Neden kendimi böyle dağılmış hissediyorum?

Arkadaşlar Merhaba, sevgilimle 2 senedir birlikteyiz. Evlenmek teklifi aldım birkaç ay önce gelelim 1 sene öncesine biz cinsel anlamda tamamen birlikte olduk ancak onun kafası güzeldi ve ilk ilişkimizi hatırlamıyor ben bekaretimi kaybetmiştim benim için çok önemli ve anlamı olan birşeydi. Ben her ayrıntıyı hatırlarken karşıma hep işte ayrılırsak vs diye konuşuyordu.
Bende güçlü olmak adina eğer ayrılmak istiyorsan ayrılabilirsin bir gün birine tekrar aşık olursam ona dürüst olup her şeyi anlatırım bunun için sana yapışmam anlamında konuşuyordum. Evli olan kız kuzeni bile benimle ilgili mesajlarında onunla bir şeyler yaşadıysan kendini ona mecbur hissetme önüne bak gibi şeyler konuşuyordu mesajları okudum.
Yani benim için hayatımda ilk kez yaşanmış olan şey erkek arkadaşım bana gerçek anlamda hissetmeden yaşamıştı kuzeninin diline kadar düşmüştü ben evlenme teklifi almama rağmen erkek arkadaşımın şu an bana aşık olduğunuda biliyorum ama yaşanmış bu olayları atlamıyorum dağılıyorum nefes alamıyorum.
Keşke bana gerçekten aşık olduğunda hiç unutamayacağımız şekilde yaşasaydık benim icin anlamı olurdu.
Geçmişi değiştiremem biliyorum ama benim dertleşmeye ihtiyacım var bundan sonra nasıl ilerleyebilirim geçmişi nasil unutup başa çıkabilirim?
Neden kendimi böyle dağılmış hissediyorum?