Hiç inandırıcı değilsiniz.
Her evde ufak da olsa sınırlamalar olur, ve olmalı da. ✔️
Bekâr hayatı yaşamıyorsunuz, evlilikten bahsediyorum.
Köleliğin ne olduğunu bir öğrenin bence.

Telefon konusunda ilk başta en sevmediğim şeylerden biridir.. İşten geldiğinde birlikte aktivite yapılmalı.. Sosyal medya kullanma konusunda da biraz sığ görüşlü olabilirim ama ne kadar eşime güvensem de her şeyi bu devirde başlatan sosyal medyadır.. Ortak olmalı.. Tuvalete telefonla gidilmez.. Ev içinde ki herkes görevini bilmeli eşler birbirine yardım etmeli.. Bu kadının görevi dememeli.. Giyim konusunda zaten erkeğin açık giyineceğini sanmıyorum ki ona alacağı şeyler de mutlaka fikir de bulunurum.. İş sonrası mutlaka ama mutlaka dediğim gibi birlikte zaman geçirmeli kısa bir yürüyüş olsa dahi.. Gece hayatı zaten olamaz olmamalı.. Ne ben eve bekar kadın getirebilirim ne de o eve bekar erkek.. Ha çok yakını olur ama onunla da her istediğinde her yere gidemez ve getiremez.. evlilikte tek istediğim güven vermesi ve doğru şeyler yapması.. Yüzümü yere düşürecek şeyler yapmasın beni incitecek her hangi bir davranışta bulunmasın..
Kadın-Erkek karışık plaja kesinlikle ve kesinlikle gitmek yok
Aynı şey spor salonu için de geçerli
Işten sonra sağa sola sapmadan eve gelcek
Alkol kullanmak yasak
Gece hayatı asla olamaz
Telefona kesinlikle şifre konulmayacak
Tüm sosyal medya şifreleri söylenecek hatta kapatırsa daha iyi olar
Yolda yürürken önüne bakacak
Karşı cinsle arasından tren geçecek şekilde mesafe olacak
No ihanet, no şiddet, no hakaret.. xd
Şimdilik aklıma gelen bunlar 😂
Şeriat isterük
etek, dekolte, Erkek içerisine gidip çalişmasi.
ben başka kızla konuşmıcam, oda başka Erkek ile
bunları yapmam bana kimse karışamaz erkeklerin içerisine gider çalışırım diyor ise benden uzak olur gider çalışır
ben bu konulara uyacak kızı Afrikaya gitsem elimle koymuş gibi bulurum.
bunu konuyu düşünmüyorum bile düşünecek olan taraf, evlenecek karşı cinsiyet bulması zor olan cinsiyet düşünsün.
öyle erkeklerin içerisine gider çalışirim , kimse karişamaz felan, evlilik cüzdanina imzayi boşa mı atıyoruz?
yok evlenece mesai saatleri içerisinde o kız kaçamak yapamaz felan diyenler , burada evcilik oynamıyoruz. Aile kuracaz, Sosyal dayanışma vakfı değil.
Sakız çiğnemeyecek.
Komşuya dedikoduya gitmeyecek.
Habersiz bir yere gitmeyecek.
Açık giyinmeyecek.
Makyaj az yapacak.
Aklıma gelen bunlar. Şimdi modern insanlar eksiler.
Bunları yaptıran kari olsun zaten.
@shedevilx Siz evliliğin ne olduğunu unutmuşsunuz.
@shedevilx Hı hı, evet.
@shedevilx kendini başkasına sergileyen karım olamaz.
Dedikodu yapan olamaz.
Habersiz bir yere giden olamaz.
Sakız sevmiyorum.
Burada milletin gözüne girmek için özgürlük adı altında gaaavat olamam. Sonra ay kocam beni boşadı ay karım kötü yola düştü.
Gaflet 3sn.
@KingBoy_ kesinlikle.
@Trakyalı-Nihilist_39 kastimiz tesettür değil. Sadece sevdigimizi korumak ve ne yaptığını bilmek. Eşim dünyanın en iyi niyetli insanı da olsa bu söylenenler sadece korumaktan ibaret. Ona değilde dışarıdaki şerefsizlere kısıt denilebilir.
Helal olsun kardeşim
@Dini-mübin eyvallah.
Dediklerin doğru.. Her ilişki de olması gereken.. Açık giyinmeyecek konusunda sadece takıldım demek istediğin çok açık giyinmeyecektir umarım? Tabii evlenince eşler isterse kapanmak zorunluluğu var ona sözüm yok..
@Kafamyinegökkuşağı dekolteden bahsettim. Mini etekten vesaire
O zaman haklısın bu konuda.. Diğerler boş yapanlar da süzme güzel kardeşim
G*vat yazmıştım
@Kafamyinegökkuşağı onlar gibi duyar kasmanin anlamı yok. Evlilik bireylerin tek tek değil birlikte hareket ettiği bir merci. Özgürlük adı altında kendi kafasına göre hareket eden bir yerden sonra patlak verir. Ama anlayana işte..
Teşekkürler.
@KingBoy_ ama öyle 😀
Tabiki de öyle.. Olması gerekeni yazıyorsun bu kafası güzeller de evlilik tasma takmak değil diyor.. 🙏
@KingBoy_ sitenin de kafası güzel demek ki 😅
Komşuya dedikoduya gitme konusunda yanlışsın diğerleri doğru kadın çatlasınmı akşama kadar :D
arkandayım kral adam..
@KarmenNl amma abarttınız herkesin kendi görüşü
Cevap
94Cevap
Çok aşırı açık kıyafetler ve çevre olur
Giyim konusunda gadası birde makyaj
Sevgililikte kurallar neyse benzer kurallar olur tabiki evlilik daha önemli bir kurum olduğundan ve daha önemli bir yaşantı gerektirdiği için ekstra bazı kurallar da olur sevgililiğe göre.
Sosyal medya olmamalı veya varsada çok az bir zaman ayrılmalı malum sosyal medya çıktığından beri ikili ilişkiler bozuldu çiftler arasında.
Giyim kuşama karışırım diyeceğim ama karışmam çünkü en başta giyimi karışılacak durumda olan birisiyle evlenmem.
Bir yerlere giderken haber vermesini isterim.
Gece hayatı falan zaten hiç olmamalı.
Karşı cins ile olan iletişim düzeyinden bahsetmeyeceğim dahi.
Vs vs yani bunlar kural değil olması gerekenlerdir benim için o yüzden çok sınırlayıcıyı şeyler olduğunu düşünmüyorum.
Sınırlama koymayı sevmem kendini bildiği sürece ve karşı cinsle arasına mesafe koyduğu sürece sorun yok
Sınırlamadan kasıt her ilişkide koyulan sınırlamalar hariç ekstra sınırlamalar komam güncellemelerde seni kim sinirlendirdiyse boşver salla ya 😄
Eşiniz malınız değildir. Eşinizin sahibi değilsiniz. O da bir birey siz de bir bireysiniz. Zaten sevgisinin ve evliliğinin farkınsa olan bir eş yanlış bir şey yapmaz eşine ihanet etmez birbirleri ile uyum içinde olurlar. Zorla dayattığınız kısıtlamalar hiçbir işe yaramaz. Bir insanın içinden gelmeli hee şey. Sizi sevenle değer verenle evlenin zaten o kişi de sizi üzecek bir şey yapmaz.
O benim eşim, sahibi değilim. Ne sınırlaması? Hangi devirde yaşıyoruz hayırdır kim kimin özgürlüğünü kısıtlamaya hakkı var? Benim eşim özgür olacak ve birbirimize ölene kadar güveneceğiz.
Sınırlama insanı değilim açıkçası. İstediğini yapmakta özgür tabii şartlara göre ve ilişki yapımıza bağlı.
Tek kural sanırım eve giriş ve çıkış saatleri olurdu. Gecenin 3'ünde eve gelen kocayı napayım, sinirlerim bozulurdu 😄
Kıskanç bir kadın nasıl oluyorsa öyle şimdi madde halinde yazmak zor geliyor. Çok kıskanç değilim ama sevdiğim insanı kimseyle paylaşamam o yüzden benim olan kişiyi başkasının bakması bile beni rahatsız eder. Öyle ortamlarda olmayacak ve kendine çeki düzen verecek. Benden başkasına bakmayacak. Sadece bu. Bunu yapmıyorsa evlenmesin zaten
'bensiz hiçbir yere gidemez' diyen bir sürü insan var, bunu doğru bulmuyorum. eşimin sadece benimle vakit geçirmesindense sosyal olmasını tercih ederim, evcil hayvan değil sonuçta. ondan tek isteğim doğru kişilerle düzgün yerlere gidip vakitlice dönmesi olurdu.
Ben erkeklerle konuşmuyosak o da hiç bir kız arkadaşı olamaz öyle orda burda gördüğü kızlarla flörtleşerek konuşamaz her gece eve geç gelemez arada arkadaşlarıyla benim tanıdığım dışarı çıkabilir banyodan sonra çamaşırlar sepete ve banyo temizlenecek!!!
İnsanların özgürlüğünü kısıtlayamam. Onlara mal gibi davranamam, insanlara sahip olunmaz insanlar mal değildir. Güvenen insan için sorun değil zaten.
Elalemin herifleriyle kankim bu diyerek sarmas dolas sapir supur vs vs olmaz o is..
koymam. eşim de bir birey ben de bir bireyim ve ikimiz de özgürüz
Sinir koymam diyen net ibnedir. Birak bebegim o metroseksuel havalarini simdi. Mini etek giydirtmem sacma sapan erkek is arkadasiyla yemege gondermem. Ben kısıtlarım cunku burasi Turkiye. Hersey kadinlarin iyiliği icin.
he birde sosyal medya. kullanmayacak bende kullanmayacam bu kadar 😀 gorussem boşanırım bana yalan söyleyen is ceviren gider
Eşim zaten benim neyi sevip sevmediğimi bilir.
Ben de onun.
Ama genel olarak söyleyecek olursam ikimiz içinde geçerli olacak olanlar
Karşı cinse olan ilişkiler. Gerektiği yerde gerektiği kadar.
Samimi olmadan.
Karşıdan.
Herkes kendini ve karsindaki insani bilsin yeter.
Evlenecegin-evli oldugun insani ne uzer ne kizdirir ne hosuna gitmez bilmek ve buna gore hareket edilmesi lazim. Kisitlamayi yasaklari dogru bulmiyorum. Insan nasıl davranmasi gerektigini bilmeli. Onu yapma, bunu yapamazsin demeye gerek yok.
Ne o seni ne de sen onu kısıtlarsan olmaz ki öyle ben mesela çıkıp arkadaşlarıma gidiyorum komşularla dışarda oturmaya iniyorum o da yeri geliyor halı sahasına gidiyor arkadaşları ile buluşuyor ikimiz de ortak bir şeyler yapıyoruz evlilik kıskançlık adı altında kısıtlama olursa iki tarafta bunalır.. 😕
Hiç bir ilişkinin , hiç bir sınıra ihtiyacı olduğunu sanmıyorum.. Bahsettiğiniz evlilik türü bilmem ne belediyesinin bilmem ne memurunun ve bimem kac sayılı yasasına dayandırılarak yapılan evliliğiyse zaten onda başında mülkiyetcilik var. Oysaki evlilik senin için alınan bir nefesin öpülmesi gibi gayet güzel bir ruh birleşmesidir. Ve ruhlara sınır koymanıza gerek kalmaz. Çünkü birbirlerini seven ruhlar her zaman ÖZGÜR BIRAKANA BAĞLI KALIRLAR.
Evlenesiye kadar ikimizde bir çok şey görüp geçirmiş olacağız. Neleri yapmamız veya yapmamamız gerektiğini biliyor olacağız. İlla bir şey söylememe gerek yok bence. Karşımdaki kişi ne yapması gerektiğini bileceğini düşünüyorum.
Bekarken takıldığı ortamlara giremez, eşi olmayan aile ortamına giremez, gece hayatı olamaz, benden ayrı öyle şatafatlı saatler süren planlarla dosari çıkamaz.. yanımda rahat olabilir rahat davranabilir ama saygı çizgisini aşmadan... bla bla bla...
Sınırlamaya gerek olmayan durumlarda buna gerek duyulmaz. Ki benim eşimse nerede nasıl giyinip nasıl davranacağını bilir. O benim eşimdir ve ben ona hükmedemem.
Hiçbir sınır koymam. Çoluk çocuk işler bunlar. Bana uymayacak aykırı hareketleri olan biriyle başlamam devam etmem dolayısıyla nikaha gidemez. Ne o öyle oraya gitmicen, o kiza bakmican falan 😂😂
çok kıskanç olmasın bir de bana çok karışmasın ama ilgilensin ha bir dee venden daha güzelve bakımlı kadınlarla konuşmasın akıl ve ruh sağlığı açısından
Bayanlar atmış da tutmuş hey yavrum hey siz öyle olursanız kocalarınız elinizden uçar gider dışarı saçma yorumlar büyüyün kendinize gelin artık rahat olun relax
Eş dediğin zaten kendi sınırlarını bilir ne yapıp ne yapmaması gerektiğini bu zamana kadar öğrenememiş kendini yetiştirememişse zaten benim eşim olamaz o
Gece hayatına son verecek.
Karşı cinsle aşırı samimi olmayacak.
Bütün akşamlarını tv ve telefon karşısında geçirmeyecek.
Sosyal medya kullanmayacak..
Bana daha fazla değer ve ilgi göstermesini isterim kadınlarla gerekmedikçe muhattap olmasın isterim birde gece eğlence mekanlarına arkadaşlarıyla gitmesine karşı çıkarım.
Işten doğru eve gelecek,
Arkadaşları ile gece vakti takılmayacak,
Ana kuzusu olmak yok,
Kavga edince salonda uyumak yok,
Hakaret etmek hiç olmasın dayak yer valla.
yazılı olmayan ama davranışlarla belli edilen bir liste var benim için. bir hayli uzun sayılır. bana olan yasaklar adlı kitaba dönmese bari!
Koymazdım zaten evlendiğim kişiyi her şekiliyle sevmiş olurdum sınır koyman gereken bir durumu olan biriyle evlenmezdim
Yanında ben olduğum müddetçe asla sınır koymam. Benim kadınım rahat ve kendine güveni tam olmalı. Benim yanımda istediği gibi rahat olabilir.
Yok ya ben özgürlükcüyümdür köle almıyoruz hayat arkadaşı seçiyoruz inanılmaz değer verir genel anlamda herşeyini desteklerim
Arkadaşlarıyla her hafta buluşamaz. Telefon sürekli elinde olmamalı ki iki çift laf edelim. Birde sürekli geç saatte eve gelemez.
Sınırlamalarım yok, aklı başında insan ne yapması gerektiğini bilir 😀
Evet haklısınız efendim doğru söylediniz.
@Cafer123456789 😊😊
Kadın arkadaşı olamaz
Ailesine ayda bir gider
Bitti
Onun beni sınırladıgı konulardan bende onu sınırlarım ki eşitlik bozulmasın 😄😂 diğer türlü evlenmeden bişey diyemeyeceğim
Ayy sadece benimle birlikte iken başkası ile aldatmaya kalkmaması bunu bana söyleyip ayrılıp ne yaparsa yapsın yaniii
Evlilik çok uzak hayalden bile uzak o yüzden düşünemiyorum şu an.. ama tek istediğim bana her konuda sadakatli olması..
Evlendikten sonra herhangi bir sınır koymam.
İnsanlar evlenmeden önce beklentilerini birbirlerine açıkca söylemeli ki, sonradan problem olmasın.
Vala ben pek sıkmam ama gece dışarı bırakmam ben evde tek kalamam vala. Çıkamaz yani onun dışında pek karışmam.
Arkadaş çevresi benimde bildiğim, güvendiğim insanlar olsa fena olmaz. Ayrıca mutfağa pek girmesin mümkünse.
Bilemiyorum evlenince bilerim ben kimise kısıtlamayı sevmem kendi anlayp yapmamalı zaten yaparsa da kendi bilir
Cinsel açıdan sınırlarımız olur, eve giderler konusunda ben de bilmeliyim, yardımcı olmalı temizlikte vs.
Göl kenarına fazla yaklaşma
Mutfak ben de Kahveyi ben yaparım
Aşağı sarkma camı ben silerim
Yemek yapma bu akşam dışarıda yesek olur mu?
Oturup karşılıklı anlayış çerçevesinde konuşulacak konular. Ondan bir şey yazamadım. Karşı tarafın niyeti çok önemli.
Kiz arkadaslari olmasini istemiyorum birde gece hayatina biraz sinir koyarim belkide baska yok galiba
Sınırlandırılmayı sevmem sınırlamam da, karşımdaki nasıl davranacağını bilmeli benim müdahaleme gerek duymamalı
Benımle sosyal olsun. Arkadaslarıyla cok takılmasın, kadınlardan arkadası olamaz..
Hiç bir konuda. Evlenmeden gerekli şartları söyleyin kabul ederse evlenin. Evlendikten sonra sınırlama nedir?
Insan önce kendine kısıtlamali çünkü ilişkide karşılıklı ödün vererek ilerler
Eline liste tutusturup yasak koymam evlilik donemine kadar kendimi iyice tanitmis olup nerde nasil hareket edecegini ogrenmis olur zaten
Sınırlama değil benim yapamayacağım her ne varsa oda yapamaz ahlaksızlık, dışarıda gözü olma tarzı şeyler.
Helal olan hiç bir şeyi sınırlayamam zaten benim sınırlayacağım şey helal dairenin dışında kalanlar.
Kendini bilsin, sınırlandırma koydurmasın/gerek kalmasın isterim..
Açıkcası evlenene kadar anlamış olunmalı yani evlenecek insanlar öyle yapmalı bence. Yoksa siz olayı çok yanlış anlamışsınız. Birbirlerini tanıyan insanlar evlenmeli hayvanlığın alemi yok.
Benden habersiz evden çıkma yabancı erkeklerle konuşma sosyal medya hesapları kapanıcak telefonu eline fazla alma komşulara gitme eve kimse benden habersiz girmesin
hıc sınırım yok eskı hayatına neden engel olayım o dogru olanı bılır aptal bır kadınla evlenmem ben
Benimle olduktan sonra , benim sınırlarımı bilen biridir zaten..
Kız - erkek arkadaşlarıyla araya mesafe olmalı yuva yıkıyorlar sonra
Sevgilim doğruyu da yanlışı da biliyor. O yüzden şu an emin olmadan konuşmıyım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar