Nefes alıyorum xd. 😀 Sahi; Ne kutsaldı evlilik, ne mübarekti aşk, ne güzeldi sevdiceğine gülümseyen simalar, ne büyüktü sevdanın gücü, nice şairler çıkardı, nice dillere döküldü, ve şimdi sen, bunu okuyan, bir kez olsun "Canımdan çok sevdim." Dediysen ve aldattıysa n'lur üzülme, ne yücesin sen.. 😀
Kesinlikle sadakat. Gün gelir, o günkü ruh halime göre anlayışsız olabilirim. Gün gelir, aslında değmeyecek bir sebepten ötürü kalbini kırabilirim. Bunlar geçici olduğu sürece aşılamayacak dertler değil. Fakat konu sadakate gelince, karşı taraftan istisnasız riayet beklediğim bir hususta asla ama asla karaktersizlik yapamam. Eğer ondan sadakat bekliyorsam, kendi nazarımda başka bir kadının gözlerine maksadını aşan bir bakışı bile eşime ihanet addederim.
Hic bir seyin garantisini veremem. Cunku Hz. Peygamber, peygamber/secilmis/kutsanmis oldugu halde " ey kalpleri evirip ceviren Allah'im benim kalbimi de hak din İslam uzere sabit kil " diye dua etmis.
O nedenle garanti vererek buyuk konusmaktan kacinirim. Dilerim ve umarim ki su an O'na karsi nasilsam bir omur boyle ve yuksele yuksele giderim.. İnsallah
Hiç bir şeyin garantisini verecek durumda değiliz. Şu yalan dünyada biz ne yiz ki elimizde ne var da neyin garantisni vereceğiz. Normal şartlarda kimse alrılmak için evlenmez, evlenirken birkaç ay veya yıl sonra ben aldacağım diye düşünceler olmaz yine belli bir zaman sonra benim sevgim biter ondan sonra bşr bakarız demek. Zaman ve şartlar nasıl sorunlar çıkarırsa ona göre hareket edilir.
Evlenmeyeceğim ama diyelim oldu... Amerika Birleşik Devletleri'nin vermediği özgürlüğünü vereceğimin garantisini verebilirim. "Herkese şey olmak demiyorum sonra STD hastalıklı çıkar karşıma falan onun da bir ayarı olacak tabi ama anladınız siz ne demek istediğimi..."
Değerli kişi, Evleneceğim insana sadece bunların garantisini veririm. Hayatta ne olursa olsun onun elini bırakmam. Ne kadar kavga etsekte her gece ona sarılarak uyucam. Onu mutlu etmek için elimden geleni yapacağım. Kırmamak ve üzmemek için her seyi yapacağım. Onun saçının teli kopsa üzüleceğim. Kendisine gülümsemekten vazgeçmeyeceğim. Son nefesime kadar onu çok seveceğim.
Olumsuzluklari gördükçe duygular degisebiliyor, her iki taraf için de boyle. Evlendiğim kişiye sadakati ve mutlu olmak için cabalamayi borclanirim. Sevgi, Saygı, durustluk bunlar mutlu evlilikte olması gerekenler, evlilik sonrasi mutsuz olan insan için kıymeti kalmıyor. Gerçekçi olmaya çalıştım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
"İhanet etmeme "karşımdaki kisidende bunu beklerdim ha velev ki o bana ihanet etti karşılık olarak ihanet etmezdim ama bunu ona ağır odetirdim çünkü o ihanet etti diye bende ona aynı şekilde karşılık verirsem onun gibi assalik ve seviyesiz biri olurdum
Açıkçası yalandan nefret eden bir insanım tahammül edemem kandırılmak hoşuma gitmez. Bu yüzden, yalan söylemem zamanla görür ve sadik bir insanimdir bana ilgili sadik deger kiymet bilen biri oldukça bir sıkıntı yok
Saydıklarının hepsi, artı olarak sonsuza kadar sevgi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hiçbir şeyin garantisini veremem, yarının ne olacağını bilemeyiz. İleride ben seni şöyle mutlu ederim, böyle mutlu ederim gibi vaatlerde bulunmam, çünkü bunları dile getirip gerçekleştiremediğim zaman hem ben üzülürüm hemde karşı taraf beklenti içine girer. Hiçbir vaatte bulunmayıp bunu yaşatarak göstermek isterim.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Her seyin garantisini veremem olacakti, klavye hatasi olmus, Şu an farkettim duzelteyim dedim.
Şu an erkekleri ezen kanunlardan hicbirinin gazabina ugramayacak. Allah nasil emrediyorsa o sekilde evliligimiz surecek. Ayrilma olursa da guzellikle ayrilacagiz. Tabi insaAllah ayrilmayiz.
Sözümde hep duracağıma ve asla yalan söylemeyeceğime ki tanımadığım insana söz vermem kolay kolay ve çok iletişime geçmem yalan söylememek için... Karakterim ve yapım gereği herkese böyleyim zaten zor olmaz 😂
Güven hissini sonuna kadar hissedeceğini zor günlerde birbirimize destek olup ayaklandığımız gibi güzel günlerde birlikte deli gibi mutlu olmayı ve sevgimi ona iliklerine kadar hissettiricem.
ona iyi bir hayat yaşatamayabilirim ama üzülmemesi için elinden gelen gülmesi için en komik hallere girebilecek iyi bir eş iyi bir baba olma garantisini veririm
Beşer şaşar. Şunu yapmam veya şunu yaparım havada kalır bana göre. İsteklerim var ancak benim dilemem istemem tek başına yeterli değil. Belki şu nokta da söyleyebilirim içimi açtığım özel insanlardan oldu inşallah
Temel 3 kuralk çignememek önemli benim için güven saygı sevgi gerisi anlaşmayla çözülüyor. Zate. Ve. Garenti vermek diye. Bişey. Yoktur. Dogru kişiyi buldugumux da. Emin olun onun bunun Garenti diye. Bişey. Kalmıyor.
Yalan söylememe, birşey olduğunda suçlu bile olsam herşeyi olduğu gibi anlatmanın, dürüst ve sempatik olmanın, arada bir centilmen olmanın ve çok iyi bir baba olmanın garantisini verirdim. Ki bu böyle.
@Üyelik00001 aldatma konusu riskli neden mi? Hemen açıklayayım. Şimdi kız yarın bigün beni aldatsa ben ayrılacak mıyım direkt, hayır aynı acıyı aynı boynuzu onada takıp sonra ayrılacağım. Ben aldatmam diye kimseye söz vermiyorum. Çünkü yarın bir gün beklediğim ilgiyi göremezsem ne olacak, kadın erkeğe ilgi göstermediği için aldatılır. Bu tarih boyunca hep böyle oldu. Tutamayacağım sözü vermem ben. Gidipte durduk yere aldatmam hovarda değilim ona buna da bakmam, sami yusufun da dediği gibi ben eşimle evlendiğim gün diğer kadınların cenaze namazını kıldım. Sözü tam benlik ama şartlı. O şartta bana beklediğim ilgiyi göstermesi. İlgi alaka yoksa aldatma var. Senin göstermediğin ilgiyi başkası gösterir. Tabi bu hemen bir iki kere ilgisiz olmakla olacak bişey değil. Sürekli böyleyse.
Ilgiyle alakasi yok kardesim peki sen aldatirsan yakisirmi ayni onun gibi olursun bak bendede öyle bir durum var bir kadin olarak ben nasil yapayim bunu dugusal yapabilirim anca digeri adim orpsuya cikar yoksa HAKLISIN AYNI ACIi yasaticaksan böyle köpeklere
5 dakika sonrasının garantisi veremicek olan birisiyim ona verebilcek bir garantim yok. Fakat bana birşey olmadan ona birşey olmasına asla izin vermiceğimi güvende olduğunu hep hisseder. Hissettiririm.
Sadakat, saygı, ve dürüstlük zaten bir ilişkinin temel taşı bunlardır. Bunların garantisini veririm. Sevginin garantisini verebilir miyim bilmiyorum zira zamanla bitebilir ya da azalabilir, zaten o zaman da evlilikte bitmiş demektir.
Hiçbir şeyin garantisini veremeyeceğimi ancak onunla mutlu olmak istediğimi, olabildiğince, elimden geldiğince doğru biri olacağımı ve onun haklı isteklerini yapmaya çalışacağımı söylerdim. Burada bile dürüstüm... Yok artık.
Gereken herşeyin ama o verebilecek mi aynı şekilde. Bunu hissetmek lazım. Ağzıyla söz verilir yüreğiyle tutulur mu onu görmeliyiz. Ben kendime kefilim 😉varsa kendine güvenen hodri meydan...
Aldatılmamak Ev işlerinde yardım Annesinin evine isteği zaman götürebilirim Hasta olduğunda mercimek çorbası yaparım sıcacık işe gitmem izin alır nazını çekerim saçını severim çocuk gibi 🐵🙏🏻
Sevmediğim kızı bile aldatmadım lan ben Bana 1 ay süre ver şans tanı dedi şansta tanıdım.. evet ama olmadı sonunda ayrıldım ama 1 sefer aldatmadım.. Bu saydıklarını hakettiğimi düşünüyorum tabi ki sözünüde kendi adıma veririm karşımdaki kişiye..🙂
Aslında hepimiz insanız garanti vermek çok zor özellikle bu zamanda ama onu uzmemek için elimden gelenin en iyisini yapacağımin garantisini verebilirim
Onsuz yasayamiyacagimin garantisini veririm gücüm buna yeter atarım biyerden kendimi o olmadan zaten okuyun varsa öyle biri buyursun
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Benim karakterime tanıklık eden biri benden bir şeylerin garantisini istemez; yanıma yakışıp bana layık olabilmeyi diler, ben de aynen onun. Aşk budur zaten, sözleşme değil.
En İyi Cevaplar