Sevgi, gönüle dahi düşmeden dillere düşer oldu. Herkesin dilinde bir "seviyorum" kelimesi döner oldu. Sevgi bu muydu gerçekten? Ne insanlara güven kaldı ne de hissettiklerini sandıkları duygulara.
Her şeye rağmen sevgi dolu gözlerle bakabilmekti gerçek sevgi. Hiçbir çıkar (menfaat) gözetmeden...
Dünya yaşlandıkça sevgi diye adlandırılan duygunun hacmi, sözcüklerin kabını bile dolduramıyorsa insandan geriye kalan nedir?
İnsanlar gerçek bir sevgisi, seveni olmadan yaşayamazlar. En ketum bir kimse bile, dışardan bakıldığında sevimsiz, sevgi göstermeyen biri dahi içten içe bu özgüvensizliğini kapattığı bir maskedir sadece Sevgiye İhtiyacı Olmayan biri gibi davranmasına sebep.
Ama, zaman menfaat zamanı, insanlar iyiliği bile yaparken, karşılığının değip değmeyeceğini sorgularken, sevgi hep geri planda ve sadece ben istersem severim, ben istersem sevgi alırım bencilliği ile kibir büyütürken, Gerçek Sevginin yerini geçici mutluluklarla dolduruyorlar.
Para hırsı, gösteriş hırsı, kalp hızlanmadan adı Sevgililik abidelikleri, aile ile paylaşımsızlıklar, geçim derdi gibi etkenler ne yazık ki Sevgiyi ikinci hatta son plana atmış durumda.
Gerçek sevgi bedava çünkü. Paylaştıkça çoğalan dünyanın en değerli duygusu bedava olduğu için, içinde menfaat olmadan katıksız kullanmayı kimse bilmiyor..
Malesef öyle. Yeri gelir ailemizde bile ilk kendini düşündüğü durumlar olabiliyor. Sanırım insanlık olarak en büyük zayıf noktamız burası. Vicdan bile bizi rahatsız ettiğinde önemini anlıyoruz.
Nasıl yani? Bunun yalnızlıkla alakası olduğunu düşünmüyorum. Yani olayların sonuç kısmıdır yalnızlık. Sevgiden eser kalmamış ki dünyada. Ee salak mıyım ben o zaman körü körüne ateşe atlayayım hemde bir 'hiç' uğruna. Dünya bu hale dönmüş. Nereye baksam çıkar ilişkisi.
Aşkta irade de olmalı. Bir şeylerin yanlış gittiğini anlayınca konu üstünde düşünüp ona göre karar vermek gerekir. Körü körüne olunca herkes olumsuz etkileniyor ve gelecekteki mutlulukta tehlikeye düşüyor. Elde değil ama bazen ne yapıyorum ben? Demek gerekiyormuş.
Benimde amacım tartışmak değil ki :D herkesin bir tecrübesi var önemli olan bunları genel düşünüp hayatımızda kullanabilmek. Görüşünü paylaştığın için asıl ben teşekkür ederim. :)
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Dünya yaşlandıkça sevgi diye adlandırılan duygunun hacmi, sözcüklerin kabını bile dolduramıyorsa insandan geriye kalan nedir?
En İyi Cevaplar