gunumuzdeki kadinlarin zaten itaat ettikleri bir suru meta sey varken kocasina itaat etse ne olur etmese ne olur... kapitalist sistemdebirde calistiklari isvar diye oyle statu kazanilmiyor lumpen oluslarinida banka hesaplarina yatan parayla olculuyor ya ayri bir komedi.. hele Turkiyedeki kadinlari cogu metalarin itaatkarlari ve kolesi avmlerde goruyoruz magazalarda birbiryle yarisip tuketim kolesi kadinlari... en basta o kazandiginiz brut maasinizdan kesilen vergiler zaten sizin kole ve itaatkar oldugunuzu gosteriyor... faiz lobilerine para kazandiran itaatkar koleler gelmis negatif ozgurlukten birey olmaktan bahsediyor bu sene 117 milyar TL faiz odeyecek vatandaslarsiniz... kocasiniza veya kariniza atar yapsaniz ne olur...
32 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kadın ve erkek birbirlerine karşılıklı saygı ve sevgide bulunmalıdır. Kimse kimsenin kölesi değildir. İslamda kadın bir tarla olarak görülmektedir. Ve siz o tarlayı ektikce biçersiniz. Kısaca kadına değer verilmiyor. H Bakın bir kuran da yer alan kadına değer verilmediğini nasıl gösteriyor."Eşleriniz sizin nesil yetiştiren tarlanızdır. Tarlanıza dilediğiniz şekilde varın. Kendiniz için ilerisini düşünerek hazırlık yapın. Allah’ın haram kıldığı şeylerden korunun ve O’nun huzuruna varacağınızı iyi bilin. (Ey Resulüm)! Mü’minleri müjdele!" (Bakara, 2/223)
Türk kadını Mustafa kemal Atatürk ile seçme ve seçilme hakkına kavuşmuş. Günümüzde onun kendisine verdiği hak ile yaşamın her alanında boy göstermektedir.24 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimse kimseye itaat etmemeli. Herkesin birbirine saygısı olmak zorunda ama itaat etmek farklı, insanlık dışı bence. Herkes kendi çıkarına göre bir şeyler söylüyor. İnsan yalnızca devletin halk yararına getirdiği yasalara itaat eder. Devlet başkanına , her yasaya bile itaat etmez. Kimse kimsenin kulu değil, kafana göre birilerine emir veremezsin. Elbette eşlerin birbiri için yapılmasını istemeyeceği şeyler olur ama bu kesinlikle emir haline gelmemeli. Yalnızca eşler birbirine düzgün bir dille hoşlanmadığını belirtir ama mecburiyet haline getirmez, karşı tarafa dayatamaz. Görüşleri okumadım ama erkeklerin bir çoğunun itaat etmeli dediğine eminim. Çünkü burada karakter yoksunu çok insan var maalesef..
31 Yorumla
+1 yılElbette değildir.
Bu arada bazı yorumlarda sana hakaret eden bir üyeyi gördüm. O üye için kadın olman yeterli bi' sebep. Bana da çok hakaret etmişti. Kadın düşmanı sanırım :/
Detay için de şunu söyleyebilirim. 30 yıldır bir kız eli tutmamış abazaların bastırılmış cinsel fantezileriyle yazdıkları cümleleri ciddiye almamalısın.72 Yorumla- +1 yıl
Sana mesaj atıp bu görüşteki yazdıklarımı yazacaktım aslında. Evet maalesef öyle bi' beyinsel özrü var. Ettiği hakaretleri de hatırlamıyor hatta ^_^ Sonuç olarak bu sitedeki görüşlerde yazılanları çok önemsememek gerekiyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 64,4b cevap paylaştı. Bu biraz ağır olmuş :)
#emre0018 Yorumla
+1 yılbakın arkadaşlar insan denen varlıkda irade vardır irade düşünmektir şimdi siz matematik sınavına çalıştınız sınava girdiniz kötü aldınız siz gidipte çalıştığınız matematik kitabına sen yanlışsn diyemezsin çünkü yanında oturan ona çalışıp 100 almış o zaman sıkıntı sende sen leş gibi çalışırsan tabi kötü alırsın aynen bunun gibi sen insana ve yaptıklarına bakarak islamiyeti yargılıyorsun bu yanlış insan mükemmel değildir mükemmel olan islamiyettir bunu anlayamacak ve anlamayan ufak kapasiteli insanlar var biride insan eliyle yazılmış diyor bakınız k leheb suresi daha ebu leheb yani hz. peygamberin (sav) amcası daha ölmeden 8 sene önce indi ebu leheb bu sure indikten sonra 8 sene daha yaşadı yani ve bu surede onun alevli bir ateşe yaslanacağı yani azap göreceği yazar buna rağmen 8 sene önce inmesine rağmen ebu leheb yalandan bile olsa iman etmemiştir bu zaten açık bir delildir ha diyelimki inanmadın o zaman Allah meydan okuyor ve diyorki:
“Bu Kur’an Allah’tan başkası tarafından uydurulmuş bir şey değildir. Ancak kendinden önceki kitabı doğrulayan ve o kitabı açıklayandır. Onda şüphe yoktur. O âlemlerin rabbin-dendir. Yoksa “onu Muhammed uydurdu mu diyorlar? De ki: eğer sizler doğru iseniz, Allah’tan başka, gücünüzün yettiklerini çağırın da hep beraber onun benzeri bir sure getirin” (Yunus: 37-38)11 Yorumla- +1 yıl
Ali imran suresinin 14. Ayetinde;
Nefsânî arzulara, (özellikle) kadınlara, oğullara, yığın yığın biriktirilmiş altın ve gümüşe, soylu atlara, sağmal hayvanlara ve ekinlere düşkünlük insanlara çekici gelmiştir. İşte bunlar dünya hayatının geçici menfaatleridir. Halbuki varılacak güzel yer, Allah’ın katındadır. diye yazıyor
Buradaki ayette kadınları dünya üzerinde geçici bir zevk olarak görmesi ve at seviyesine çıkarması gerçekten çağına göre kadını yükseltmiş.
+1 yılCariye sözü yanlıştır ama saygı duyulmalı kocaya *_*
Nasîhatlar
Hz. Peygamber (s. a. v.) Efendimiz, muhterem kerîmeleri Hz. Fâtıma-i Zehrâ (r. anhâ)’ya gelin olurken şu nasîhatta bulunmuşlardır: "Kızım kendini temiz tut! (Devamlı) Rabbini zikret! Efendin sana baktığı zaman Sen’den memnun olsun, büyük bir ferahlık duysun! Gözlerini sürmele! Sürme, kadınların ziynetidir. Kızım! Kocan sana baktığı zaman gözlerini ondan ayırma; Sen de mukâbele et! Böyle yaparsan sevgin fazla olur. O başka tarafa bakarken, Sen onun yüzüne bak! Bunun büyük mükâfâtı vardır.. Güzel bakışlarınla, güler yüzle onu takip edip memnun etmene bir ay nâfile orucu sevâbı yazılır.
Kocanın yanında sessiz ve ilgisiz durma! Onun hoşlandığı şekilde güzelce söyle ki, sana muhabbet etsin.. Kocanın hatâlarını başkalarına söyleme! Eğer söylersen, Allah Teâlâ sana gazab eder.. Sonra melekler, peygamberler ve nihâyet kocan sana gücenir..." inan veya inanma evet günümüz şartlar erkekler ve kadınlar aynı kefede olabilir ama dinde bu böyle değildir...23 Yorumla- +1 yıl
Ama erkektede bunlar olması gerek kadının hakkıda vardır kocanın boynuda vardır karı koca birbirlerine sayı duymalı saygı olmadığı yerde sevgi sadakatde olmaz...*_*
+1 yılAllah inanciniz yoksa herseye kapilma soz konusu oluyor ; Itaatkar kelimesi Ahlaksiz aslinda kadinlar kocalarina deger vermeli aldatmamali guven vermeli dinimiz bunu diyo itaat kelimesi gecmiyor bunlar asaglik insanlar dir . Kendi nefislerini dünyaya hakim kilmak icin erkeklerin her dediklerini yaptirmak icin yapilan bir kismi kisilik bozuklugudur 🌺
12 Yorumla- +1 yıl
Diyorum ya Bunlar kendi goruslerini hakim etme derdinde yalan..
- Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle bir şey yok nasıl bir mesajmış o kadında kocasına kocasıda kadına saygı duymalı.
Evli çiftler kendi aralarında anlaşabilmesi gerekir 2 tarafta birbirini dinlemesi saygı duyması lazım zaten kafalar uyuşmasa evliliğe bile bağlanmazda iş tabi sonrasında değişenlerde oluyor.20 Yorumla
+1 yılErkek eliyle yazılan bir kitabın dininden böyle şeyler çıkması gayet normal.. Zira "kadına değer veren" mucizevi kitabın her cümlesi kadınları muhattap dahi almaz, erkeklere hitap eder
43 Yorumla- +1 yıl
bu saçma yorumuna cevap vermeye bile değmez yahu :D
- +1 yıl
@lastdragon Kuranı kerimin mealini okuduysan cevap verebilirsin, yoksa boş yapma
Islam bu değil. Biraz araştırın. Kuran okuyun mesela. Oradan buradan duyduklarınızla İslam'ı yargılamayın.
32 YorumlaBu zihniyetteki erkekleri köle yapıp işkence etmeyi düşünüyorum bunu kabul eden kadınlar yüzünden hala bu beyni s2k yaratıklar var.
21 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 393 cevap paylaştı. ilk önce senin düşüncende itaat nedemek onu açıkla senin için itaatkar nedemek bence sen kendine göre yorumlamışsın yani işine gelmediği gibi
24 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılBir itaat olmalı.
Ama bu itaat kulluk, kölelik olarak algılanmamalı. Bu aşk ve sadakat içindeki bir itaat olarak düşünülürse bence daha iyi olur. Nihayetinde sevilen, aşık olunan kişiye içten bir itaat doğar.
Tekrarlıyorum, kulluk ve kölelik değil!31 Yorumla Yeni sürüm kadınlar itaat mi eder Allah Aşkına 😂
La eskiler zaten etmiyordu 😂
Zaten Erkek Ekonomik anlamda bir hata yaptı mı. Hatun burnundan getiriyor ikinci sefere "kardeş ben bir hatuna sorayım. Sonra burnum... Kurtulmuyor" diyor 😂
Kadının fikri her daim alınmalı.
Hükümet Başkanı olarak son sözü erkek söylemeli ☺️10 Yorumla
+1 yılİtaat biraz ağır bir kelime. Eşler birbirini dinlemeli, sadık olmalı, birbirlerinin namusunu kollamadırlar ve birbirlerine saygılı olmalıdır.
12 Yorumla- +1 yıl
Öyle diyorsun ama iki eş de birbirinden sorumludurlar. Her konuda ortak bir yerde buluşmak gerekir. O zaman eşler arasında ne sadakatsizlik ne de güvensizlik olur.
kölelik bitmedimi :) kadın kocasına itaat etmez ikisi birbirini tamamlar anahtar olmadan kilit bir işe yaramaz
22 Yorumlaköle fantezisi peşinde olanların uydurmasıdır umarım.
213 Yorumla- +1 yıl
@Ateist_Türk ahhh sağol bilinçlendirdiğin için bende diyorum benim aklım yok birleri verse de kullansam :D her eve lazımsın resmen. neyse geyiği bırakalım. burda nickinden konuşma şekline göre manupule edici davranan sensin. sen sıkma güzel aklını ben yeterince algı sahibi biriyim hoşuma gitmeyen birşey görürsem kendim cevap verebilirim. şimdi rica ediyorum senden lütfen kendi işinle ilgilen.
Kimse kimseye itaat etmemeli. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok. İtaat eden insan hayatını satmıştır
21 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılO da insan bende gönlünü hoş tutarim da itaat nedir yahu
21 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılkukla gıbı kadın ıstemem ben kole aramıyorum ama fantezı babında boyle seyler olabılır onun dısında normalde saygı duymadıgım kadınla bırlıkte olamam kadını veya ınsanı kole gıbı gormekte o insana saygısızlık bence kadında erkekte bırbırıne itaat etmeli karsılıklı olmalı hersey
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı. Arap kültürü bana uzak. Eşin senin en iyi arkadaşın olmalı. Bir adım önde veya geride değil.
12 Yorumla
+1 yılValla dini böyle iğrenç ve insanlık dışı gibi birşey olarak tanıtanların başına türlü belalar gelsin başka birşey demiyorum
30 Yorumla
+1 yılkimse kimsenin kölesi değil. sevgi ve saygı yeterli.
11 Yorumla
+1 yılböyle bir şeyin ne mantığı var ne de bir temeli..
sadece provoke ediliyor. hepsi bu..21 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 988 cevap paylaştı.
+1 yılBizim evde kocamın dediği olur.
Ama O da zaten benim dediğimi der. )42 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl"Ancak sana kulluk (kölelik) ederiz ve ancak senden yardım dileriz." (Fatiha - 5)
İtaat efendi ile köle arasında olur. Kula kul olunamayacağına göre insan da insana itaat edemez. Eşler arasındaki ilişkiye daha çok yardımlaşma diyebiliriz :)10 Yorumla
+1 yılİkiside birbirine itaat etmeli
13 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir itaat değil, bağlılık sadakat gibisinden
Aşk İlişkileri konusunda 596 cevap paylaştı. itaat yalnızca allaha edilir. sadece sadakat ve saygı beklemelidir
22 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 589 cevap paylaştı. Itaat değil ama iki tarafta bir birine hoş görülü ve saygılı olmali
10 Yorumla
+1 yılkimse kimseye itaat etmemeli. hastalıklı düşünceler bunlar.
10 Yorumla
+1 yılİtaat etmek tabiri köle olarak algılanmamalı, saygı, sevgi ve hoş görülü bir yaklaşım olmalı
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 24,4b cevap paylaştı. karşılıklı sevgi saygı güven içinde olacak erkek de karısına kadında eşine eşit
12 Yorumla- 017 Yorumla
+1 yılHer insan özgürdür ve öyle bir durum yok. Cinsiyetçi değilimdir ve cinsiyetçi dini kitaplara karşıyım.
10 Yorumla
+1 yılFeministleri kışkırtmak için hazırlanmış oyunlar hepsi
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet itaat etmeli. Ama koca faziletli düzgün bir insan olması şartıyla tabi
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılZaten kocası iyiyse, o kadın kocasına itaat etmekten zevk duyar
Cevap sahibi+1 yılTamam öyle diyelim :)
+1 yılEger ilişki Ds ile olur neden olmasın :) dini karsıtrmayın bu işe :)
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 320 cevap paylaştı. Günümüzde hoşnut tutsanız yeterli bizde sizi hoşnut ederiz diye düşünmekteyim 😄
10 YorumlaDerin mevzular girip tartışmak anlamsız yatakta itaat ederim dersen haberleşelim 😄
11 Yorumla
+1 yılİkiside birbirine saygı göstermeli ve değer vermeliler kimse kimsenin kölesi değil dinde de böyle
10 Yorumlaevlilik sınırları içinde özgürlüğünü yaşamalı
12 YorumlaKesinlikle her türlü emrini yerine getirmeli izin vermezse annesi ile görüşemez
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO işler baya karışık, neye göre konuşalım yaşadığın ahir zamana göre mi kuran a göre mi
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılşu an ki teknoloji ile yapılamayacak algı Ve kötü zihniyet oluşturma çocuk oyuncağı gibi. Günümüz bunu yanlış yerlere çeksede evet bir kadın kocasına itaat etmeli buradaki itaat kölelik değil sadakat Ve saygıdır. Dinimize göre kadının kocasına haber vermeden evden dışarı 1 adım atması bile günah olarak algılanıyor. Kadının ve erkeğin görevleri farklı, kadınların ki biraz da teferruat içerir. Ki olması gereken de budur. Mesala dinde boşama hakkı kadına verilmemiş erkeğe verilmiş. Yani bir kadın boş ol dese bile hükmü yoktur. Bunu da kadının duygularını kontrol edemediği duygularıyla hareket ettiğini gerekçe göstermiş.
Detay çok yazmakla bitmez soru cevap şeklinde daha sağlıklı olur.
Cevap sahibi+1 yılMesala uymayanlar nelerdir
Cevap sahibi+1 yılGerekçelerini yazdım. Dinde kadın hassas bir konudur. Bu tarz videolarla sizlerin zihinlerinizi köreltiyorlar. Sende onlardan birisin. Herkesin görevi farklıdır yaratılış gereği.
Kız çocuklarının diri diri gömüldüğü dönemde kızını omuzlarında taşıyan peygamber efendimizdi
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı diyelim
Aşk İlişkileri konusunda 32,8b cevap paylaştı. İtaat diye bir kelimeyi kabul etmem
12 Yorumla
+1 yılİtaat olmalı ama böyle resimdeki gibi değil bunlar farklı bilerek kötülemek amaçlı
00 Yorumlaİki taraf birbirine saygı duymalı
12 Yorumla
+1 yılYallah arabistana 😂😂😂😂
11 Yorumla- +1 yıl
İtaat nedir ya? Ciddi ciddi...
Hayır, kimse kimseye itaat etmemeli.
20 Yorumla
+1 yılKoca kadınına itaat etmeli. Kadın kocasını ezip dövmeli
00 Yorumla
+1 yılItaat değil ama saygı göstermeli. Onun soyadını taşırken sevgiyi başka erkeklerde aramamalı sadık olmalı ;)
00 Yorumla
+1 yılS. kimsonik dinî saçmalıklar
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 587 cevap paylaştı. Itaat değilde saygı duymalı itaatı yatakta yapmalı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılsaygı ve sevgi çerçevesinde Evet
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu kadarda değil heralde
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Yok canım neden etsin ki?
10 YorumlaHayır
10 Yorumla
+1 yılDostum msk atsana bana
00 Yorumlaİtaaat etmeli sonra meyvesini toplar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 725 cevap paylaştı.
+1 yıluyum şart
00 Yorumla evt edmelı sağlıklı ılıskı ıcın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet itaat etmelidir ama bunun şartları vardır.
017 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYanlış... O zaman iş yerinde patrona müdüre ya da şefe, okulda öğretmene evde anneye babaya itaat etmemek lazım...
Cevap sahibi+1 yılYanlış yorumluyorsun itaatten kastım o değil... İşyerinde biri sana iş veriyor ya da yapman gereken bir iş var diyelim sen hayır bana bu işi veremezsin ya da ben bu işi yapmıcam şu işi canım istiyor onu yapacam diyebilir misin
Cevap sahibi+1 yıl😂😂 mesleğin nedir bilmem ama o meslekle ilgili bir iş yerinde çalışıyorsan o işin sahibine itaat ediyorsun demektir... İtaat illa emir manasında değil. Oranın şartlarına uymakta bir itaat şeklidir.
Cevap sahibi+1 yılYanılıyorsunuz... Eğer bir sabah kalktığınızda ben bu gün işe saat 10 da gitmek istiyorum diyemiyorsanız veya bu gün işe gitmicem diyemiyorsanız o iş yerindeki kurallarla itaat ediyorsunuz demektir... Dolayısıyla o kuralı koyanlara itaat ediyorsunuz demektir...
Cevap sahibi+1 yılBu düşünce ile de hayatın zorluklarına itaat ediyorsunuz demektir. Ve sonuç canım istemiyor diye aksini yapamadığınız her şeye itaat ediyorsunuz...
Cevap sahibi+1 yıl😂😂 iyi günler ama insan insana bir yerlerde mutlaka itaat ediyor emin olun.. siz bunu kabul etmemek için direniyorsunuz bence... Ve eşler bir birine bazı zamanlarda hatta çoğunlukla itaat eder. özellikle kadın erkeğine itaat ettiği durumlar daha çoğunlukladır. Ama bu itaat kole gibi kullanma ya da davranma anlamında değildir... Kişilerin birbirlerine itaat edeceği durumlar olmasaydı hayatın akışı olmazdı...
Cevap sahibi+1 yılBu arada size de iyi günler ☺️☺️
Cevap sahibi+1 yılEşiniz de gerektiği zamanlar size itaat etmeyecek demektir ve bu durumda eş olmak durumu yok ortada demektir. Büyük nokta.😊
- +1 yıl
Sen eşine emir yoluyla mı sevgi gösteriyorsun? O emir vermese göstermeyeceksin
Cevap sahibi+1 yıl@Alara00005 ?
Evet
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam