ben sevgilimin soyadını alacağım evlenince
kendi kızlık soyadımı da kullanmak istiyorum evlenince
şimdi anlaşıldı galiba
anlayanlar anlamayanlara anlatsın :))
Milleti göz ardı edeceksiniz en başta. Ayrıca öyle ses yükselterek veya alçaltarak değil, gayet kararlı bir biçimde bu tutumunu sürdüreceksin. Karşındaki ne tavra girerse girsin tavrına göre huyuna gideceksin ama kararından şaşmayacaksın.
-Çok damarına basma
-Çok da yumuşama.
İnşallah büyümez bu mesele :)
cut.
inşaallah büyümez
Öyle bir şey olabilir. Benim teyzem evlendi 2 soyadı var. Neden olmasın. Senin isim soyismine uyuyorsa olabilir.
uyuyo uymaz mı da istemiyor sevgilim
ne diyecekmiş ya o millet
hem kendi hem eşinin soy adını birlikte kullanabilirsin
kimse bir şey demez diyecek bir şey yok
milletin ne dediği bu kadar umurunda olmasın sevdiği insanın isteğine saygı göstersin
bende anlamıyorum milletin ne dediği neden önemli!
bende öyle diyorum söylemezsen nerden bilecek insanlar
böyle dicem de bakalım o ne diyecek
kullanma sende ne olacak soyadını kullanmaya devam edınce ne degısecek
Cevap
15Cevap
Gercekten seviyorsa kabul etmeli istegimi demissin gercekten sen seviyorsan sen kabul etsene. Annen kendi kizlik soyadini tutmus babanin soy adinimi almis bi dusun. Yarin bir gun cocuklarin oldugunda onlarda farkli bir soyadina sahip olmak nasil hissettirecek seni okulda velisi olduguna nasil ikna ediceksin herkesi cok ufak sacma ama fik baslilikla gelenek ce goreneklere kulture aykiri yeni nesil dejenere oluyor gercekten agziniza da almissiniz bi seviyorsa kabul eder seviyosan sen kabul edersin o senden normalin disinda yeni bisey istemiyor sen istiyorsun o yuzden soyadini gurur ve mutlulukla tasimayacagin bir erkegin hayatini mahvette
o adamdan bir şey olmaz.o ne diyecek bu ne diyecek el alem ne der.yani hayatının bu düşünce üstüne dizayn etmiş biriyle(kendi açımdan konuşayım) evlenmek istemezdim.
sadece bu konuda böyle dedi tabi sonraları nasıl olur bilemem,en çok sinir olduğum şey zaten başkalarının ne diyeceğini önemsemek
katılıyorum haklısın
ayrıca o adamdan bir şey olmaz diyorsun,sadece bu olaya bağlaman yanlış
kesinlikle doğru
Eşinin soyadını taşımalısın bence milletin ne dediğiyle alakası yok eşinin soyadını taşısan daha hoş olur
eşiminkini de taşıcam valla bak onun soyadını mutlaka taşıyacağım ama ben kızlık soyadımı da kullanmak istiyorum
olmazzzzz
konuşur ikna ederdim. millet ne der nedir yahu? milletle mi evleniyorsun, peh.
konuşmayı deniyorum her seferinde konuyu kapatmamı istiyor sorun çıkmasın birbirimizi kırmayalım diye
nereye seviyorsun bırak ya.. o zaman evlenmeyin de neden evlenmek istiyorsunuz hem soyadı problemide ortadan kalkmaz. hem adama evlenelim diye dayatma yaparsınız sonra da böyle sorun çıkarırsınız.
ben dayatma yapmıyorum ki evlenelim diye ikimizde istiyoruz evlenmeyi
Ya arkadasın icad çıkarmayın tabi kocanın soyadını kullanacak yani unlu olsan ya da başka birisi olsan neyse nişanlın sonuna kadar haklı bence sorun yapman sacma
her iki soyadımı kullanacağım diyorum ne var bunda
ünlü olmak veya olmamakla ne ilgisi var bu benim en doğal hakkım
babam karşı çıkmaz biliyorum hiç karışmaz bile ama neden ailesi karşısında zor durumda kalsın ki çok saçma ne var bunda altı üstü bir soyadı fazla olacak
hayır şu an çalışmıyorum,onunda soyadını kullanacağım gurur meselesi mi çok saçma
ben haksız değilim ne var bunda anlamıyorum gayet doğal bir şey istiyorum
ne eksilerim nede artılarım,saçma şeylerle uğraşmıyorum
eksileyince puan azalıyo artılayınca artıyor mu nedir bu?
sen nerelisin?
üzerine alınacak bir şey yok ki
abartmamak lazım
ne var bunda kendi soyadını da kullanmak istiyor çok basit normal bir durum
ailelerin hele müdahil olması saçmalık olur
kız eşinin soy adını reddetmiyor ki kendimini de kullanayım diyor abartıyorsunuz bence
fuzuli icad vs. değil
doğal hak istek
doğulular önem veriyorda böyle şeylere ondan sordum ve yanılmadım
ben bir şey demedim ki ve hiç bir zaman insanlara sen oralısın sen buralısın demem dışlamam.
ablan sadece kendi soyadını mı kullanıyor?
anladım
ama onun soyadını kullanmicam demiyorum ki sadece kendi soyadım eklenecek
ego mu bilmiyorum ama istiyorum yani soyadımın eklenmesini
bende bilmiyorum ya kabul edecek ya da evlenirsek içimde kalıacak ve sürekli söylicem ona başını çok ağrıtırım o zaman onun
öyle deme
sen şimdi en iyi cevap seçilmek için mi cevap veriyorsun
evet sende yanma :)
malesef çoğu zaman öyle oluyo doğuluyuz ya :))
Tansu çiller örneğini ver ve beni geçmişimden dolayı sevdiğini unutma de... Geçmişimde benimle beraber gelsin demen yeterli olur sanırım
tansu çillerle ne ilgisi var ?
ne güzel ya,böyle olmalı insan
annen kullanıyormuyduki sen kullanmaya heveslendin.evlenince eşinin soyadını taşı ne var ? eşinin soyadını taşımaktan utanıyormusun?
soruyu oku ve anla ben yazmaktan bıktım siz anlamamaktan bıkmadınız
ben eşimin soyadını taşımayacağım demiyorum kendi soyadımıda kullanmak istiyorum diyorum
ya bebeğim,gül yüzlüm,sultan,papatya:) can kuş diyorumki: madem okadar seviyorsun eşinin soyadını taşımaya konusnuda sorunun yok sende ısrar edip huzurunuzu bozma..sen evlendiğinde o soyad adı altında anılackasın kendininki ni nüfusa yazdırınca ne olacak? üstelik resmi yazışmalarda daima karşına sorun olarak çıkacak.bırak anlamsız ısrarı sorun bitsin:) bilmeme anlatabildimmi?
hayır kullanacağım kendi soyadımıda
sana bişey söyliyeyimi;sende bu kafa ve inat var iken senin birlikteliğinde evliliğinde çok uzun sürmez.allah yardımcın olsun.
çok sağol içime su serptin
sadece bunu istedim ne var ki bunda çok şey istemiyorum ki
bende çok şey söylemdim.allah yardımcın olsun
amin hepimizin
ayrıl gitsin pezenemkten...
o ne demekmiş öyle!
yok bu ilişki yürümez artık. net!
p**evenk deme benim sevgilime ağır ol,çok bilmiş,küfür edeceksen cevap hiç yazma tamam mı,zaten sizi neden atmıyorlar bu siteden anlamıyorum gerçi atsalar yine gelirsiniz
o zaman çık,
ha onun soyadı ha senin soyadın :D birinden gizliyormuşsun gibi düşünür :D .D
neyi kimden gizlicem?
kızlık soyadınla onunkınle aynı kullan misal ayşe barut onunda soy adı kaya
ayşe barut kaya olsun.
hem onun hem kendi soyadımı kullanmak istiyorum zaten
ne sorun ne..
kızlık soyadımı kullanmamı istemiyor
ayşe kaya olsun diyor yani ayşe barut kayayı kabul etmiyor bence etsin öyle yapan cok insan var
beni başkaları ilgilendirmiyor konuyu her açışımda kapatmamı istiyor birbirimizi kırmayalım üzmeyelim diye tabi bende sinir oluyorum ama şimdilik sesimi çıkarmıyorum
önce soruyu anlamayı deneseydin
küfürlerini kendine et bana değil
erkek arkadaşım kızlık soyadımı kabul etmiyor millet ne der diyorsun bende dedim milet zaten öyle yapıyor ayşe barut kaya milleten bane diyon milete bakıp soy adını almak istemeyen milete bakıp soy adını alsın yazma artık..
tamam bende diyorum ki beni milletin ne dediği ilgilendirmiyor ben kendi soyadımıda kullanmak istiyorum o diyor millet ne der
adamı almıssın soyadını almaktan ne cekiniyorsun kadın dediğin erkeğin soyadını alır :)
kullanma sende zaten oyle olur kocanın soyadı neyse senınkıde o olması laım bence
bence sen onu seviyosan o soyadı almalısın :)
zaten onun soyadını alacağım kendi soyadımıda kullanmak istiyorum evlendikten sonra yani 2 soyadı
hmm buna izin vermemesi beni düşündürdü ...
beni de sinir ediyor
:)
kullanma doğru olanda bu zaten.
aslansın taktir ettim bu hareketini :)))))9)
hangi hareketi?
babana sadık olman hoşuma gitti
siz evlenmeyin bokunu çıkarıyonuz asldasd
tamam
Al adamın soyadını nolcak
evlenince zaten onun soyadını alacağım birde kendi soyadımıda almak istiyorum soruyu ve güncellememi okumadın galiba
soyadı mı çirkin?
hayır soyadım çok güzel üstelik alakası yok,millet ne der onunki
millet ne der diye diretiyosa sen de diret zaten kullanmak istiyorum diye. yarın öbürgün başka şeylere de millet ne der diye yaklaşabilir bu.
öylede yaşanır mı ya sinir oldum
al karsına güzelce konus. milletin ne dedigini bu kadar umursayacaksan ilerde daha büyük sorunlar cıkar de.ya bu huyundan vazgecsin vazgecmezse de sen ondan gec. cunku dedigin gibi oyle yasanmaz.
ama direk ya vazgeçersin ya da ben vazgeçerim,denmez ağır olur ve ben vazgeçmem zaten seviyorum onu,kalbini kıramam zaten çok duygusal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar