Bir erkek asla bir kadının önünde bu şekilde diz çökmemeli. Bu erkeğin itaatkarlaştırılmasıdır. Maçoluk , centilmenlik adı altında erkeklere yüklenmiş olan, evlilik teklifinde diz çökmek, kadınlara kapıyı açmak, kadınlara yer vermek gibi şeyler centilmenlik adı altında yıllarca erkeklere empoze edilmeye çalışıldı. Günümüzde erkekler bu konuda uyanmaya başladı. Değişim halen daha tamamen sağlanmış değil ama erkekler bazı şeylerin farkına varmaya başladı. Kadınları bu şekilde yüceltmek, onlara tanrıça muamelesi yapmak erkeklerin itaatkarca davranmasından başka hiçbir şey değildir. Erkekler asla kadınlara itaat etmemeli. Gerçek cinsiyet eşitliği savunulmalı.
Oooooooooooo sinirli biberr sen yaşıyormuydun ya 😂😂😂😂😂😂😂 ben seni gitti diye biliyordum reiiisssssssssssssssss. Soruna gelirse o diz çökmenin anlamı şu param az evlilik teklifi için anca bu küçük yüzüğü alabildim affet, sen git en büyüğünden alyans al diz çökmene gerek yok hatta konuşmana bile gerek yok sen alyansı göster alyans dile gelir kıza hem teklif eder hemde kıza diz çöktürür😅
Ortaçağdaki soylu kadınlara aşık olan sıradan erkekler, onların önünde diz çökerlermiş böylece onlara olan bağlılık ve teslimiyetlerini gösterirmişler Bir çok tarihçi, diz çöken erkeklerin teslimiyetlerini ve saygılarını gösterdikleri konusunda hemfikir. Sanırım ordan gelen bir gelenek
Boş şeyler göz boyama sanatı hepsi. Köprüyü geçince içlerindeki aygır gün yüzüne çıkıyor. Bir zamanlar önünde diz çöktüğü kadına el kaldırıyor, hakaret ediyor, boynuz geçiriyor daha neler yapıyor neler...
bu soruya eşdeğer diğer sorularla karşılaştırdığımızda cevaba direkt olmasada daha kolay ulaşabileceğimizi düşünüyorum
namaz kılarken neden hep eğilme (alçalma) hareketleri var?
ya da birinin ayaklarına neden kapanırız?
işte bu soruların senin sorunla beden dili anlamında bağlantıları var -eş değer dedim dikkat edersen eğilme ile ayaklara kapanma aynı değil sadece belli ortak yönleri var-
beden dili konularına biraz hakimsen şunu bilirsin: eğer birisi sana üstten bakmaya çalışmak için bulunduğu konumdan daha yükseğe çıkıyorsa bu güç sahibi olmak istediğinin açık bir belirtisidir.
(iletişimin 2/3 sözsüz iletişim olduğunu da hatırlatmak istiyorum) işte erkek kadının önünde eğilerek gücün onda olduğunu ve ona karşı kendini daha işlevsiz gösterme niyetindir. bu sayede kadın güçlü olduğunu düşünüp evet demesi kolaylaşır.
bu tıpkı yükseklik korkusu olan birinin gözlerini bağlayıp yüksek bir yere çıktıktan sonra açmak gibidir. aslında erkek zaten yoğun olarak duygusal olan kadının 2/3 beden dili hareketi ile manipüle etmiş olur. kadınların erkeğe ayağa kaldırması kadının bu duruma olan bakış açısına göre değişir (ilişkinin işleyişine göre)
erkek diz çöker ki bu tam ayaklara kapanma değildir. bazılarına göre bu hem gücün kadında olduğunu hemde erkekte olduğunu simgeler.
sonuç olarak erkeğin diz çökmesi daha kolay evet cevabı alması için ve kadına onun söyledikleri karşısında (tabiri caizse boynu kıldan ince demekte sayılır) daha arkaplanda kalacağının bir göstergesidir. kabaca bunları söylemek mümkün detaylarına inmek istersek atmosferin tamamını ve hareketlerin işleyişlerini de incelemek gerekir. beden dili bir bakıma anlık duygu değişimlerinin somut delillerle belirginleşmesidir
Araştırmaya göre şövalyeler, lordlarının önünde bağlılık yemini etmek için dizlerinin üzerine çöküp onlara olan sevgilerini bu şekilde dile getirirmiş. Tüm bunlar dini bir seremoni içinde devam ederken o günlerde evlilik için de aynı uygulama hayata geçmeye başlamış.
Böylelikle inanışa göre partnerinin dizleri üzerine çökmesi, kadına olan bağlılık sözünü dile getirmesi anlamına geliyor. Sonsuza kadar sevdiği kadına saygı ve sevgi besleyeceğinin imzasını aslında bir bakıma bu şekilde atmış oluyor.
Bir an amuda kalkmış ya da köprü halini yaşadım 😂 Diz çökmek kimşne göre duygusal bir eylem iken, kimine göre ego tatmini ☺️ Bana kalsa teklif yürekten , saygı ille olmalı , şatafat yarısına dönmüş , memnun etme yarısı olan benzer teklifleri tasvip etmiyorum
Evlilik teklifi iki hayatı birleştirmeyi teklif etmek değil midir? Evlilik paylaşımdır, evlilik teslimiyettir. Diz çökmekte beden dilinde itaat ve teslimiyeti temsil ettiği için evlilik teklifini en iyi ifade eden jest de diz çöküştür benim düşünceme göre.
Eskilerden gelen bişey değil mi bu? Bana kalırsa bunu başta güçlü kuvvetli erkekler yapıyormuştur. Yani bak tüm dünyaya meydan okuyorum ama senin karşında diz çöküyorum sadece gibisine sonra o da böyle yayılmış şimdi değersiz bişey olmuştur. Bu da şuradan aklıma geldi Cengiz Han "ben sizin hanınızım, bu da benim hanım" demiş ya eşine ithafen ordan geldi
Bu benim için de o kadar saçma ki. Diz çökmek nedir ya bence acizlik..
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkekler yaratılışı ve dayatılan olgu itibariyle başlarını hep dik tutarlar gururları ya da kibirleri yüzünden artık ne dersen bir kadının önünde diz çökmek sana boyun eğiyorum demektir bu da senin için kurallarımı çiğniyorum senin için her şeyi yapabilirim demek gibi bir şey
Ingiliz bir pırlanta firmasının işgüzarlığı. Holywood starları ve filmleriyle hayatımıza giren pırlanta ve diz çökme sahneleri sayesinde akım haline gelmis. Yani kapitalizm sağolsun paşa her yerde.
Güzelliğin önünde eğiliriz, eşimiz olacaksa diz cokeriz sinirli abi. Bu jargonu bir köşeye atarsak, bir hayat adaniyor ve ataerkil bir adamin diz çökmesi bütün gücünü ve kudretini önüne serdigi anlamı velhasıl çıkarılabilir.
Gereksiz ezik gibi ne o öyle herşeyi zirvede yaşayan şımarık kadınlar bayılıyolar ama bence yanlış bişey sen ondan üstün müsün sanki kadın diz çöksün o zaman hani her şey eşitti madem
Kadına değer vermekle alakalı bir durum bence bu hemde gayet nazikçe. Fakat 1.55 lere ben eğilsem 1.85 le yine normal boyda oluruz eğilmiş sayılmam dkskflfl
Evlilik teklifinde diz çökmek çok saçma geliyor bazı ülke insanlarını geçmişten süre gelen alışkanlığı olduğunu düşüne biliriz bizim kültürümüzde yok bu tarz hareketler vardida bizmi yapmadık?
@mastergreeneyes insan birkere evlenmek için adım atıyor ama ben okadar masrafa giripte elalemi eglendircem diye borc yaptırmam gelecekti eşime Nikahda gelinliğimi giyerim oldu bitti düğün yapanlara saygım var ama saçma
En İyi Cevaplar