Her insan birilerini sevebilir, asik olabilir. Ama "güzel sevmek" herkesin harci degildir. Çogu insan çok sevmek isterken güzel sevmek denilen durumdan uzaklasir ve bir süre sonra "sevdigini" söyledigi insana zarar vermeye baslar. Peki güzel sevmenin ölçütü nedir?
Sevmenin ölçütü vardır. Yoktur diyenler bu duygudan mahrum kalmışlardır. Senin için ölürüm yaşayamam seni de yaşatmam deyip sevdiğini vuran da, kendini asan da, o zihniyetin çevresinde dolanan da, güzel sevmeyi becerememiştir. İnsanlar sevmiyor, muhtaç ve aciz kalıyor. Bu sebeple; mesele biri için ölmek değil, uğruna yaşamaktır. Bu da çok değil güzel sevince gerçekleşir. Nitekim ölçüt hayatları mahvetmek değil, kolaylaştırmak; şahsıma soracak olursanız.
Bu satırları okursa ya da değerse önce hepinizin önünde ondan tüm kalbimle tekrar tekrar özür dilemek istiyorum. Canımdan Çok Sevdiğim birini kırdım ya o dediklerinin tam donanımı olduğunu hissetsemde bu utanç bana yeter. Sevmenin bir ölçütü yok yüreğin akar seversin çok seversin o kadar özel hissetmedik hissetirmedikten sonra sevsen ne olur sevmesen ne olur.
"Öyle güzelsin ki kuş koysunlar yoluna." diyor bir kadın iç çekerek. Oysa başka bir kadın göz yaşlarını yıkadığı yüzünü silerek "sokakta kuş ölüsü bulmuş çocuk gibi ağladım." diye fısıldıyor. Çok sevmeyin, yollarına kuşlar koyacak kadar çok sevmeyin. Sonra o kuşların üzerine basıyorlar.
Şaka yaparken bile naif olmaktır sevgi naiftir ve naiflik ister gülümsemesini izlerken bile gözlerini kaçırırsın gözlerin bile değsin istemezsin mutluluğuna 😍
En İyi Cevaplar