Tamamen kişilere kalmış bir şeydir ayrılığada götürebilir evliliğe de şöyle açıklayabilirim.
Ben 1 yıl yaşadım kız arkadaşımla aynı evde valla belki linç yiyicem ama ben çok üşenirim çamaşırdır bulaşıktır yalnız yaşadığım zamanlar bulaşıkları yemekten önce yıkardım hatta yıkamamak için dışardan söyerdim yediğim paketi top yapıp çöpe atardım bazen girerdi bazen girmezdi :D 2-3 haftada bir adım atıcak yer kalmayınca iyi denilicek bir temizliğe girişirdim sonra yine aynı düzen bu şekildeydi düzenim ki hala öyle :D
Kız arkadaşımsa yer 5-10 dk sonra hemen yıkardı bulaşığını çamaşırları bekletmezdi yatak çarşafına dahi 2. gün yatmazdı direk makinaya öyle bir tip kendisi biraz titizdir :)
Şimdi o varken benim evim hiç kirlenmiyor dolayısıyla temizlencek bir şey kalmıyor bende yapmıyorum. O benden yardım istiyor ama bende 2 bardak yıkamak için yerimden kalkıcak bir insanda değilim yine olmuyor.
o 1 yıllık süreç içerisinde sevgilimle bu temizliktir ev işleridir konusunda belki yüzlerce kez kavga ettik normalde bu bir ilişkiyi ayrılığa kadar götürebilir ama ne biliyim biz sevişip barışıyorduk kavga edince yatak odasında nefesimizi alıyorduk 45 dk sonra ben bilgisayarımın başında o mutfakta bulaşıklarla boğuşmaya gidiyordu :D (ara sıra yardım ediyordum tabi 0 etki değildim)
ama bakkala hep ben gittim hakkımı yedirmem :D
Bu durum bizi ayrılığa götürmedi ama evliliğe de götürmedi 1 yıl yaşadık birlikte şimdi ayrı evlerdeyiz hala birlikteyiz.
Aynı eve çıkmak çiftin birbirini tanımasında atılan ILK adımdır ve çok gereklidir. Kafede buluşmak ona aşkım demek evlilikte yoktur. Evlilik çok miktarda emeğin ve paranında işin icine girdiği, sevginin olduğu, sadece sorumluluk saygi ve dayanışmanin olduğu bir kurumdur. Aşk çiftlerin birbirlerini bir ömür cekebilmeleri için gerekli bir olgudur ve çok gereklidir. Aynı eve çıkmayı sadece seks olarak değerlendirenler büyük yanılgı içindedirler, aynı eve çıkmanın amacı birbirini tanımaktır, evlendikten sonra boşanmayı engellemektir. Birbirini evde tanımadan evlenen çiftler büyük uyumsuzluklar in var olması hâlinde bosanirlar ve bu isden herkes çok zararlı çıkar. Evinlerin ayrılması, nafaka malların paylaşımı... Bu kötü sonu engellemektir amaç...
çok tehlikeli seyler %90 musluman ve %90 erkekle aynı eve cıkma fikrine sahip bir erkekle evlenmelisin ki bu da garip bu durum yani türkiyeye gore degilll güzel ornegi oldugu kadar kötü ornegide mevcut herkes bir eylül ozturk devil ya da kenan ozkan degil ki onlarda zengin degillerdi, sonradan yavas yavas adım adım zenginlestiler birisi bir restorantta calısıyodı biriside figuran gibi oyuncu bu internet platforumda iyi oldular eger ki boyle seyler ilerli de hayatını olumsuz etkileyecekse hiç yapma cünkü eylül hanım kocası için çok çalıstı çokk kendisi anlatıyo
Evlilikten bir farkı yoktur aslında , işin resmiyete dükülmeden önce atılan ilk adımıdır. Anlaşmayıp ayrılacak olan her türlü ayrılır. Kim mutlu birlikteğini bitirmek ister ki.
Öyle deyil evlilik öncesi yapilan anlasma gibi. bir deneyelim olmasa herkes isine bakar... Öburtürlu nafakasi var bilmem neyi var yani insani bir yandanda aptal yerine koymak akilli adam isi deyil... entel dantel işi yani
Birbirini tam olarak tanimadan evlenen ciftlerin cogu da ayriliyor? Ha erken ha sonra? En azindan ten uyumlari var mi yok mu anlasabiliyorlarmi ev icinde daha Iyi anlarlar evlendikten sonra ayrilmaktan daha Iyi oldugunu dusunuyorum kimsenin kaybetttigi bir durum yok burada cinsiyetcilik yapan arkadaslarimda once kadin demeyi Ogrensin
Evliliği bir şart olarak görüyorlar daha sonra evlenip anlaşamıyorlarmı erkek tazminattan kadın erkeğin onu öldürmesinden korkuyor durum bu diyebilirim
Adamla evleniyor cinsel olarak beni mutlu etmiyor diyor ya da Adam bunu soyluyor Bir ay geciyor bu huyu var Evde temiz degil diyor nasil evlendim diyor bir cok ornegi var bunun her ayni Evde yasayabilir cinsellik dusundugunu zannediyorlar bir de ayni ev diyince akillarina gelen tek sey diyebilirim
Aynen kessinlikle bazılarıda kendini evlendikten sonra gerçek yüzünü gösteriyor aynı şekilde cinsellikte öyle evlenince kullanılmaktan kurtulunduğunu sanıyorlar asıl evlendikten sonra seninle sevgiliyken bir cinsellik yaşamamış ve birbirinizi tatmin edemeyebilirsiniz daha sonrada evlendikten sonra o kişiyi aldatabiliyor aldatmak hiç bir şekilde yapılmaması gereken bir şey fakat insanlar bencil bir şekilde cinsel haz almayınca bunu başkasında arıyor bazılarıda aldığı halde aldatıyor orasıda ayrı bir neden
Kağıtta bie belgenin ve resmiyetin kullanılmaktan kurtardığını düşünmüyorum sadece hukuk bakımından iyi evlenmeden hamile kalmışsan o terk edip gitmişse hukuk pek bir şey yapamıyor onun dışında bence evlilik önemsiz ve sanki aşkı bitiriyor gibi
Iki insan birbirini seviyorsa ortak karar ile resmiyete dokebilir dokmeyebilirde Aslinda evliligin aski oldurdugunede inanmiyorum yine ayni konuya donecegim birbirini tanimadan evlenenler evliliklerini de asklarini da olduruyor bence Evli olup hala mutlu olan asik olan insanlar da var ayni Evde yasayan da tamamen kisilere bagli
Boş konuşuyon kardeş boş burası Türkiye Cumhuriyeti unutma bu ülkede adetler gelenekler değerlidir geleneğine bağlı olmayan dinsizdir ben sana zorlama var ya da yok diye birşey söyledim mi. Sana şunuda soyleyecem 100 milyonluk bu ülkede 90 milyon Müslüman yaşadığını da hatırlatırım sen bu oranın içinde ters haraketler yaparsan bedelini de öder sonuçlarına da katlanırsın kısaca bu ülkede istediğin gibi at koşturamazsın özgürlük adı altında ona buna kötü örnek olamazsın. Hadi eyvallah terbiyeyi senin gibi Avrupalılar dan öğrenecek değilim.
Biraz once kufur eden biri bana ahlak da terbiyede ogretemez seninle ayni dusunceyi paylasmak zorunda degilim ayni dini de Ama saygili olmak zorundasin hadi cici geceler sana
Ben sana küfür ettiğimi hiç hatırlamıyom onuda geçtim bizde kadına küfür etmek bayrağını yere indirmek demektir. Başkasıyla karıştırdın herhalde ne yazdıklarımı düzgün şekilde okursan küfür etmediğimi de görürsün. Kimseye terbiye dersi verdiğim felanda yok gerçekleri paylaştım sadece. Benimle aynı düşünce de olamazsın zaten bırak paylaşmayı. Dinime gelince tekrar söylüyom 90 milyon Müslüman nın yaşadığı bir toplumda dini değerlerimize dil uzatana papuc bırakmayız herkes çiftliğinde öter diye bir tekerleme var bilirmisin yanlış yerde atar yapiyon dikkat et. Şimdi bana gelip ifade özgürlüğü var deme bu yaptığın dupe düz din düşmanlığı. Sen saygıyu bilsen zaten bu durumda olmazdın avrupalı
Şerefsiz hemcinslerinin koruyucu meleğimisin sen. ya da uzerine alındın sa seninde onlardan farkın yok o zaman böyle konuşuyum. Ahlaki dini değerlere saygısızlık yapanda sensin. Müdahale etmek benim vazifem bu ülkede değerler önem taşır senin gibi saldırıya geçen şebekeler bu değerleri yok edemez.
Sana kadın olduğun için saygı da kusur etmedim kötü söz söylemedim sen ne yapmaya çalışıyon anlamadm yalan yanlış tiplerin savunucusu oluyom derken asıl terbiyesizliği sen yaptın üstüne birde doğrusu bu dememin senin için yanlış olduğunu bir hiç olduğunu gördüm görmüş oldum beni anlamadın
Kadin oldugum icin degil herkese saygili olmak zorundasin insan olduklari icin ayrica sen kotu soz soylesen ne olur soylemesen ne olur? Cidden kim oldugunu zannediyorsun cok onemli biri falan mi
İmkansız çok zor. Asıl cevaba gelelim tekrar söylüyom sana saygıda kusur etmedim kötü söz etmedim etmem de yakışmaz bana. Benim kim olduğumun bir önemi var mı varsa açıklayım insanım bn yetermi tabi öyle çakmasından değil has olanından
Eyvallah sen öyle diyorsan öyledr. Sana serefsizlerin koruyucu meleğimisin dediydim doğrumu. Şimdi yenilemek istiyom o cümleyi. Korumakta olduğun halsiyetsiz şahsiyetsiz sahtekar alçak nankör adi 5 para etmez tiplerinle mutluluklar sana. Kal selametle
Sevgili beni cidden seviyor ise neden sade bir nikah ile evlenmiyorum? Bir süre sonra başkasını bulup giderse ben kendimi kullanılmış hissederim. Evlenelim ve sorun olursa yine boşanalım. Ama ayrı evde dost hayatı bana kendimi kiralanmış ev hissi gibi düşündürüyor
Bunun aynı evde evli ya da bekar olarak yaşamakla alakası yok. Anlaşamayacak iki insan aynı evde nikahlı ya da nikahsız yaşasın ayrılırlar. Ayrılmak yerine bir de çocuk yapıp ömür boyu mutsuzluğa kendini mahkum edenler de var, tercih meselesi. Ayrılmak kötü bir şey değildir, mutsuz olmamak ve mutsuz etmemek için çok uzatmadan alınması gereken bir karardır bana göre
Her türlü ayriliktir iki tarafta alicagini aliyo birbirlerinden sikilmaya basladiklarinda nasil olsa evlilik gibi bir engel olmadigindan rahatca birbirlerine yol verilebiliyo. Ben bu olaya ayri eve cikmak degilde kapatma yapmak ya da zina yapmak derim
Ayrilmak isteyen tabiki ayrilir fakat biraz su yonden bakarsaniz kisi biriyle nikahli ise ayrilicagi zaman defalarca düşünür ve bu süreçte çocukta varsa cok cok zor olur ama bekar olup ayni evde yasadigin zaman adamin ya da kadinin yaptigi biseyden iğreti olundugunda ya da artik cekici gelmemeye baslandiginda nasıl olsa bir gerekçe yok ayrılır kurtulur hem bu süreçte çocukta yapmamaya özen gösterir kişiler biraz gerçekçi bakilirsa ne demek istedigimi anlarsiniz diye umuyorum
Anlıyorum tabiki özürlü değilim. 😀Ama evlilikte de aşk bitiyor eşler yatakta sırt dönüyor seks yok, eşinin sana her söylediği söz batıyor hele birde çocuk olsun allaaa gelde ayrıl kos koca evde sanada eşinede zindan olur bir ömür yaşar mısın böyle
Okadar zaman icerisinde illaki seni yildiran bir ton kavgalar olmustur ama her tartismada ayrilamadin dimi anlatmak istedigimde bu bekarken cekmek istemezsen ceker gidersin evliyken okadar kolay olmuyo
Ev halini görünce bir insanı daha iyi tanıyabilirsin. Ona daha çok da bağlanabilirsin ya da iyice soğuyabilirsin. Aranızdaki sevgi ve duygusal bağın güçlü olup olmadığına kalmış sevdiğin için kendinden ne kadar taviz verebilirsin, hangi alışkanlıklarını değiştirebilirsin birlikte yaşamak güzel bir sınav olacaktır ilişkinin geleceği için de.
Ayri ev rahat rahat takilayim, sagda solda surtmuyeyim anlamina gelmektedir. Erkekler evlenecegi kisi ile evlilik disi iliski yasamazlar asla. Bizim kadina bakis acimiz burada ayrilyor. Dogal olarak benimle simdiden boyle ya evlenince? diye sorar ve takilma modunu aktif ederiz. Bir yerde de birakir devam ederiz.
Bu birbirlerinin ne kadar çok sevdiğine bağlı. Geneli kapsarsam evlilikle sonuçlanıyor gibi geliyor bana. Ayrı eve çıkmak demek zorlu bir şey çıktığım olmuştu😌 ama ileri için ciddi düşünen sevgililerse bir adımdır evliliğe. Bir ihtimal de var ki beraber yaşamaya katlanamayabilirler bu durum da ayrılıkla sonuçlanır. Riskli bir durum olduğundan kaynaklı bence ciddi düşünmeyenlerin ve katlanamayacak olan insanların sevgilisiyle evlenmeden ayrı eve çıkmamaları gerek😃❤️🖤
Korkarimki bir aşk tasvirini iyi bildiğimden ötürü ve malesefki aynı evde bir çok yasanmisliklari yaşayıp görünce ve ortada bir ciddiyette olmayınca bu ayrılığa uzanır ama şöyle bir durum var şimdi seven insan aşık ise zaten seninle aynı evde yaşarsa bile dokunmayacak kadar kiyamiyacak kadarda kendine hakim olur seni böyle de sever konu aslında gerçek aşk ise ama ne yazıkki o senin yaşadığın ilişki gerçek aşk olamaz bu sadece olsa en zoru olsa saplantılı bir alışkanlık ötesi bu
@hatunkisilik35 seven bir adamdan bahsediyorsun dikkat et herkes sevdiğini sanır seven adam gözünden yaşamı çıkarmıştır birkere sırf sevdiği için o hayatta kalır durumlar farklıdır sen sevdigine gözünü verirmisin?
@hatunkisilik35 o yuzden mi biri yaraniza rus basinca kuyruğu kistirilmis köpek yavrusu gibi kaçıyorsunuz bana hikaye anlatma ben derin derin bir serseriyim insanları anlatma bana sana onları ben çuvalla dökerim yalan hayatlarını bırak şimdi
Her iki taraf içinde aslında çok güzel bir tecrübe ve ön deneyim oluyor. Bu nedenle her iki tarafa da düşebilir. Sevmek dediğimiz algı emek ister, saygı ister ve bunlardan daha çok sebat, anlayış ister. iki tarafta kendinden ödün vermez ise son kaçınılmazdır.
Bu dediğini, evli kişiler yapiyor. Evli olmak bir bakıma karşıdaki insana ciddi gözle baktiginin, ömür boyu seveceginin ve aynı evi paylaşacağının bir göstergesidir. Dost hayatı yaşayan kişilerin birçoğunda bunlar olmadığı gibi aynı evi paylaşmaları durumunda ya aldatiliyorlar ya da terkediliyorlar.
evlilige atilan adimlardan birisidir... ha hafta sonu gidip mervelerde kalmissin ha hergun orda yasamissin yani... sevgi saygi varsa evlilik herzaman vardir--evliligin tek ortak amaci cocuk yapmaktir.. bunu evlenmeden anlayamazsiniz…. cocuk yoksa (yada olmuyorsa) resmen evli kalmanin hic bir anlami yoktur
O ilk adımı evlilik için attığını sanarsın ama sonra o kişiyle Evlenince her şeyi yaşamış oluyorsun zaten sevgili olduğunda sonra niye evlilik monotonlaşıyor
Kimisi zaten evli gibiyiz evlilige gerek var mi diye düşünür kimisi sonunda ayni evdeyiz tek eksik evlilik diye düşünür. Ayni evi paylasacaginiz insanin goruslerine gore bunu belirleyebilirsiniz.
Iliskilere haram bulastikdan sonra mutluluk huzur aramayin halalin olmadan elin degiyorsa ayrlik seni bulucak demekdir ya da omur boyu mutsuzlugu tatican demekdir birakin dunyaya gore yasami
İkisiyle de olabilir, aynı evin içinde insanlar birbirini daha doğru tanıyor. Haliyle herşey yolunda giderse evlileğe sıkıntılar çıkmaya başlarsa ayrılağı atılan ilk adım olur.
Ne gerek var evlenmeden ayni evde yasamaya bu erkegin isine yarar buyuk oranda kadin icin sadece katlanabilirmiyim sonucunu bir ihtimal gösterir ama ortada nikah yokken kimse kimseye yüzünü gostermez.
Bence kesinlikle yaşanmalıki gelecek hakkında fikri olsun insanın olabilir mi olmazmı die sonrasında pişman olmaktansa bence çıkıp görmek o duyguları yaşamak daha mantıklı. Bir çok saçma yorum okudum sıgg düşüncelerinizden nefret ettim
Anlaşıp anlaşamayacağına göre değişiyor. Ben aynı evde anlaşabildiğim ve güzel güzel geçinebildiğim bir kadınla evlenirim. Evlilik düşünmeyen ben evlenirim. 🙄
Ne kadar geri kalmış bir toplumuz ya. Hala sevdiği insanla aynı evde kalmanın namussuzluk olduğunu düşünüyor çoğunluk. Ama fırsatını bulsalar ilk onlar yasar birlikte..
@Zumrutasma Ya zaten bütün hayatınızı inandığınız o kitap üzerine sekillendiriyorsunuz degil mi? Hadi ordan Allahın kezbanları işiniz gücünüz yok mu akşam namazı falan kılın ne bilim tütsü mütsü yakın burda milletin görüşüne çamur olmayın
@Zeyyysu Ah tatlım sen ilk önce ergenliğini atlat ondan sonra gel karşıma. Lafa gelince Kuran Allah kesilirsiniz ayak üstü hatim indirirsiniz ama fırsatını bulsa adamın kucağına ilk senin gibiler atlar. Ayrıca bana namussuz diyen o kuş beynin çok merak ediyorum şu an kac farklı erkeğe ne yazacağını düşünüyor. 😂😂 Senin gibi kızları çok gördüm ben kuzum ya namus dedin mi ilk onlar atlar lafa cünkü neden biliyor musun? İnsan kendinde ne yoksa onu konuşur 😂😂😂😂
Keşke kültürümüzde böyle birşey mümkün olsaydı. En azından evleneceğimiz adamın adam olmadığını öncesinde anlamış olur, ortada çocuk yokken yollarımızı ayırırdık.
Ayrılıktır net aynı eve çıkmak isteyen benim gördüğüm kadarıyla kızdır kızın sevgilisi de beta yani kılıbıktır çocuğa baskı yapar aynı eve çıkınca da çocuğa her türlü zulmeder
Çok riskli bir durum açıkçası çünkü evleneceğim derken ayrılığa da sebep olabilir belli olmaz yani o yüzden evlenene kadar aynı eve çıkmam ben acikcasi
Sevgiliyle ayrı eve çıkmak aptallıktır. Evliliğe atılan ilk adım felan değil yani. Adam zaten seninle aynı evde yaşıyor neden bir daha evlilik muhabbetlerine seninle girsin ki..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evlenmeden sekse gider bu işin sonu ve taraflar birbirlerinden soğuyup farklı tatlar zevkler peşine düşmeye yeltenirler
toplumsal kavramlarin cevreledigi hayatiniza demekki hep baskalari yon verecek elalem ne der diye bir hayat yasama kafasini kabul eden zihniyetlerin vay haline!!!
Ayrı evleriniz olmalı bence o istediği zaman senin evinde kalabilmeli sende onun evinde ama misafir edasıyla aynı evde yaşamak dinen de haram hem sonuçta 3. Kişi şeytandır 😊
En İyi Cevaplar