Kıskançlığı olmasa dört dörtlük insan diyeceğiniz bir sevgiliniz var farzedin. Fakat kendisi mantıksız bir kıskançlık duygusunun esiri ve soruları ile sizin hayatınızı olumsuz etkiliyor. Çok sevdiğiniz ve hayatınızın aşkı olduğuna inandığınız bu kişiden ayrılmadan ilişkinizdeki bu sorunu nasıl çözersiniz?
Kıskançlık krizleriyle sizi bunaltan sevgiliyi ayrılmadan nasıl düzeltirsiniz?
Düzeltemezsin, çok örneklerini gördüm öyle ruh hastası kıskançları, hastalık seviyesinde olanları, ne yaparsa yapsın değişmiyorlar. Tamam derler söz verirler ama beş dakika sonra birşey çıkar aynı tas aynı hamam bağırma çağırma. Öyle bir insanla ömür geçmez seni hasta eder tüm yaşama sevincini söndürür, onlar değişmez yapıları öyle, huzursuzluktan besleniyorlar
Ablam dahil olmak üzere çevremde çok gördüm. Bence fırsatın varken bitir yoksa o seni bitirir. İstediğin kadar sev bir süre sonra işkence gibi gelecek verem olacaksın yani karar senin canım 😐
Aşırı derecede kıskanç olup bunaltıyorsa bunu ona dile getirirdim. Hâlâ devam ediyorsa da bu işin sonunun nereye gidiceğini iyi biliyordur. O yüzden kendine en kısa sürede çeki düzen vericektir. Benim ona bir şeyler dememle olucak bir şey değil. Her şey kendisinde bitiyor. Önce onun içinden gelmesi gerek. Kendisi düzelmek istiyorsa düzelir.
Bu düzelmiyor inan düzelmiyor, arkadaş kadın ben bir egitmenim ve dans egitimi verdigim ögrenciyi bile kıskaniyor, wp ye giriyorum resim paylasimi yapiliyor neden yazmadın diyor.. Gülümseyerek diyorum ki bu bir hastalık bence ve ayriliktan başka çaresi yok.
Heheehe 😂 Fazlasında gözü olmayan aza kanaat edendir kanaatkar'dır hocam 😅Sorun yok dediniz sorun çıkartana sorun olurum ben atara atar gidere gider 😅Bak çok alakası var ya 😅
Kıskançlık ile güvensizlik arasındaki farkı anlamasını sağlarım anlayamıyorsa yapabileceğim bir şey yok. Çünkü aşırısı kıskançlık değil 1. Karşındakine güvenmemektir. 2. Kendine güvenmemektir.
Düzeltmem. Ayrılırım. Zamanında hata yapıp evlenilmedi ise herkes böyle yapmalı. Yıpratmayın kendinizi, böyle insanlardan uzak durun bence. Ha sizde böyle karşınızdakini hayatından bezdirmek, hayattan soğutmak isteyen insanlardan iseniz birbirinizi bulun, bize bulaşmayın.
Seven insan kıskanır bu düşüncem net. Ama herşey de olduğu gibi kıskanmanında fazlası zarar veriyor. Nasıl düzeltebilirsin, bence kısa süre yokluğunla onu cezalandırarak. Aşkın gözü kör olduğu için sen yanındayken kıskançlıklarına hep devam edecektir.
Mesela öyle bişey yapman lazım ki , kıskansın ama sana yansıtamasın ikilemde kalsın kendi kendine aşırılığını sorgulasın hatalı plfuğu noktanın farkına varsın , insanlar yaptıklarından zarar görürse kendi sorgular , bazen kıskanmak için değilde keyfi söylemek için zorlarlar bazı şeylere yanındakileri
Öncelikle bunun bir problem olduğunu ona kabul ettiririm kendisiyle yüzleştiririm ve görmesini sağlarım. Kabul etme işlemini başarıyla tamamlarsam eğer ozaman bu kıskançlığın psikolojidekiaşağı ok tekniği ile köküne inerim.Çünkü asıl mesele görünenden çok farklı olabiliyor. Daha sonra ortaya çıkan sonuca göre yapacağım şeyi belirlerim ben halledemiyorsam da psikoloğa götürürüm elimdeki sonuçlar ile birlikte
Gereksiz yorumlar başlamış yine yok uğraşamam felan insana fazla değer vermek önemsemek veya umursamak bu hallere düşürüyor insanı çok kıskanç oluyor fakat eğer bu yorumları yapan arkadaşlar duruma düşse nasıl davranırlar çok merak ediyorum seven insan kıskanır önemser umursar bunu bilmek lazım
Bişey okumuştum diyordu ki "Ben seni kıskandıracak şeyler yapmadığın için sen kendini kıskanç değilim sanıyorsun." Bu kıskançlığın sebebinin kendinde olmadığına eminsen kendin için iyi bişey yap ve usulca kapıyı göster.
Herseyın fazlası zarar dıyecektım ama sen yazmıssın asagıda zaten, ne az ne cok. Fazlası sıkar bunaltır, azı ise ilgisiz oldugunu düşünmsne yol açar.. hatta sen benı sevmıyorsun demesıne ve tartısmaya kadar gıdebılır :)
Bir insanın karakterini yansıttığı için bazı şeyleri ona sonradan lanse edemezsin. Bu yüzden tanışma aşamasında geleceğe yönelik doğru adımlar atılmalı ki iş bu noktaya gelmesin. Kimse kimseyi oyalıyor durumuna düşmeyip zamanını çalmasın.
2 sene önce çok sevdiğim bir ilişkim bu yüzden bitti. Gözüm ondan başkasını görmediği halde attığım her adımda bir art niyet arar oldu. Kızlar neden böylesiniz?
İnan bana o erkek hayatından çıktığında dünyan dapdar olur benim erkek arkadaşımdan kıskancını ne gördüm ne duydum ben beni erkek ismi duymamdan bile kıskanıyo ve ciddi ciddi yapıyo bunu aşırı aşırı kıskanç seninkinin öyle kıskanç olduğunu sanmıyorum ama oladabilir bilemem kardeşim ama sen onu değiştiremezsin doğası gereği kıskanç böyleleri yani
Ben olsam tatlı tatlı konuşurum onunla oturup uzun uzun konuşurum Bak böyle iken böyle Varsa bir sorun gel konuşalım anlaşalım ortak noktada buluşalım ha hala devam ediyorsa hiç uzatmadan tatlı tatkı güz güzel onun anlıycağı şeklinde bir inkaz ederim olmadı arkadaş kala bilicek şekilde ayrılırım ne onu üzerim ne kendim üzerim
Adam gibi konuşurum bak derim ben birini sevmesem sevgili olmam ve birini severken başkasına bakamam beni hiç tanımıyormuş gibi davranma bana biraz güvenin olsun derim sevmediğim şeyleri anlatırım baktım olmuyor yapacak bir şey yok.
Düzeltemezsin, yedisinde neyse yetmişinde o oluyorlar. Bunları daha çok ilişkiye başlamadan, flört döneminde konuşma taraftarıyım. O dönemde genel ak koyun kara koyun belli oluyor.
Kıskanabileceği başka birini hayatımda zaten barındırmam. Kıskançlıktan haz etmiyoruz ama birazda insan kıskanılacak ortamı yaratmamalı. İlişkiler her zaman karşılıklı düşğnmeli
Ayrılmadan düzeltme diye bişey yoktur.. bu şey gibi, pencereyi açmadan içeriye oksijeni nasıl sokarım? Cevabıda, oksijen tüpü olur. İlişki ile ilşkilendiridiğimizde, dışardan bir kaynak gerektiren duruma dönüşür. Neyse konu karıştı
Kardeşim bişey sorabilir miyim profiline baktım başak erkeklerine alerjin varmış başak erkeğinin olumsuz özelliği ney ben başak burcuyum merak ettim kötü yanımı bilmiyor olabilirim yengen de belki sevmiyodur bana bir deyiver yahu 😔
Valla başak erkekleri duygularını belli etmeyen sade ve soğuk erkekler bana göre. Her şeyi içinde yaşamak yerine biraz belli edilirse iyi olur. Ayrı bir coollukları var yalnız belki de mantıklarıyla hareket ettikleri için.
Demekki benim huyum değişik ben hatunumu kirpiğinden tırnağına kadar severim önemserim oda çok mutlu bu durumdan koruyup kollamak önemsemek mutlu ediyo teşekkür ederim bilgilendirdiğin için
Keşke olarak düşünme bak umutsuzluğa kapilmamalisin ben 4 yıllık elini tutmaya kiyamadigim kız tarafından aldatildim hayata küstüm resmen mesleğim de askeri olduğu için çok zordu yemek yemedim acı çektim resmen bana dedi ki senin ne zaman geleceğin bile belli değil felan çok üzülmüştüm düşünsene elini tutamiyodum umudumu kaybettiğimi düşünürken o geldi güvenim hiç kimseye yokken guvendircem dedi beni hep sevdi önemsedi ufak tefek kavgalar oluyordu ben umursamiyordum ama baktım ki o çok üzülüyor beni önemsiyor bunu yapmamaya karar verdim onu üzmek yerine mutlu etmem lazımdı babası vefat etti zaten kimsesiz gibiyken ben ona hem baba hem sevgili hem eş hem dost herşey oldum ona bakınca eriyorum resmen görüntülü konuşuyoruz bana diyo niye öyle bakiyosun diye başka şansım yok ki diyorum o kadar güzel ki onu sevmek onu üzeceğime kendimi üzerim saçlarının iki teli , bir tokası , resimleri, sınav icin beraber aldığımız kalem silgi bile saklıyorum düşün, bunun delikanlılığı eksiltecek yanı yok seven adam her zaman delikanlıdır günümüzde kötü olaylar görüyoruz fakat kadın el üstünde tutulacak bir varlık bence yemeğini yapıyo çocuğuna bakiyo hasta olsan başından ayrılmıyor sen ye diye aç kalıyor bu kadar fedakarlık yapan insanlara kötü davranmak iyi değil
En İyi Cevaplar