Herşeye yeniden yurtdışında başlamak ister misiniz yoksa farklı şehir olsa yeter mi ? :)
Cevabın nedir?
öncelikle ben 1 yıldır çok araştırıyorum çoğu akrabam arkadaşım yurt dışında tabi onlar benden önce göç ettiler ben 15 yaşımda meslek edinmeye başladım ve yaşım 22 benim sigorta girişim 2012 ve siz şu kadar söyleyeyim babamdan ötürü kabul ediyorum 1 evim birde 25 lira edecek kadar bir aracım 2017 de net güncel maaşım 3600 tl idi fakat ben ileriyi göremiyordum mesela babama 2017 agustosta ople bayisinden 69 bin liraya opel almıştık ben ileri seviyede babamın bana verdiklerini çocuklarıma ve karıma verecekmiydim eve kabul ediyorum paraya çok önem veren biriyim cebimde 300 liram olmasın dışarıya gezmek için adımımı atmam fakat 1 yıldır gıtmek için belkide 40 bin lira para döktüm daha dün konsologluktan geldım yeni bir başlangıç olarak gidecegim öncelikle arkadaşlar başarmaya inanmazsanız başaramazsınız bir başkasının size nasıl baktıgı önemli degil sizin nasıl bir tavır sergilediginiz önemlidir lütfen unutmayalım bu arada avrupada yaşayan arkadaşlar orda aslanın agzındaysa burda bagırsagında dikkatınız cekerim saglıcakla kalın
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılkesinlikle isterdim. yurtdışından gelen bir turist havalimanında sağına bakıyor tvde erdoğan soluna bakıyor tvde başka bir kanalda yine erdoğan. güvenlik görevlisine soruyor sizin ülkede darbe mi oldu. RTE yüzünden kaçacam ülkeden aq
42 Yorumla- +1 yıl
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 11111111111111111
- +1 yıl
Parti tutmuyorum en baştan söyleyeyim. Ülkemizde ki seçimlerden bende rahatsızım arabalar geçiyor mitingler vs. tek bizim ülkede var bunlar. Altını çizerek tekrar söylüyorum tek bir parti üyesine böyle bir suçlama yapılması mantıksız çünkü diğer parti üyeleri de aynı şekilde çıkıyor. Chp gidiyor laf atıyor sonra Akp cevap veriyor öyle atışmalar oluyor.
+1 yılEvet kesinlikle isterim burada insanların gençlerin yaşamına bakışı çok farklı ve bu beni sıkıyor. Biriyle öpüşmen bile sokakta ya da cafede ayıp kaçıyo millet yiycekmiş gibi bakıyo. Oysa yurt dışında insanlar her konuda birbirine saygılı. Gittiğim için bu kadar kesin konuşuyorum.
26 Yorumla- +1 yıl
aynen bizimkiler daha ilkellik çağında
- +1 yıl
Amerika ya da almanya tabi ki
- +1 yıl
Almanyada sokak ortasında öpüşebiliniyor ama insan gibi yapıyorlar türkiyenin gençlerini bıraksak anadan doğma soyunup sokak ortasında...
- +1 yıl
İşte benimde dediğim o bizimkiler daha ilkel çağda kalmış.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
43Cevap
+1 yılDenedim ve ait olduğum yerin burası olduğuna karar verdim.
İskandinavya'yı çok seviyorum. Kafa yapıma uygun ve insanların birbirlerine karşı tutumları güzel. Medeni ve refah ülkeler ama beni ben yapan şeyler burada.
New York beni her zaman büyülemiştir. O şehri seviyorum. Şehir tıpkı büyük bir orman gibi. Ne zaman nereden ne çıkacağı belli olmuyor. Büyük bir enerjiye sahip. Dünyanın başkenti ama bir benzerini de şu an yaşadığım kent için söyleyebilirim
Sistem ülkesi Almanya'nın değerini kim yadsıyabilir ki. Tarih, teknoloji, bilim ve kültür hepsi var. Yine de Türkiyenin 4 mevsimi, tarihi, kültürel zenginliklerini istiyorum.
Dünyada bir çok yer gördüm. sanırım burada anahtar kelime ingilizcedeki home yani yuva kavramı. Bir yeri yuva yapan değerler bulunduu topraklar kadar içini dolduran kişiler ve varlıklar. Elbette ... ANILAR.00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİmkanlara baglı
Millet buraya alıştı diye istemiyor. Ama ben 18-25 arası yaşım olsa durmam bile.
Özellikle dil acısından öyle faydalı ki. dİl ögreneceksin. Türkiye ye 10 sene sonra bile gelsen yine her türlü iş bulursun.
Tabi sadece dil degil. bilgi yetenek vs.
Ama zaten gidince 2-3 dille 10 sene sonra burada kralsın.
Ama dönmek ister miyim bilemedim.
Burada milletin sadece arkadaş ortamı , gezip gördügü yerleri bilmesi yetiyor.
kısacası gitmek istemeyenlerin cogu evden işe işten eve ya da sadece ev civarındaki parkta gezenler sanırım10 YorumlaBu dönemlere ve insanlara bakılırsa, kesinlikle yurt dışı.
Nedenleri
1) Maaşlar yüksek
2) Her şey ucuz
3) Ev, araba çok daha ucuz
4) Her yerde mantıksız boş boş konuşan insanlar vardır ama yurt dışında bu kadar olacağını sanmam.
5) Saçma sapan gümrük yasakları yok
6) Kısacası kısa zamanda kendime ait; evim, arabam ve diğer istediğim tüm şeyleri elde etmiş olurdum.03 Yorumla- +1 yıl
Aynen anlamam en iyi yönü de bu :) Hem zaten orada kendi halimde insan olurdum alışveriş ve iş bide gezerdim günlük öyle arkadaş edinme huyum yok fazla yalnız kalmayı daha çok seviyorum.
Evler pahalı ? Amerika'da bir bak istersen evlerin fiyatlarına görünce dalga mı geçiyor bunlar dersin. Emlakçılık, inşaatçılık orada da var ama bizim ülkemizde ki uyanıklar kadar kar koyan yok.
Ayrıca doların bizim ülkemizde ki değerine göre fiyat biçmemek lazım. Orada ki imkanlara göre.
+1 yılTabi insanın kendi memleketi gibi olmaz ama bakmayın, gerçekten de hayat sizin tabirinizle yurtdışında. Her şey ucuz, sokakları falan böyle daha güzel, konser dedin mi zaten oralar. Yani daha bir sürü güzel şey var sayamam ama dediğim gibi insanın kendi memleketi gibisi yoktur. Ama ben gene de cevap veriyim: evet, yaşamak isterim :D
00 Yorumlaistemem,çift vatandaşım,sürekli gidip geliyorum,uzun süre kaldığım yerlerde oldu avrupada,türkiyeden gerisi boş,şaka değil gerçekten boş,öyle uzaktan italya paris almanya Londra güzel gelebilir fotoğraflardan arkadaşlara ama gece 2 de karnı acıkan olursa ne acık biyer bulur ne pilavcı bulur ne kumpirci bulur nede başka bişey,samimi söylüyorum avrupada türkiyeden daha rahat ve daha cıvıl cıvıl bir ülke yok
15 Yorumla- +1 yıl
Londra güzeldir havası insanı biraz sıkar,italyada gezipgörülecek güzelyerler vardır,almanya gereksiz bir ülke,işin yoksa uğrama bile,isveç te cok güzel doğa olarak,ama tekrar söylüyorum bir haftadan sonra başlıyor sıkmaya buralar türkiye insanını,bu vatan bu kadar güzel olmasa dünyanın gözü burada olmaz,gece sıkıldınmı ortaköyde sarıyerde yol kenarında arabada çay içebildiğin gibi hiçbir mekan yok avrupada :)
- +1 yıl
bak unutmadan şunuda biziminsanlar bilsin artık,burda vatandaş polise her türlü pisliği yapıyo,polis müahale edince vay anam polis halka şiddet yapıyo :D bak evet avrupada polis halka daha sıcak ama efendi olan halka karşı sıcak,orda buradaki gibi polise söv ısır tükür kal ordan desin kalkma adamın gtünden kan alırlar :) türk polisi sadece eğitimsiz biraz,yoksa kuvvet falan uyguladıkları yok :) git avrupada polise kafa tutarsan kuvvet gör :)
Aşk İlişkileri konusunda 514 cevap paylaştı. zaman geliyo diyorum ki gideyim yurt dışına herkesden uzakta olayım tanıdığım kimse olmasın yeni insanlar tanıyım yeni hayatlar göreyim yeni şeyler öğreneyim diyom ama sonradan cebime bakıyom çulsuzum otur okulunu oku adam gibi diyom hevesim kaçıyo
110 Yorumla- +1 yıl
guzel cevap :) parasiz hicbisey olmuyo :) yurtdisi arastirmasi yapiodum sen uyandirdin beni :)
+1 yılBurada olmaktan çok memnunum ama Aşk'ın şehri Paris'te yaşamayı isterdim. Ara sıra da tarihi yerlere gitmek, Mısır'a, zigguratlara, meksika teotihuacan'e vs :)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 889 cevap paylaştı.
+1 yılevet yurdışında yaşamak isterdim. baksana adam ona buna kızıp twitter ı kapatıyor. Bizde Özgürüz diye naralar atıyoruz.
10 Yorumla Ne demiş üstad:
''Canı , cananı alsın da Huda ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cuda''
İstemem tabiki benim cennet vatanım dururken elin memleketine mi kaldım..20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin memleketi kendine has ve özel bana yeni bir şehirde yeni bir hayat yaşayacan deseler istemem ben toprağımdan havamdan suyumdan yaşadığım yerden mutluyum gardaş .
00 Yorumla Tamamen yasamak istemem ama merak ediyorum bir tatil yapsam orda hic fena olmaz :)
10 Yorumla
+1 yılisterdim arkadaş isterdim bu kadar cahilin içinde yaşamak insanı kahrediyor vatan hainliğinin moda olduğu ülkeyi kendi öz vatanıda olsa yuvasıda olsa doğup büyüdüğü yerde olsa insanın terkedesi geliyor
00 Yorumla
+1 yılBaşka bir ülkede, dinlenmek, tatil yapmak amaçlıysa güzel olur. Ama yaşamak zorundaysam katlanılmaz bir durum olur diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle evet. başka bir şehirde okumak orada kurmak isterdim...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 415 cevap paylaştı.
+1 yılokyanusun ortasında bir adada yaşamayı tercih ederim
00 Yorumla Olursa tabi ki yurt dışı olmasını isterdim ama bir elimde burada olsun.
00 Yorumla
+1 yılmemleketimde yaşamak nasip olaydı iyiydi ayrı düşürenler utansın ::)
00 Yorumlayurt dışında olmak çok isterdim gerçekten şu anda bir Venedik havası iyi gelebilirdi :))
00 Yorumla
+1 yılişte bende aynen onu yapmaya yaklaşmıştım da şimdi istemiyorum nedense
00 Yorumla
+1 yılCalifornia
Atina
Roma
Paris
Prag
Buralar olabilir00 Yorumla
+1 yılaslında ister miydim bilmiyorum ama gitmek zorundayım
00 Yorumlabilal çeligin fotosunu kendi profiline koyup bu kişi benim diyen mahsum çocuk acıyorum sana . :D :D :D :D
02 Yorumlabilemedim. olabilir de . ama bigün memleketime dönmek isterdim elbet ;:)
10 YorumlaSydney'de yasiyorum ama hic bir sehir Izmir'imin yerini tutamaz kiymetini bilin
02 Yorumla
+1 yılEvet kesinlikle isterdim güzelim tükiyemde memleketimde yaşamak isterdim ve inşallah bu hayalimi en kısa sürede gerçekleştireceğim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖmrüm boyunca istemişimdir
New York da yaşamayı
Hayranıyım filmlerden
Ülkemi seviyorum ama
bir süre buralardan kaçıp gitmeyi çok isterdim.00 Yorumla
+1 yılsadece 3 4 yıl için isterim para kazanmak için olabilir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 546 cevap paylaştı.
+1 yılİskandinav ülkeleri olursa hayır demem ama Almanyaydı fransaydı boş yer hacı abi
00 Yorumla yasamak ısterdım mesela turkıyede orası da benım ıcın yurtdısı
00 Yorumlaakşehirliyim... parisin tapusunu verseler değişmem... memleket gibisi yok :)
00 Yorumla
+1 yılAlmanyadayım zaten ama isviçre,italya bir başka yaa :D
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 753 cevap paylaştı. Yurtdışında yaşamayı planlıyorum da hadi bakalım hayırlısı.
00 Yorumlayok ya evlerr çok pahalı kafa dengi arkadaşta yok bu senede yurttayım galiba :P
00 YorumlaMümkünse her yıl başka bir ülkede başka bir şehirde
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTabi ki isterim şike olmyan namussuzluk haksızlık adaletsizlik olmayan bir ülkede. Ama yaradılış en başta adaletsiz zaten.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDaha'da zor .D
+1 yılyurtdışına sadece gezmek için giderim yaşamak için gitmem...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılulan şerefsiz karar ver yaşına profilinde bir tarafta 20 yazıyor bir tarafta 26 bu arada resimlerde çalıntı
01 Yorumlaİstemem..İstanbul olsun yine**
22 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 348 cevap paylaştı. Şimdilik daha konforlu bir eve taşınsak yeter.
10 YorumlaBaşka şehir olsun benim olsun
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı. ülkemi bırakıp gitmem.
00 Yorumla
+1 yılhayır. Türkiye"den memnunum .P
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. almanya favorim bu konuda. sonra abd
00 YorumlaPanama da yaşamak isterdim.
00 YorumlaAlıp başımı Japonya ya gidesim var benim :/
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 727 cevap paylaştı. Bunu çok istedim ve hatta denedim ama olmadı :)
00 Yorumlaİtalya ya of. Mükemmel bir yer.
02 Yorumla
+1 yıllondra veya irlanda imkanım olsa yaşamak isterdim
00 Yorumla
+1 yılvatanımı bırakıp gitmem memnunum :)
11 Yorumla- +1 yıl
Vatanının değerini biliyorsun sen bizim türklerde yabancı sevdası oldukca yüksek kendi gül gibi ülkesini göremiyorlar
Kesinlikle. İstediğim harika yerler var :')
00 YorumlaHollanda,oraa doğdum:)))
00 Yorumla
+1 yılsimdilik istemem ya:)
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. İsterim tabi hemde Amerika'da :D:D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyurtdışında yaşıyosun değil mi :)
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsen ister miydn peki
Cevap sahibi+1 yılne güzel (: en doğrusu da bu zaten insanlardan uzak kalmak çok üzücü yani başka bir şehri bilmem de başka bir ülke... Türk kimi görsen o mutluluk veriyo geri anlarda sadece yapmak zorunda olduğun şeyleri yapıyosun işte çalışıyosan okula gidiyosan rutin şeyler.. ama memleket kokusu çok başka ve güzel
Cevap sahibi+1 yılneyse :)
Aşk İlişkileri konusunda 64,4b cevap paylaştı. İstemezdim
00 Yorumla
+1 yılfarklı bır sehır olması yeterlı :)
00 Yorumla
+1 yılisterim ama zor bir ihtimal :)
01 Yorumla- +1 yıl
Neden vizemi :) bize uygulanmayan ülkelerde var rusya brezilya arap ülkeleri :)
İsterim,kafam rahat olur
00 Yorumla
+1 yılmayısta yolculuk var inşallah New york New york
00 Yorumlaİstemem desem yalan olur.
00 Yorumla- Devamını Gör (12)
Devamını Gör(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!