Baba evinde prenses gibiydim koca evinde daha da prenses oldum. Annem cam sildirir balkon yıkatırdı. Kocam kayar düşersin diye kendi yapıyo. Bana evinde kül kedisi olduğum bir nokta vardı gece 12den sonra eve girersem ağzıma... Şimdi özgürlük özgürlük özgürlük. Baba evinde yemek olmadığı zaman hadi bir makarna yap yiyelim denilen kişi benken şimdi yemek olmadığında hadi dışarda yiyelim denilen kişiyim. Hafta sonu dahi olsa 10da zorla uyandırılan hep beraber kahvaltı sofrasına oturmak zorunda bırakılan ben şimdi çocuğum olduğu halde istediğim saate kadar uyuyorum. Babası gel anne uyusun diye alıp mutfağa götürüyo ve bana kahvaltı hazırlıyolar. Evlilik zannettiğiniz gibi kötü bir şey değil. Doğru zamanda doğru kişiyle yapılırsa tadından yenmez.
Bence öyle değil. Bu aslında aileden gördüğün duruma bağlı. Ailede çocuklar anne ve baba ilişkisini nasıl gorurlerse belki de kendi evliligindede böyle olacağını düşünebilirler. Ama herşey zamanında işte. Sen o ailenin cocuguyken ona gore sorumlulukların vardı. Şimdi ise anne adayisin. Kendin ile beraber sorumlu olduğun bir eşin ve çocuğun olabilir. Sadece sorumluluklar artar oysa kulkedisi falan olmazsın:)
Mesele şu ki birçok genç kız evdeki sorunlar, sıkıntılar ve yasaklardan dolayı, Evliliği bir kaçış yolu olarak baktığı için evlenir, O yüzden evliliği de aşk üzerinde kurulu olmadığından doları hüsran yaşar. Karşılıklı evliliklerde kültürel seviye de aynı derecede olunca, Evlilik tatlı ve mutluluk dolu olur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Prensesler ne yahu. Hiçbir kadın prenses değildir. Bu sadece hikayelerde yazan bir kelime. Prenses kadınları yere göğe çıkarmak, abartmak ve erkeklerden üstünmüş gibi onları yüceltmek için kullanılan bir ifade. Erkekler kadınlarla eşittir. Kadınları üstün gibi gösteren prenses, tanrıça vs gibi ifadeler kullanılmamalı.
Herkes empati yapar ise dünya Kadınlar için daha yaşanılabilir yer haline gelir. Erkekler, eşine, sevgilisine psikolojik veya fiziksel şiddet uyguladığında, KIZINI, ANNESİNİ, KIZKARDEŞİNİ onun yerine koyarsa muhtemelen yapmış olduğu şeyin hayvanlık olduğunuanlayıp vazgeçecek. Buna empat denilir. Empati dünyanın en güzel şeyidir.
Bunun kadini kendini salmasina baglayanlar var halbuki boyle degil. Kadin baba evinde bu kadar sorumluluk altina girmiyor evlenince cocuk olunca hele birde calisiyorsa neye ugradigini sasiriyor ister istemez kulkedisi moduna giriyor. Adam icin degisen bisey yokki bekarken de calisiyor evlenince de sadece parasi harcama alani degisiyor okadar. Ekstadan bilmedigi sorumluluklara girmiyor
Baba evinde işe güce anne bakar kızımız iş bilmez temizlik bilmez yemek bilmez, evlenir baba evinde nasılsa öyle olsun ister erkek çalışsın bana baksın yemek yapamam yemeğe çıkarsın çalışmasam bile erkek işten gelince ev işlerine yardım etsin. Sonra erkek en ufak bişey söylediğinde ben senin kölen değilim lafını da yapıştırdın mı tamamdır :D
külkedisi olmak onun seçimi acayip bir koca bulursa hepsi öyle olur malesef hepimizin annesi öyle babam çok şükür arada bir yardım eder ama annemde calisiyo babamda yine her işi o yapio temizlik ütü yemek çok üzülüyorum ama kadınlar secio bunları bir yandan da düşünüyorum o zamanda özellikle normal erkek yoktu ki nappsinlar hepsi aynıydı şu an bile az kadinsiz her işini halledebilen sorumluluğunu bilen akıllı erkek
Ona göre evlensinler o zaman. Anlayış ve sevgi önemli. Bir is birinin üstüne yıkılmaz sadece. Şayet birlikte vakit geçirilmek isteniyorsa o vakit birlikte yaratılır. Bulaşık mi biri yıkar biri dizer. Yemek mi biri salata yapar diğeri pisirir. Öteki turlu hem bana baksın hem benimle ilgilensin çok zor ve yıpratıcı işler
Orada iş prens olmayan salakta başlıyor ve bitiyor. Bir prenses alıp kul kedisine dönüştürmek salaklıkta nirvanaya ulaşmaktır. Halbuki prens olan erkeğe düşen külkedisini alıp prenses yapmaktır.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben evlenince de asla salmadım kendimi 😊 2 kız annesiyim 34 yaşındayım ama gören 23 diyoe bir o kadar da sporcu bir fiziğim var fit duruyorum. Her daim evde de dışarda da iş yerinde de ikonluğu bırakmıyorum. Kimse için değil kendime olan saygından dolayı dikkat ediyoeum. Evlenince lütfen hanımlar nasıl olsa kocayı bulduk diye salmayın yoksa kocanızı başkalarıda bulur si öyle devam ederseniz...
Maddi imkânı olanlar kendilerine daha iyi bakiyorlarki kocaları disariya kaçmasın diye ha bide gel gorki maddi sıkıntı geçim derdi ve çocuklar olunca evet kadın kunta kinteye dönüşüyor
Böyle bir dönüşüm varsa bunun bir sebebide yine kadınlardır anne oğluna paşalar gibi davranmışsa hiç bir sorumluluk vermemiş her istediğini ikiletmeden yapmışsa erkek evlenince aynı şeyi eşindende bekliyor
Bu kadının kendisine bağlı bence, evlendim diye ev hanımı olmasımı gerekiyor, hem iş kadını hem ev hanımı olunamazmı yani. Kadınlar güçlü yaratılmışlardır her şey onların isteğine, cesaretine bağlı tamamen
Çevremden gördüğüm kadarı ile tam bir külkedisi oluyorlar hem de.. Babam bir dediğimi iki etmiyor benim ama evlenince ne olur bilinmez çalışan bayanlar bile prenses olamıyor bazı ailelerde
kadınına göre değişir o ben 1 yıllık evliyim eşimle 7 sene görüşüp öyle evlendik şu an çalışıyorum 6da işten çıkıp yemek hazırlayıp eşim tv seyrederken de kendim süslenip püslenip öyle geçiyorum yanına normal de tesettürlüyüm ama kimi zaman saçıma maşa bile yapıyorum bir iki saat sonra bozulcağını bildiğim halde
Prenseslikten kastın ne? Çok şükür el bebek gül bebek yetiştirilmedik. Evde yan gelip yatmıyoruz baba evinde. Hepimizin görevi var.. Temizlik yemek yapmak ki olması gerekende o.
Kadinin neye dönüşeceği kendi elinde ama koca yardimci degilse kadin birde ustune calisiyorsa cokuyor kendine bakmayı gectim rimel dahi surmeye enerjisi kalmiyor.
öyle düşünmemek lazım bence... iyi prensesler gibisin diye hayatının sonuna kadar bekar prenses kal , dünyanın en güzel duygularından biri olan anne olmayı tatma
@Rodeocu10 yoo kadınlar da suistimal ediyor tabi. Ama evlilikte kadının suistimal edilmesi erkeğin suistimal edilmesinden çok daha zor. O yüzden ipin ucunu kaçırmamak gerekiyor
@Rodeocu10 iyi de o başka bişey tehdit oluyor. Evlilik adam için daha rahat Türk toplumunda. Ev işi çocuk işi kadına itiliyor. Ve Benim gördüğüm duyduğum herkes adama azıcık sorumluluk vermediği zaman (çocukla bugün sen ilgilen gibi) adam rahatlığı alışkanlık haline getiriyor bunun her ikisinin görevi değil de sadece kadının göreviymiş gibi görüyor. Evime giderim ayrı bir konu
evlilik adam için rahat mı? sabahın karanlığından akşama kadar çalışsın eve ekmek getirmek için sonra da başka işler itelenmeye çalışılsın bak ben erkek ev işi yapmasın demiyorum görev dağılımı olması lazım çiftlerin ikisi de çalışıyorsa eve ortak bakmak zorunda çocuğa erkekte bakabilir sorumdaki gibi nafaka terörü denilen oluşum var
Kadınları prenses, külkedisi kategorilerine sıkıştırmamak lazım. Her kadın olduğu haliyle mutluysa yeterli. Prensesmiş külkedisine dönmüş bunlar boş muhabbetler.
Kadınlar baba evindede kulkedisi. Erkekse hep prens. Böyle dunyanin adaletine..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Ewet ortalık küllerle kaplanıyor sag sol karısıyor sürekli kirleniyor we deli gbi ewi toplamaya calısıyosunuz we bu aradada kül kedisi olmus oluyosunuz siz siz olun kızlar sakın ewlenmeyin 😂😂
Alakası yok. Baba evinde coplukde yaşayan bir çok kadın evlenince Sultan gibi yaşıyor. En azından kendi yönettiği kimsenin karışmadığı bir ortam. Rahat hareket ediyor. Herşey kendi kontrolünde
@Seçilçavdar Düzgün konuş benimle sen kimsin satıyor işte geri kafalılık var ne efendiliği ulann adam süt parası ver diyor şimdiye kadar büyütüp para harcadım bu kıza diyor senn olsan ne dersin babası bela oluyor ya ülkede bir kızla evlenmek başlı başına büyük saçmalık zaten
@Seçilçavdar canım benim sorun türk kızları değil sorun ailesi maddiyat çok istiyorlar başlık parası ile 150 bin kakalanıyor bize türk erkeği türk kızından vazgeçmezsinde ne yapsın çok pahalısınız tatlım sanki il ilçenin yükünü alıyoruz
En İyi Cevaplar