Keyifli günler..
Sizi ailesinden önde tutan kişi ideal eş midir?
Keyifli günler..

Önde tutmasına gerek yok. Ona bakmak zorunda olduğu için ailesini de önde tutmamalı. Akıllı bir insan nabza göre şerbet vermeyi ve kime nasıl davranması gerektiğini iyi bilir. Bütün gönülleri hoş tutar ve bu yeterlidir.
Bence değildir.
Kadini bulunca anasini atan adam parayi bulunca da karisini atar.
Ailesi ve benim aramda denge saglamasi gerek.
tesekkurler
Değildir. Her hangi birimizi önde tutmasına gerek yok. Eşin yeri ayrıdır, ailenin yeri ayrıdır.
Cevap
76Cevap
Aileye önem vermeyen aile kuramaz
Ailesinden önde tutmak demeyelim. Şimdi şunu bir kere anlayalım. Kimse kimseyi bir seçim yapmak zorunda bırakamaz. Aile ailedir adı üzerinde. Ama şöyle bir durum var. Hayatınıza aldığınız insanla bir aile kurdunuz. Artık sizin temel ve çekirdek aileniz eşinizdir. Ve buna göre hayatınızı birleştirip çaba gösterirsiniz. Eskisi gibi gidip anne babanızdan fetva almazsınız değil mi? Aileler hep var olmalı ama arka planda da kalmalı. Ikili ilişkilere asla aileler karıştırılmamalı ve problemler gidip aile bireylerine aktarılmamalı. Sonra aile içi geçimsizlik ve ayrılıklar meydana geliyor. Burada ailelere de çok iş düşüyor. Evlatlarına destek verip onları motive etmeli ve hayata hazırlamalılar ve evliliklerinde ya da ilişkilerinde onlara sürekli bebek muamelesi yapmamalılar. Keyifli geceler.
Hayır değildir. Ailesini benim için brakan insana asla güvenmem. Bende onun ailesi olsam beni bırakması daha kolay olur. Aile kurulacaksa kimsenin diğer tarafa aileni bırak deme hakkını vermez. Akıllı olup herkesin yerinin farklı oldğunu bilmeli, herkesi idare etmesini bilirsen kimseyi silmene kırmana gerek kalmaz.. Asla sizden ailenizi silmenizi isteyen biriyle evlenmeyin ve asla birine aileni sil beni daha çok sev demeyin. Özgüveniniz olsun herkesin yeri farklıdır tercih etmek ve ettirmek aptallık
Böyle bir eş asla ideal olamaz eş dediğimiz insan eşi ve annesi ailesi arasında köprüdür. Seni yıllarca büyüten insanın yerini başka kimse alamaz. Bir söz var ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz diye. Eşin sevgisi başka annenin sevgisi başkadır beş parmağımızın beşide farklı olduğu gibi
Aşkta en önde daima sevgili vardır. Sevgili her şeydir, olmazsa olmazdır. Tabii ki bu demek değildir ki ailesini, hetkesi de silip sadece sevgili kalsın. Ama şuda bir gerçektir ki haklı haksız, gerçekle hayal arasında ki o ince çizgiyi de farketmek laxımdır. Sevgili her konuda aradığımızı karşılayıp bizi tas tamam tamamlıyor ise de zaten ailekerimiz de arkadaşlarımız ve çevremizde onu sevecek ve kabul edeceklerdir.
şimdi bir ilişkide birilerini birilerinden üstün tutmak önde görmek çok yanlış ve sağlıksız bir düşüncedir.
içinden çıktığın ailedir asıl sana aile kavramını kazandıran. babanın annene duyduğu saygı ve aşkı sende eşine duyacaksın, annenin çocuklarına verdiği şefkati sende çocuklarına göstereceksin.
hayatı ve aileyi öğrendiğin bu okuldan iyi bir mezuniyet kazandıysan hiçbirşeye değişmemelisin :)
Öyle ideal eş olmaz.. eşimin beni önemsemesi hoşuma gider ama ben huzursuz olurum öyle.
Kisisine göre değişir ya da iliskinin durumuna göre sonucta evliysen ve mutluysan kendi kurduğun aile bir nebze ön planda olabilir burdaki ön plandan kastım anneni babanı başından at onlar artık bitti gibi birsey degil kisacasi cok degisken sartlari olan bir soru
Ne ailem öndedir ne de sevdiğim olacak kişi. İkiside aynı eş değer. Hiçbir farkı olmaz. İkiside ailem sayılır...
Kesinlikle değildir o yaşa kadar ona destek olanları atıp beni tutarsa anında silerim onu ailesini atan iki gün sonrada beni atar ama ha ailesiyle bana bir haksızlık yaptı o zaman beni tutarsa bir kez daha iyi ki bu adamı seçmişim derim
Zaten eşler evlendiklerinde sorumluluklari ailelerinden cikar ve eşlerine geçer.. dogru olan zaten budur... ilk sirada eş gelir zaten. Once ailem diyen eşi simsek hiziyla bosamak gerekir..
Kimseyi önde tutmasın. Ama herkesi bulunduğu statusune göre sevsin. Anne-baba; anne-baba gibi sevilir. Eş ise eş gibi sevilir. Evlât da evlât gibi sevilir. Bunların yerleri ve sınırları şaşmadığı sürece de zaten sağlıklı bir birliktelik oluşmuş olur.
Aile yapısına bağlı. Aile kavramı her birey için aynı değeri taşımıyor, buna yaşça büyük aile fertleride dahil. Dolayısıyla söz konusu kişinin ailesi hakkında bir şeyleri iyi bilmeden yalnızca "evet" ya da "hayır" demek doğru olmaz.
Bence ailesine tabikide değer verebilir vermelide fakat bir aile kurduysa öncelikartık kurduğu aile olmalı ya da ortasını bulmalı yoksa kesinlikle büyük sıkıntı
ideal mesafeyi koruyan ideal estir. ailenin onune konmak samimi değil zamanla iliskiyi bitiren bisi sorumluluk yuklen. hem ailenin yaranip deger goremedigi biri benim kiymetimi nerden bilcek. ihtiyaclara doyunca yeni biriyle oluo gececek...
İdeal eş iki tarafı da her konuda dengede tutabilen kişidir. Bir yandan tabikide onu doğurup büyütüp yetiştiren ailesi 1 adım öndedir. Bu kadın içinde erkek içinde geçerli.
Aile ile eş arasında dengeyi kurabilen,
herkesin yerini değerini ayrı bilen eş makul eştir idealdir.
Aile ile eş arasında dengeyi kurabilen idealdir. Evlendi diye ailesine sırtını dönen adamdan hayır gelmez.
bir aileye nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranılır bir eşe nasıl davranılması gerekiliyorsa öyle davranılır hepsinin yeri farklıdır hiç kimse kimsenin yerini tutamaz
Seni ailesinde önde tutmayacak seni ve ailesini önde tutacak. Evlendikten sonra karısına kul köle olup anasını babasını kardeşini unutanlar cidden çok itici
Ailesini yeterince sevmiyordur , belki araları bozuktur , belki kötü bir aileye sahiptir. Eğer öyleyse sorun yok. Ama mükemmel bir aileye sahip olup yinede eşini önde tutuyorsa bu haksızlıktır.
Aile diyenlerin %kaçi aileci, çok merak ediyorum😃
Ben taraf tutmayi sevmem. Ikisine de her an rest çekebilirim bence. Suyuma gitsinler😂
Hayır bence. Ailesinin yeri ayrı eşin yeri ayrıdır. Kaç yıllık ailesini bırakıp seni tutuyorsa yarın birgün eşini bırakıp başkasını önde tutar
9 ay onu karnında taşımış anasının önüne beni koyan adamdan hayır gelmez.
Ikimizin yeri ayrı, aynı kategorilerde yarışmıyoruz.
Hayırsız evlattır ailesini sallamayıp bana yaranmaya çalışan yarın birgün beni de harcayacak potansiyeldedir büyük resmi görmek gerekmektedir 😏
Değildir neden mi ilerde sizinle aile kuracak ve belki başkasınıda sizden önde tutacak o yüzden gönül işlerinde ilk bakacağım şey aile bağları olur kesinlikle aile bağı güclü erkek iyi evlat olduğu gibi iyi eş ve iyi baba olabilir
aradaki dengeyi koyan ve secim yapmayan cunku evlendikten sonra ailesi ben oluyorum
Aptal merhametsız bencil ve nankör bir insandır. Böyle birini sevmem sevgısınede inanmam benden uzak cehenneme yakın olsun.
Dengeyi kurabilen, iki tarafında sınırlarını çizebilen ideal eştir.
Önde tutmak kavramı doğru değilde.. bir gün herkesin Allah gecinden versin vefat edeceğini eşi ile bir başına kalacağını unutmamalı insan..
Değildir. Bu yaşına kadar ailesiyleydi. Onları birden 2. plana atan adam, benden sıkılınca beni nereye atar Allah bilir.
Her ikisi de farklı şeyler kimseyi kimseden önde tutmasına gerek yok. Herkese hakettiği değeri verdiği sürece bir kıyas söz konusu olmaz.
Hayır değildir. Yarın öbürgün başkasınıda benden, doğucak veya doğmuş olan çocuklarımızdan üstün tutar böylesi.
Ailesini geride bırakan insan ideal eş olamaz. Bu demek değil ki sevdiceği sıraya koyup önce ailem desin
Hayır değildir kendisini büyüten yetiştiren emek veren birini ikinci plana atmak ben olsam öyle eş ile asla olmazdım
ailesini satan şahsiyetini satmış demektir sebepler çok önemli değilse
ailesini satana güven olmaz tabi ailesi pis degilse
Kadınlar ailesini dinlerse yuva ayakta durur ama erkekler annesini dinlediğinde yuvanın yıkılma ihtimali daha yüksek
Hayır ama şöyle hayır aile ve eş karşılaştırması yanlış ikisinin yeride ayrı herkesin sevgisi başkadır öyle davranmak lazım
Elbette beni önde tutmalı. Onları atmalı demiyorum Ben öncelikli olmalıyım. Çünkü o da benim için öyle olur. Ailemi değil eşimi dikkate alırım öncelikle
Beni tutsun onlarla 20 yıl geöirdi bende 60 yıl geçircek doğru mu? Doğru...
Dızzztt değildir, iki insan evlendiği zaman 1. Aile ikisidir, diğerleri ikinci planda kalmalıdır.
Siz "ailesi" oldugunuzda nolcak o is?
Balansi saglayamayan balik bastan kokar her turlu.😏
Guzel üslûpla iki tarafida iyi idare etmesini bilen erkek
Ailesini önde tutsun ben giderim ama ailesi gitmez onlar mecbur öncelikli olmalı
Çok saçma ailenin yeri baska sevdiğim kişinin yeri bambaşka
İdeal eş diyince neden her şeyin önüne sizi koyan insanı kasdediyorsunuz. Ailesini sizin her zaman gerinize koyan birine güvenilmez. Bazı çizgiler değiştirilemez.
Ailenin yeei ayri eşin yeri ayri hersey ayarinda olup kimse onde olmamali
Kimseden böyle bir şeyi istemem. Sonuçta aile seçilmez ve vazgeçilmezdir.
nedenine bağlı ailesiyle arası çok da kötü olabilir
Bence eş olmalı ama eş ailesine ne kadar önem verirse kendi ailesine de okadar önem verir
Bence değildir. İdeal eş dediğin ailesinden önde tutan değil ailesine kabul görendir.
Öyle yapması sizin aile olduğunuzu göstermez mi. Madem öyle olucak evlenince ayrı eve çıkmasın çiftler
Çok fazla iyi değil sonra güvendiği dağlara kar yağabilir her iki dengeyi de bir tutmalı
Normalde ailenin önce gelmesi taraftarıyım ama kimin ne yaşadığını da bilemeyiz
Vay anam vay bacim kardasim diyenden ideal, i birak hayir bile gelmez
Hiç birşey annem ve babamdan önde olamaz. Elalemin kızı kaç kere ağlarken yanımday dı 😕😕
Kim hakliysa onu onde tutsun, kimsenin hakkini kimseye yedirmesin pls
Boyle vir yarıș icine girilmemeli bence ikisi de degerli yerine gore davranmak gerekli
Kendi görüşm Ana babasını satan atasınıda karısınıda satar.
Değildir tabiki eşit tutması gerekmiyor ama enazından belli etmesin 🙋🏻🙋🏻
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar