustunden az kendine bak sanane diyor ne yapayım bir akıl verirmisiniz?
Cevabın nedir?
+1 yılŞu anda 23 yaşında olan kişi ile 34 yaşında olan kişilerin yaşadığı çocukluktan gördüğü eğitim hayatına, karatkeri ve kişiliği oluşurken sahip olduğu imkanlara kadar çok ciddi farklar var. Aslında 11 yıl çok uzun bir zaman değil. 11 yaş da öyle abartılacak bir yaş farkı değil. Normalde belki şu anda 80'li 90'lı yıllarda olsak aranızda bu kadar ciddi anlayış farkları olmayacaktı ama gelin görün ki özellikle 2004 yılı sonrası dünyada ve Türkiye'de, insan hayatındaki ani değişiklikler ve bu değişikliklerin 1996 ve sonrası doğanların çocukluğuna denk gelmesi, 95 ve öncesi kuşakla sonrası kuşak arasında sanki baba oğul kadar yaş farkı varmış gibi bir kuşak farkı oluşmasına neden oldu. Şimdi ben 28 yaşındayım ama 23 yaş ve altındaki insanların kişisel bakım, film, müzik, eğitim, eğlence, aşk ilişkileri, evlilik gibi konularda benden çok farklı düşündüklerini görüyorum ve aramızda sadece 5 yaş olan insanlarla bile bazen kolay kolay anlaşamıyorum. Sanki kardeşim yaşında değil çocuğum yaşındalarmış gibi hissediyorum. Dolayısıyla eşinizle sizin aranızda böyle bir sorun olmasına da şaşırmadım. Ben şahsen bakımı, giyim kuşamı, temizliği, düzeni, giydiğim şeyin günümüz koşullarıyla fazla çelişmemesini falan önemserim. Fakat diğer taraftan bizden sonra gelen kuşağın da bu konuda aşırı abartılı davrandığını gözlemliyorum. İstisnalar hariç yeni nesilin doğallığa ve sadeliğe de hiç tahammülü yok. Her şey moda, her şey seküler, her şey tarz olmalı gibi bir anlayış seziyorum.
Evli insanlar arasındaki anlaşmazlıklarda karşılıklı iyi niyet ve karşılıklı fedakarlıkla sorun çözüleceğine inanırım. Sizin ona imaj ve kişisel bakım konusunda yardımcı olmaya çalışmanız güzel. Bu tek başına yetmiyor tabi. Onun da size "sanane" falan gibi artniyetli samimiyetsiz şeyler söylememesi lazım. "Sanane ben böyle istiyorum böyle olacak" diyecek kişi ile anlaşmak mümkün değil. Sadece evlilikte değil hiçbir yerde.
Fakat şunu da unutmayın derim. Karşınızdaki kişi 34 yaşındaysa, sizin de ondan 23 yaşındaymış gibi davranmasını ve giyim kuşamdan yaşam tarzına kadar tam bir 23'lü olmasını isteme hakkınız yok. Siz de biraz gerçekçi olun derim. O sizi utandırmayacak şekilde giyimine kuşamına ve bakımına dikkat etmeli ki bu konuda sizin ona yardımcı olmanız çok önemli. Sizin de artık gençlik evresini tamamlayıp yetişkinlik evresine geçmekte olan bir insandan çok enerjik ve cool olmasını beklememeniz lazım.42 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun size çok güzel tane tane olması gerekeni yazmışsınız. Çoğu kişi boşanın demiş bende öyle derdim büyük ihtimalle bir takım tecrübeler yaşamasaydım. Boşanmayı ağzımıza almak ne kadar kolay değil mi? Yapmak zor yıkmak çok kolaydır bunu toplum olarak iyi kavramamız lazım. Yapıcı olmak lazım ortada yıkıcı olmayı gerektiren bir problem yok. Eşi belki değişir belki değişmez ama bu sebeple dağılmamak lazım. Sabredin, mücadele edin. Allah kolaylık versin hanımefendi
- +1 yıl
@глубокиеводы Haklısınız kesinlikle
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılYaş farkı için bir şey diyemem ama onu da evlenirken ilerisini düşünerek karar verebilirdiniz gibi düşünüyorum kimi insan 34 yaşındadır 27 - 28 gibi gösteriyordur ; kimi insan 25 yaşındadır 35 gibi gösteriyordur. İkinci konu ise çocuk için evliliği sürdürme olayı. Boşanma olayını siz çok yanlış anlamışsınız hem siz hemde eşiniz için diyorum bunu.. Boşanma olayı evde size kötü davranıyorsa , kaba kuvvet yani ; veya aldatıyorsa sizi , çalışmayıp eve para getirmiyorsa veya bunun için bir çaba sarf etmiyorsa , boşanma sebepleri asıl bunlardır. ASLA bir kıyafet, giyim , kişisel temizlik gibi şeylerden boşanılmaz. Alırsınız karşınıza güzel güzel konuşursunuz ikaz edersiniz ve orta bir yolu bulursunuz. Bunlar konuşularak halledebilecek şeyler çünkü.. Tabii ki birbirinizin kalbini kırmadan , rencide etmeden.. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış.. Kendine ve Size karşı olan saygısı asıl burada önemli olan. Şayet bunlar varsa tabii ki değiştirecektir.. Ayrıca lütfen bunu iyice bir kontrol edin eşiniz bunalımda olabilir ; aklında , beyninde ters giden bir şeyler olabilir size açılamadığı.. Mutluluklar diliyorum..
00 Yorumla
Merhaba gizlim saklım,
Yahu kocan bakımsız, sen bakımlı görenler bir de şunu demeyi akıl etselermiş keşke 'Kendine baktığın kadar kocana da baksaymışsın.'
Tarihten günümüze yuvayı kadınlar yapar. Al herifini götür alışveriş merkezine beğendiğin kıyafetleri al ve giydir. Götür güzellik merkezine beğenmediğin neresi varsa bir koltukta sen diğer koltukta o ne istiyorsan yaptırın kendinize. Götür bir diş hastanesine sen kontrolden geç o vidalı diş estetiği yaptırsın. Götür adamı yürüyüşe, spor merkezine..
Benim için kadın, kocası kadardır. Koca, hanımı kadar...
Bunu neden söyledim yıllar içinde eşler birbirine benzer. Sen eşini kendine benzetemezsen, sen ona benzemek zorunda kalacaksın bilgine!.. 🤣20 Yorumla
anladığım kadarıyla sen boşanmayı kafana takmışsın ama inan hiç öyle sandığın kadar kolay ve güzel bir hayatın olmayacak hem tek başına yaşayıp çocuğunu büyüteceksin ki çalışacağın için bunu yapamayacaksın başkalarına bırakacaksın çocuğunu hem de kendine zaman ayırmaya çalışacaksın ki bu da çok zor hatta imkansız o yüzden silkelen kendine gel kocanla orta yolu bulmaya çalış onu bir şekilde ikna et ve istediklerini yaptır. Unutma erkekler çok basittir istediğin her şeyi yaptırabilirsin yeter ki doğru kanalı kullan bu kanal her şey olabilir onu da sen bulacaksın.
75 Yorumla- +1 yıl
Kocasının kafa yapısı böyle demekki düzeltir ama bu süreçte çok yıpranır
- +1 yıl
cok dogru bir kadin isterse erkegi yonetr. istedigi kadar sert olsun. kadin isterse yonetr.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
99
Cevap
182Cevap
+1 yılBir tek dış görünüşten ötürü biriyle ayrılmanla alakalı yorumlar gördüm. Onları kınamakla birlikte seçeneklerinin daha çok olduğunu düşünüyorum. Öncelikle iş hayatı nedir? Maddi giderleriniz ve onun sırtındaki yük ne boyutta? Hayata olan heyecan sadece güzel bir eş ve düzenli bir hayat demek değil. Hobiler edinmeyi bıraktı mı?
Yani eve döndüğünde onu çok yoran bir işi varsa, artık iyi görünmek, saç sakal insanı çok da derde sokmamaya başlayabilir. Geçtiğimiz yıl çok ağır bir işte çalışıyordum. Bekarım, tek yaşıyorum. Evim derli toplu değildi ve kıyafetlerime, ne giydiğime ya da saçımı aylık düzenli berbere gidip kesmeye vakit ayırmak bana zor geliyordu. Şimdi çok hafif ve rahat bir iş temposuna girdim. Sürekli evim düzenli, temiz ve tertipliyim. Bu biraz da dinlenmeye ayıracağım vakti bunlara harcamaya değer mi sorusuna, gün içi yorgunluğuna rağmen değer hissiyatı veren şeyleri yapmakla alakalı.
Bir de şu var, yani senin yaşında bir kızla evlendiği için artık onun dış görünüşünü sevmiyor olma ihtimalin ve bu gözünü dışarı kaydırır mı gibi aptalca soruları aklına getiren gereksiz arkadaşları olabilir. Her şey olabilir. Bu nedenle onu karşına al. De yani seni seviyorum diye. Limoniyiz diye bir şey yok. Ondan nefret ederek evlenmediğin anlaşılıyor yazdıklarından. De ki hayatım bak senin için ne kadar şirin oldum bu gün. Bak sen hoşnut olmasan böyle görünmem, böyle yapmam. Kur cümlelerini. Ona da de, sana baktığım zaman içindeki yakışıklı adamı görüyorum. Ama arada bakmadan da göster kendin diye...22 Yorumla- +1 yıl
En güzel yorum senin
- +1 yıl
@GüllereVurgunum07 Teşekkür ederim. Bu siteye insanlar hiç net bir zihne sahip değilken birbirlerine fikirler veriyorlar ve bu çok yanlış diye takılıp kaldım. Boş vakitlerimde hep insanlara yanlış fikirlere kapılmamaları için yorumlar yapar oldum. Çünkü kış geçiren tohumları yeşertememiş insanlar üzüyor beni biraz. İyi olabilecekken aptalca bunu olduramamak çok kötü...
+1 yılSen bu durum da bu evliliği goturemezsin.Çunku karar vermişsin aslında sadece onay istiyorsun cevrenden mazeretlerinin kabul görmesini istiyorsun. Ama keşke şu an gördüklerini evlenmeden önce gorebilseydin. Yani eşinin kendine dikkat etmedigini falan. Sen şu an onu kendine yakistiramiyorsun çevre de bu yönde tepkiler var. İşin zor yani. Ama şu var boşanirsan hayat zannettigimiz kadar kolay değil. Hayat bazen insanın üstüne öyle bir çullanirki şu an önemli gördüğümüz çok şeyin önemsiz olduğunu anlarız fakat geç olur. Kocani düzeltmeye onunla uğraşmaya calismani kendine bakmasını ona öğretmeni onu zorlamani tavsiye ederim. Boşanmayi son secenek olarak gör. Ailenin yanında tek başına yaşamaktan daha rahat hareket edersin çünkü çocuk var. Bir taraftan çalışman gerekir. Yalniz yaşamak güzeldir insana hoş gelir günü nu gün edersin gibi geliyor ama bunun için para da lazım 😂 o olmayınca vur patlasın çal oynasın olmuyo maalesef.Çevrendekilere göre hareket etmeyi bırak sen ne istiyorsun tam olarak buna kesin bir karar ver. Senin ne istediğin onemli. Bunun cevabını bul ondan sonra istediğin şey için uğraş.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılAçıkcası aslında bunu evlenmeden önce düsünmeniz lazımdı olgun adamlar genç kızları çabuk kandırırlar ama kötü yanlarını sizden saklarlar hiç bir zaman yani bir süre geçince gösterirler ama hepsini göstermezler sizi elde etmek için hep iyi olurlar iyi rolü oynarlar, açıkcası sizin bu adamla evlenmemeniz gerekiyordu tabii ki bana iyi nedenler gösterebilirsiniz beni seviyodu falan böyle söyle ask yasadık bana çok iyi davrandı bunlar sadece sizi elde etmek içindi, siz ona söz geçiremezsiniz ne yaparsanız yapın evlendiyseniz bunları göz önünde bulunduracaksınız açıkcası yeterince tanımanız lazımdı tanımıssınızdır ama bu yönlerini size göstermemistir olgun insanlar çok çabuk kandırırlar genç kızları, sizle sadece genç olduğunuz için evlendi gerçek anlamda sevdiği için değil gerçek anlamda sevseydi böyle olmazdı sizi kıracak birsey yapmazdı iste buda asla gerçekten sevmediği olgun insanların genç kızları kanıtı, sadece genç diye evleniyorlar.
15 Yorumla- +1 yıl
Olgun erkekle ilgisi yok aslında erkeklerin hepsinde var bu elde edene kadar kendinin en iyi versiyonunu gösterir. Elde ettikten sonra da artık onun için ceptesindir o saatten sonra da kendini cilalamak için bir neden bulamaz yoktur.
- +1 yıl
@kırmızıfularlıbağyan Heves diyelim.
- +1 yıl
Heves ve elde etmek aynı şey
- +1 yıl
@kırmızıfularlıbağyan Açıkcası bir insan karsıdakini elde etmek için iyi rolü oynar gerçekten samimi olur ilk basta aslında kızı kolayca etkilerler kızı elde etmek için herseyi yaparlar açıkcası, ve sonunda elde ettikten sonra zaman geçer ve soğurlar çünkü hevesleri geçer artık ilk bastaki insandan eser kalmaz ve kız üzülür açıkcası ama malesef karsıdaki onu sadece gönül eğlendirmek için kullanmıstır ve hevesi geçmis simdide baska bir kızı kandırmak isteyecektir, yani bir insan asla samimi olmaz ilk basta nekadar samimi ve iyi oluyorsa okadar iyi oynuyordur kesinlikle uzak durulması gereken bir insan bu tür insanlar, gerçek anlamda hoslananlar asla ilk basta göstermezler bukadar samimiyet çünkü çekinirler.
- +1 yıl
Biliyorum
+1 yılMerhaba,
Çocuğunuzu Allah bağışlasın. Yaş farkı ilerde sorunlara sebep olabiliyor. Ancak yaş farkından çok kişilere bağlı olarak değişir. İnsan bakımlı olmalı temiz olmalı çünkü temizlik imandandır. Konuştun elinden geleni yaptın ama olmuyor. Olmuyorsa olmuyor zorlamanın anlamı yok. Ya yanında ol ya da bırak. Keyfin bilir! Hiç kimseye zorla bir şey yaptıramazsın!60 Yorumla
+1 yılotur karşına konuş ama ciddi bir şekilde konuşmalısın
Bu haline katlanamadığını bir düzen istediğini
birazcık kendisine bakması gerektiğini
aksi takdirde bu evliliği sürdürmenin imkansız olduğundan bahset..
eminim sana kulak verecektir.90 YorumlaValla burda 20 - 22 yaşında evde kaldım, sevgilim yok diye ağlayanlar zamanı biraz ileri sarıp senden ders almalılar. O kadar yaşlı almamalıydın. Buda 2. Hatan. Herkes bu dünyada farklı hatalar yapar. Bende evlenmeye çok geç kaldım mesela. Şimdi de birine katlanamam diyorum. Kesinlikle de haklıyım. Kendi hatamı yazma sebebim, bana kendini ne zannediyorsun dememen. Yapacak bir şey olsa da keşke daha mutlu bir evliliğin olsa. Dua etmekten başka bir faydam dokunmaz güzel kardeşim sana. Allah yuvanızı mutlu etsin
41 Yorumla
+1 yılÇocugunuzu Allah bağışlasın lakin bahsi geçen mevzu hakkında diyebilirim ki karşılıklı oturup bu sorunları tatlı bir dille öne sürmeniz size fayda saģlayacaktır. Zira konuşulunca anlaşılmayacak bir sey yoktur diye dusunuyorum. Baktınız ki sorunlar devam ediyor farklı metodlar denersiniz. Lakin böyle evliliği bir krize sokacak aman amanlık bir durum gibi görünmüyor yasadıklarıniz. Zira insanlar geçim sıkıntısı, ya da uzerine giyecek bir sey dahi bulamazken bunları dert etmeniz biraz garip. Bu sebeple de soylenenlere pek kulak kabartmayın derim. Esiniz en azindan süslenip süslenip disarida vakit gecirmiyor ya da ne bileyim size ihanet etmemişken bunlar öyle atlatılmayacak sorun gibi gorunmuyor. Yine de bir düsünun derim.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 666 cevap paylaştı. Sen üstüne başına çok para harcadığın için adama alacak para kalmıyor olabilir mi? veya adam senin bu ısrarından bıkıp tam tersi davranıyor olabilir mi? çocuk için sürdürüyoruz diyorsun o zaman da adama haksızlık yapmış olmuyormusun. Kocanı beğenmiyorsan ayrıl belki senin istediğin gibi bakımı biri ikle tanışır ve evlenirsin. Şu KS de okuduğum o kadar çok şey varki. Senin kocan için evde olsun başımda olsun da ne olursa olsun diyen o kadar kadın varki. Senin egon tavan yaptığı için kendini kocana yakıştıramıyor ben buna layık değilim diyrsun. Kocanın üstü başından önce sen bu zehirli egondan kurtul
14 Yorumla- +1 yıl
Kız adamın tipine ya da maddi gücüne laf etmiyor ki.
Biraz özenli bir insan olmasını istemesi sjç mu, gencecik karısı var ve ona çocuk vermiş ..
seniN yorumların mantıklı olurdu denk geldiğim kadarıyla ama burda çuvallamışsıN. - +1 yıl
@dağlarınNefesii Çuvallamadım, Yazılanların satır araların da, etrafın dediklerini, çocuk için sürdürüyoruz gibi sözler var. Zaten bitmiş ne yaparsa yapsın adam kadının gözüne batacak. Senin yorumun eleştirin için teşekkür ederim ama ben çuvallamadım sadece satır araların da saklı olan gerçekleri fark ettim. Satır aralarını da dikkatli okursan sende fark edeceksin.
- +1 yıl
onlar da bence zaten rahatsız olduğu durum hakkkndaki haklılık payını veriyor. Bence objektif olamayıp sadece erkek açısından bakmışsın bu sefer.
- +1 yıl
@dağlarınNefesii Olabilir. KADININ "Eşimle uzun süredir limoniyiz gerçeği söylemek gerekirse çocuk için sürdürüyoruz, ben bakımlıyım o değil, ben gencim o yanım da babam gibi duruyor, ben üstüme başıma bakıyorum o bakmıyor, köylü gibi giyiniyor, hepten saldı kendini bende uzaklaştım, çevrem beni hep gençsin kız gibi karısı var " Baştan aşağı ego dolu söylemeleri beni erkeği savunmaya itmiş olabilir. Pişmanmıyım elbetteki değilim. Bu kadın ona sadık bir adama sahip olmanın ne demek olduğunu anladığın da üst başın hiç birşey olmadığını anlar da. eleştirin için teşekkür ederim
Esinin stilisti ol, onun bakimli ve daha guzel giyinmesi icin caba goster. Ona surekli sikayetlerinden yakinman, hem onu hem seni mutsuz eder. Sen boyle davrandikca, O da beni ben oldugum gibi sevmelisin tribine girer. Aramiz limoni, cocuk icin birlikteyiz demekte yanlis. Evlenmek ne kadar onemli bir kararsa, bosanmakta evlenmek gibidir. Ama bosanmak en son cozum olmali, bence oturup fikirlerinizi birlestirmeniz lazim. Herkesin yasam bicimi farklidir, evliyseniz birbirinizi kendiniz degistirin. Degis oyle gel demek sacma :)
10 Yorumla
+1 yılYaş farkından degil bence o da genç sonuçta ama bir rahatlik var sanırım eşinde ne kadar atsan da yaksanda o yine bulur o kıyafeti. Oturup konusman gerek. Giyimini beğenmiyorum de ya da bir arkadasim senin hakkında böyle dedi de kendin belki diyemezsin ona söylet ya da yakın hissettiğin kişileri tembihle desinler bu diş mevzusu için de kendi dişinde bir sorun varmış gibi randevu alın gitmisken sana da alayım de beraber gidin sen bir muayene ol çık oda yaptırsn git yap dersen gitmez o tarz insanlar rahatsız olduğun başka durumlarda da ona yaklaşma münasebet olmasin soğuk davran düzelir belki 🤷🏻♀️
00 Yorumla
+1 yılRasûlüllah Efendimiz de bir hadîs-i serîflerinde erkeklere hitaben: "Elbisenizi temiz tutun, saçlarınızdan alın (Saçınıza iyi bakın), misvak kullanın (ağzınızı temizleyin) süslenin ve temiz olun. (Bir başka rivâyette, bıyıklarınızı kısaltın). Çünkü Israilogullarının erkekleri böyle yapmadığından, kadınları zinâya düştü." (Hindî, Kenzü`1-ummâl VI/640 (17174) Ibn Asâkir`den) buyurmuştur.
40 Yorumla
+1 yılTek sorun kılık kiyafet de bunlar düzeltebilir şeyler. sen sanki biraz bunlari bahane edip uzaklaşmayı düşünüyorsun gibi. eger eşini seviyorsan, kisevdigini sanmıyorum bunları büyütüp sorun haline getirip buraya yazmazdin.. kocan normal biriyse zaten tatlı dille eline beğendiğin bı kiyafeti alıp canim bugün bunları giy desen zaten giyer. ama sen buraya yazdığın tavırla adama bunları söylüyorsan o adam inada giymez onu. duzeltmeye oonce kendinden başla.
50 Yorumla
+1 yılÇok iyi işlemen lazım, hediye al ona güzel şeyler al güleryüzle sana da aldım canım De, güzel akşamlar ortamlar hazırla genç hissetsin, gerçek çözüm istiyorsan hak etmiyor ama katlanacaksın, bence seni kıskanıyor her şeyin farkında ve bu bir cezalandırma yöntemi seni,
30 Yorumla
+1 yılaldatıyomu seni dövüyomu sövüyomu eve para getirmiyomu her gün içip saga solamı sataşıyo hayır erkekligini yerinemi getirmiyo boşanmak nedir birincisi onu kafandan cıkarcaksın ikincisi degiştirmek için caba sarf edeceksin sürekli ugraşcaksın denemekten vazgecmiyceksin baktın gercekten degisme gibi huyu yok en son böyle gitmiyo kendine bak yoksa yürümüycek dersin
22 Yorumla- +1 yıl
kadın da tüm fedakarlıklarına rağmen aldatılabiliyor kadın burda kocasının bakımsızlığından şikayetçi ve son derece haklı öz bakım her insanda olmalı
- +1 yıl
@ladybird006 elbette olmalı tabiki sözüm yok bende eşimin bakımlı olmasını vucuduna dikkat etmesini isterim ama bu boşanacagım anlamına gelmez o en sonki aşama
- Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılDegisime acik biri olsa sanane demezdi belki uzucu. Hediye almis gibi yaparak kendi begendgn seyleri alsan giyme sansi varsa oyle dene?
Yas farki oyle olan tanidiklrmda var ama kocandan kaynakliyo bunun daha fazla gorunmesi bir arkadasmn eside 34 kiz 24 yasinda yani eniste bakimli esinin sozunu dinlio demzler bu adam 34 yasinda diye 27 28 anca duruyo.20 Yorumla
+1 yılNe demek sanane canım hayatı birlikte yaşıyorsunuz. Bakımsız kalacak mağara adamı gibi dolaşacaktı madem niye evlenmiş? Allah sabır versin ama o adam düzelmez bence onun annesiyle bunu bir konuş onlar uyarsın bir de
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar aşırıya gösterişe kaçmayacak şekilde kendine bakmalıdır. Bu bir görgü kuralı ve sağlık mutluluk huzur yönünden önemlidir. Ayrıca dini yönden bile bu önemlidir. Allah bu canı bize emanet etmiştir iyi bakmak korumak dikkat etmek geliştirmek gerekir. Hem madden hem maneven hemde ruhen.
Ayrıca eşlerin birbirine karşı sorumlulukları vardır. Eşimi madden maneven her yönden herşeyi ile memnun mutlu etmek gerekir. Yanına yakışır olmak gerekir. Boşvermişlik umutsuzluk iyi birşey değildir.21 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 😊 Merhaba
babasiyla konus sen dedikce inada binecek.
ben benzer ama farkli bir sorunu birlikte yasadigim abimle yasiyorum. evde ayi gibi kil dokuyor supurdugumun ertesi gunu ev kil goturuyor evde iki kedim var valla daha az kil dokuyorlar. soyledikce inada bindi. bin pisman oldum soyledigime.
erkekler cok garip bilmiyorum kotuluklerine elestiriyoruz gibi anliyorlar.10 Yorumlayaş farkınız çok bence yaştan ötürü zaten anlaşmanız sıkıntı olur. bak bende şahsen Doğu'luyum bilirsin eskiden ve hatta günümüzde de nadiren olur aşırı yaş farkıyla evlenirlerdi. Yaş farkı fazla lanlara bak neredeyse anlaşan sayısı yok denecek kadar az. Yanlış anlama ayrılmanızı kesinlikle istemem madem girmişsiniz bu dünyaya mutu mesut yaşarsınız İnşallah. O biraz daha büyük olduğu içindir dediğim gibi... Sen daha genç olduğun için aksiyon istiyorsun ve bu aşırı normal. Aslında 31 çokta büyük sayılmaz ama 30 dan sonra insanlar ya sağı ya da solu seçiyor o solu yani hayata tutunmamayı seçmiş yapcak bşey yok. diyeceğim o ki bazen gaza gelip güzel giyinir ama hayatının devamı bu şekilde geçer.(çok büyük değilim ama hayatta gördüğüm şeyler bunlar /kendime sürekli bakıyorum karılar gibi krem vs kullanıyorum :) giydiklerimi özenle seçiyorum sürekli üst alıyorum kaliteli yerlerden zara vs. amacım mutlu olmak ve milletin moralimi bozmaması.
11 Yorumla- +1 yıl
bide diş demiştin gerçekten yaptırmazsa sıkıntı bide ön diş yani. ve katlanmak zorunda değilsin mutlu olamıyorsan yapacak bişey yok. Ama elinden geleni yap derim. Baktın olmuyor artık ALLAH ıslah etsin. İnsanlar birbirini anlamazsa sıkıntı. Ya varya benim karım bakımlı olacak ben kendime bakmıyıcam. ulan ona kurban olurum kurban
+1 yılBaşta Evlenir ken Bu Adam ın tarzın da sıkıntı yoktu Sonradan mı oldu.
İşte bu tür Eşler yüzünden yuvarlar bozuluyor.
Eşler birbirini aldatıyor.
Allah iyi kalpli Dürüst İnsanlarla tanışmayı nasip etsin. Ben de bu yüzden bekarım bakımlıymış Allahın çirkini10 Yorumla
+1 yılÇok mu zor biraz dikkat etmesi, kendine özen göstermesi yani.
Dediğin gibi olmasa ve yokluktan òzenemese amenna ama bir insanın önce kendine saygısı olmalı.
Sen demiyorsun ki "tipsiz kısa boylu" falan.. Değiştirilebilir ve olması gereken şeyler istiyorsun. inşallah aklı başına gelir çok geç olmadan.13 Yorumla- +1 yıl
Bak bak uzun boylu he,, ben bir.69 um 😎 mesela olmaz mıyız. 😁
- +1 yıl
@Anlascioglu hee tabii😂 hem onu mu diyorum. kız olmucak şeyler beklemiyor diyorum shjh
- +1 yıl
Bana cevap ver, üzüyorsun ama.
Tatlı dil ile halletmelisin. Seviyosan bu kadar takıntı etmezsin zaten bırak isteyen istediğini desin. Tek sorun bakımsız olmasiysa daha iyisini bulamazsin boşansan emin ol. Kalbi güzelse geri kalan hallolur. Ama kalbi kötü olanı guzellestiremezsin mantıklı düşün.
02 Yorumla
Soran+1 yılTekrar evlenmeyi düşünmüyorum
Psikolojik bir sorunu var gibi gözüküyor yoksa bu denli bile isteye salmazdı kendini. Küçümseyerek iğrenerek demektense gönlünü alarak yaklaşman daha hoş olur bu durumda aksi takdirde daha çok ters teper. Tamam bakım şart ama kocandan bu kadar aşırı soğuyor/iğreniyor olmanda normal değil bayağı etkilemiş seni çevrendekilerin hakkınızda ettiği sözler sonuçta sen yaşını başını bilerek evlenmişsin.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılMilletin dolduruşuna gelmişsin gibi geldi. Eşini sürekli kötülemeleri seni ön planda tutmaları egonu okşamış. Ee tabii yaş sorunu da olunca mantıklı düşünmene sebep olmuş. Bebeğin var diye ayrılmayacaksın diye bir kural yok. Hatta git yarın davayı aç. Ama önce eşinle de konuş bu konuyu.
Boşanma nedeni: eşi çok bakımsız.
Hadi bir yenisi daha eklendi, hayırlı olsun vatana millete.00 Yorumla
+1 yılCanım sen al giydir eşini. Ben öyle yapıyorum parfümünü bile ben seçer getiririm o da bayılır. Teşvik edebilirsin bakımlı olmaya. Boşanmak cözüm mü yani? Büyük gösteren sende olabilirdin. O zaman ne olacaktı? Eşin böyle düşünse üzülürdün. Her evlilikte eksikler problemler var. Dış görünüşe takılıp kalma. Kalbi nasıl? Seni seviyor mu? Sana nasıl davranıyor ona bak. Eğer gercekten istersen bir çözüm bulacagını düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılBunu söylemekten nefret ediyorum ama boşanmak sizin için en iyi çözüm gibi duruyor. Çocuğun böyle sorunlu ailede büyümesi de doğru değil. Aile kavramını bu şekilde bilmesi gelecekte evliliğe karşı olan bakış açısını etkileyebilir ve çocuğun hayatını mahvedebilirsiniz. Ayrı olursanız hiç değilse hayatta bazen bazı şeylerin yolunda gitmediğini görür ve bir süre sonra bunu anlayışla karşılar
00 Yorumla
+1 yılbence onu kiskandiracak tavirlar sergilemelisin. mesela onu gormezden gelmek. mesela onla ayni ortamdayken surekli telefonunla oynamak yaziwmak. gece ayni anda yataga girmemek. genelde onun uyudu saatlerde tek basina telefonla ugrasmak. bunlardan suphelenip rahatsiz olmuyorsa zaten yapacak bise yok. bide sen suslenip puslenmeye gezmeye devam et hep şık ol.
00 Yorumla
+1 yılyani en mantıklı yaklaşım gözdağı vermek gibi duruyor.
bu şekilde devam edersen ben yokum dersin. baktın tamam dedi, belli ki sevmiyor ve kaybına tahammül etmeyi göze alıyor.
tamam değişicem derse, ipleri eline al ve adam olana kadar tut elinde.
yani iki yolda senin iyiliğine çıkıyor.00 Yorumla
+1 yılYani yapacak bir şey yok gibi , eldeki mal bu... başka artıları var ise bu eksilerini görmezden geleceksin. ya da oturup düşünüp bir karar alıp yolları ayıracaksın. çocuk için sürdürmek en saçma olanı. saçma bir aile ortamında büyümesinden se boşanmak iyidir.
00 Yorumla
+1 yılBoşver kendi hayatına bak Ayrıl kurtar kendini Ugraşma bırak peşini üzme bırak peşini Boşver unut gitsin herşeyi Takma kafana gitsin ! Boşver Takma kafana salla gitsin akışına bırak Sen daha iyilerine layıksın unut gitsin Vaz gecmek en iyi si doğru olanı yapmışsın icin rahat olsun gelmeyenler utansin, Degisme hic kimse icin, Seni oldugun gibi sevmeyenler utansin. Elinden gelenin en iyisini yap Yureginden kavra butun sevdiklerini, Sonrasini hic dusunme arkadas, Birak kiymetini bilmeyenler utansin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılSiz bu sahsi gormeden tanimadanmi evlendiniz bazi kadinlar vardir evlenince alan aldi satan saatti der kendilerini salarlar sizinki o tipin karsi cins versyonu demekki size deger verse kendine bakar demekki. degerde vermiyor ayrica millet arar sizingibisini bulamaz bu bulmus degerini bilmiyor hakkini vermiyor
00 Yorumla
+1 yılSen bir şey yapamıyorsan bir ne yapalım. Zaten kendin itiraf ettin çocuk için sürdürüyoruz diye, bırak o zaman adamı, madem sürdüremiyorsunuz. karışma adama, sanki giyinmesini öğrense kurtulacak mı evliliğiniz?
Yazdıklarında çelişki çok, bitmiş ilişkinin karşı tarafının giyimini anlatıyorsun. Sen esas bitiş nedenine gel onu toparlamaya çalış. sadece bakımsız diye evlilik bitiriyorsan sana yazacağım yok00 YorumlaYarın öbür gün sen orta yaşlara geldiğinde mesela 30 yaşlarına, o iyice yaşlanıp yanında baban gibi duracak. Çocuğun ergenliğe girecek ama ona karşı dik duruş gösteremeyen bir baba olacak çünkü yaşlanacak. Hangi kafayla bu kadar yaş farkı olmasına rağmen evleniyorsunuz anlamıyorum.. Böyle giyim, bakım ve görünüş farkları olması içten bile değil
00 Yorumla
+1 yılSanırım aranızda kimin lider olduğunu kanıtmak için bir inatlaşma çıkmış olmalı. Eşin seni üzmek için bunları yapıyor. Bakım olması senin elinde değil. Hayata bağlanacak bir amacı yoksa insan kendini salıyor. Evlendi ve sen onun hayatında bir garantisin sanırım o yüzden salmış.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 12,2b cevap paylaştı. eşin hiç iyi bir eş profili değil, soğumana hak veriyorum insan kendisine saygısından yine kendine bakar ama sanırım düzdelmez böyle gider baksana sanane diyor iletişiminizde iyi değil o nedenle sorunlarınızı çözebileceğinizi sanmıyorum sorunları çözmenin en iyi yolu iletişimdir o da sizde yok..
10 Yorumla
+1 yılBir insanı 34 yaşından sonra değiştirmek pek kolay değil.. Biraz açık ve acıklı olacak ama ya bu şekilde kabulleneceksiniz kendisini, giyim kuşamı kendinize dert diyorsanız ve olmazsa olmaz diyorsanız eğer ayrılacaksınız.. Bebeğimiz var demişsiniz, evlilikleri çocuk için sürdüren tek kişi olmadığınızı bilmenizi isterim belki bu olgu sizi az da olsa rahat ettirmeye yeterlidir.
10 YorumlaDaha çok gençsin ve gerekeni yapmışsın. Mis gibi bir bebeğinde varmış bence kendi ayaklarının üstünde durabileceksen içini şimdiden yaşlandırma hayatınızı yaşayın bebişinle. Yani senin için zor olmayacaksa ayrıl derim
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn azndan neden boşanmayı düşündüğünü konuş kocanla. Ben böyle bir adam istemiorum yanımda de. Nasıl ki erkekler bakımsız bir kadın istemez bende böylesini istemiorum de. Kendini düzeltmen için son kez uyarıyorum seni de yoksa mahkemede biter bu iş de
20 Yorumla
+1 yılbu kadar dertliysen boşan yani adam nasıl rahat ediyorsa öyle takılıyor seninde giydiğin kıyafetler vs. birileri tarafından kötü bulunabilir ama sen kendine yakıştırıyorsan problem olmaz. Çocuk için devam ettirmemelisin aslında bence bu kadar iğrendiğin bir adamla.
00 Yorumla
+1 yılMm abla Allah yardımcın olsun da çek bir köşeye ince bir şekilde anlat ve sana yakışmıyor de bunlar alışverişe çıkalım sana yeni şeyler alalım de senin şunu giyinmeni istiyorum de biraz özgün ol de de işte sana yakıştırmıyorum bu kazağı vs. sana layık değil de normal bir kazak bile sana çok yakışır de cilve yap tamamdır 😊 bence iyi biri ise düşer bu söze.
00 Yorumla
+1 yılsabırlı ol be kardeş sen benim annemin neler çekip nelere katlandığını bilsen bunları yazdığından utanırsın..
ve eşin stres de olabilir gitme üstüne onu anlamaya çalış ve boşanmak bu kadar basit mi beee... nebilim bana neden evlenmiyorsun diyorlar işte sizin gibileri görüp istemsizlik geliyor00 YorumlaAradaki yaş farkını gözetmeden evlenmek nasıl bir pervasızlıktır hadi herşeyi geçtim uyaran kimse olmadı mı seni bir ilişki de maksimum yaş farkı 5 olmalı ne altı ne üstü bunun ciddiyetini anlaman gerekirdi bu ciddi bir ruhsal dengesizliktir sonuçları ölüme kadar götürür
#Hükümdar06 Yorumla
+1 yılİnsanların düşündüğü için eşine bu şekilde davranmaHırslanmaKaldırıp atmaBi yere kaldırVe durumu ona izah etİnsanların düşündüklerini göre devam edemezsinz hayatınızaSen uzaklaşmaya bahane arıyosunDüzeltmek yerine
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 972 cevap paylaştı.
+1 yılO kadar yaş farkı olmaması lazımdı işte bu yüzden yaş farkı 5 i geçmemeli o 34 yaşında salmış demek kendini sende 23 sun küçük gösteriyorsun kardeşi gibi durursun
311 Yorumla- +1 yıl
Geç ya tavuz kuşu boş konuşma mutluluk bu aslında
- +1 yıl
Sanane
- +1 yıl
@fbk94 bna mi diosun
- +1 yıl
@fbk94 ne ilimi ya be bilimi boş konuşuyorsun
- +1 yıl
@Opucukopucj sana demiyorum sen doğru konuşmuşsun
- +1 yıl
Aynen...
- +1 yıl
@fbk94 kadın olsun da taştan olsun sen amsizlik nedir bir bilsen 34 senedir muhtarcı. O 250 grm ma
- +1 yıl
Hem cahil hem nasıl konuşacağını bilmiyorsun
Kadın dediğin nedir bilirmisin
Kadın demek var olmak demek, yaşam demek, düş demek barış demek, emek demek, bereket demek üretmek demek ana demek kız demek kızkardeşim demek sevgi demek, yar demek, can demek, yol arkadaşı demek , hayat arkadaşı demek,
aşk demek, cesaretle yılmadan inançla ögrenmek demek ve Kadın demek çoğu zaman içindeki zehiri panzehire dönüştürebilmek demektir... - +1 yıl
@fbk94 biliyorum saygıyla egiliyoru
+1 yılablacım bırakın milleti ya. salın adamı. bırakın istediği gibi dolaşsın. aynısını size yapsalar ne kadar incinirsiniz. kimse bakımsız olduğunu düşünmez öyle değil mi. belki de sizde birçok kadına göre bakımsızsınızdır. sadece küçük göstermeyle olmuyorki.
00 Yorumla
+1 yılDegismez ya o deveyi gudecen ya da o diyardan gideceksin aman cocum var diyip katlanirsan zaten 15 20 yasina geldinde ayrilacaksin simdi kopar daha iyi duzelmez bende tam tersi meslegim icabi okadar cok dikkatediyorum kitemizligimi hem sunnet temizlik
00 Yorumla
+1 yılBence aranızda sevgi saygı bağı ya yokmuş ya da kopmuş
Ve eşinin bazı sorunları var gibi normal davranışlar değil çünkü psikolog görmeli ve biraz uzak kalmalısın20 Yorumlayaş farkının zararları dicem ama benim abimle yengem arasında da o kadar yaş farkı var ama abim çok bakımlı eşiniz böyle yaparsa sizi kaybeder farkında değil seviyorsanız onu laf çarpın babam gibi duruyon falan diyin kendine çekidüzen verir belki
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bosan derim o duzelmez ya siz karsinizdakini tanimadan mi evleniyorsunuz hadi onu gectim cocuk niye yapiyorsunuz hemen bir durun biraz taniyin cocuk icin evli kalcam dersen hayatini bosa yasarsin haberin olsun
00 YorumlaBu korkunç bir durum sana değer vermiş olsaydı kaile alırdın seni ama malesef ki seni takmıyor gibi onu bunu geçtim kendine saygısı kalmamış. Belki de söylemediği bir sıkıntısı var ona güzel yaklaşıp çözümlemeye çalış
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 853 cevap paylaştı. Bu üslupla bende olsam bende cıkarmam güzel bir üslupla konuşur ve teşvik edersen belki düzelir böyle emri vaki git değiştir yap et yok cöpe aticam bir yere kadar sabreder dayak bile yersin ayrıca rahat bırak adamı üsteledikce asla yapmaz
00 YorumlaMüge anlı da vardı... Aynı senin anlattıgın sorunlar gibi kadın başkalarından 2 çoçuk sahibi ydi kocası programda ögrendim çocuklar ondan degil. Kadın da diyoki Müge abla kendine bakmıyor kokuyor diyor 😁
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkıyafet alıp zorla giydireceksin.30 yaşındayım o 20. eşim yapıyor bunu traşsız çıkartmıyor yakışıklı biriyim giyimde almıyordum gidip alıyor kıyafet kendisi. manken gibi kız ben salmıştım kendimi toparladım dinliyorum onu haklı kadın. annem bile kızıyordu mühendissin çok maaş alıyorsun bu kıyafetin ne böyle diye
011 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@udeniz22 evet 99 doğumlu
Cevap sahibi+1 yıl@udeniz22 evlenip boşanmış birisi eşim dul bir kadın hiç evlenmemiş olsa haklısın dövmüş kocası kaç defa aileside sahip çıkmadı kıza evime aldım 3 ay ayrı odalarda kaldık. kendisi teklif etti sonra kabul ettim kızmayın mecbur bir durum var ortada sokaktamı kalsın kız işyerinden bir kızın evinde kaldı ailesi istemedi kız al bu kızı deyince aldım ben öyle biri değilim gayrimeşru ilişkimde olmadı
Cevap sahibi+1 yılevlenmeyide hiç düşünmüyordum 5 yıl süren kötü bir evliliğim olmuştu bunuda söyleyeyim ailemde öyle olmaz laf edilmeye başlandı evlenin dedi kızı sevdiler onlarda
- +1 yıl
benim ablamla eniştem arasında da 10 yaş var işin içinde evlilik var etik olmayacak ne var anlamadım
Cevap sahibi+1 yıl@ladybird006 bizde zevkten evlenmedik mecbur kaldık okumuşsundur zaten anlamışsındır olayı
- +1 yıl
her türlü evlenilir ne var yani alişan bile eşinden 14 yaş büyük ben evliliklerde yaşa takılmam önemli olan anlaşmak sevmek
Cevap sahibi+1 yıl@ladybird006 bana fazla geliyor yinede çok hareketli kız ben sakin biriyim hoşuma gidiyor tabii evin neşesini getiriyor
- +1 yıl
mutluluklar :)
+1 yılBurda yazılan yorumlar cidden boş yorumlar. Çoğu kisi boşan demiş ama o kadar kolay mı boşanmak?
Bu sorunu farklı şekillerde çözebilirsin. Mesela onun dolabını sen yenile, ona yakışacak şeyler al gibi...00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 792 cevap paylaştı.
+1 yılBenim sevgilimde 20 yasinda ama 30 gibi gosteriyor bende yasmdan cok kucuk gosteriyorm acikcasi ilerisi icin bide evlenmeyi dusunuyoruz tereddut ediyorum buda yas ilerledkce yaslancak die😂
20 Yorumla Böyle vır vır kadınlardan değil de bir de kocasından dinlemek lazım olayları.
Bu kadar genç yaşta evlenmiş bir de çocuk yapmış hemen. Kesin ev hanımı, bütün gün boş boş bunları düşünüyordur.18 Yorumla- +1 yıl
Ev hanimi diye kucumsemek haddine degil. Calisan kadinlarda hem is hem ev isi yapiyo. Her kadin zaten potansiyel ev hanimi.
- +1 yıl
Yasadigi yeri, calismasina izin verilip verilmedgi, bulunugu cpgrafyayi bilip bilmeden elestiremezsiniz. Dediginiz sey is bulma olasiligi yuksek yerlerde gecerli. Olmayan yerde kadin zaten ev isini kendisi yapar esinden beklemez. Ev hanimi olmasida evde bos bos otrdgu anlamina gelmez ustelik bir cocugu var. Esinin orasina burasina takmasinin da art niyeti olsa kendisi zaten bakimli bir kadin oldugu icin hosuna bile giderdi. Istiyoki eside begenilsin bunda art niyet aranacak bisey yok. Evdeki esini begenmeyp disarda metres tutanalr erkekler evdeki bakimsizdi kendni saldi diyebiliyosa kadinda bu durumda esinin bakimli ozenli olmasini isteyebilir en azindan aldatmaya yeltenmiyo durumu duzeltmye calisiyo
- +1 yıl
Arkadaşlar, illa beni konuşturacaksınız.
Evlilik kurumu dediğiniz şey, bu haliyle kadını tek seferde köle gibi erkeğe bağlayan bir kurum. Kadın hem hizmetçi, hem çocuk bakıcısı, hem de seks kölesi. Hepsini de karın tokluğuna yapıyor.
Alelade bir fahişe bile daha "özgür", bedenini parça parça kiralıyor en azından ve ekonomik özgürlüğü var. Fahişeliği, bütün hareket alanı elinden alınmış "evli ev kadını" ndan ayıran şey birinin toplumca kabul edilmesi.
"Kadının görevi" diye itelenen şey bildiğiniz kölelik. Toplumsal yapı bunu kabul ettiği için, kadınlar buna razı.
Kadın da, erkek gibi toplumsal üretşm sürecine katılmalı ve ev işlerini paylaşmalı.
- Aşk İlişkileri konusunda 319 cevap paylaştı.
+1 yılSenin kocanda kusura bakma ama tam bir odunmus senin gibi genc bir karisi var bakimli sulu puslu olmasi gerekirken kendine bakmio sende careyi disarda ararsin boyle devam ederse
10 Yorumla Boşver bakımsız erkek aldatmaz. Sadece evde bakımlı olsun
41 Yorumla- +1 yıl
yorumuna hayran kaldım:D
+1 yılYazık etmişsin kendine ama şunu söyleyeyim benim annem vr babam arasında da 11 yaş var ancak hiç böyle tartışmaları olmadı şükür. Hep birbirlerini idare ettiler ama sadece senin idare etmenle olmaz bu
00 YorumlaKardeşim evlilik basit bişey değil sor ona problemi ne bir sorunu varsa otur dertles konuş destek ol sen soğuk davranirsan o da soğuk davrancak öyle yürümez git iyi davran sana çay yaptım de gel içelim de güzel olsun herşey inşallah
00 Yorumla- Devamını Gör (221)
Devamını Gör(266)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem