+1 yılÇevrendekilerden zeki olduğunu düşünüyorsan büyük ihtimalle zekisindir ya da etrafındakiler senden daha az zekidir. Bu da gururdur. Ama, insanlara zekanı göstermeye çalışıyorsan büyük ihtimalle kendine olan öz saygın az ve kendinde öne sürmeden ortaya koyacağın özelliklerin azdır. Bu da kibirdir. Schopenhauer olsa böyle derdi. Yani kendini zeki görüyor ve susuyorsan gerçekten zekisin ama kendini zeki görüyor ve konuşuyorsan zeki olmayan bir kibir mekanizmasısındır. Dolayısıyla, zeka kendini suskunlukta ve samimiyette belli eder. Ego ve farkındalık konusunda sanırım gurur ve kibir kavramlarına değinmişsin. Zeki olduğunu düşünüyor ve bunu belli etme ihtiyacı duymuyorsan farkındalık yani gurur, zeki olduğunu düşünüyor ya da bu konuda bir fikrin yok ve kendini belli etme ihtiyacı duyuyorsan bu da ego (senin kullandığın anlamda) yani kibirdir. Yani kibir zeki insanların kullandığı bir yöntem değildir ve aptallara mahsustur. Ayrıca ego, psikanalitik anlamıyla sosyal ve psikolojik uyumu sağlayan yararlı bir mekanizmadır. Genellikle kibir anlamında kullanılır ama yanlış bir kullanımdır. Zira, egonun en önemli özelliklerinden birisi kibiri engellemektir.
221 Yorumla
En İyi Cevaplar
ego zekadan ziyade cesaretdir. ayrıca hiçbir şey söylemezken bile egolu zannedilebilirsin. ya da tam dersi insanları takmayarak onlara o hissi verebilirsin. egolu olman senden ziyade karşındakinin bakış açısıdır.
farkındalık hissi sende daha ağırdır. farklı hissedersin onlardan kendini. pratik zekaya sahipsindir ve onu en iyi şekilde kullanırsın. bu bendede olur bazı durumlarda. halen öğreneceğim şeylerde var tabiki. herkesten üstün olduğumu düşünmem.
ha birde ben daha zekiyim diyen birisi olduğunu yazdığın için kesinlikle egolu değilsin. egoda tavır ve küçümseme söz konusudur.90 Yorumla
Okulun ne? Universiteyi kazandin mi? Bolum ne? Bir sanat dalında başarın var mi? Bir spor dalinda basarin var mi? Tubitak yarismalarina katildin mi? Zeka sorulari zeka olimpiyatlari falan calismalarin varmi? Derecen var mi? Herhangi bir alanda bariz basarin var mi?
Bunlarin hicbiri yoksa kusura bakma ego var sende. Hemde cok kiside oldugu gibi bos bir ego.
Hic dusundun mu kimse kimsenin aklini kiskanmaz çünkü herkes kendini en akilli zanneder :) biraz daha zeki olanlar mutevazidir.38 Yorumla- +1 yıl
beni anlayan biri çıkmış sonunda...
Ben de kendimi çevremdeki çoğu insandan pek çok konuda daha zeki görüyorum. Görmekle de kalmıyor öyle olduğunu biliyorum. Bu ego değil bence, farkındalık olmaya daha yakın. Ama zekanla etrafındakiler gereksiz yere ezmeye başlarsan, insanlara durduk yere aptal muamelesi yaparsan işte bu, farkındalıktan çıkar, ego olur. Yüksek IQ yüksek EQ'yu beraberinde getirecek diye bir şey yok, egoyu bırak bu şekilde davranışlar seni düşük EQ'lu yapar.
21 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
90Cevap
+1 yılKesinlikle farkindalik. Bence, toplumun genel ortalamasindan daha zekisindir; daha iyi sebep-sonuc iliskisi kurabiliyor ve mantik yurutebiliyorsundur. Yazim tarzindan genc nufus ortalamasinin uzerinde oldugunu gorebiliyorum. Ama, kendini genel ortalamayla degil entelektuel seviyesi yuksek veya daha zeki insanlarla kiyaslarsan kibrine yenik dusmezsin ve tekamulun fazla olur. Senden daha iyileri gor. Kendini KS' dekilerle kiyaslama. Daha cok felsefe oku; bu sayede dusunebilme yetenegin ve dunyan buyur. Bunun sonu yok.
20 YorumlaKendini zeki görmen göreceli bir kavramdır. Bende mesela kapalım bir ortama girsem girişteki arabalara tanıdıklarımın plakalarına içerde ki insanların hepsine bir bomba patlasa hemen nasıl kaçabileceğime bakarım bu ne kadar zeka ya da ne alaka ama dikkat insanı ne kadar zeki gösterir bilmem. Bir insanın zekası varsa egosu olması gayet normaldir. Farkındalık için yorum yapmak için insanlara sunduğun etik değerlerini, davranışlarını daha iyi bilmemiz gerekir. Bu konuda sağlıklı yorum yapabileceğime inanmıyorum.
10 YorumlaCevabım "Farkındalık" fakat Ego da Farkındalıkla ifade edilebilir. Çok farklı şeyleri oylamaya sokmadın.
Kendini zeki görmen göreceli ve ortamla alakalı. Etrafında genelde bellidir . Çok farklı çevrelere katılmadığında hep aynı çevrede olman ve o çevrelerdeki kişilerle kendini kıyasladığındaki durumun pek değişmeyeceği için sende bu görüş oluştu.
Unutmaki sende daha zeki olanlarda var ve tanışmamışsındır .
Ayrıntıyı faydalı şeylerde kullanabilme yetisi herkeste olmayan bir özelliktir . Bende de ayrıntıyı görme var . En doğru çözüm zaten detaylı yaklaşımdan gelir.
10 Yorumlatabi ki ego. IQ seviyesi normal insanlarınkinin çok üzerinde olan bir arkadaşım var ve eğitimini almadığı dallarda girdiği sınavlarda bile full çekiyor. fikri ve bilgisi olmadığı konu yok. okumadığı kitap, sevmese bile araştırmadığı dal yok. hayatı sadece başarılarla dolu ve kendisini bir idiottan bile üstün görmüyor. ben ondan bundan senden daha iyiyim demiyor. daha hırslıyım belki daha çalışkanım ama daha zeki olduğumu kabul etmiyorum diyor. belki gerçekten çevrendeki kişilerden daha zekisindir bunu inkar etmiyorum bu doğru olabilir ama bu farkındalık aynı zamanda egodur işte. yani şıkların ikisini de doğru kabul edebiliriz. ayrıca kontrol altında tutulduğu sürece ego kötü bir şey değildir. ha kendini bu kadar zeki görmenin sebebi; çevrendeki kişilerin yeteri kadar zeki olmaması da olabilir. çok zeki ve başarılı insanlardan kurulu bir çevren olsa belki bu kadar abartmazdın kendini. soru güzel ama bunu sorgulayabiliyor olman basit gibi görünse de önemli bir davranış.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılfarkındalık konusunda herkesin bilinç altı farklıdır. ya da algıda seçicilik , algıda seçicilikten dolayı olaiblir.
zeki insanların genel özellikleride vardır bunlara uyuyorsan tamamdır.
1.iyi Liderlerdir.(kullanmasa bile içinde bir liderlik vardır. benim gibi bunlar liderliği hak etmiyo diyip işler .çığrından çıkınca ya da sevdiği insnlar olunca liderliği alanlarda var :D )
2.bir işte, insanlarla iletişimde ve liderlikte baskıcı bir lider yerine . geminin dümenini ele alır ama sanki kaptan yokmuş gibidir . her fikire önem verir. insanlara emretmek yerine atıyorum okul çıkışı yemek yiyceksinizi ya şurda lokantaya gitsekmi diyerek öneri atar o tarz liderlerdir.
3.gerektiğinde vücutlarına sanki emreder gibi patlayıcı fiiksel güce sahip olurlar.
4.zeki görünürler. görünüm herşeyi eleverir.
5.iş yaparken işi daha kolay yapmak için ve daha kısa sürede yapmak için birçok çözüm bulurlar.
6. zor durumlara çok çabuk adepte olup guruba liderlik edebilir ve pratik çözümler bulurlar.10 Yorumla
+1 yılSeni yermek istemezdim fakat çelişkinle birlikte koşturuyorsun. Kendini zeki görüyorsan bu soruyu sorduğun sırada önsezin ile çoğu bilinçli kişinin 'bu bir ego değil; farkındalıktır' diyeceğini tahmin edebilirdin.
Bu da demektir ki, dediklerine göre zeki olsaydın bu sorunun yanıtını kendi içinde bilirdin.
Sorman gereken soru farkındalığının zeka olup olamamasıydı. Düşünceme göre de değildir. Farkındalık sadece farkındalıktır. Bir şeye iyi bakabilmen seni zeki yapmaz.
Zeka ve/veya zekilik çabuk öğrenebilme, -farkındalık bunun içine girer mi çok ince bir konu- , pratik olabilme, ve beyin nöron hücrelerinin bağlantısı, dolayısıyla düşünme hızıyla alakalı.02 Yorumla- +1 yıl
Evet, çabuk öğrenebilme, çabuk çıkarım yapabilme, farklı yollar düşünüp bulabilme vs dahası. Aslında zeki olduğumun farkındayım. Son zamanlarda yaptığım hatalar acaba zeki değil miyimi düşündürmeye başladı bana. Bu soruyu sorduğum zamanlar bu sıkıntıları düşünüyordum, nasıl böyle hata yaptım diye. Neyse ki çözdüm.
- +1 yıl
Elbet hata yaparsın. İşte o zaman hatanı ölçüpte biçmezsen, lakayt davranır ve üstüne gitmezsen, sana zeki diyemezdim.
Zekiliğin birçok kıstası var. Tek bir konuya veya aynı yaşantının süregelen normalliğine bakarsan bu zekiliği ölçmek için güzel bir değerlendirme olmaz.
Bu zekanla hayatta neleri başardın? "Daha iyi çözüme ulaştığını" düşünüyor olabilirsin, kendi kendine gelin-güvey olmak kolaydır. "Çözümlere daha iyi ulaştım" derken, ucunda neler elde ettin? Toplumda saygın bir mesleğin var mı, parlak bir öğrenci misin, çevrene gerçekten faydalı mısın, insanlardan ne gibi geri bildirimler alıyorsun, her daim "aranan" ve "danışılan" biri misin, görüşleri daha bir dikkatle dinlenen biri misin, vs...
Bunlara cevap verdiğin ölçüde farkındalığa girer, kendinin farkındasındır ve kendini de benimsetmişsindir. Veremediğin ölçüde de egoya girer.
Zeka, toplum yararına kullanılmadığı sürece "zeka" olmaz. Diğer insanlara bir "üstünlük aracı", "ego tatmini" olarak kullanılıyorsa, o durum zekilikten ziyade ukalalıktır. Egodur.11 Yorumla- +1 yıl
Güzel yazardı rahmetli..
+1 yılBir olaya birden fazla çözüm bulmak, ayrintiya takılmak ya da yüzeysel bakmak..bunlar düşünme bicimleri ile alakalidir ve zekânın düzeyi hakkında bilgi vermez. Ancak şöyle bir yorum yapılabilir. Çok yönlü düşünüp çözüme çabuk ulaşan bireyler pratik zekaya sahiptir. Bu da 110-120 arası iqya tekabül eder. Ve zekisindir.
Bu yaşadığın durum; farkındalik
Kapıldığın his; ego70 Yorumla
+1 yıl:)) bana komik geldi bu
Benim sirketimde cogu kisi odtu itu mezunu. Yurtdisinda yuksrk yapmis insanlar. Hepsi de muhendis ik haric:)
Belki de okudugun icin buyuyemedigin icin boyle hissediyirsun ama aslinda hepimiz gibi sende basit bir insansin ve zekanin cogu yerde gecmedigi bir toplumda yasiyorsun;)
Bir sure sonra bu egon kaybolacak ve sadece yasamaya bakacaksin :)
Ki genel.mudurumle gayet samimiyiz kendisi hem prof hemde zamaninda iss de 1. Olmus bir insan
Onda ego yok;) sende mi mevcut haha:))10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhemen örnek vereyim ben üstün yetenekliyim, bunun farkındayım aynı zamanda kibirli biriyim. bunlar aslında çoğu zaman aynı anda görünürler aynı oranda, diye düşünüyorum. aynı şeyi senin durumda da olabilir, sen daha iyi bilirsin kendini. bir düşün bakalım.
11 YorumlaZekâ dediğimiz şey; tecrübe, hayal gücü, bilgi gibi daha bir çok alanı kapsar. Çevrendeki insanlardan daha yok şey yaşamış olabilirsin, bu yüzden çözüme ulaşabiliyorsundur. Veyahut hayal gücün çok daha gelişmiştir farklı çözüm yolları bulabiliyorsundur. Daha çok okuyup, araştırıp, gezip, görüp bilgi birikimini onlarınkinden daha üste de taşımış olabilirsin.. Tüm bunlar olasılıklar diyelim. Soruna gelecek olursak, burada diğer insanlardan özel,farklı,zeki olduğunu hissetmeyen; eşsiz olduğunu düşünmeyen tek bir insan yoktur. Her bir beyin, bambaşka bir fikir dünyasının anahtarıdır. Hem çevrendeki insanların da seninle hemfikir olduğunu söylemişsin, farkındasın demek ki.
10 Yorumlakendini yeterli görmeyen i,nsanlara sorarsan ego cevabını alırsın. kendinden emin olan insanlara sorarsan da farkındalık.. bu durumda ne cevap versem bilemedim pek :D ama şunu biliyorum ki fazla mütevazilik kibirden gelir. sadece göstermeliktir.. gereksiz yere ay yok efendim zeki falan değilim demektense gögsünü gere gere zekanla mutlu mesut yaşa
20 Yorumlahayat böyledir...çocukken zeki derler gaza getiirler..belli yaşa geldiğin zaman, zekiliğin ölçütü para olur..paran yoksa ne itibarın olur ne de seni gazlayan birileri olur..parasız adam muhtaç adamdır..onları aşağılayacaksın ki senden 10 metre uzakta yürüsün..
gelgelelim egoya..ego türkçesiyle cahil cesareti..kendini bir bok sanma durumudur..doktar olup herkesi iyileştirmek isteyen çocuktan tut, akşam tv karşısında milletvekillerine sövüp ülke ne hale geldi edebiyatı yapan dedeye, biz senin yaşındayken ... diyen baba anneye kadar bu yelpazenin içine girer..
kısacası bu soruyu sorduğuna göre yavaş yavaş bir bok olmadığının farkına varan grubun içine girenlerden olmuş oluyorsun..hayırlı olsun00 Yorumla
+1 yılbir çoğuna öğretildiği kavram idealinde cevap vermesi çok manidar :)
insanın yeteneklerinden sahip olduklarından kabiliyetlerinden haberdar olması farkına varması kullanabilmesi ve bundan haz duyması ego değildir :) bu farkındalık farkına varmak kontrolü ele almaktır. ego değildir
kendini seven insana bile hemen yapıştırılan cevaplar egoist megaloman blah blah bence alakasız
bu noktada sorula bağlantılı olarak zeki olup insanları aşşalamak bireysel düşünceleri ön plana çıkartarak hiçe saymak gerçek egodur bence00 YorumlaOha duygularıma tercüman olmuşsun ! bende egomu kibir mi farkındalık mı diye çok düşündüm. ama gerçekten farkındalık ve dediğin gibi çevre çok fazla etkiliyo. öyle insanlar varki yanlarında neyi bilmediğini bile bilmiyosun. eğer ego olsaydı o durumda bile bir şekilde üste çıkabilirdik. bide gerçekten çok fazla boş beleş insan var kendimi yanlarında üstün zeka gibi hisediyorum.
10 Yorumla
+1 yılaslında yapamayacağını düşündüğün şeyleri başardığında ister istemez kendini diğerlerinden üstün görüyorsun beraberinde kendinden daha emin bir kişilik getiriyor fazla emin davranırsan hata yapmaya başlıyorsun cevap; her ikiside diyorum ama dikkat edersen sorun yaratmaz
10 YorumlaBunu farkındalık olarak nitelendirmek, seni narsissist yapar. Bunu ego olarak nitelendirmek de, seni farkında yapar.
Kısa ancak çok net bir cevap oldu.21 YorumlaFarkındalık anı kaçırmamaktır. Beyninin içinde hapsolmak yerine etrafını iyi inceleyen yorumlar yapan insanlardır. Zeka ile doğrudan alakası yoktur. Geçmişi ve ya geleceği düşünmemektir. Hayvanların bile farkındalığı insanlardan fazladır. Kısaca boyundan fazla egon var. Zeki olduğunu farkında olan bir insan zeka testi yapar ve bunun cevabını kendi kendine alırdı.
22 Yorumla- +1 yıl
Einstein'le aynı zekadasın buna göre tebrikler. Ancak unutma dünya çapında yapılan sınavlara göre dünyanın en zeki insanı Türklerdir.(Bunu bir İstatistikçi olarak söylüyorum.) Yani etrafındaki insanlarla aranda kayda değer bir fark olacağını sanmıyorum üniversite okuduğunu varsayarak. Stephen Hawking gibi bir adam bile "İnsanlar be robot sesi ile konuşuyorum diye beni zeki sanıyorlar." diyorsa ben zekiyim diyen insanlar egolarını tatmin etmeye çalışan kişilerdir.(Bu arada testi yapayım bakalım.)
- Kişilik & Karakter konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılKendini zeki sanan insanlar,genelde geri zekalıdır" diye bir söz bulunmakta,
Lâkin ben de kendimi zeki olarak görüyorum,öyleyse buradaki asıl mevzu.
Zeki olan" zeki olduğunun bilincinde olsa dahi,"zeki" sıfatını başkalarının vermesini beklemeli,ki zeki" olarak anılabilsin.
Ben uzunum diyerek gezemezsin,kime göre uzun olduğun da önemli,asıl mevzu şu.
Dahilerin yanında aptalsındır,aptalların yanında dahi.
Selametle,zeki kardeşim.20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 19,9b cevap paylaştı.
+1 yılfarkındalıktır ego olduğunu sanmıyorum öyle diyorsan öyledir
ama karşındakiler ukala veya ego diye nitelendirmeleri yüksek özellikle bayanlar12 Yorumla- +1 yıl
genelde kendi yaşıtların söyler bunu olgunlardan nadir duyarsın
+1 yılAptallık , Aynı düşünceler bendede vardı belki halen içimde vardırda bu neyse demek istediğim hiç kimse senin zeki olup olmadığınla ilgilenmiyor kendi kendine havalanıyorsun elbette birçok kişiden zekisindir bulunduğun ortamda çok zeki olmayan insanlar varsa ama unutma senden çok fazla zeki insanda var , yaşamına bak işlerini devam ettir insanlar takdir etsin seni gerisini boşver
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEgo. bende aynı senin gibiyim, ve egoist olduğumu çevremdekilerin anlayıp beni kötü yorumlamaması için bu düşüncelerimi içimde tutuyorum, yani kendimi insanların çoğundan zeki görmemi..
11 Yorumla
+1 yılbaşkalarını yıpratmadıgın surece kendini tanıyıp ıfade etmen cok güzel.
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yıldaha fazla ayrıntıyı görüp daha iyi çözüme ulaşman senin görsel olduğunu gösterir. insanlar görsel, işitsel ve dokunsal olmak üzere üçe ayrılır görseller aynı zmnda diğer gruptakilerden daha hızlı konuşurlar göğüslerinin üzerinden nefes alırlar bnde bir görselim.
00 Yorumla
+1 yılherkes kendini bir bok sanıyor bu adam kendini iki bok sanıyor:D böyle bir soruyu sorma ihtiyacı hissettiğin için söyledim. bu dünya üzerinde kimsenin yapmadığı, sadece senin yaptığın birşey söyle? eğer varsa söyliceğin birşey zekana hayran kalırım. ama yoksa herkes gibisin;)
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kendini çoğu insandan zeki çözümleyici görürken kendi kafanda oluşturduğun sorunun cevabını neden normal insanlardan istiyorsun
21 Yorumlafarkındalık bunun ego olmadığınının farkında olmaktır al paradoks çık şimdi çıkabilirsen işin içinden :D
18 YorumlaKelimeleri düzenleme şeklin inişli çıkışlı olmadığı ve dozu yerinde olduğu için bunun ego olmadığını düşünüyorum..
Farkındalık.. ama bunun avantajdan çok dez avantajını göreceksin..
Çünkü daha yolun başındasın ve seni insanlara dair uzun ve yorucu bir süreç bekliyor..
Seri olarak çözüme ulaştırdığın her şey ve ayrıntılar gün geçtikçe katlanarak artacak..
Şimdiden önlemini al.. İleri de sürmenaj olmaya kadar gider bu...00 Yorumla
+1 yılEgo ve kibir insanlari asaglayip ezmedigin surece okadar sorun yok.
Alcakgonullu olmaya calis Bu is Insanlari kucuk gormeye kadar gider30 Yorumlakendi sorunu cevaplamissin zaten. bu durumda bu soruyu bize sorman ego mu, farkindalik mi? (sorumu anlayacak kadar zeki oldugun varsayimiyla yorum yaziyorum.)
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle farkındalık. Eğer ego olsaydı sadece kof bir kendini beğenmişliğin olurdu, yukarıda bahsettiği gibi insanlardan daha fazla ayrıntıyı görmez daha iyi çözümlere ulaşmazdın.
10 Yorumla
+1 yılKizlar soruyor gibi bir sitede bunu sorman, ne kadar zeki olduğunu gösteriyor zaten. Çevrendekilere göre daha zeki olduğunu düşünüyorsan, muhtemelen bakırköy ruh ve sinir hastalıklarına yakın bir yerde yaşıyor olmalısın.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSoruyu ne güzel sormuşsun iki şık tanımışsın ego diyenlerin cevapları zoruna gitmiş.Narşizm hastalığını araştır derim.Başarılısındır çevren ondan diyordur.Zeki değilsin demiyorum bilemem ama zeki insan zeki olduğundan bahsetmez.Senin bu soruyu sorma amacın bile bunun yanıtını öğrenmek değil verilen cevaplara bakıp egonu tatmin etmek.Seni haklı çıkaran cevabıda en iyi cevap seçmişsin biraz sorunlusun bence ortalama bir zekan var başarın var kendini çok zeki sanıyorsun.
10 Yorumlazeka beraberinde egoyu getirir , zeki olabilirsin bununda farkında olabilirsin fakat yinede egon tavan yapmış olabilir bunların üçüde birbiriyle çelişmez bu mantığı çıkaramadıysan yeterince zeki olduğunu düşünmüyorum ha çevrendekilerden zeki olabilirsin o ayrı
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle Bunun Egoyla felan ilgisi yok öz güvenle ilgisi var . Bir bakımdan özgüvenli olabilirsin ya da görünebilirsin . Bir yanda bu senin salak olduğunu gösterebilir. Çünkü bir söz vardır 'Zeki akıllı mıyım diye sorarsa,Ondan Zeka Beklemeyin'' diye. Biliyorsan sormazsın zaten. Güncellenmende arkadaşlarından etkilendiğin kanısına kapıldım büyük ihtimalle seni eleştirdiler ve kibirlenmenden bahsettiler. Senin egonda bunu otomatik olumluya bağladı yani moralini bozmana gerek yok gibilerinden . Aslına keşke herkezin egosu böyle olsa. Ya da olmasa çünkü kendini kandırmış oluyosun. (Gerçekler Acı)
12 Yorumla- +1 yıl
Zeki olmadığın buradan belli seni kırmak istemem ama şunu diyim, cidden kibirlisin evet haklılar daha dediklerinin anlamını bilmiyorsun şapşallık bu işte bariz yaptıkları belli ama ben zeki değilim merak etme :) Bana Kısaca Bilmiş derler. Onun için anlıyorum :)) sen Güncellemede yazan birinci cümleni oku lütfen baskasımı guncelledi şimdi bunu? Görüyolar diye bir şey olamaz yani bakışlarından anlam çıkaracak kadar ZEKİİİİ değilsen sözlerinden ötürü burada soru sordun gibi geliyor bana
+1 yılBence farkındalık keslinlikle. Tabii bunu insanlara aksettirmeyip aşağılamadığını varsayarak söylüyorum.. Genel olarak içi boş insanlarımızın. Düşünmeden, geldik gidiyoruz ile yaşıyorlar.. Ben de aynı fikirdeyim seninle.. Egoist olduğumu düşünmüyorum ama bazı konularda bencil olduğumu inkar etmem..
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılböyle basit bir ikileme düşmüş ve bu kadar sıradan bir soruyu sorduğuna göre o kadar da zeki olduğunu sanmıyorum.ve tamamen sorduğun için yazıyorum.belki seni yakından tanısam tam tersini düşünürdüm ama bu kadar bilgiyle böyle düşündüm.haksızlık da yapmak istemem yani.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Seni kendini beğenmişlikle suçlayanlar çok olacak hazırlıklı ol.
12 Yorumla
+1 yılFarkındalık hocam, ego olsa sormazdın buna cesaret edip emin ol.
51 Yorumla- +1 yıl
Asıl ego olsaydı daha çok sorardı.
Gizli Üye(36-45)+1 yılElektrik mühendisiyim.öğrenci yıllarında bende senin gibi düşünüyodum.İş hayatında öyle değil malesef benden ve senden daha zeki daha iyi çözüm bulabilen zeki insanlar var tecrübede yanında bunu kabul etmelisin.İnkar edersen egoya girer.
31 Yorumla- +1 yıl
Katiliyorum size +1
El elden üstündür. Herkesle aynı eşit zekaya sahip olucaksın diye bir şey yok. Çevrende ki insanlardan daha zeki olman egolu olduğunu göstermez farkındalıktır. Kendini iyi tanıyıp biliyosundur. Ama başka bir ortam da senden daha zeki olan bir insanla da karşılaşabilirsin.
00 Yorumlahayatın senin üzerine koyduğu fiyat etiketi senin belirlediğinle aynıdır...
20 YorumlaBence sadece mühendissin . Ne ego ne farkındalık bu
20 Yorumla
+1 yılolabilir, her insan farklıdır, eğitim, yaşam tarzı,aile vs de çok önemlidir bunda, farkındalıktır bu ama abartırsan egoya dönüşür
10 YorumlaFarkındalıktır, herkesin düşünüş tarzı farklıdır, kimisi beynini daha az kullanır.
20 YorumlaEger oyle dusundugun zamanlarda ayriyetten hosuna gidiyorsa bunun icinde egoda vardir.. ego zaten herkeste vardir.. onemli olan baskasini ezmemek . V zekisin ama kendini tanimiyor baskasina soruyorsun ! Bence bu bile ego
00 YorumlaEgo diyemem, öyle hissettiğim oluyor benim de ama kimseye üstten bakmıyorum. Objektif yorumlarla ve tavsiyelerle destek olmaya çalışıyorum. Dolayısıyla bana göre diğer insanları küçümsemediğin sürece bu farkındalıktır.
00 Yorumla
+1 yılkendini zeki sanmanın asıl sebebi etrafındakilerin boş olmaları...
önce çevreni değiştirmelisin sanırım...52 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 315 cevap paylaştı.
+1 yıldaha hayatın içine tam olarak girmeden böyle düşünmen seni yanıltır.madem zeki olduğunu düşünüyosun bana en başta zekanın tanımını yap.
10 Yorumla
+1 yılbana da bazen oluyor.. ki bence seninki farkındalık..açıkçası zeki bir insan olduğunu düşünüyorum..
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 698 cevap paylaştı.
+1 yılsen görme,bırak gekçekleri seni görenler değerlendirsin.önemli olanda bu değilmi.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunu herkesle paylasiyor musunuz peki? bazen insan farkedebiliyor cevresinden farkli dusundugu farkli oldugu konularim ben olsam soyle davranirdim daha mantikli bence diye. Ama bunlari boyle heryerde dile dokup anlatmak da ego tatmini bence. Burda sordugunuz soru icin demiyorum tabiki :)
00 YorumlaTamamen egodur.Çünkü bunun tarıhte en buyuk ıkı örnegı vardır.Biri Karun diğeri ise Nemrut bu iki örneğe Firavun u da katabılırız sonundayok olacak ve Türkiye ortalamasına göre 60 65 yıl yaşanacak bir hayat için ego boşunadır.Farkındalık zeki olduğunu bildiği halde tevazudur.
00 YorumlaBu takıldığın ortama bağlı bir durum, arkadaşlarıla kahvede batak oynarken mi zekisin, yoksa Boğaziçi'nde Yıldız'da İtü'de mühendislik derslerinde mi? Sanırım senin özgüvenin yüksek tabi bunu kontrollü bir şekilde taşımalısın. Girdiğin ortama göre kendini dünyanın en cahil adamı da hissedebilirsin. Ya da o çevredekiler sana bunu söylüyor olabilir.
00 Yorumlasen kendini tanırsın nerede nasıl davrandığın bunu ele verir...ayrıntıyı gördüğünü ve iyi çözüme ulaştığını düşünüyorsun belki bu sadece senin düşüncen bu şekilde ise ego ama bunu herkes farkediyorsa farkındalıktır
00 YorumlaMuhtemelen farkındalık ancak bulunduğun ortam çok önemli. Mesela fen lisesinde okurken kendimi geri zekalı hissettiğim bile olmusken sıradan insanlar arasında kendimi çok daha Zeki hissediyordum.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 487 cevap paylaştı. aynı durum bendede oluyor bazen ama senin kadar kafama takmadım hiç lakin her iki seçenekte degerlendirilebilir.
20 Yorumla
+1 yılSendeki pratik zeka 3 zeka çeşidinedenbiri.ole olsan bile kibir var sende biraz.
13 Yorumla- +1 yıl
Bu sözü biliyorum ama bakmakla görmek arasındaki fark..
insanların büyük bir bölümü kendini (normalden daha) zeki zanneder.
ego.50 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBende kendimi birçok kişiden zeki görüyorum. Ama çoğunlukla narsist diyorum kendime.
20 Yorumla - Devamını Gör (94)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat