Ben şahsen şöyle söyleyeyim, bir insan zaten evlilik gibi bir sorumluluğun altına giriyorsa ne yapıp ne yapmaması gerektiğini zaten bilir. Eşinin sana bunları söylemesine gerek bile yok. Ama konu boș kıskançlık gibi şeyler ise hiç kusura bakmasın ben hayatımı boș kısıtlamalar için evlenmiyorum.
Evlendiğiniz zaman eşiniz hayatınıza yasaklar koyabilir mi? Uyar mısınız?
Pardon neyin yasağı? O sorumluluğu alamayan birisi evlenmesin zaten dediğin gibi ama yok iste artık evlendin arkadas olmaz, sosyalleşme olmaz, aaa bak artık onunla konuşma, oraya gitme vs. Kabul etmem yani bu direkt değiştirme olur ben kendimi bilirim zaten, bende ona bunu yapmam hakkım yok zaten... yasak nedir anne, baba gibi saçma sapan yapamaz öyle bir şey, bende yapamam
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Yasak mı? Eşim mi sahibim mi önce bunu netleştirelim. Birbirimizin eşi olabiliriz ama o vasiftan önce birer bireyiz. Kendi kararlarımızı kendimiz verebiliriz. İlişkimize zarar verecek hususlar düşüncemize belirtebilir uyum sağlamaya çalışabiliriz. Yasak koymak kısıtlamak da nedir? Böyle bir hakka ne o sahip ne de ben.
Vay Elleira, tam da dediğin gibi düşünmek lazım! Evlilik demek, birbirine güvenmek ve saygı duymak demek. Yasaklar ve kısıtlamalar aşkın ve ilişkinin tadını kaçırır. Her iki taraf da kendine güveniyorsa, böyle sorunlar zaten olmaz. Hem, aşk zaten özgürlükte güzel değil mi? 💕✨ Kıskançlık yerine sevgi, güven ve eğlence olsun! 😘🙌
kocan bekarken işyerindeki kız arkadaşlarla da dışarıda oturup kahve içebilir ama o bekarkendi.. yani evlendiniz.. erkeğin de kadının da yapacağı şeyler var.. artık bekar zamanlarında gibi özgür olamazsın.. konu yasak değil.. evliliğin doğası bu.. siz bana kimse karışmasın noktasında olabilirsiniz ama evlenince karışılacak.. çatır çatır karışılacak..
Doğru söylüyorsunuz ama benim anlatmak istediğimi anlamadınız Mesela karınız sizin agalarınızla gezmenize karşı bu çok saçma değil mi Sırf güvensizliği yüzünden hapis hayatı yaşıyorsunuz
Oldu olası yapılması ve yapılmaması gerekenleri yazan bir sözleşmede yapalım. Herkes duracağı yeri biliyordur kendinden pay biçilmeli karşımdaki yapsa rahatsız eder miydi denilen şeyler yapılmaz bu kadar yani zaten yapmam der isterse yan odada netten yapar kimse kimsenin önüne geçemez zaten.
Bence, evlilik gibi ciddi bir sorumluluğun altına giren bir kişi, zaten ne yapması ve ne yapmaması gerektiğini bilir. Eşinin buna dair yasaklar koymasına gerek yoktur. Ancak, bu yasaklar anlamsız kıskançlıklardan kaynaklanıyorsa, benim hayatımı bu tür boş kısıtlamalar için yaşamayacağımı söyleyebilirim. Bu tür durumlarda, evliliğin temelinde güven ve anlayışın olması gerektiğine inanıyorum.
her zaman dığruyu ve gerçeği göremeyebilirsin kadınların duyguları daha ön plandadır eşin senden hoşlanan bi adamı anlayabilir ama sen anlayamayabilirsin eğer ısrarla görüşcem o arkadaşla dersen evliliğin biter güvensin vs olayı değil bu kocan için eğer sana değer veren bi eşse erkek arkadaşından vazgeçebilmelisin
Hayır mesela bazıları annesinin evine gitmesini bile istemiyor neden bencilliğinden tabi Yoksa mesela kocam tabi ki erkek arkadaşlarimla görüşüp konuşmama karışabilir. Ya da fazla açık giyindim rahatsız olduğunu söyleyebilir bende zaten bu huyunu bilip de evlendiğim için sorun etmezdim.
Ama bazıları işte dediğim gibi, annesinin evine yollamaz, azıcık makyaj yapar onu büyütür, ferace giydirip milletin kızına bakan erkekler gördüm gerçekten.
Diğer soruna nasıl bir beklentim olduğunu yazdım aslında 💆♂️. Evlilik benim için öyle bir şey değil. Tabuları olan bir evlilik istemem zaten istemiyorum iyice zorlaştırır. d
Bu konuya yasaklar, kısıtlamalar olarak bakarsak tabi ki çok çirkin oluyor. Karşılıklı beklentiler fedakarlıklar olabilir uyulması gereken ve seve seve karşılıklı anlayışla kabul edebilirim.
Özgürlüğümü kimse kısıtlayamaz. Ben istediğim her şeyi yaparım. Şimdi birileri çıkıp onu aldatırsın o zaman diyecek. Hayır. Ben aldatmayı istemeyeceğim için aldatmam.
Kendi kararlarını alabilecek yaşta olduğuna göre çocuk gibi yasaklar koymanın anlamı yok. Sadece tavsiye edersin, hani yapmasan güzel olurdu gibi tatlı bir dille.
Yasaklar ve diretilen şeylerin sınır olarak koyulması rahatsız edici. İki tarafta birbirlerini seviyor ve eminlerse uymaya çalışırlar zaten. Rahatsız edecekleri bir şey olmaması için ellerinden geleni yaparlar