İşte soru da bu noktayı aydınlatmaya çalışıyor.
Kendime yetemezken, sana yetebilir miyim sevgilim?
İşte soru da bu noktayı aydınlatmaya çalışıyor.
Kendine yetmezsen bana da yetemezsin sevgili.Bu hep böyle alışmalısın dersen alıştırmasını da bilirim kalbimin dibini.
Eşsiz olmaz derler , sevmek isterler.Seversin gideceğii bilmeden.Açarsın kilitlerini anahtarın o sanarak.Oturursun aşk rüzgarına , çarpar sana yaramazca.Hoş duygudur eminsin.Yapamayacağını bilirsen hiç başlamayabilirsin. Yapacaksan seveceksen, kendini sevdireceksen koş hadi neyi beklersin ? Yok ben bir elimi yüzümü yıkıyayım diyorsan kalsın aşk sende .İstemez vefasız kalpler.İstemez gidecek yürekler.Sen sen değilsen gelme yanıma istemez yürek seni.
Sen sen olup gelmeye de çalışma , kirlenmişsindir çünki.Hadi al çaputunuda git burdan.Yüreğim seni çok sevmeden git.Ya sevdikten sonra gidersen ? Halim duman benim.Eyvallah kaderde varsa seninimdir.Sana yeteceğimden eminimdir.Lakin, yorgunsan yorma beni.Dayamaz buna yüreğim, ellerim sensizliğe dayanamaz sevgili.
iki damla süzüldü yüreğimde
boğazımda bir düğüm
kalacak olsam yüreğinde
içimde bir düğün
gidecek olsam yüreğinde
yollarımda bir düğüm
ey sevgili,
sensin ruhuma huzur,
sensizliktir yorgunluğum
Madem öyledir düğümler çözülmek için.
Atma bir daha sakın düğüm, kalbim düğümlenirse çözülmesi kimin elindedir ?
Alma ahımı da gireceksen tam gir hayatıma,yollarından başlatma seviyorsan bahane arama.
Verdiğim değeri geç anlarsan kapıma dayanma.Yanımdaysan hissettir, yorgunluğunu sevdiğim doğru söyle senin kalbin kimdedir ?
Yorgunluğum da dinginliğim de sanadır, yar
Sensizlik zülüm bedenime, senlilikten korkarken
Bilir misin neden korkarım varlığından,
ya o kınanı yüreğini ağlatırsam?
Ellerini tutamam yar, kıyamam sana
Ama tut ellerimi, dikenler batsa da
Tut ki ellerimi, gidelim uzaklara
O eller, ki yüreğine hamak ola
Sende tut verdiğin vereceğin sözleri
Güzel günler bizi bekler bizimle beraber
Varsın batsın güller ellerime
Sen yüreğime batmışsın bu kimin elinde
Sana söz ,yüreğim ağlamaz sen ağlamadıkça
Sende tut elimi sıkıca
Tutacağın en doğru söz yanımda olmak olsun
Eminim hayırlıdır sen benimle oldukça
Sözler uçar gider
Yüreğimi veriyorum sana
Aşklar gelir gider
Hayatımı adıyorum sana
Güller solar gider
Bahçelerimi açıyorum sana
O bahçeler ki
Sen gül, ben bülbül
Konmuşum gölgene
Gider miyim yar?
Aşkı senden içmişim
Biter miyim yar?
Ömrü sana sermişim
Sensiz
ölür müyüm yar?
@sevgilimmm: Çok güzel yazıyorsun. Etkileyici ve şiirsel bir anlatımın var. Yüreğin, içindeki şaraptan mahrum kalmış, varlıkla yokluğu tatmış bir meşe fıçı gibi.
Ölüm bu sevgili, üzerine yazılamaz
Öleceksen cennetin olmaya hazırım
Dediklerini yüreğimde kazırım
Sensizken bilir misin nasılım ?
Sevişlerin eksik olmasın
Ardından gülüşlerinde
Eskileri unut sevgili
Gelecek ellerimizde
Şimdi sarıl sıkıca
Tut yüreğimi
Bu seferki şaka değil
Yüreğim seni çok sevdi
@Yakamoz: Çok teşekkür ederim.Bu özelliğimi yeni keşfettim.
Sende öyle çok güzel yazıyorsun, hayatında yazdıkların kadar güzel olsun :)
Seninleyken ölümden korkmam sevgilim
Ölüm bizi sonsuzluğa taşır ancak
Sen, hayatsın sevgilim
Sensizlik ölüm
Yüreğim seninle mutlu
"iyi ki varsın"
Senin de hayatın sözlerin kadar güzel olsun. Ben de yeni keşfettim. Spontan gelişip gidiyor sözlerim, hayatım gibi.
Aşk, huzuru da alsın, hayatını sarsın...
çok hoş olmuş(:
İyiki varsın hayatım
Senliliğe hastayım
Bizi bütün yapan
Senin tenindir anlarım
Herşeyi bırakta gülelim
Elle ele gezelim
Aramıza girenleri
Bir çırpıda ezelim
Aşka dair herşeyi
Dünyaya gösterelim
Sana sundum bir lale
Seninle kalp kalbe
Sen benim sevgilimsin
Bu durum şahane :)
not: Geç oldu yoktum 2 gündür :)
Çok güzel yazmışsnızz :)
aşk kendini yoksaymakla olmaz.. kendini onda bulmakla,senden ondan geçip, bir olmakla, bütün olmakla ulaşılır aşka..yalnızlık yoldaşın ise ruhuna ağır gelmemeliydi. demek ki yalnız olmayı istemiyorsunuz..aşk bazen yetmeyi istemez, yetirebilme koşulunu aramaz.. sadece varoluşu, bir oluşu ister. eğer sırf yalnızlığının yaralarını sarmak amacıyla başka birisine ihtiyaç duyulmuşsa bu aşk değil. iyi düşünüp o hissin adını sonra koyunuz.. (=
peki bu belli bir kişi için mi yoksa herhangi bir sevgili adayı için mi? dip not olarak sevgilim varken ona yetmek için kendimi yok sayarım yazmışsın anlaşılan bu aralar sevgilin yok bu durumda bütün bu yazılanlar bir sonraki ''herhangi bir sevgili'' için yazılmış ucuz içi boş anlamsız cümleler. nerde trak orda bırak bence rahat ol biraz :) farzediyorum ki sen bir gece vakti şöminenin karşısında arka fonda üzücü bir adagio şarabını yudumlayıp peynir tabağını tırtıklarken bi an ambiyanstan etkilenip bu cümleleri sarfettin, bi daha olmasın keserim topunu :)
Sadece sevgili değil genel olarak bir anlamsızlık, tükenmişlik, üşengeçlik, yetersizlik, hafif depresiflik vb falan var. Kısacası kendime yetmiyorum, kendimi sevmiyorum. Biliyorum ki, sevgilim varken daha canlı birisiydim; ama ölü halimde onu kaçırdım. Şimdi tekrar birisi olsa, yine aynısı mı olacak? Onu merak ettim.
bunu sık sık bende yükses sesle sormaya başladım kendime,hem hayatım da biri olsun istiyorum hemde olduğun da ona istediklerini şu anda veremeyeceğime inanıyorum,ne duygusal anlamda da ne maddesel,yeterince karışığım belki de hayatım da ilk kez ne istediğini bilmez bir durundayım,soruna cevapdan çok bir dokun bin ah işit gibi oldu bu yazdıklarım ama kusuruma bakma dostum...
Yok yok, tek olmadığımı bilmek güzel.. Bakalım ne zaman nasıl çıkacağız
Cevap
11Cevap
tam bunun zıttı olduğunu düşünürsek
herşeyin dört dörtlük
peki hayatına girecek olan kişi seni sen olduğun için mi sever yoksa dört dörtlük hayatın olduğu için mi ?
hep doğru olanı ararız ya belkide o doğru kişi bizi o halimizle sevecek olandır
o halimize gelecek olan doğru kişidir bence
hayat o geldikten sonra önemli bence
gayet mantıklı bir farklı bakış açısı.. yine de aynadan kaçar birisini sever mi yar? yoksa aynaya güneş mi doğar, yürekte aşk açınca? Zaman gösterecek...
gecenin en karanlık anı tan yeridir
aynı şeyleri düşünüyoruz dostum nerdeyse tıpkısı... biten bi ilişkiden sonra tükenmişlik hissi olur ya insanda duygusal bi harpten çıkmış gibi ne bileyim mental olarak bi yorgunluk, bütün emeklerin boşa gitmesi işte bu noktadan sonra kendime yetemiyorum. en iyisi bir süre daha kafa dinlemek güç toplamak kendime yetemezken bi başkasına nasıl yeticem ki zaten.
Başımın ağrısı
içimin yarası
aklımın yarısı.. ve kıdemli sevdam..
ne yazık! yine sensizdimm
ne yazık! yine senindim
Kendime bile yetmezken sana artacağımı sanıyorum hala..
her elma gördüğümde, bu muhteşem sözler gelecek aklıma miss turta +1
evet bende böyle hissediyorum kendimi mutlu edemezken seni nasıl mutlu edeyim. Tükenirim mutsuz olurum. Yalnızlık kalıp tek kişi mutsuz olsun birlikte olupta ikimiz mutsuz olucağımıza.
Sevgili varligiyla insanin icini hos yapan bir durum. Ama kendinden gecmemelisin ona varmak icin. Cunku sevgili sendeki seni sever, onu var etmeye calisan seni degil. Eger sen, sen olmaktan vazgecersen zamanla isin icinden cikamazsin.
kendine yetemeyen birisi asla bir başkasına yetemez yetemeyecektir de...
Bazen dünyanın en zor mesleğidir... kendi duygularına tercüman olmak...!
bu parça seni anlatıyor adamım
melankolik melankolik işler.hiç sevmem.nietzsche ilişkinin en makbul olanını iki kişinin ayrı ayrı da aynı yaşam kalitesine sahip olabileceği ama birlikte olmayı seçtikleri ilişki olarak anlatmış.
nietzche amca doğru diyor. en güzeli bu.
işte onun hayatına yük olmamam gerekir ama kendime yükken bunu başaramam :/
bu adam gerçeknten işi çözmüş, /salute
yetme kaygısını hissetmen, sorumluluk alabildiğini gösteriyo..sorumluluk alan birinin, hakkından gelemiyeceği bişiy yoktur :)
Sorumluluktan kaçamazsın . Kaçarsan da yalnız kalmayı göze alacaksın.
insan sorunsuz bi ilişki icin önce kendi sorunlarını çözmeli
bu düşünce bende oluyor..kendi sorunlarım varken nasıl mutlu ederim karşımdakini diyorum...ama hayat akıp gidiyor...yaşananlara benim düşüncelerim kaygılarım engel olmuyor..
Birine yetmeye çalısmaktan kendine yetemez olmussundur...
Zaman zaman hepimizin içinde bulunduğumuz durumlardır bunlar.Aklımız başka gönlümüz başka başkadır.Anlam veremez ,akıl sır erdiremeyiz...
hem hayatında birisi olsun hemde olmasın asıl bütün mesele bu ::)))
beyaz'ın psikopat tiplemesi ile shakespeare karışımı olmuş bu :))
Seninle aynı durumdayım . Yanlızlığa alıştığım için hayatımda sevgili istemiyorum çünkü alışık değilim .
kendıne yetemıyorsan zaten baskalrına yetıyorsundur su hayatta :) bu fedakarlık
kendine yetmek ne demek ya :))
sende ki bu emre aydın hali de nedir
Yetersin aga yetersin,sevince olur herşey
Romantik, kim bu hale soktu oğlum seni?
Ofsayta girdi çıktı hocam
endirekt vuruşla devam ediyoruz bugün ^^
oooooooooooooff off:))))))
bu duyguları yaşıyorum yaa
Boşvermişim dünyayaaaa
zaman zaman bu durum oluyor
Kendin mutsuzken bi başkasını mutlu edemezsin :/
test edip onayladım :(
ama fark ettim de, aşk mutlu edip, o kara bulutları dağıtıyor. Yine de paslanmış ruhu hareket geçirmke, biraz zaman alıyor. Ah keşke, çok zaman almasa da aşk kaçmasa...
Yetinmeyi bilmeliyiz.
lanet girsin dostum yetemessin malesef
Sevin sadce
yetemezsin arkadaş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar