Majör depresyondaki sevgili, yardım?

Merhabalar, üşenmeden okursanız sevinirim, zira benim için önemli bir durum.

25 aydır süren bir ilişkim var. Yaklaşık 2 ay önce kız arkadaşımda tuhaf davranışlar sezdim. Değişik bir insanla birlikteydim sanki. Atlıyorum detayları. Böyle olması ilişkimizi de zedeledi. Hak etmediğim laflar dedi, sanki karşısındaki insanı hiç tanımıyormuşcasına davrandı. Çok uğraştım, yanında kalmaya çalıştım ama olmadı. Zaman verdik birbirimize. Bu zaman içerisinde mesaj attım, tepkisi, davranışları hiç değişmemişti. Böyle davrandıktan bir süre sonra mesaj attı. Özürler diledi, kendimden soğutmaya çalıştım dedi. İyi olmadığını söyledi. Doktora gitmesi için uğraştım sonunda gitti. Majör depresyon tanısı konmuş. Bende üzmemek için, boğmamak için hiçbir konuyu açmadım. Eski samimiyetimiz nasılsa şimdi de öyleyiz. İlaçlardan dolayı bazı günler iyi, bazı günler kötü oluyor. Genellikle uyuyor zaten.

Normal konuşurken birkaç konu açtı. Sevgililik filan düşünmüyormuş, yorulmuş, hazır değilim gibisinden sözler söyledi. Ama bazen de iyi düşüncelere kuruyorum dedi. Ben zaten kötüyken, böyle diyerek daha fazla modumu düşürdü. Artık davranışları sıkmaya başladı. Seviyorum, çok uğraştım zaten ama böyle olması bana zarar veriyor.. Eski günlerimize dönmek istiyorum, o da istiyor uğraşıyorum diyor. Ama umutlandırmak istemiyorum seni diyor. Ben sevgi sözleri söylediğimde karşılık veriyor. Ama sevgililiğe geldiğinde umutlandırmak istemiyor. Tabii sevgililik öpüp koklamak olmadığını, şu an yanında olmamın bile bir sevgililik durumu oldugunu söyedim. Herkes için tanımı farklı ne de olsa. Her neyse...

Durum bu arkadaşlar. Daha önce bu durumda olan var mıydı, nasıl atlattınız bu günleri?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Majör depresyondaki sevgili, yardım?