Türkiye'de hayvan sever olmak sevmeyen insanların gözünde potansiyel ruh hastası olmaktır, çünkü onlar için en değerli şey olan parayı değer vermedikleri bir şeye, yani hayvanlara harcamayı ancak böyle açıklayabilirler örümcek kafalarıyla, karşılıksız sevginin ne olduğunu, hayvanlarla iletişimin nasıl bir boyut, nasıl bir seviye olduğunu çoğu anlamadan ölüp gider, bir kısmı da menopoza veya andropoza girince, veya başına bişey gelince, bir yakınını kaybedince, ölümcül hastalığa yakalanınca hayatın anlamını sorgulamaya başlar, o zaman farkeder hayvanları... kısacası hayvanseverlik insanlığın üst seviyesidir, ne kadar erken yaşta oraya ulaşırsan o kadar anlamlı bir hayatın olur.. Hayvan sevmeyen birini sevmek demek zaten hayvanları sevmemek, sadece sevdiğini zannetmek demektir.
Hangi hayvan? iki çeşit var. Biri 2 ayaklı diğeri 4 ayaklı. Bildiğimiz konuşamayan hayvanları sevmiyor diye bu kötü biri olduğuna veya merhametsiz vicdansız olduğu anlamına gelmiyor elbette birlikte olurum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tabi ki olmam. Hayvan sevmeyen insan sevemez. Korkuyu anlarım da sevmemek için hiçbir mazeret kabul edemem. Ailemi karşıma aldım bu konuda. Onlar da beni kabullendi.
Hayvan sevmeyenin insanlığından şüphe ederim. Hiç bir zararları ziyanları yok. Onları da Allah yarattı. Onlara asıl zararı verenler bizleriz aslında. Ormanlar yakılıyor mesela. Onlarca hayvan ölüyor. Aç kalıyorlar ve mecburi olarak insanların yaşadıkları yerlere geliyorlar. Zevkine avlayanlar var. Derilerini yüzüp elbise, ayakkabı, çanta vs. yapanlar var. Allah "Hayvanlar benim sessiz kullarımdır." demiştir. Bunların hesabı hep sorulacak. Tabii kimseye zorla sevdirecek halimiz yok ama hakaret eden sözler söylemeleri ve zarar vermeleri insanlık dışı. Hayvanlardan daha aşağı oluyorlar o zaman. Hayvan sevmeyen insan sevmez !
Nefret, sevmeme bunlar bambaşka şeyler. Ama eski sevgilim kedimin olduğunu bilir, uzaktan çok şirin ama yakından sevimsiz geliyor çünkü korkuyorum derdi😂 Korkusu yüzünden hiçbir zaman zarar vermemiştir aksine yaklaşma deneyleri yapmış başarısız olsakta denemiştik🙄🚬 Nefret ediyor, bana saygı göstermiyor, hele hele zarar veriyor olsaydı asla olmazdık.
Hayvan sevmeyen insan da sevemez. Hayvanlara karşı gelen insanlardan hoşlanmıyorum, korkabilirsin ama bu sevmene engel değil. Hayvanlar konusunda aşırı hassasım ve herkesin öyle olmasını isterim. Olmam çünkü evlilik hayatımda tabii ki evimde hayvan beslicem.
Hayvan sevmeyen hiç bir canlıyı sevip deger kıymet vermez. Onlar Allah'ın sessiz kulları onları sevip korumak her insanın görevi. Soruya gelecek olursak bu özelligi benden eksi puan alır. Hatta sogurum bile. Çevreye dogaya canlıya saygısı olmayan insanla bir ömür geçmez bence.
hayvan sevmiyor belki çocukken köpekler saldırdı arı soktu örümcek ısırdı eşek tepti at çitmeledi koyun tostu inek arabayı yedi yılan soktu kedi mangal olacak balığı yemiş kuş kafama sıçmış ama seni çok seviyor adam çok seviyor seni olmuyorsa adamın suçu değil bence
Hayvanlara eziyet etmediği ve onları görmezden gelmediği sürece olurum. İnsanın hayvan sevmemesi onun cani ve merhametsiz olduğunu göstermez. Nasıl ki bizler birbirimize saygı mecburi sevgi değil diyorsak bu hayvanlar içinde geçerli. Hayvan sevmeyen biriyle "asla" beraber olmam diyenler birde bu açıdan bakmalılar.
Merhamet ve sevgi kavramlarını karıştıran bir arkadaşımız eksiledi tekrar söylüyorum hayvanlara önemli olan merhametli yaklaşmak daha doğrusu saygılı, ki bunun sevgiyle bağlantısı yok
Şimdi bak ben iki beğeni almak için vermedim bu pozu. Kediyi alıp omzuma koymadım. Ben ayaktayken gelir üstüme tırmanır oraya kendi tüner papağan gibi. Bunu sevmicem de ülkeyi soyduğu halde hırsız değilmiş gibi davrananları mı sevicem? Bunlar benim ev arkadaşlarım. şu an kuşlarım var evi paylaştığım. Kediler kendi hür iradeleriyle balkon ve bahçeyi tercih ettiler
Hayvan sevmeyen biriyle muhatap dahi olmuyorum. Evet, kesin çizgilerim var. Büyük de konuşmuyorum biriyle birlikte olmam için hayvan sevgisi içinde mutlaka olmalı yoksa yok olmaz. İnsan yerine bile koymam
şu an yok ama sevgilim olursa ilk önce kedim ile iyi anlaşması gerek. Baktım kedim hoşlanmıyor kedimin hislerine güvenir ve kırmadan uzaklaşırım. Hayvan sever olmak insanın içinde olan bir şey neyse ki bu konuda yapmacık olunmuyor...
Hayır. Hayvan sevmeyen insanları da anlamıyorum. Allahtan bu konuda çok şanslıyım çünkü sevdiğim insan tüm hayvanlara şefkat gösterir, önüne hangi sokak hayvanı gelse besler. Kendi sarasında, evinde bile 20-30 tane kediye bakıyor.
Hayvandan korkmak, bakımını üstlenmemek farklı bir olay, hayvan görünce katletmek, işkence etmek, dövmek farklı bir kavramdır. bunu yapan insan olamaz. değil sevgili olmak sokağa çıkması bile suçtur.
Hayvan sevmeme gibi bir özgürlüğü olabilir. Eziyet etmesin yeter. Ayrıca her hayvan sevmeyen kötüdür demek zor adamın alerjisi vardır sevmez örneğin. Ben çok severim evimde de beslerim.
Ya hayvanları çok seviyorum ama dokunamıyorum.. Çok isterdim bazı insanlar böyle birden kedi köpeği kucaklarına alıyolar sarılıyorlar oyun oynuyorlar falan çok istiyorum bende öyle olmayı ama galiba korkumu yenemiyorum.
Korkusu olan insana saygı duyarım. Dokunamayabilirsin. İnşallah sen de bir gün korkunu yenersin. Onlara dokunmak onların mırlamasını dinlemek o kadar huzurlu ki ❤️ bunları yaşamalısın
Yaw bir kadın kediden korkar mi eski sevgilim hiç sevmezdi kedileri. O kadar da çok severim ki kedileri her kediye minnoş minnoş gel pisi pisi diye o koşarım severim
Tabi ki de sevmeyebilir. "Haywan sewmeyen insan svmez, haywan sewmeyenler qatildir. sss" saçmalıklarına karşıyım. Hayvanlara şiddet göstermiyor olması yeter.
Sevmemesi kendi tercihi ama magdur durumda olan bir hayvana kayitsiz kaliyor ya da onlara karsi vicdan beslemiyorsa kalbinde selam dahi vermem. Kaldi ki hayatimi paylasayim!
Erkek arkadasım kedi köpek vs yanına yaklaştırmaz, gönderileri izlemezdi bile. Sevmek değilde, tiksindi gibi bişey oluyo huylanıyorum derdi. Şimdilerde bana kedi evine de yavru bir köpek almak istiyor:)))
İlgi alanı ve hassasiyet duyduğumuz bir şey karşı tarafın ilgisizliğinden ziyade karşı olduğu bir şey olacak öyle mi? Hayır dostum hayır, bu tahammül etmek olur.
Hayvanlarla aram yok pek sevememde yaklasamamda ama hicbir zaman kötülük gelmesini istemem korkmama ragmen kötülük yapanlarin önüme dikilirim fark var unutmayin
En İyi Cevaplar