Hukuk okumayı gerçekten istiyorum.Şehir olarakta Ankara istiyorum hatta şöyle söyleyeyim Ankara da okumayı hukkutan daha çok istiyorum :) Ama hukuk kazanmayı çok büyütüyorum sanki gözümde.Bilmiyorum nasıl kazanacağım?Gerçekten çok mu zor?Bazen özellere dahi niyetlenmediğim olmuyor değil.Sonra o kadar para vermek istemiyorum.Fiyatını bilmiyorum ama 4 yıl yurdu da var bu işin.En üdşük hukuk kaçtır ki Ankara'da.Tek umudum ilk yıl düşük bir hukuk kazansamda sonra Ankara'ya geçiş yapmaktı.Geçişler kalktı.Bu sistem her gün ben okuyayım diye yeni şeyler çıkarıyor.Yeminlen bunaldım artık :D Ne yapacağım bilmiyorum,çok umutsuzuuuuum :(
Cevabın nedir?
+1 yılhukuk kazanmasından çok okuması zor bir bölümdür, önce bunu göze alabilir misin bunu düşün derim. özel okullara verilen paraya gelince. bu işi başarabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorsan ailenin sana 5 yıl (hazırlık dahil) vereceği parayı stajdan sonraki 2 yıl içerisinde kazanacaksın (en dandik avukat bile bu kadarını yapıyor emin ol) sonraki hayatında basamakları yükseldikçe önüne gelecek paraları düşünerek karar ver. sırf devlet üniversitesinde okuyacağım diye başka bir bölüm okumaktansa sana saygınlık ve iyi para getirecek bir meslek seçmek en mantıklısı. kısacası hangi okuldan mezun olduğun hangi şehirde okuduğun önemli değil, öncelikle sana arzu ettiğin hayatı sağlayabilecek bir meslek seç ve oku. kabiliyetlerini de göz önüne alarak tabi
10 Yorumla
+1 yılSHERLOCK HOLMES ÖZEL DEDEKTİFLİK BÜROSU
16. YILLIK EMEKLİ EMNİYET MENSUBU GÜVENCESİ İLE ÇALIŞMLARIMIZI TÜRKİYENİN 81 VİLAYETİNDE AKTİF OLARAK SÜRDÜRMEKTEYİZ. SIRASIYLA YAPILAN ÇALIŞMALAR AŞŞAĞIDAKİ ANA BAŞLIKLAR ALTINDA TOPARLANMIŞ OLUP MEVCUT RESMİ SİTEMİZİ SHERLOCK HOLMES ÖZEL DEDEKTİFLİK YAZARAK GOOGLEDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.
*EŞ TAKİBİ
*KİŞİ TAKİBİ
*SEVGİLİ TAKİBİ
*TEKNİK TAKİP
*SANAL TAKİP
*FİZİKİ TAKİP
*ADRES TESPİTİ
*BOŞANMA DAVASI ÖNCESİ DELİL TOPLAMA
*KAYIP ÇOCUK VAKASI
*VARİYET TESPİTİ
*MALİ ANALİZ
*HUKUK DANIŞMANLIĞI
*HIRSIZLIK VE DOLANDIRICILIK
*FİZİKİ VE BİLİŞİM SUÇLARI
SHERLOCK HOLMES ÖZEL DEDEKTİFLİK HİZMETLERİ
ÖZEL PROGRAMLARLA TELEFON DİNLEME VE KAYDI MÜMKÜNDÜR !!!00 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 7,2b cevap paylaştı. Hukuku kazanmak zor, ve öyle de olmalı.. Çünkü hukuku okumak da zordur, ve sonra meslek olarak avukatlık yapmak da..
2 avukat tanıdım, ikisinin de zekası zehir gibiydi.. Zaten öyle de olmalı.. Bazen hayati konularda onların zekası bizim kaderimizi değiştiriyor.. O yüzden avukatların sıradan zekaya sahip kişiler olması asla kabul edilemez.. (yanlış anlama seni kötülemiyorum, avukatlığın ciddiyetinden bahsediyorum)
Özelde hukuk okumanı tavsiye etmem.. Özelde hukuk okuyan akrabam var.. Fazladan para almak için illa ki seni zorlayıp bazı derslerden kalmana sebep oluyorlar.. Kaz gibi yoluyorlar insanı..01 Yorumla
Soran+1 yılYorumların için sağol.Mesleği yapmakla sınavı yapmak arasında dağlar var inan.Ben çok konuşurum ikna kabiliyetim vs iyidir.Yani pratikte sıkıntı olmaz fakat kazanma aşaması zor.Ayrıca kazanabilirsem hukuğu avukatlık yapmayı düşünmüyorum.Hakimlik savcılık sınavına girmeyi düşünüyorum.
hukuk kazanmak tıbbı kazanma gibi birşey :))
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
3Cevap
Ben hukuk okuyorum oyle büyüttüğün kadar zor değil, hatta sayısal öğrencisiyken hukuka geçtim doğru dürüst edebiyat tarih çözmeden..
45 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yaptın ki onu?Nerede okuyorsun?Çok mu sordum :)
- +1 yıl
Ygs yetişmedi sure olarak o yuzden sayısal öğrencisiyim diye sosyal yapmamıştım 38 Türkçe 37 mat ve 38 fen yaptım. Sosyal yapmadığım için sıralamam Tm de 24 bin falandı mf de cok daha iyiydi. Ikinci sinava ozel sebeplerle calisamadim mat sinavim kotu gecti 50 de 38 falan yaptım, edebiyat ve tarihe de girdim. Sonuçlar geldiğinde Tm sıralamam 11 bindi şimdi izmirde tam burslu hukuk okuyorum.
Soran+1 yılBaşarılar diliyorum...
- +1 yıl
ohaa be hayran kaldım valla başarılar :)
+1 yılHukuk kazanmak eskisi kadar zor değil. 2008 yilinda kontenjanlar artirildi ve bölüm birçok üniversitede açılmaya başlandı. Artik her isteyen ortalama bir çalışma ile kazanabiliyor.
Ama eski önemini yitirdi bence iyi bir çevreniz ya da torpiliniz yoksa bence okumayin.10 Yorumla
+1 yılAllah'ın dağında bile hukuk fakültesi var artık. O da yetmiyor, ikinci öğretimi var. Eğer illaki prestijli okullar olsun gibi takıntınız yoksa herhangi bir hukuk fakültesini kazanmak çok kolay ve sıradan.
30 Yorumla
+1 yılKazanmak Gözünde büyüttüğün kadar zor değil
bunun için mi bu kadar strese girmişim dersin
Mühim olan kazandıktan sonrası..
Pişmanlık hissi uyandırır bazen yinede vazgeçemezsin sevdalıysan bu bölüme :)00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 6,4b cevap paylaştı. Ankara'da Hukuk okuyacaksan ve devlet istiyorsan Ankara Hukuk'a gel diyeceğim ama kazanamazsın gibi. Özel olarak da hukuk için en iyisi Başkent Hukuk.
013 Yorumla
Soran+1 yılAnkara hukuk zaten en önemli ve en çok istediğim yer.İyi bir anadolu lisesinde okuyorum.Eğer çok çabalarsan kazanırım gibi.Edebiyat-Tarih vs iyi.Coğrafya da da pek sıkıntı yok.İşte matematiği halledersem kazanma ihitmalim var.
Soran+1 yılİnşallah ya çok istiyorum.Gel diyeceğim dedin ya orada mı okuyorsun?
Soran+1 yılVay be.Tebrik ederim.İnşallah kazanırsam orayı tanışırız belki bir gün...Ne güzeldir şimdi oralar...
Soran+1 yılBir şey soracağım ama yanlış anlama :) O inek denilen tiplerden misin?Ya da orayı kazananlar hep öyle insanlar mı?
Soran+1 yılKazanırsam bir mucize olacak :) Aslında vasat değilim alt yapım var.Yalnızca biraz umuda ihtiyacım var.Çalışsam kazanabilirim ama bir türlü inancım yok...
Soran+1 yılSağol tavsiyelerin için...Başarılar diliyorum sana da.
Gizli Üye(30-35)+1 yılankarada istiyosan illa özellerde tam burslular var misal ufuk üniversitesi puanıda düşük kazan oku yani zor değil
00 Yorumlaokuyan biri olarak kazanmakta bir sorun yok normal çalışan her insan kazanır ama okuması var bazen benim burada ne işim var dedirten bir bölüm severek okayacaksan orasını bilmem
11 Yorumla- +1 yıl
Sen okuyomusun
+1 yılAbartmayın ilk 150 bine gir istediğin hukuk önünde tıp'la kıyaslanamaz bile...
10 YorumlaHukuk kazanmak kolay da hukukçu olmak zor.
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler