Bir süre sonra o yakışıklılık gidicek ama karakter değişmiycek , ben ve o karaktersiz adam başbaşa kalıcaz :)
Ben bunu yeni keşfettim , kişinin karaktesi boşsa anında soğuyorum.
Karaktere aşık oluyorum yalan söylüyor degilim
Fiziki özellikleri de önemli elbette ama önce kişiliği çünkü güzelliğin dili yok ama kişiliğin dili vardır. Bu yüzden onunla konuşurken bana cevapları kişiliği verecektir. Kişiliğinde bozukluk hissedersem öncelikle bunu düzeltmeye çalışırım sözlü uyarırım açıkça konuşurum. Eğer kulak verip çabalamaya çalışırsa bırakmam lakin ben ona öyle dediğimde tripler ya da söylediklerimi dikkate almazsa biraz daha sabrederim baktım olmuyor ayrılırım. Fiziki sebepten ayrılmam davranışlarıyla daha çok ilgilenirim eğer uyuyorsa tamamdır. Ve şuna artık karakter demesek ? Film ya da dizi oyuncularının oynadığı roller karakterdir. Kimse yazılmış bir şeyi yaşamıyor yazdığı şeyi yaşıyor yani yaşamak istediği kişiliği yaşıyor. Kişiliğe önem vermeniz gerçekten güzel çoğu bayan yakışıklılıkla ilgileniyor ve genelde yakışıklı olanlar ya aldatıyor ya aptal çıkıyor ya da sıkıntılı çok nadir düzgünleri vardır diyebilirim. Hemcinslerinin mutsuz olmasındaki sebep fiziki özelliklere fazla takılmaları bu yüzden de mutsuz ilişkileri daha çok oluyor.
İnsani güzel yapan yüzdür
Yüzü güzel yapan gözdür
Amaa Insanı İnsan yapan Ağzından Çıkan Sözdür
~MEVLANA
Eğitimli Fransuva Mevlana ile yarışabileceğini de nerden çıkardın ?
İnsanı güzel yapan yüzdür. ( gerçek anlamda kullanmış )
Yüzü güzel yapan gözdür. ( bu da doğru ve gerçek anlam)
Ama insanı insan yapan ağzından çıkan sözdür. ( Bu da gerçek anlam ve doğru )
Bir insanın içi ne kadar iyi olursa olsun ağzından sürekli kötü söz çıkarsa kimseyle arkadaş olamaz ve zamanla kimsesiz kalır insanlıktan kopar. Ne demeye açıklıyorsam zaten açık ve net söylemiş Mevlana.
'' Yüzü güzel yapan gözdür '' sözü ''gözlerin ne kadar güzeli anlatmaz .'' ''Gözün güzel gördüğünü anlatır .'' İlyas Ayyıldız'ın şiirinden bir mısra ile bitirmek istiyorum .'' Yarimi çirkin bulan akılsız,
Sen onu birde benim gözümle gör! ''
Genelde ortak yanlari olan,benzer karakteristik özelliklere sahip,
ya da bunlarin aksi olsa bile birbirlerine karsi anlayisli ve hosgörülü insanlar
anlasabilirler.
Yani bir insanin karakterinin bozuk oldugunu görüp,bile bile devam eden kisiler
ya kendileri de öyledirler ya da tahammül edebilecek kadar ...mesrepleri genistir.
Bana gelince...
Bana göre önemli olan,gecerli olan esas olarak karakterdir,zihindir.
Dis görünüsü bir noktaya kadar önemlidir.Yani ücüncü planda kaliyor da diyebiliriz.
Karakteri bozuk bir insanla mümkün mertebe ayni ortamda bile kalmam.
İnsandan insana değişir.İnsan vardır gerçekten dış görünüşe önem vermez huylarının hobilerinin size verdiği sevginin büyüklüğü,size gösterdiği saygının verdiği ağırlıkla sever.Kimi insanlar da kasına,kaşına,gözüne,yüzüne,fiziğine bakıp seviyorum der 3 gün sonra ayrılır.Her şeye rağmen gerçekten seven çiftler zevksiz dış görünüşe önem veren çiftler ise birbirlerine aşıktır.
Ayrıca ben adam akıllı sevmekten yanayım :)
Cevap
135Cevap
Ben karakteri ile sevişmeyeceğim. Fiziği önemli. Aşık olmanın karakterle ve insanın kalbinin iyiliğiyle ne alakası var ?
Çıkmış allahın kezo ve kamilleri ''Ona gvndm çok iyi birisi.'', ''Onu ck sevıorum guvenımı sarsmadı kalbi cok ıııı asıgım ona'' diyor. Aşkı hala iyilikle ölçüyorlar lan.
Bu aşk ırıspıyada aşık olur, şırıfsızınede aşık olur ve gerekirse bedeninede...
Günümüz insanlarının hangileri kalbi iyi birine aşık olmuş ? Onlar için acı çekmiş nerde k*şar ve şırıfsız varsa darbe yediklerinin acısını çekiyorlar..
Tek başına,ne tip ne de karekter belirleyici değildir.Şunu söylemek istiyorum,her güzel sevilmez,her iyi olanlada sevgili olunmaz,bazen sadece dost,arkadaşta olabilirsin.Öte yandan,her iki özellik belirleyici olabilir.Yani,seçicilik daha çok,karekter ve kişilikle ilgilidir,ama görsel beğenide gereklidir,hani öyle çok güzel olacak diye bir şey yok,sadece göze hoş görünmesi önemlidir,hepsi bu kadar.Mesela,oturmuş bir kişiliği olmayan,ne yaptığını bilmeyen,hem aptal ve hemde cahil olan birisi,isterse dünya güzeli olsun,onun bu yönünü görmüşsem,gözümde beş paralık değeri olmaz.
Cevapları gülerek okuyorum , çünkü sırf milletin yüzüne girmek için karakterine bakarım diyorlar.
Ulan yolda bir dilenci görseniz kafa çevirir gidersiniz , üstü yırtık biri gelse ıyy üstüne bak dersiniz , kaldıkı yanınıza yakıştırıyorsunuz bir kişiyi olmazsa olmaz dış görünüş değil mi sizler için?
O yüzden yıllardır yalnızız ya ..
İlk görüşte birini beğenmedim ama ona bir şans vermek adına arkadaş olduk tanıdıkça karakterindeki mükemmelliği görü aşık oldum KESİNLİKLE PEŞİNİ BIRAKMAM
Karşı cinsten birini gördüm beğendim tanıştık ama zamanla karakterinde bozukluk olduğunu fark ettim ADINI AĞZIMA ALMAM..
karekter Huy davranislar önemli.. Cünkü belirli bir yastan sonra insan iliskilerine evlilik yapma dusuncesi ile basliyor ama bu durum gerceklesmezse hayal kirikliklari.
Yakisikliligin ya da güzelligin bir hic oldugunu anlayacak duruma gelince karekter daha öne cikiyor.bu baglamda benim acimdan fiziki özellikleridnen cok kisiligi ön planda
Çok doğru açıklamışsın teşekkürler
rica ederim
Ben görüntünün önemini savunurdum her zaman ama zamanla anladım ki gerçekten çok yakışıklı da olsa düşünceleri vs. sana uymadıktan sonra ilişkiniz uzun sürmüyor. Yani önemli olan cidden içi bence. Tabii ki görüntü de olucak ama içi benim için ön planda.
al işte en berbat durum.. kızlar başta dış görünüşe önem verip tipe bakıp karkartersiz erkeklere kullandırıyor kendini. sonra aklı başına gelincede iyi kalpli erkeklere yamanıyor. senin için demiyorum bilemem ama bu durumdan nefret ediyorum öyle kız rast gelmenz inş...
ilk önce fiziğine vurulurum ama tanıdıkça karakteri bana uygun olmazsa dünyanın en çirkin erkeği gibi gelir gözüme(yakışıklılığın on para etmez bendeki bu sevda olmasa)der ayrılırım hemen diğer dediğine gelicek olursam ben 10 sn içinde etkilenmezsem asla sonradan aşık olmam isterse mükemmel bir karakteri olsun en fazla arkadaşım olur aşık olmak için ikiside şart anlıcağın biri eksik olunca olmuyor :)
tamam adam yakışıklıdır bakarsın uff şuna bak dersin etkilenirsin ama onunla zaman geçirmeye başladığın zaman karakterinin kötü olduğunu görürsün ve zamanla soğursun dediğin gibi o insanlaa ömür geçiriceksen eğer şayet sadece yüzüne bakmıcaksın karakteri kötüyse olmaz yürümez... ama karakteri çok iyi bir insan zaten kalbiinin güzelliğini yansıtır yüzüne bende karaktere göre aşık olanlardanım
İlk olarak dış görünüş ilgi çeker fakat zaman içersinde karakterinin oturmadığnı farkettiğinde dış görünüş anlamını yitirir.. Neticede dış görünüş geçicidir.. Dünyanın en güzel kızı dahi olsa karşımdaki insan, karakter yönünden zayıfsa, fikirlerimiz örtüşmüyorsa, ortak zevklerimiz kısıtlıysa; sağlıklı bir birliktelik söz konusu olamaz..
Olması gereken karaktere aşık olmak zaten. Zira güzellik gelip geçici. Kim zamana ayak diretebilmiş ki ? Ama bu gün sorsak (genelde yalan söylerler) kişilik mi tipmi diye herkez sağlam kişiliği olsun der. Amma ve lakin erkeklerin ya da kızların bu çirkin ama kişiliğine bir bakalım dediğini görmedim. Hem yakışıklı/güzel olacak hem sağlam kişiliği olacak. Şimdi mi alırsın gazeteye mi sarayım ? İstisnalar mutlaka vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz.
Yapılan araştırmalarda ortada, kimse kendini kandırmasın ilk önce fiziki görünüşe bakılır daha sonra kişilik özelliklerine yani karakterine, ilk kez tanıştığının insanın önce giyimini tarzını değerlendirirsin bu ön yargıdır. Sen de bir fikir oluşturur ancak bu fikirde takılı kalmamak gerekir.
İlişki boyutuna bakınca çevremde değişik örnekler var. Mesela yanımda çalışan bir arkadaşımın sevgilisiyle ilk tanışmasında hiç elektrik alamamış ancak zamanla ısınmış ve sevmiş daha sonrada evlenmişler.
Aslında her insan şansı hak eder. Bir çoğumuz dışarıdan göründüğümüz gibi değiliz. Hiç bir şey kaybetmezsin insana şans verdiğinde, yalnız kalmak varsa ucunda düşündüğünde her insan birer yaşanmışlık ve farklı insanları tanımak bizlere de deneyim katar.
bu konudaki çözümlemem önce fiziği ilgini çeker sonra dahada çok fiziği gülüşü vs. ilgini çeker ve bir bakmışsın aşıksın karekteri ise fizikten sonra gelir aşk konusunda..olan olay bu onayladığım manasına gelmez tabi bu sürecin işleyişi böyle..ne yapacağın ya da yapmayacağın sana kalmış..o fiziğin içinden bir vcanavar bile çıkabilir..
Öncelikle günün sorusu olarak bunu sorduğun için teşekkürler:) evet aslolan karakterdir ama biri ile ilgilenmeye başlamam için(tanımadığım biri) fiziği de ilgimi çekmeli ben ikisini bir arada görmek istiyorum:) tamam kişilik on numara ama birazda benim kadın olarak onu arzulamam lazım.. Ama karakter olmayınca da istersen dünyanın en güzel kadını seçilsin boştur.. Acı ve sinirden başka bişey getirmez..
Önemli ve ast olan karakteristik özelliklerdir.fizyonomi gelip geçicidir,insanların kişilikleri ise kalıcıdır.Tersi bir durum olsaydı birbirlerine aşk safsatası ile yaklaşan muhteremler ilişkilerine son vermezdi.
Olgunluk,ciddiyet,karakter,ruh ve beyin uyumu her zaman ilişkinin uzun süreli ve sağlıklı yaşanmasının yeğane nedenleridir.
İlk başta karşıdakinin fiziksel özellikleri göz önünde bulundurularak sevgili olunur ondan sonra zamanla karakterini öğrenirsin zamanla aşık olursun nasıl birisi olduğunu tanıdıkça onu seversin. Uzun süreler sonra ayrılan insanların hiç birisi fiziksel özellikten ayrılmaz karakterleri birbirine zıt olduğu için ayrılırlar.
Güzellik çok önemli. Ancak mükemmel güzelliğe sahip ama dibe vurmuş bir ahlak olmazdı ki. Hem o kadar güzel kız da beni almazdı :) Ama bir parça güzelliği olmalı karakter yanında. Sade karakter olmaz bence.
Her ikisi de ancak karakterin ötesinde ruh hallerimiz benzemeli. Yoksa kendimin aynısıyla yaşayamazdım :))
karekteri düzgünse fiziği ortlamada olsa aşık olabilirim ... aslında fizikte önemli değil seni çekmesi önemli bir insanın . çok yakışıklı erkeklerin beni çekmediğini gördüm zamanla . o yüzden ortalama bir tip düzgün karekter ve kariyer beni etkileyen şeyler
Aslinda butun ayriliklar karaktere asik olunmadigi icin olmuyormu , herkes uffff ne tatli kiz at gibi hopp pesinden kosar ufff dalyan gibi erkek parada var hopp bir bakmissin 10 numara erkek 2 yil 1 ay sonra sikildim ayriliyorum bunlar neden sence tiple baslayip birbirini tanidiktan sonra uyusmamanin verdigi ayriliklardir.
Ben çirkinim diyen eski kız arkadaşıma hep şunu söylerdim, öncelikle bence güzelsin, 2. si her güzellik bir bardan kaynar suya bakar.BEn şahsen sadece arkadaş ortamında biri ile yakınlaşabilirim, tanıdıkça kanım ısınırsa samimi davranıp ilgi gösteririm, olursa bu şekilde olur.
Ne kadınlar ne de erkekler, karşısında ki cinse fiziksel görüntüsü kötü olsa bile belki karakteri iyidir diye aşık olmaz, tutulmaz hatta cevap vermeye bile tenezzül etmez. Kimse kendini kandırmasın. Hepimiz ilk başta fiziksel bir görüntü karşısında çekime kapılıyoruz, karşımızda ki insanı tanıdıkça ne olduğunu görüyor ve işte o zaman muhabbeti sonlandırıyor ya da devam ediyoruz.
daha önceleri karakter derdim ama son 1 2 ilişkimden sonra tipe önem verdigimi anladım. ama yinede bir ihtimal diksiyonu güzelse ve konuşmaları anlamlıysa benm için gerçekten tip önemli olmaz diye düşünüyorum
Kendine bakmayan , pis kadınla beraber olup da onu aldatacagıma fiziği ve karakteri güzel insanla olmayı tercih ederim . Genelde herkes böyle yapıyor da . Cevaplara baktım herkes karakteri demiş. Yemişim karaktermiş çirkin kızın 10 metre yakınına gelmezsiniz be :D
acaippp daha ilk defaa karekterine bağlanan bir kız la karşılaşdım...kızlr yakışıklı olsun,erkeler güzel olsun derdindeee amaa karekterini soran yok ömür boyu yaşayacağı hayat arkadaşını tanımadann evleniyolrr aferim sana kızzzzzz..
Bu zamana kadar evlenmediysem , babam gibi karakterli birini bulamamişimdandir :)
öyle diyorsunuz ama önce tipine ortamına bakıyorsunuz. bakıyorsunuz etrafı kızlarla dolu sosyal aktivitesi yüksek. sonra ben bunu nasıl kendime sevgili yaparım nasıl diğer kızların elinden alırım diyorsunuz. birgün ilişkiyede giriyorsunuz. sizden ayrıldıkları zamanda tüm erkeklerden nefret ediyorsunuz. ilk başta karakter analizi yapılmıyor. kimse yalan söylemesin.
ilk başta karşı cinse olan ilgi 3e ayrılır
1;hoslanma; geçicidir daha güzel biri dek gelirse ondanda başlanabilirsin
2.sevmek ;huyunu suyunu öğrenince vazgeçebilirsin
3ASK ;görmenle vurulman bir olur huyunu suyunu kabul edersin sana ilgi göstermesede dert etmezsin unutamassin. kalbinin tapusu onundur mezarda bile mahşerde onu ararsin
Bu devirde tip bir yere kadar götürür adam akıllı birini bulmak zaten cok zor tipi kötü diye ayrilinir mi hic yok daha neler hem hangimiz harikayi mukemmeliz ki
Ne yazıkki, doğru olan karaktere aşık olmak ama günümüzde görüyorumki herkez tipe paraya aşık oluyorlar. ama bilmiyorlar ki tip bir gün kaybolacak para bir günden sonra mutluluk vermeyecek sonrada evlenip boşanıyorlar ama karkatere olmuş olsa boşanma ihtimali daa az olur diye düşünüyorum
Ilk fasillar herkeste vardir ama son karari karakteri belirler.
Fiziki yonden iyi olmasinin kotu bir tarafi olamaz .
Bazi kadinlar karaktere daha fazla onem vermekte tabi maddi olarakta iyi olanlar karakteri genelde iyi olmakta ...
Gerçekten aşkı yaşamadan önce sorulsaydı fiziki derdim ancak allahın ayısına aşık olduğum gerçeği bu tezi çürütüyor malesef. Yani lanet olası karakteri yani diyom ki ayıyı sevdim ayı görünümlü ama anlayamadıgım bir tılsım beni çekiyor :(
Çoğu kişi gerçekte fizike önem veriyor :D boşuna sorma bence ;) hatta ne kadar inkar etsen bile sende fizike önem veriyorsun :) ben ruhtan yanayım ama ruhu saf insan yok artık ;) kandırmayın kendinizi benim gibi
Çoğu kişi karakter der ama genellikle fiziki özelliğe bakarlar. Çünkü insanların büyük çoğunluğunda beynin sağ lobu ağır basar. Beynin sol lobu ağır basan ender kişilerden birisi olarak kesinlikle ve kesinlikle karakter.
Karakterine davranışlarına,özellikle erkekler için bu çok zor.Çünkü şimdiki kızlar ne oturup kalkmasını biliyor ne ağzından düzgün kelimeler çıkarıyor.İyice bozulduk toplumsal olarak..
Evet ayrılırım.
Evet ayrılırım.
Yani benim için ikisi birden önemli önce dışardan çekmeli sonra karakterinede aşık olmalıyım
Karakter karakter derler sonra tipine tükürdüğümün kezbani derler*olup giderler. Böyle de dengesizler işte . Halbuki kılıfın değeri iki makyaj malzemesi ...
ilk adımda fizik sonraki adımların hepsinde karakter var...fiziği ile beğenirsin karakteri ile yola devam edersin budur...ikiside lazım fizik yolun başında lazım sevgi besleyince fizik akıldan çıkar sonra
Bana göre öncelikle fizik gelir. Çünkü karakter olarak birebir ruh eşinin bulunabileceğine inanmıyorum. Zamanla alışılması ve çiftin birbirine uyum sağlaması karakter özelliği olarak yeterli. Çok fazla bir şey aramam. Çünkü aradım, aradığımın olmadığını gördüm, hüsrana uğradım. :))
Bir kitabın kapağı çok parlak ve kaliteli bir kağıttan yapılı olabilir ama konusunda iş yoksa sonunu getiremeyiz desem anlatmış olurum neyi kastettiğimi sanırım.
orası öyle ... içini öğrendikten sonra dışı pek önem arz etmez artık insana ... içinin mükemmeliğini dışında şekillendirebilio insan o yüzden karakter önemli.. daha doğru senin karakterine düşüncenle uyuşan demek daha mantıklı..
fiziki özellik olarka işaretledim ama karakterinede bağli... kisaca bir kac aciklama...
bazen gözlerine bazen ses tonuna bazen yaptiği bir haraketine bazen hiç ummadğim yerde ummadiğim bir şey söylemesine... diye gidiyor...
İlk görüşte aşk yoktur, beğeni vardır. Aşk tanıdıkça, onunla konuştukça, paylaşım yaptıkça ortaya çıkar bence.
Kimsenin fiziki özelliklerine aşık olmadım, bu saatten sonra da olmam. Öyle bir dünya yok çünkü :)
ilk çekici gelen şey fiziki özellik olur genelde.ama kalıcı olan karekterdir bence.fiziki güzellik kalıcı olsa da (öyle kabul edelim :-) ) karekteri uymuyorsa ilişkide ne aşk ne mantık vardır benim lügatımda. karekteri uyumlu olunca fiziken de güzel görmeye başlıyor insan. :-)
Ben elimden geldiğikadar herkese iyi davranıp kimseyi üzmeyin kırmamaya çalışıyorum ama kimse sevgili olmayı değil dost olmayı tercih ediyor neden beni seven sevgilim yok
karakterini beğenmediğim bir kimsenin fiziğine aşık olamam önce onun içini sevmem lazım ki fiziğini tanımam için ilk başlangıç olmalı yani önce karakter kısaca
fiziğe değil karaktere önem verin benim sağ elim engelli kullanamıyorum bu yüzden hoşlandığımı hiçbir kız söyleyemiyorum ama söylediğim zaman biliyorumki beni tanıdığına pişman olmuyacak çünkü sevdiğime çok değer veririm bunu başaramıyorum ama sanki terslicekmiş gibi geliyor
Bence insanı mutlu eden onun sadece dış görünüşü değildir hatta en önemlidir karakteri,Size karşı davranışları konuşması uslübu bunlar dış görünümünden daha önemli bence.. Şans vermek lâzım
lâzım.. Dış görünüşü güzel olup da abuk davranışlara maruz kalmaktan iyidir..
Dış görünüş önce etkiler ama kimler var ki beş para etmez, kimisi de çok güzel karakterlidir tipi ilgi çekmez. Ama işte o karakteri güzel olanın kıymeti de paha biçilemez.
Cirkefligi artikca gozunde degeri duser o zaman sana cirkin gorunmeye baslar..
fduzgun fizik kalici diye bir sey yok bunun kazasi belasi hastaligi var..
İlgimi çekmesi lazım, fiziği ile yüz güzelliği ile dikkatimi çektiyse, ben bu kızı tanımak istiyorum derim, tanıyınca karakterinin bozuk olduğunu anlarsam, geri çekilirim :)
İlk insan sanır ki fiziksel güzelliğe aşık olur... Ama öyle değil... İnsanın karakteri beş para etmezse, güzelliğininde bir önemi kalmaz... Esas olan insanlarda karakter uyumu... Gerisi masal. )))
Beni çeken azda olsa karızması varsa karakterine aşık olurum dış görünüşü iyi olupta 2 lafı biraraya getiremeyen erkekler var hiç hoslanmam:)
İşte aynen bu :) bide küfür ediyorsa deger vermiyorsa onun yakişikliligini napim , vitrinemi koycam :)
sadece karakterine asık olmam
sadece fiziki özelliklerined
karakter şart
fiziksel özellik eh işte..
kesinlikle karakterine bakacaksın ama bizim millet karaktere bakmaz..tamamen fiziki özelliklere bakıyor..
İlk fizikten etkileşirim karakteri +18 gibi olumsuz çıkarsa kamu spotuna bağışlarım.
tebrikler :) kesinlikle size katılıyorum karakteri bozuk insanla bir ömür geçmez yakışıklı olsa ne yarar
Karakter ama karakterderken sadece iyi ya da kötü birisi olması degil karakter uyumundan bahsediyorum.
karakteri, kültürü,egitimi,sosyoekonomik durumu veya bunun gibi seyler umrumda diil, tamamen fizigi önemli benim için, vücudu yüzü..gerisi hikaye..
ilk izlenim için görünüşü önemli.. gerisi kişinin karakteri önemlidir. görünüm önemli değildir diye atıp tutmak pek sahici olmayacaktı...
aslında ikiside önemli bence çok yanlış birşey olduğunu biliyorum ama insanları dış görnüşüne göre yargılıyorum ve her yargım zamanla doğrulanıyor en kötü huyum aynı zamanda yeteneğim :(
Karekter -Kişiliğine Aşık olurum...Fiziki görselliğini beğenirim sadece. Oranlamak gerekirse % 80 Kişilik -Karakter + % 20 Fiziki görsel durum.
önce yüzünün fiziğinin güzelliğine tanıdıkçada karakterine. Yalan yok simdi dış görünüşede önem veriyoruz içi güzel olsun yeter diye yalan atmak istemiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar