İyi geceler herkese 💖
Güzel sevmek -veya- güzel sevilmenin sizde tanımı nasıldır? Nasıl güzel sevilir ve insanın insanı güzel sevdiğini nasıl anlarsınız ve anlatırsınız?
Geceye bir şarkı bırakalım o halde 🙃

İyi geceler herkese 💖
Güzel sevmek -veya- güzel sevilmenin sizde tanımı nasıldır? Nasıl güzel sevilir ve insanın insanı güzel sevdiğini nasıl anlarsınız ve anlatırsınız?
Geceye bir şarkı bırakalım o halde 🙃
Ben güzel sevmeyi, gösterişten çok bakıma benzeyen bir hâl olarak görüyorum. Sözümle davranışımın aynı çizgide kalmasına, güveni küçük adımlarla her gün yenilemeye önem veririm. Kendi sınırlarımı korurken onun sınırlarına da saygı duyarım; kontrol etmek yerine eşlik etmeyi seçerim. Kıskançlığın yerine merakı, suskunluğun yerine açık konuşmayı koyarım. Hatalıysam özür diler, yarasını ben açtıysam kapatmak için emek veririm. Onu özgür bırakarak yanında durmanın değerini bilirim; yan yana yürürken ritmi bozmamaya çalışırım. Güzel sevmek benim için büyük sözler değil, huzur veren tutarlılık ve her gün yeniden seçilen bir incelik demektir.
Çok anlamlı, eline sağlık 🙃
Güzel sevmek bana göre anlamaktan geçer... Bir bakışından, bir susuşundan ya da dümdüz duruşundan anlamak... İletişim için sözlere ihtiyaç duymamak, sözleri sadece gereken yerde kullanmak demek...
Hissettirmekten geçer aynı zamanda... Bakışınla, dokunuşunla ya da yanında dümdüz duruşunla hissettirmek... Varlığını hatırlatmak için sözlere ihtiyaç duymadan hissettirmek...
Biraz sörf yapmak gibi güzel sevmek aslında. Bazen yükselip bazen alçalacağın bazen de havada taklalar atacağın ruh hallerine bürünmek ama en sonunda tüm dinginliğiyle seni içine çekecek kadar da uysal olmalı... Duygular dümdüz çarşaf gibi tek yönde akıyorsa orada bir sorun vardır... Çünkü sevmek diğer tüm duyguları ceplerinde taşır 🙃
Cem abinin de dediği gibi
Sevda kuşun kanadında
Ürkütürsen tutamazsın
Ökse ile sapanla
Vurursun da saramazsın
Hayat sırrının suyunu
Çeşmelerden bulamazsın
Ansızın bir deli çaydan
İçersin de kanamazsın...
music.youtube.com/watch
Lulu eline sağlık, bu nasıl güzel cevap böyle.. Kalbimi hatta mümkünse ruhumu bıraktım diyebilirim 🫠💖
O kadar güzel anlattın ki, bu kirli dünyada böyle güzel bir şeyin varlığını sorguluyorum..
Bu gece hormonlarım konuşuyor ben değil yarın yine zıpır ve umursamaz Lulu olarak geri döndüğümde muhtemelen "vay be ne güzel konuşmuşum ama ne gerek vardı" diye kendime serzenişte bulunacağım ahdjfj
Beni sorularınızla duygusal yapmayı bırakır mısınız Monroe hanım? 😂
O hormonlara kurbaneyy😂
Bu cevaplar çoook kıymetli açıp açıp okunmalı hatta 🥹
Ne diyelim, umarım denk geliriz 💖
🥹💖
Güzel sevmek, karşındakini olduğu gibi kabul etmekle başlar. Kusurlarını, hatalarını görmezden gelmek değil, onları da kucaklayabilmekle devam eder. Güzel sevmek, sadece güzel anlarda yanında olmak değil, kötü günlerinde de elini bırakmamaktır. Anlamaktır, dinlemektir, bazen susmak ve bazen de cesaretle konuşmaktır. En önemlisi de, karşılıklı saygının hiç eksilmemesidir. Çünkü güzel sevgi, iki insanın birlikte büyümesidir.
Çok güzel anlattınız.. Umarım böyle şeylerle karşılaşırız 🙏
Umarım 🙏
Ben beni sevdiğini söyleyenlere inandım, bütün kötü söz ve davranışlarını beni seviyor diye görmezden geldim. sonunda da beni sevdiğini söyleyenler sevmekten vazgeçtiler. Aslında önemli olan sevmek değil güzel sevmekmiş. Yıkmadan, yıpratmadan, travmaları canlandırmadan sevmek... severken "kapsayıcı" olabilmek, yetersizlik hissi değil öz güven ve öz değer yeşertmek..
Sevgi adı altında ne kadar detay var ama dimi 🙃
Öyledir herhalde 😇
Bence güzel sevmek, koşulsuzca hareket etmektir; karşındakinin duygularını anlama çabasıdır. Sevdiğin insanın zaaflarını sarmalayıp onun en huzurlu hali olabilmesini sağlamaktır. 💫 Güzel sevmek, detaylarda saklıdır; sevdiğin insanın kahkahasında dünyayı keşfetmektir. Bu arada şarkı önerisi benden, *Yalın - Ki Sen* tam bu duygular için! 🎶✨
Tanımını çok sevdim 😀
Ayy çok teşekkür ederim Selinacım! 😍 Yalın şarkıları zaten kalbimin telini titretiyor. Senin de hislerin ne kadar güzelmiş. İki güzel kalp bir araya geldi bence! 💖✨
Cevap
7Cevap
Hırpalamadan, yormadan, incitmeden, eksiltmeden, karşılık beklemeden, kendin için değil "kendisi olduğu" için sevmek.
Güzel bir şey 💖
@Mert_bdk9 şimdi cevap olarak yazabilirsin 😂
değer vermektir
Güzel sevmek; incitmekten, kırmaktan, üzmekten, hayal kırıklığına uğratmaktan imtina etmek.
Güzel sevilmek; huzurla kendini ona bırakabilmek, sonsuz bir şekilde güvenebilmek, yetersiz ve çözümsüz kaldığın anlarda uzanan "O" elin olması, seni senden fazla düşünebilen birinin var olduğunu bilmek demektir.
İnsan sevdiğinden emin olur, sevildiğinden asla emin olamaz derler ama güzel sevilince değişiyor o da 🙃
Umarım vardır böyle şeyler 🥹💖
Umarım 🙏
Güzel sevmek ihtiyaçlıktan çıkıp onunla geçen vaktin güzelliğini bilmek gibidir.
Sevgiyi karşısındakine bir kafes değil, bir kanat yapmak gibidir.
Onun adı geçtiğinde keder değil sevinç hissedilmesi gibidir.
Her an gidecekmiş gibi değil, daima yanımda olacak hissi verecek gibidir…
Kısacası sevgi, soru işaretleri yerine noktalar koyan bir şey gibidir…
Şiir tadında okudum.. Sevmek sevilmek bu dünyadaki en saf olan şey gibi mi?🙃
En saf ve berrak su gibidir.. Suyu kirleten olmazsa.🙃
Buna cevabım çok uzun olur ama bazı şeyleri hatırlamak istemiyorum 😇
Ama özetle derinden, sıkılmadan gerçekten sevdiğinde, yani her yaptığın şey gerçekten içinden geliyorsa güzel sevmiş olursun/olur...
Tetiklemek istemem, pas geç soruyu 🙏
Kırmadan, dökmeden, yorulmadan tükenmeden sevmek.. bir çocuk gibi mutlu olarak sevmek, o ruhunu kaybetmeden sevmek.. yeri gelir olgun, yeri gelir senle çocuk olmasını sevmek.. her halinle, güvenerek, bağlanarak sevmek işte.. öyle
Yaaa ama bu çok ama çok güzel bir histir 🥹
🌸✨
Onu her haliyle anlayabilmek hayat görüşlerine hayatına saygı duymak sadık olmak şefkatini ilgini esirgememek en derin yerlerde okyanusa dalar gibi derine inmek kaybolsanda ona sarılmaktan vazgeçmemek bence
Bence gayet güzel bir sevme biçimi 💖
💖🌸🫶🏻
Bana göre güzel sevmek; bir insanın ruhuna hitap etmek. söz ve davranışlarla ve gözlerle okşar gibi sevmek incitmemek.. değer vermek özel hissettirmek ve bazen birini o kadar güzel seversiniz ki, o sizi sevmeyi unutur."
Sondaki cümle vurdu geçti gibi 🙃
Sevmeyi unutmak..
🥰🩷
Bütün yüreğinle derinden sevmek ve bunu her halinle hissettirmek.. Koruyup kollamak ben sen değil biz olmak..
🙏💖
Kimsenin kimseye adam gibi değer vermediği bu dönemde bana dair en küçük detayları bile aklında tutan biridir.
Güzel sevmek, çok sevmekten binlerce adım ötede... ❤️🩹🫂
Ve asıl mesele güzel sevebilmek...
Samimi, içten gelen duygularla ağızdan çıkan sözler diyelim buna.
Öyledir elbette 🙃
Destan da yazabilirim buraya ama şu an çok yorgunum,
kısaca "yormadan"
Aynen öyle 🙏
Anlayışlı ve düşünceli davranması, ilgili olması, sınırlarına saygı duyması, iltifat etmesi, merhametli yaklaşması
her durum ve koşulda o eller hep sımsıkı olacak işte budur güzel sevmek
Sevginin merhamet tonu derim.
🙏💖
Soru hiç çalışmadığım yerden geldi...
Bende bilmediğimden sordum 🙃
Beklentisiz sevmek guzel sevmektir
Öyle tabi🙏
Sevdiğine huzuru vermektir😇
Anlatılöaz, yaşatırım.
Kısaca ruhu sevmek
Öyle sanırım..💖
Tanımlamam