Videoyu seyretme hatasına düştüm ve ağlamamı durduramıyorum. Evliliğinde şiddet görmüş bir kadın olarak içimden dedim ki ucuz kurtulmuşum. Evet, dayak yemekle kaldığıma şükrettim. İnsanı bunu diyecek hale getiriyorlar.
Erkekler neden değer vermiyor!!! Boş bir soru arkadaşım. Önemsiz bir soru. Kadın kendine değer verecek, güçlü olacak, devlete ya da başkasına güvenmeyecek görüyoruz daha önce de gördük kimse bir şey yapmıyor. Erkeklerin hatasını aramak yerine biz kızlarımızı, oğullarımızı İNSAN olarak yetiştireceğiz. Aşağıdaki yorumlara baktım da; özür dilerim @fangoria ama yorumun gerçekten kabul edilebilir gibi değil. Doğru olabilir ama böyle bir olayın altına yazılacak bir görüş değil. Eğitim denilmiş, şiddet gören o kadar çok tanıdığım var ki eşleri profesör vb. düşünebiliyor musunuz?
Dayak yediğimde hastanelik oldum, ifade vs. sırasında bana ne sordular biliyor musunuz? Adama ne yaptın da seni bu hale getirdi :(
İlkel bir iç güdüyü ( sinir ) dahi iradesi altına alamayan adamlarla evleniyoruz, onlardan çocuk yapıyoruz, seviyoruz. Ve işin kötüsü başımıza gelene kadar adamların gerçek karakterini bilmiyoruz. İçinde nasıl şeytanlar var haberimiz yok.
Son olarak umarım o herifi hapisteki koğuşunda elleri ayaklarını ayırıp cehennemde şeytanın yapacağı işkencelerden daha beterine maruz bırakırlar. Adalet değil intikam istiyorum44 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTanrı erkeği güclü yarattı kadınını korusun diye, her kötülükten ve zarardan... ama erkek kadınına ihanet eden ilk kişi oldu !
Umarim sadece ahrete kalmaz bu şrrefsizlerin gözlerimizin önünde gebertilmesini istiyorum.54 Yorumla- +1 yıl
O adi, Önce tek tek parmakları kesilmiş hangisiyle yaptin denerek, sonrada öldürülmüş.
+1 yılYüreğim Sızlıyor! İnsanlık, "anne lütfen ölme" ile can çekişti..."ben ölmek istemiyorum" ile öldü...
Emine ilk değildi son da olmayacak o kız çocuğunun bundan sonraki yaşamını düşünmek istemiyorum...
Bu yüzyıldan nefret ediyorum!!!20 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 18,3b cevap paylaştı. Böyleleri yüzünden diğerleride zan altında kalıyor.
Erkek oşduğumuza utandırıyorlar. Şu an bildiğim küfürleri ettim.31 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı. Türk erkekleri genelleme yapmiyorum *küz çünkü
50 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 42,9b cevap paylaştı.
+1 yılKorkumuz yok Allah'tan korkmuyoruz gadası
20 Yorumla
+1 yılaslında Neden değer vermiyor biliyor musunuz çünkü bazı erkekler bazı kadınları çabuk ve kolay elde ettiklerini düşündükleri için ve bazı kadınlarla buna imkan verdikleri için onlar da nasıl olsa ben onu elde ettim benim hapisim istediğimi yapmak zorunda gibi alçakça ve karaktersiz ve bir davranışta bulunarak kadınları İncitiyor kırıyorlar, resimden de gördüğüm kadarıyla orada bir kadına şiddet uygulanıyor kadına şiddet uygulayan şerefsizdir öncelikle bunu söylemek isterim, ve genel olarak erkek şöyledir bir kadını sever o kadının gönlüne girmek için 40 tane takla atar o kadının gönlüne girer o kadın onun her şey olur ama erkek hevesini almış avını yakalamış kedi gibi daha sonra ondan bikar ve eziyet etmeye başlar, ayrıca her erkek aynı değildir bunun da altını çizmek istiyorum Ama özellikle ilişkilerde ve evliliklerde erkeklerin kadınlara şiddet uygulamasının veya sert davranmasının sebebi aslında dışarı hayatında dışarıdaki insanlara yapamadığı sertliği gücünün yettiği kadınlara yapmasıdır düşünün bir erkek evleniyor dışarıda her insana karşı iyi dışarıdaki insanlara sesi çıkmıyor dışarıdaki öfkesini evdeki karısına kusuyor Bu da insanın psikolojik olarak dengesiz olduğunu öfke kontrolünün olmadığını ve kendisi güçlü kadın zayıf olduğu için kadını ezdiğini gösteriyor aslında bunun için yapılacak en güzel şey evlenmeden önce bir aile terapistine psikolojik danışmanlık desteği almaktır. günümüzde en büyük yapılan hatalardan birisi de insanlar evlenmeden önce veya evlendikten sonra psikolojik danışmanlık desteği almadan bir evliliğe başlıyorlar ve bu da ilişkilerde ve evliliklerde erkeğin kadına şiddet uygulaması kadının kendini değersiz görmesinden kaynaklanıyor evet burada erkeğe eleştiri yaptık şimdi bir de kadın tarafına bakalım, şimdi şunu söylemek isterim erkeğin suçlu olduğu kadar kadının suçlu olduğu yerlerde vardır ama hiçbir kadına şiddet uygulayamazsınız hiçbir kadına el kaldıramazsınız buna buna hiçbir erkek sahip değildir ama bazı kadınlarda erkeklere karşı özellikle eşlerine karşı ilgisiz oluyorlar mesela bizim komşumuz vardı kadın sabahtan akşama kadar evde oturur yemek yapmaz da akşam kocasına gelince sorardı ne yemek yiyelim diye maalesef böyle kadınlar da var ama yine diyorum hiçbir kadın şiddet görmeyi hak etmez ve evliliklerde değer verilmemesinin sorun çıkmasının en büyük sebebi öfke kontrolü olmaması ve psikolojik destek almamaktır
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı. Bu noktada kadınların yapması gereken birşey var.
Piskopatlığını belli eden adamlarla seviyorum ediyorum diyerek evlenmemeli
evleninde değişir
çocuğu olunca değişir
gibi şeyler hiç dememeli değişmiyor çünkü
bir kişisel gelişimciyim ve terapi yaptığım çok sayıda kadın var
kadınları ikna edemediğimiz bir konudur bu.
Adam ne olduğunu belli ediyor
nasıl birisine dönüşeceğini belli ediyor
ama kadın zannediyor ki sevgi herşeyi çözecek
çözmüyor arkadaş çözmüyor
kadınlar bu konuda kendilerini değiştirebilirse bir çok sorun daha başlamadan çözülmüş olucak.
Kadın cinayetlerinin başlıca sebebi ruh hastası psikopatlara fırsat verilmiş olması
onlarla bir hayat kurarak sana zulmetme fırsatını ona veriyorsun.
Bu zulümleri önleyebilmenin en belirgin yolu budur.
Kendisini daha başından belli eden insanları def etmesini bilmelisiniz.
Kadınların çoğu ilişkilerinde kurban rolüne bürünüyor.
Adam agresif sinir hastası şiddet yanlısı
ama kadın olsun ben onu seviyorum diyor
kendini onun hayatına feda ediyor
sonrada adam onun hayatını cinayet işleyerek feda ediyor.
Kadınlara bu kavramı öğretmeli ve sağlıklı bir ilişki kurmayı öğretmeliyiz.30 Yorumla
+1 yılTürkiye' de eğitim sisteminde yanlışlıklar var. 1) Eğitim ailede başlar - Sınıfını geçersen sana bisiklet alırım ile başlayan hatalar insanların işlerini ve hayatlarını sevgi ve iç motivasyon ile yapmasına engel olmuştur. 2) Okula başladıklarında yine not sistemi, ya da ceza sistemi getiriliyor ve ailede başlayan yanlış profesyonel okulda yine devam ediyor. Sonra iş sahibi olursan evlenirsin ile devam ediyor hayat. Tamam iş sahibi oldun ama işini yine bir koşula bağlı yapıyorsun. Evlenirsen çocuğun olur ile yine devam ediyor, evleniyor ve çocuğu oluyor. Hayata keyif değil hedef ve iç motivasyon olmadan sadece dış motivasyon ile yaşayan birey çocuğa ulaşınca da bütün hedefleri bitiyor ve başlıyor evde karısı ile kavga etmeye, huzursuzluk çıkarmaya. Ona eğer karın ile iyi geçinirsek ikinci, sonra üçüncü, sonra dördüncü çocuğa sahip olursun demen lazım motivasyonunu ayakta tutabilmen için. Ama maddi gücü kaldırmayınca ya da eşi kabul etmeyince kavgalar devam ediyor. Eşi ayrılıyor ve hayatında artık hedefi kalmıyor adamın. Bu sefer de kendi kendine hedef koyuyor. Bunu belki 30 belki de 40 yaşından sonra ilk defa kendisi yapıyor. Hedef koymayı da beceremiyor ve bana bunu yapana ben de bu dünyayı zindan ederim diyor. Israr ediyor ama eşi kararını kesin vermiş, artık dönüşü yok diyor. Ve sonrasında da hayata karşı hedefi kalmamış kişi hem yaşamam hem de yaşatmam diyor ve öldürüyor. İşte bizim eğitim sistemimizin aileden başlayan ve okullar ile devam eden yanlışının kısa özeti.
37 Yorumla- +1 yıl
O kasar uzun yazmışsın ki okumak bile gekmedi içimden ama anladığım kadarıyla saçma şeyler herşey eğitimle ya da aileyle sonuclanmami adamlık sadece erkeklere özgü bişey değil insan kendi kendini degistebilcek potansiyele sahip bunlar boş laflar o zamn bende hemcinsimi dovim
- +1 yıl
Doğru
- +1 yıl
@sorututucu degilmi kız 😂 hep hayal ederdim erkekleri dövmeyi
- +1 yıl
@Crazygirll_ yazı aslında uzun değil. Ciddi ve önemli bir soru var, ben de aynı ciddiyetle bir insanın eğitim hayatındaki hasarı birkaç cümle ile yazdım. İnsanlar öğrenmek ve farklı fikirleri incelemk için binlerce sayfa kitap okuyor batıda. Ben de okumayı severim. O sebeple yazdığımı baya kısa gördüm ve özeti budur diye yazdım :)
- +1 yıl
Ben fullmoona demiştim doğru diye ama😂 crazy senin yorumunu görmemiştim bile
- +1 yıl
Özeti buysaaa benim düşüncelerim bunlar erkekler hep böyle
- +1 yıl
@sorututucu fark eedermi işte kadınlar ve erkekler arasındaki fark
Bizim toplumumuzda şöyle bir algı vardır;
- Erkek çocuk yapar, kız çocuk yapamaz.
- Hadi göster oğlum pipini, kıza gelince ayıp ayıp.
- Kız okumak ister okuyup ne yapacaksın olur.
- Erkek döver babadır, abidir, kocadır döverde severde olur.
- Erkek sokağa çıkar insanların kadınlarına annelerine bakar laf atar ama kendi annesine karınısına bakılıp laf atılınca sözde aslan olur.
- Erkek kendini güçlü sanır ama kadına el kaldıracak kadar acizdir.
- Adamım der ama adamlıkla erkek olmak arasındaki farkın ne olduğunu bilmez.
- Kadın gece dışarı çıkmak ister otur oturduğun yerde olur. Erkek çıkmak ister tamam çık gez dolaş hava al olur.
Bizim toplumumuz yozlaştı bunun en büyük nedeni Arap zihniyeti.
Bizim geçmişimizde kadınlar hep el üstünde tutulmuş yönetime dahi katılmışlardır.
Evlenirken kadını önce Allah’ın emaneti sonra ailelerinin emaneti olarak görmüş değer vermişlerdir.
Ama gel gelelim Arap zihniyeti ne zaman toplumumuza bulaştıysa kadın cinayetleri, çocuk istismarları, taciz ve tecavüzler toplumumuzda yayılmaya başladı. Bizim geçmişimizde kadın savaşçıydı. Ava çıkardı savaşa katılırdı.
Ama şimdi kadının görevi sadece çocuk doğurmaktan ve yemek yapmaktan ibaret olarak görünüyor. Bunun nedeni dediğim gibi Arap zihniyeti Arapların bize hiçbir zaman faydası olmadığı gibi her zaman zararı olmuştur.
Toplumumuzu bozmuş insanların zihniyetlerini değiştirmiştir. Kadın biz erkeklere verilen en güzel emanettir sahip çıkalım, koruyalım, değer verelim, destek olalım. Hani derler ya kadınlar çiçektir diye evet kesinlikle çiçektir, lakin bakmasını bilirsen dallanır budaklanır etrafına güzel kokular saçar bakmasını bilmezsen solar gider.
Lütfen kadınlar solmasın..20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 546 cevap paylaştı. Benim düşüncem şöyle
Kadınlar belli bir statü elde etmeden erkekler ile evleniyorlar ve kocasının eline bakıyor adam bunu parası ile yönetiyor
Belli bir süreçten sonra kadın gözü açılıyor kendi parasını kazanıyor ve o kendine mal gözü ile bakan adama sen kimsin ayağı yapıyor tabi adam alışık olmadığı için hadi ordan diyor ve sonuç ölüm
1 cisi rahat ederim diye başkasının parası için evlenen kadınlar çoğunlukta sonra vay efendim şöyle böyle başına bir şey gelince vah tüh oluyor sen bunu para için yapıyorsan kendini mal yerine koyuyorsan katlanacaksın
İkincisi görücü usulü olanlar az olsa da kendilerini ifade etmeye kalktıklarında yine aynı
Üçüncüsü en önemlisi ekonomik özgürlüğü sonradan öğrenenler direk böyle davarların saldırısına maruz kalıyorlar
Şunuda belirteyim bazı bakın atını çizerek söylüyorum bazı kadınlar eşlerini aldatıyorlar ve bunlar başına gelebiliyor buna kendime yapılmış gibi cevap verecek olsam belki kıriz geçirip daha kötüsünü yapa bilirim ama benimle ayrılırsa saygı duyarım ama altdatmaya karşıyım sadakat ayakların altına alınacak birşey değil01 Yorumla- +1 yıl
Şunu da söylemeden edemeyeceğim burada çoğu kişi kendi kişilikleri ile değilde insanların duymak istediği şekilde yorum yapmış bu yapanlar da zaten aynı b... k un maskelenmiş hali
Kadınlar daima ölüyor lan burada bir videosu olan vahşet için konuşuyorsunuz gevşekler özgürce yazmak işinize gelmiyor yukarıdaki yazdıklarım gerçektir kadın mal gözüyle görüldükçe ya da erkek e cüzdan muamelesi yaptıkça herşey olur
Herşeyi geçtim en beni sinir eden ve sarsan, TC tinde öldürülen bu kadıların hepsi orp.. muydu.
Bu kadar sığ cahillik yok.
Tek sebepleri "namus" yüzünden bu cinayeti işledim! denmesi, bunları yapan ne adam ne de insan değil.
Yavrusunu düşünmemiş adamlardan ne beklersin..
Zayıf hep ezilir, bu kadın ya da erkek fark etmiyor ..
Yetiştirelememiş kendini yetiştirmemiş adam bunlar.. eğitimle ya da almasıylada ilgisi yok bu arada.
Erkek olmakla adamlık olmuyor işte..
Biz kadınları ikinci sınıfa sokmaktan erkekleri kral koltuğuna oturtmaktan vazgeçsinler artık.32 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı. Kadınları suçlamıyorum yanlış anlaşılmasın, ve fakat kadınlar bu adamları seçerken aman ne olursa olsun evleneyim diyor.
Adam şiddet uyguladımı ilk seferinde git şikayet et korma neden korkuyorsun, olmadımı git tehdiht et, olmadımı 3 ADAM tut kemiklerini kırsınlar, olmadımı toplum içinde rezil et ama ne yaparsan yap sana böyle davranmasına izin verme.
Bu adamlarıda KADIN yetiştiriyor toplumda nasıl olması gerekiyorsa ANNELER öyle yetiştirsin erkek çocuklarını...
Erkek adam yapar demeyi bırakın artık. Böyle dedikçe bu CİNAYETLERİN arkası kesilmez.40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılKadınların yorumlarına bakıyorum kendi içinizde bile ihtilaf yaşıyorsunuz. Birisi diyor ki o***spu diye öldürülmüş, diğeri öldürülen tüm kadınlar mı öyle diyor. Ne yani kötü yola düştü öldür öyle mi? Öncelikli düşüncemiz kötü yoldan kurtarmak olmalı (sonra kötü yola sürükleyen sebepleri ortadan kaldırmak) Büyük medeniyetlerin kurulması incelenmeli; toplumun temel taşı olan aileye ve kadına verdiği değeri anlamalıyız. Kadına değil el kaldırmak sevgi dolu sözcükler dışında ses yükseltmeye bile karşıyım :)) kadın sevilmek için yaratılmıştır.
30 Yorumla
+1 yılBelki de zorunluluktan belki de zorluktan bazen nefes almak bazen de inandıkları için onlarca yanlışa sürükleniyorlar sürüklene biliyor kadınlarımız bazense tek sucları sevmek ve inanmak oluyor.. toplumun sacma salak örf ve adetleri ve erkeklerin erkeğiz her istedğimizi yaparız kafası bazen malesef ki böyle göz yaşartıcı sonuclara neden oluyor. olabiliyor. Oysa ki tek dertlerinin anlasılmak anlatabilmek sevebilmek sevile bilmek olan kadınlarımızın tabi ki hepsi icin geçerli olmamakla birlikte böyle bir son yaşamaları nezdim de insanlık sucundan baska bir şey değil.. (Hepsi için geçerli değil derken sevmek ve sevilmek kısmından bahsediyorum)
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı. Lütfen canlarımızı canavarlaştırmayalım. ↗
Busürecin nasıl meydana geldiğini uzunca anlattığım bir bence. Sevgiyi nefret ile harmanlayarak, küçükken gülünen ama o küçük bedenlerin büyüdüğünde hissettirdiği acıların büyüdüğü de farkedilmeyen, çok ufak görünen ama büyük hataların toplamı sonucu meydana gelen büyük dehşetlerin, "erkektir yapar, "herüflük yapıyor aslanım"ların anlatıldığı bir bence.
Okumanızı tavsiye ederim.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 320 cevap paylaştı. Yorumlara bakıyorum da herkes ah diyor vah diyor acı diyor kötü diyor lanet okuyor eminin sokağa çıksak aynısı olacak kadın çiçektir denecek kadın anadır denecek kadına kalkan eller kırılsın denecek kimisi din den dem vuracak kimisi medeniyet den kimisi insanlıktan dem vuracak e peki arkadaş sen iyisin ben iyiyim o iyi e kötü kim bu cinayet ilk mi hayır son mu olacak hayır benzeri bir sürü örnek var biz burda nefret kusup üç gün sonra nasılım Fotoğraflar ı atacaz sevgilim beni sevmiyor diye ağlayacaz cinsel başlıklara yorum atacaz video su olmayan kadın cinayetlerini söyle bir okuyup geçecez belki okumayacaz bile hassas kalbimiz dayanamaz üzülürüz diye ve birileri pisi pisine ölmeye devam edecek insanoğlu aciz insanoğlu kötü hepimiz suçlu hepimiz kötüyüz
10 Yorumla
+1 yılOrtada adamım diye dolaşan bir çok erkek var;kadına şiddeti baskınlık olararak gören, kadın kendisine geldiğinde ona sahiplenmeyi koruyuculuk olarak değilde tapu muamelesiyle karşılayan..
Sen benimsin dediğin bir insana huzur vereceksin71 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum ikitarafta huzurun oluşmasını sağlayacak adımlar atmalilar tek taraf huzur saglayamaz
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. 2 cinste dogru kisiyi bulursa hic bir sorun olmaz hatta ayrilma gibi durumda olmaz ya kadin dogru kisiyi bulamiyor ya erkek dogru kisiyi bulamiyor paraya fizige vs bakmazlarsa sevgiye bakarlarsa uyuma bakarlarsa bir sorun olacagini dusunmuyorum birbirini iyi tanimalilar bence ben kadinlara deger veriyorum ama deger gormuyorum fizigim kasli masli degil zenginde degilim sorun bunlar mi 😂 bunlarsa ztn aman uzak dursun ben sevgiye onem veriyorum aşka onem veriyorum anlayisli kisilerle konusmak lazim o yuzden 😅 dogru kisi onemli
11 Yorumla- +1 yıl
Ben ozgurluge onem veririm kadinlar benim malım degil bende onlarin mali degilim esitlige onem veririm kimsenin kimseye siddet gosterme hakki yok akla zekaya onem veririm bunlar oldugunda ztn severim ve ciddi dusunurum :) ben eglenenlerden degilim ya sonsuza kadar birlikte oluruz ya da hic olmayiz ama boyle kadin bulmak zor :) genelde gordugum fizige bakiyor paraya bakiyor akla onem veren mi kaldi ki ya da varmiydi 😂 dusuncelere onem veren anlayis gosterene onem veren parasi var mı evi var mi kac para kazaniyor fizigi nasil sanane yahu bana mi asik oluyorsun servetime mi 😂
Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Bu soruya öldürülen kadınlar üzerinden cevap vericem. Diğer türlü soru tüm konuları içeriyor gibi. Olaya nerden bakarsam bakayım bir empati kuramıyorum. Birçok Konuda birçok insana empati yapmış biri olarak bu konuda vicdanım empati yapmaya müsaade etmiyor. Bir insan karısına çocuğunun annesine bu şekilde canice nasıl davranabilir aklım almıyor. Çocuğunun gözü önünde toplumun gözü önünde bu nasıl olabiliyor aklım çalışmıyor. Buna nasıl müsaade ediyoruz bilmiyorum. Devlet ne yapıyor ne yapamıyor onu da bilmiyorum. Bana dokunmayan yılan 1000 yıl yaşasın diyoruz. O kadınları öldürenler kadar bizlerde suçluyuz. O çocukların yüzüne geçecek diye bakıyoruz. Benim başka diyecek birşeyim yok. Utanç duyuyorum.
10 YorumlaGenelleme yapmayalım.
Kadınlara değer vermeyenlerin
bunu yapmalarının altında birçok
sebep olabilir ama burada bunların
listesini çıkarmak kimseye fayda etmez.
Vicdanımı köklü çözümler uygulayabilecek
sağlam platformlarda olmaya çalışarak ortaya koymayı tercih ediyorum. Gereksiz süslü laflar, dramatik yazılar benim vicdanım olduğunu göstermediği gibi
vicdanımın sızısını bastırıp soğukkanlı ve sağlam şekilde yol almak istemem de vicdanım olmadığını göstermez. Ameliyathane yatanları koridorlarda ağlayanların değil, doktorların kurtarması gibi...00 YorumlaYanlış erkeklerle yanlış ilişkiler yaşıyorlar eğer bu sorumu bilerek dendiyse kadınlarda neden paraya bakar sorusu sorulur bu tüm erkeklere yansıtılmamalı kadınlarada yansıtılmamalı kadınlar özel yetiştirilmeli ahlaklı olmalılar söz sanatını hitabet sanatını iyi bilmeliler dövüş öğrenmeliler bir kadın ister başarır herşeyi tabi bundan öte kacırarak evlenmeler ailelerinden ayrı yaşamaları sahip çıkan birinin olmaması o artık darmadağın oldu toplum kopuğuz hepimiz o kadının bütün akrabaları birleşse bak bu bizim kızımız sen bundan neden boşandın hadi haklısın ona tek bir zarar gelmicek dese ne yapacakdı o bıcaklayan tek suç bu değil toplumda suçlu burda hele sinema sağ olsun tvler saolsun toplumu bitirdiler herkez bir zerrede olsa bu durumda suçluluk payı var
00 YorumlaKadınlara verilen değer kadının becerisiyle alakalı bir şey. Şimdi her şeyi erkeğe bırakıp, istediğini yapmasına izin verirsek işte o zaman biz kadınlar suçluyuzdur. Çünkü bu cesareti biz onlara veriyoruz. Kısıtlama getirilmeli, ilk başta sen kendini belli et ki gerisi de çorap söküğü gibi gelsin. Şiddeti hiçbir kadın veya erkek haketmiyor, ne olursa olsun. Çocuklar içinde geçerli. Görüyoruz haberlerde veya sitelerde yazılıp çizilmiş, yaşanılan hikayeleri okuyoruz, baba veya anne, çocuklarına her zaman örnek oluyor ama kötü örnek olan ebeveynler de var ve gelip anneye/babaya karşı gelmeler, yok saymalar başlıyor. Çocuk yetiştirmenin de bir adabı vardır. Bir insanı doğru yetiştirebilmek her insanın harcı değildir. Önemli olan doğru eğitim verebilmek. Sorunuzu çok beğendim.
00 Yorumla
+1 yılGenelleme yapmayalım. Sevmeyen insan değer vermez. Değer görmediğin ilişkiyi sürdürmekte çok mantıksız.
47 Yorumla- +1 yıl
Bunu tek cinsiyete yıkmak yanlış. Sebep arıyorsan cinsiyette değil; eğitim ve ahlak çerçevesinden değerlendirmeye al. Zira 2018 istatisklerine bakarsan, erkek cinayetlerininde az olmadığını göreceksin.
- +1 yıl
Asla ve asla kadın cinayetleri kadar fazla değil. Sadece cinayetleri geç kadına şiddet gerçeğini de unutmayın. Bunca reklam kampanyası, bunca kadın sığınma evleri var. Böyle büyük örnekler varken hala genelleme yapmayın demek ne kadar mantıklı?
Ben genelleme yapmayı binlerce kadın cinayeti sebebiyle doğru biliyorum. Sen bulmuyorsan, genelleme yapmadan konuşursun. - +1 yıl
Genelleme yapalım madem; o zaman kadınlar neden kendilerine değer vermeyen, onları üzenlerle ilişki kuruyorlar?
- +1 yıl
Ama bak olayıntüm çerçeveden ele alıyorsun. “Bazı erkekler” sıfatını kullansan kabülüm. Ama yaşanılan olayı genele vurmak akla mantığa aykırı.
- +1 yıl
Bu ülkede boşanmana rağmen eski eşin seni rahat bırakmaz. Müdahaleler devam eder. Bak 2018 yılında 440 kadın öldürüldü. Bazılarının yanından çocukları da onlarla beraber katledildi. İntihar süsü verilerek öldürülenleri saymıyorum bile en akılda olan Şule Çet mesela. bunun dışında istismar, tecavüz, pedofili neler var... Bunun sevgi ya da değer vermemekle alakası yok. Hala kendi hemcinslerimiz bile burada normalleştirmeye çalışıyor durumu. Genelleme yapmak için bu sayının 1000 olması mı gerekecek? 10000 mi?
- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılbugün tam da bunu düşündüm.
bu mahlukatlar ne şartlarda yetiştiriliyor? sokağa salınıp gelen gidenin insafına mı bırakılıyor? anneler babalar çocuklarında vicdan oluşması ve olgunlaşması için tek bir girişimde bulunmuyorlar mı? nasıl bu kadar pisikopat oluyorlar anlam veremiyorum. çok üzgünüm çok... çok üzgünüm...20 Yorumla
+1 yılHemcinslerimi sonuna kadar koruyacağım yine. erkek yapar, kadın yapamaz, erkek gece geç saatlere kadar kalır kadın kalamaz erkek sevgili yapar kadın tek bir kişiyle kalır. bune arkadaş? ne demek kadın yapamaz. ! evet kadın bir çiçektir her ne olursa olsun erkeğin gücü kadına şiddet için değil kadını korumak için yetmelidir. bu konuda " genelleme yapmayın" diyemeyeceğim. her erke bence bunu bir düşünsün. kırmak, dökmek parçalamak yerine elini vicdanına koyup bir düşünsün.
30 Yorumla
+1 yılBunu ben senelerce çektim annem babamdan hep şiddet görüyordu kaç kere kaçtı ailesine sığındı ama sahip çıkmadılar her seferinde geri gönderdiler en son canıma tak etti 14 yaşında babamı vurdum ve ayrıldılar şimdi annemde mutlu bizde fakat bu durum halla devam ediyor bir yerde ölenler bir yerde ağzı yüzü batlayanlar ve sonra erkeğim diye
10 YorumlaBu aileden dolayı olan bir durum. Her şey ailede bitiyor. Bir çocuk babasından ve annesinden ne görürse onu yapar. Bunu dışarıdaki arkadaş çevresi de oluşturuyor. Kiminle takılırsan kiminle arkadaş olursan o seni çok etkiliyor. Çocuk büyürken aile hem kendine çeki düzen vermeli hemde çocuğunun arkadaş çevresini bilmeli
11 Yorumla
+1 yılİlişkilerde, evliliklerde ve hatta daha doğrusu normal bir durum da dahi kadına değer vermeyen Erkek cinsine erkek denmez.! Sorunun bir kere o başlığı yanlış olmuş.!
Cennet Analarımızın ayakları altındadır.
Ne güzel bir söz dimi.! Peki her kadın anne adayı değil mi?
Bazen hemcinslerimden nefret ediyorum hemde fazlasıyla.!10 Yorumlaöncelikle kadına şiddete hem fiziki hem piskolojik sonuna kadar karşıyım. yalnız meselenin sadece ya bu erkeklere sahip çıkın söyleminden çok çok derin olduğunu düşünüyorum. daha eş seçme aşamalarından itibaren hem kadına hem erkeğe gerekirse eğitim verilmelidir. 2-3 adamı turuklamakla uzaklaştırmakla falan çözülmez bu iş. olayın kadın tarafınada eğilmek gerek
16 Yorumla- +1 yıl
@Amorcita kadınların öncelikle kendini erkeğin yaması gibi görmekten kendini modern şekilde paarlamaktan kurtulması lazım. bak etrafına hala bir çok kadın evlenmş olmak için evleniyor. hala üzerindeki geçmişten gelen başlık parasının psikolojiye yerleşmiş şeklini atamıyor evlenirken çeşit çeşit mal mülk altın maltın istekleri dahil. bir çok kadın hala kro severim maço sert severim diye aptal aptal ağzını suyu akıyor. öncelikle kendi değerlerini ölçme kıstaslarını değiştirmeliler. daha sonra da bazı seçimlerin anlık heveslerden çok öte olduğunu anlamalılar. ben erkek olarak bir çok kadını kendi cinslerinden üstün görüyorum dah akadınlar kendi varlığını değerini tam kavrayamamış durumda. belkide bu aldatmacalı psikolojik durum bazıların hoşuna gidiyordur bilemem. ne zamanki bir kadın kendi benliğiyle ayakta durmaya başlar. o zaan bu sorunlar çözülmeye başlar. mesele sadece maddi konular değil. iyi bakın genç kızlara ve içind ebuludukları psikolojilere
- +1 yıl
Bir çok kadın, baba evinde aynı sıkıntılarla büyüyor. Babadan kaçmak için ona biraz ilgi gösteren sever gibi duran ilk adamın kollarına gidiyor. Maço olmak dayak atan erkek demek mi? Burada da bir ayırım yapmak lazım belki. Haklısın kendi değerimizi bilmiyoruz ya da aşağıda görüyoruz. Kızlarımızı güçlü, tek başlarına hayatta kalacak şekilde eğitimli, güçlü, özgüvenli yetiştirmemiz gerekiyor ki erkek bağımlılığına ihtiyaçları kalmasın. Evlenseler bile özgür olsunlar. Hele şimdi ki özür dileyerek piyasa diyeceğim genç kızlara dehşet içinde bakıyorum. Tavırları, konuşmaları, hareketleri evet kendilerini pazarlıyorlar sosyal olarak. Ve aileleri belki ayakta uyuyor haberleri yok evlatları ne durumda! Değişmesi gereken sadece ERKEK kısmı değil o konuda hem fikirim.
Bir de o kadar yorum arasından sanırım beni sinirden kıpkırmızı yapmayan bir seninkiydi. Onu da belirteyim. Teşekkürler - +1 yıl
@Amorcita sorud abi yanlışlık var belki o yüzden bir çok kişi yanlış algılamış olabilir. soru değer vermekle ilgili. bir çok kadın da erkeğe değer vermiyor. ama ama alt başlıkta resmen cinayetten bahsedilmiş. biraz kafalar karışmış galiba. o yüzden çapraşık yorumlar yapılmış sizinde sinirler zıplamış olabilir. malesef ki bir çok konuda olduğu gibi şiddetinde tek çözümü eğitim. sanırm bu konuyu çözmemiş en az 3 neslimizi daha alacak. çünkü hala anneler aileler kızlarına aynı aptal şeyleri tembih edip aynı bağnaz kurallarla önce beyinlerini sonra hayatlaırnı çürütüyorlar.
+1 yılŞöyle oluyo kadın ya benimdir ya kara topragındır diye yetiştirilmiş insan kılıgındaki şeytanlar kadın boşayınca gidip öldürğyolar sonra beni katil ettin lan diyo yine kadını suçluyor. Bu p. ç dışarı çıkınca beni kaitl ettiniz diye bagırıyordu hepsi aynı b. k hepsi beni katil ettiniz diyor
10 Yorumla
+1 yılBu ülkede bir erkeğin kadına şiddetten ceza alabilmesi için kadını öldürmesi mi gerek illaki , iğrenç bir toplumuz. Kadın olmanın bu kadar zor olduğu bir ülkede yaşıyoruz ve haklarımız korunmuyor. Resmen kadınlar çoğu zaman ayrılsalar da eşleririn vicdani insiyatifine bırakılıyor. Sonra bir kadın daha öldürülüyor ve anca o zaman o canavar dört duvara sıkıştırılıyor.
10 Yorumlaataerkil yetiştirilirse bir millet yok olmaya mahkumdur kadının değerini bilen milletler aydınlanmış millettir geleceğe nesil yetiştiren öğretmenler başkasının sağlığı için kendi sağlığından olan hemşireler daha nice kadın rol model olmalı bu dünyada insan oğlunun en zararlı oldu nokta erkek cinsinin varlığı o kadının huzur içinde yatabilir mi evladı için orada ölmek istemiyorum diyor aslında kendisi için değil peki o adama ne yapılacak müebbet verilecek benim görüşüm direk idam olmalı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 314 cevap paylaştı.
+1 yılKadinlar susuyor boyun egiyor intikam alamıyor çünkü siddete alismislar ailelerinde basliyor evlenince kocalariyla hatta evlatlariyla devam ediyor. Bir kadinin ezilmeye alismamasi lazim.
21 Yorumla- +1 yıl
Tabi kadinlarimizi koruyacak yeterli adalet, hukuk ve ceza yaptirimlari da yok sikayetci oluyorsun elini kolunu sallayarak karakoldan cikiyor uzaklastirma koruma talep ediyorsun ama yine cinayete kurban gidiyorsun boyle ulkenin mk.
Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. evet kesinlikle erkeklerin bu konuda yadsınamaz derecede karaktersiz ve vicdansız davrandıkları aşikar.. :( bence artık kadınlar da dik durmayı ve şiddet eğilimi olan bir adamdan vazgeçmeyi hatta ondan korkmadan bırakabilmeyi seçenekleri arasına almalılar.. yoksa sindikçe daha çok artıyo bu durumlar maalesef :( aşağıda bir görüş okudum uzuncaydı ama ben okurken kendimi kadının yerine koydum gerçekten Allah iyilerle ve vicdanlılarla karşılaştırsın herkesi :/
14 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Ters kutuplar çünkü. Biri değer verirken diğer taraf değer vermiyor. bir süre sonra zaten araya aldatma giriyor
10 YorumlaKadına değil, hiçbir şeye değer vermiyoruz. Trafikte küçücük birşey oluyor adam çekip vuruyor. Hayvanlara keyfi eziyet yapılıyor. İçinde sevgi olmayan insan herkese, herşeye zarar verebilir. Çok şey gördük bu ülkede, canice cinayetler gördük ama bu seferki çok değişikti. Kadın resmen öleceğini anladı, çocuğu bunu gördü. Korku filmi gibiydi gerçekten. 😒
10 Yorumla
+1 yıl*Kadın bir erkekle nikah kıydıysa, o nikah bozulsa dahi o kadın hayatı boyunca erkeğin malıdır.
*Kadın bir erkek haricinde başka bir erkekle ilişki kuramaz. Böyle bir hakkı yoktur.
*Kadın zarı olan, bakire olup olmadığı tescillenebilen bir varlıktır. Erkek bakar, değerlendirir ve o kadını alıp almayacağına karar verir. Bekareti yoksa her erkeğin o kadınla ilişki yaşama hakkı vardır.
Bence her şeyin özeti bu zihniyet...00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılVicdan sahibi değil böyleleri insan evladının anasına onun gözleri önünde nasıl kıyar? O çocuğun psikolojisi geleceği ne olacak şimdi?
30 Yorumla
+1 yılkiminin kocası şimdi melek gibi yalanmı? o yüzden genellemeyi doğru bulmuyorum. Bahtsızlıkta var , karsındakını tanıyamamakta var , cahillikte var.
Yani birsürü olgu var. Ama her erkek böyle demek acımasızlık10 YorumlaBöyle itler hakkında yazılacak çok şey var tüm küfürler gözümün önünden film şeridi gibi geçti hangisini secsem karar veremedim sırf fiziksel yönden daha güçlü olduğu için kendisine karşılık veremeyecek birine şiddet uygulamak şeref yoksunlugudur net
10 YorumlaYetiştirmesini bilmiyorlar, hep derim bizim türkler cocuk yapmasını cok iyi bilirler ama yetiştirmekten bir haberler.
30 YorumlaErkek olmakla adam olmak arasında fark var...
30 Yorumla
+1 yılBunun bence cinsiyetle alakası yok düşünce ve yetişme geçmişte yasadigi olaylarla ilgili herhalde senin sorunda tek suçlu kadinmi olurken benim kendime sorduğum tam tersi malesef
17 Yorumla- +1 yıl
Düşüncene saygı duyarım ama kocasinin penisini kesen kadın uyurken bıçaklayan kadın tecavuzcusunun bu arada aynizamanda kocası oluyor kafasını kesip kahve ortasına atan kadın haberlerini de unutmayalım kadin da erkekte canilik yapabiliyor mesela
- +1 yıl
Devlet gözünde kadın mağdur olabilir ama erkek gitsin çalışsın zihniyeti birde bagzi bu zorbaliklari kadınlara helal olarak gören egoistlerin hoşuna gitmeyecek alay mevzusu olacak diye erkek siginma evi acilmama sebebi olabilir bu yüzden bekar evi tabiriyle hayatını sürdüren birsurude erkek tanıdığım vardır mesela
- +1 yıl
) oda ayrı bir konu ama kadın siginma evleri var degilmi
- +1 yıl
Bu zamanda tek başına ev gecindirmek yardım almadan olacak birsey değil zaten kadini calistirmayan lar ya zengin ya da konudaki egoist düşünceye sahip erkeklerdir iyiler onların yanında azinliktir bence saygilarimla
bence yaşadığımız ülkenin gelişmişlik düzeyi ile ilgili bir şey bu. gelişmiş ülkelerde öyle değil bu açık ve net. kadınlara tavsiyem kendilerini koruyacak kadar dövüş sporlarıyla ilgilensinler.
11 Yorumla
+1 yılsizden ricam tüm erkekler için söylemeyin ben eşime değil bıçak yumruk elimi bile kaldırmadım bugüne kadar ha tartışılır laf kavgası yapılır ama inanın 1 saat geçmeden yine sarılırız
10 Yorumla
+1 yılHer kadın sevgiyi hak etmiyor olabilir veya başka bişey ama bu onu katledeceksin anlamına gelmez böyle bir vahşi zamanda yaşamak cidden çok kötü ne kadar üzüldüğümü anlatamam diyecek bişey yok gerçekten boğazım düğümlendi.
10 YorumlaBence yanlış üç beştane şerefsizi herkese mal etmeyin
24 Yorumla
+1 yılTek suçu kadın olmak değilde ülkemizde adelet var kanun yok ceza yok kadını çocuğu öldürene el kaldırana tecavüz edene ver 30 yıl bak yapıyorlarmı şerefsizler bir daha
10 YorumlaKadına değer vermeyen el kaldıran küçük düşüren ayıplayan garipleyen hakaret eden erkek net kardeşim dur
23 YorumlaAilelerğn yetiştiriş tarzını değiştirmek lazım önce. Kızına susup itaat etmeyi oğluna saldırganlığı aşılarsan ilerde ne beklersin ki. Maalesef bu gerçek değişmiyo.
10 Yorumla
+1 yılİnsanı hayattan soğutuyorlar.. hep bir üstünlük çapaları..
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 515 cevap paylaştı.
+1 yılBu Nalet erkekler yüzünden ciddi ilişkilerden korkuyorum ne oldukları belli değil psikopat şizofrenler öküzcükler
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Şiddete maruz kalan kadınlar ilk baştan bunun önlemini alırlarsa sonradan gelecek şiddetinde önüne geçmiş olurlar çevremde birkaç tane bayanda örnek olarak verecek olursam �lk zamanlar yedikleri bir tokat Belki ileride düzelir umuduyla sessiz kaldıkları için sonradan daha ileri seviyelere gitmiş dayak yeme ler başlamış Ben eşimi seviyorum diyerekten O bir Tokatı Sineye çekmeyecek siniz
20 Yorumla
+1 yılYetiştirilme tarzı, eğitimsizlik, ülkenin havasından mı suyundan mı bilmiyorum ama tahammülsüzlük uzar gider liste
10 Yorumla
+1 yılFiziksel olarak daha güçlü olmalarının sebebi kendinden güçsüzleri korumaları onlara zarar vermeleri değil ama böyle asalak insanlar bunu nasıl anlasın
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. Yanlis secimler.. ve boyun eğmek..
16 Yorumla- +1 yıl
@barraquda çok az insan beni sinirden yazamayacak noktaya getirir. başardın. tebrikler. İnsanlar neredeyse katille empati yapıyorlar. Adamı savunmanıza az kaldı
- Aşk İlişkileri konusunda 792 cevap paylaştı.
+1 yılEvet değer verilmiyor demeyelim ama hakettiği değeri vermiyorlar diyelim... Ama bunu erkeklerin lütfuna bırakmamak gerekir...
10 Yorumla Suçu değil ama en büyük şanssızlığı insana denk gelmemiş olmasıdır.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkendilerine güvenleri olmadığını düşünüyorum. Daha baskın biri olmak için şiddete baş vuruyorlar. Halbuki o kadar cahil ya da ozguvensiz olmasalar tatlı dille de halledebilirler herşeyi.
20 Yorumlaevlenirkende boşarkende yüzlerce binlira harcayıp gönlünüze göre yapıyoruz herseyi.
daha nasıl değer vermeyelim.12 Yorumla- +1 yıl
verdiğin ötnekte ve toplumda bu tarz seyler cok yaşanmaya başlandı doğru birşey değil ama dikkat edilmesi gereken bir konu bir insan bunları yapacak konuma nasıl gelir. buna hiç dikkat edilmiyor.
yapılan sey yanlış ve olmamalı. ama bu noktaya nasıl neden geldi bir insan bunu yapacak pozisyona nasıl düştü onu iyi araştırmak lazım. bir iki değil yüzlerce böyle örnek var ve sosyolojik olarak araştırılması çözülmesi gereken bir boyut
+1 yılBir çok erkek kadini sadece cinsel obje olarak görüyor ve çocuk sahibi olmak evine geldiginde ütüsünü yapan sıcak yemekler yapan biri olsun diye evleniyor
10 Yorumla
+1 yılKadinlar da deger vermiyor ki. Ha erkekler neden siddet uyguluyor dersen haklisin erkekler orda suçlu ama duygusal olarak değerden bahsediyorsan ben kadınlarında çok iplediğini görmedim
20 Yorumla
+1 yılCahil bir toplum da yaşıyoruz insanlarımızın herşeyden önce insanlığı öğrenmeli din dil ırk ne olursa olsun saygı yı öğrenmeliyiz yobaz baskıcı elalem ne der gibi sığ düşüncelerden arınmalıı toplumumuz
10 Yorumla- Devamını Gör (49)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat