+1 yılHayır tamamen yanlış ve çarpıtma bilgiler bunlar... Linkte ki liste 1983'ten bu yana işletmesi özelleştirilen ! devlet mallarını gösteriyor... Genelde muhalefet edenler ve basın için satıldı kelimesi daha çok dikkat çektiği için bu şekilde lanse ediliyor... Halbuki linkte verilen işletmelerin büyük çoğunluğunun mülk hakları halen devlete aittir ve sadece işletilmek üzere max. 49 yıllığına özele devredilmiştir. Bu devirler hiçbir zaman sat gitsin zihniyeti ile yapılmaz. O mülk üzerine her yıl belli yatırım, iş gücü artırma, altın hisse gibi şartlar koyulur... Örneğin, İzmir Aliağa da bulunan Petkim tesisleri Kazakistan şirketine devredildi. Ancak devirden önce burası rezalet bir durumda ve işletmedeki birçok fabrika ve ekipman nerdeyse hurda haldeydi.. devlet bu işletmeyi özelleştirirken her yıl 100 milyon dolarlık yatırım yapılması şartı ile devretti. Bugün fabrika tamamen yenilendi, kendisine ait bir liman boş boş dururken özel sektör ticaretine de açılarak daha ucuza ticaret yapılması ve çevre limanlarla rekabet sağlandı... 49 yılını doldurduğunda devlet yeniden ihaleye çıkarak işletme hakkını yeniden satacak... Ve bu sistem böyle devam edecek... Bugün birçok işletme zaten bu yılları doldurmaya yaklaşıyor... Örneğin Tuzla tersaneler bölgesi devlete aittir ve sanırım 5 yıl sonra işletme süresi doluyor.. Devlette buraya yine mülk hakkı kendisine ait olmak üzere yat limanı yapacak ve tersaneleri karşı kıyıya yani Yalova ya taşıyacak...Kısacası satılan hiç bişey yok.. sadece işletme hakkı veriliyor..yani kiralanıyor..
14 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim... Profil logomun üst tarafında en güzel cevap seçeneği var .. o da sizin tıklamanıza muhtaç bekliyor :)))
- +1 yıl
Zaten sıkıntı da o dur , devlet , doldurma su ile değirmen döndürmeye çalışmaktadır.Hükümet bugünü düşünüyor . 3 sene sonra ne olacak gelir kaynağı nedir ? Vatandaşın üstüne daha fazla mı vergi vermek zorunda kalsın? Devlet kendine ek gelir getiren işler yapmalıdır.Bugün ler hazine arazilerinin satılması ve ortada dönen paralar konuşulmaktadır.Sat ya da işlet 49 yılllığına nereye kadar sen şirketini böylemi yönetmek istersin . Onun için bu ülkede ekonomik krizler bitmez asla
- +1 yıl
Maalesef ülkemizde milliyetçilik denilince akla kafatasçılık gelmektedir... Siyasetçiler, devlet kurumlarını yönetenler ve en önemlisi halk sorumluluklarının bilincinde olsalar, milli değerlerini önemseyerek çalışmış olsalar bunlara zaten ihtiyaç kalmazdı... Maalesef eğitim sistemimiz halkımızı bilinçlendirmek yerine çarpım tablosunu ezberletmekle ilgilendiği için bu yöntem zaruri oluyor... Wolkswagen'in bir Alman devlet kuruluşu olduğunu düşünürsek eğitimin önemi daha da anlaşılmaktadır.
En İyi Cevaplar
+1 yılkanuna göre satılamaz 49 yıllığına kiralanır bunlarda kiralandı.
düşün şimdi 15 katlı 60 daireli bir apartmanın var her bir dairesinde 5 çalışanlı atölyen var ve bu atölyede üretilenleri satmak iiçin satış pazarlaman reklam yapman ve bir sürü iş yapman lazım elektrik su enerji işçi maliyet masraflarınıda say karını unutma.
şimdi bu binayı 49 yıllığına kiraladın senin değiminle sattın ve satın alana dedin ki işçilerin maaşını ödeyeceksin sigortalarını ödeyeceksin bana gelir vergisi vereceksin her bir ürün içinde vergi ödeyeceksin reklam yaparsan vergi alırım işçiden vergi alırım banka işlerinden vergi alırım her şeyinden vergi alırım bu şekilde karını hesapla birde...
gelir kaynaklarına gelince 2023 de lozan antlaşması ve tüm savaş antlaşmaları bittiğinde o antlaşmalarla kabul edilmiş olan osmanlı döneminde kullanılan madenler kaynaklar dışında kaynak kullanamazsın maddesi geçersiz olacak ve bulduğumuz petrol uranyum ve diğer kaynakları artık kullanabileceğiz boğazlar antlaşması sadece bizim istediğimiz gibi olacak bir düşün neden hep dillerde hedef 2023...
daha çok yazardımda maçı izliyorum kardeşim :)419 Yorumla- +1 yıl
sende haklısın ama bu kiralama işlemi ihale ve kapalı zarf usulü yapıldığı için bizim iş adamlarımız teklifleri fazla tutmuyorlar bu yüzden yabancılar a kalmış oluyor ama onlarada şu mecburiyet var türk ortak şartı var onlarada
- +1 yıl
Kiralayan adamlar salak değil ,değil mi otto?
- +1 yıl
kiralayan adamlar sadece bu işle uğraşıyorlar yani işleri ticaret peki ya devletin işi ne dir redho ?
- +1 yıl
Bu ülkeyi kalkındırmak, başarılı değiller. Sadece masal okuyorlar ve yol yapıyorlar örneğin Ankara havaalanı yolu yılda 2 kere yapılır , 2 milyar ağacı yol kenarından söküp geri dikerler bla bla.. İnsanların durumu çok kötü aç .
- +1 yıl
Darbeyi ve soyanları onaylamadım ben .. Fakat bunların politikası da insanların bu kadar güvenebileceği kadar masumane değil . 11 yıl öncesini hatırlarım ben çiftçi kazanırdı bu ülke de ,şimdi allanın samanını ithal aldık yaa. Devlet özgür bıraktı diyorsun ama kürtleri, alevileri ve ulusalcıları da fişleyip ötekileştirmedi mi?(görmüyrsn çnkü öteki değlsn) Kamu kuruluşlarında ki durum şu an da bizden değilse dışla durumu söz konusu .Şimdi senin düşüncelerinle örtüşüyor olsa da adil olmak iyidir .
- +1 yıl
İyi de çiftçinin elinden zorla alındı. Tıpkı küçük esnafın önünü avmlerle kapattığı gibi . Bu da insanlların kalkınamaması demek değil mi?
Not : Hatta o kadar ilgili ki avm ler 10 da kapandığı için alkol satışını da 10 a çekmeyi unutmadı . - +1 yıl
Fındık dışında diğerleri görünürde öyle . Eskiden faizi yüksek olsa da karşılayabiliyordu insanlar. Öyle bir anlatıyorsun ki tarım yoktu da yaratmaya çalışıyor . Bu ülkenin buğdayını yitirdiği dönem akp nin ilk 5 yılıdır . İthalat ve ihracat oranlarından bakabilirsin . Ayrıca hazineden isteyene bahsettiğin şartlar sağlanmıyor. kanıtla dersen kanıtlayamam ama bu benim uğraştığım bir konuydu bunu söyleyebilirim.Bahsedilen hibeler de kendi adamlarına yani anlaman güç biraz. Neyse siz devam edin
- +1 yıl
Fark etmeseniz de bu adam kul hakkını iliğine kadar yedi. Hoş AVMler esnafın halinden ne anlar.
- +1 yıl
Anlaman güç - derken ötekilerden olmadığın için manasında söylemiştim .İronik oldu biraz. Saldırgan tavırlar içerisinde değilim merak etmeyin. 160 lirayı ödemek daha kolay çünkü bugünün vergisi cep yakıyor .Elektrik faturama gelen 75 liranın 13 liralık kısmı yaktığım enerji.
- +1 yıl
Avmler asgari ücrete köle gibi çalıştıyor ve akarı yabancı kaynaklar. O çalışanın diğer koşullarda kendi ülkesine yani cebine çalışması lazım ki ülke kalkınsın .
- +1 yıl
O faturayı bulamam elbette sonrakini beklememiz lazım derim.
- +1 yıl
Bugün benzinin doğalgazın elektriğin durumu belliyken bunları söylemiş olman çok ilginç .
- +1 yıl
Vergiden konuştuğumuz için söyledim vergisini belirleyen kim allah aşkına?
Ben hakaret etmedim,etmediğimi açıkladım da ,ısrarla öyle algılayacaksan yapabileceğim bir şey yok üzgünüm.. Neyse yanlış anlaşılmak istemem .Uyku vakti de geldi benim için bir bakıma da boşa konuşmuş gibi hissettim iyi geceler :) - +1 yıl
Benim anlamadığım sen değilsin , benim anlamadığım siz her şeyi güllük gülistanlık gibi anlatırken çok yakın bir tarihte açlıktan bebeğin ölmüş olması , yollara dökülen trilyonların babanın sırtında ki cesete ulaşamaması , annenin çöpten yemek toplaması , engellilerin hayır işinin acuna kalması, vanda kilerin kışı çadırda geçirmesi, öğretmenlerin-avukatların-sendika işçilerinin,öğrencilerin sokağa dökülmesi gibi gibi .
- +1 yıl
Çok uzun yazmışın emeğine sağlık da uykum var . Anlattığın konularda biraz daha derinlere inersen cevabı bulacaksın inanıyorum çünkü bahsettiğin kadar emekçinin nankör olma ihtimali yok. Aksi olsaydı akp oy kaybetmek yerine ,üzerine katlardı. Link mevzusuna gelince adamlar dağın başında yolları bile yok ne kirası? Böyle dışlanırsa kime, nereye sığınacaklar ? Bu arada sağcı veya solcu olmayı kabul etmiyorum.
- +1 yıl
Yakın zaman anketleri var . iyi geceler
- +1 yıl
Tüm tahriklerine rağmen ağzımı elbette bozmayacağım . Sivri dilli yaklaşımın seni elbette daha uyanık yapmayacak . Neyse cekiyorum... artık söylemeyim dedim ama gerçeklerden kaçılmıyor,yüzeyselliğin ve bağnaz aşkın seni benden farklı kılan işte tam bu noktada anlaşamıyoruz.
- +1 yıl
bilgi zayıflığın ve fikre saygısızlığın hakaret boyutuna taşıyışın varya işte bu yüzden anlaşamayız zaten bilgi yoksunluğun yüzünden anca engellersin zaten ;) hadi selametle @redhotchilitits
Aşk İlişkileri konusunda 750 cevap paylaştı. Ülkenin öz varlıkları satılmış 49 yıl az mı yahu?
Üsteliken önemli kısmı var bu konunun
Çok çok ucuz fiyatlara verildi
Mesela
Otoyollar 2 yıllık geliri kadar bir ücrete verilmiş
Yani peşkeş çekilmiş
Ülkenin her karış toprağı rant kaynağı olmuş
Adı özelleştirme
Destek vereni kınıyorum!10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
kardeş özelleştirme politikası 1985 yılından beri var.şirketlerin yabancılara satılması onların olduğu anlamına gelmez.kurallara uyulmadığı taktirde ellerinden alınabilir.dış borcun yarısı özel girişimciye ait yani ülkemiz için borç durumu sıkıntı oluşturmuyor
44 Yorumlahayır bizim için iyi oldu. düşünsene şuan bu kadar vergi ödüyasak borcun büyük kısmı kapanmasaydı ne olurdu? büyük ihtimal benzin 8 lirayı bulurdu. ama yine bulucak. hep devlet. halkı düşünen yok. zengini zengin fakiri iyice fakir yaptılar anlıyacağın
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılözel sektöre devredildi zarar ettiklerinden dolayı hatta batıktı bu işletmelerin çoğu burada çalışanlar hiç bir iş yapmayıp yan gelip yatıyolardı resmen bedavadan al maaşı oh ne güzel dünya.amerika avrupa kanada gibi ülkelerde hep özel zaten özel sektörün ne kadar güçlüyse ekonamin o kadar canlı ve diridir.
45 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılne farkeder işletme diyelim konyada adam napcak tekstil fabrikasını konyadan alıp memleketine mi götürücek yabancı olsun devlet alıyomu vergisini alıyo işci alıyomu parasını alıyo hem bizim türk iş adamalarının da bir sürü yatırımları var dış ülkelerde.her ülke yabancı yatırım çekmek için uğraşıyo sen kapına gelene git dersen ekonamin büyümez
- +1 yıl
Tüpraş ,Tekel bir kaç bir firma daha yazabilirim.Özelleşme yerli ve devlet menfaatlerine olursa iyi olur .Yoksa bir numara çıkma 5-10 sene sonra şuan da olduğu gibi ekonomoyi ters çevirirsin.Piyasa da nakit 2 yıldır dönmüyor artık kağıt bile dönmüyor :) bunlar gerçeklerdir.
- +1 yıl
Yerli üretim , yerli özelleştirme kalkınmadır .
Eski kurumların çoğunda para ve zamanların batırıldığını,devletin zarara uğratıldığını,ülkenin kamburu olduklarını gördük yaşadık. bunların özelleştirilmesi de kar oldu başka birşey değil. Hepimizin akrabaları yakınları eşi dostu oralarda çalıştı,yaşananları dönen işleri gördük...
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. özelleştiriliyor işte ne var bunda Erdoğan imfye olan dış borçları bitirdi böyle daha üstüne borç verdik nakit iyidir ...
39 Yorumla- +1 yıl
nakit iyidir ama elinde sonunda biter. Kaynak olmadıktan sonra ne anlamı var nakit paranın. Biz daha iyi yaşayalım diye torunlarımız daha mı kötü yaşamalı. Geleceğide düşünmek lazım değil mi? Ayrıca dış borçların bittiğini nereden biliyorsun birde üstüne para vermişiz hiç öyle bişi duymadım :) benim bildiğim borçlar azaldı sadece
- +1 yıl
O zaman neden Sabah ı satmamız lazım sıkıntıdayız diye zorla birilerinde para toplayarak yandaşına atv ve sabahı aldırıyor :D , IMF pembe yalanına inanmayın .17 Aralıkta gördük Rezayı resmen İran üzerinde devlet kara para aklıyor ? Devletin Reza ile ne işi vardır. Dış borçta bitmedi 364 milyon dolar borç şuan itibariyle hazine.gov.tr bakabilirsiniz .
- +1 yıl
yanlış oldu 372 milyon dolar dış borç miktarı olup 2013 son çeyrekte , borç yok diyenlere kapak olsun :)
- +1 yıl
kardeş ben bunu devletin hazine.gov.tr sitesinde sana cevap olsun diye aldım .Sen hala inanmıyorum demekte diretiyorsun.Orta da bir ayıp var ise hükümetin benden kaynaklanmıyor dış borç 372 milyon dolar diye yazmışlar incele kendin bak .Nereden bakarsan bak birileri 1 milyar dolar parayı taşımakta zorlanıyor.Sen inanmış ben inanmamış umurlarında değil mağdur vatandaş yine , sadece başbakanın açıklamaları dinle kumpas oldugunu anlarsın zaten ama yaşananlar gerçek ortada bir yolsuzluk var .
- +1 yıl
Zaten bunları bir çok yolsuzluğu vardır .Bir yem atıldı ortaya hemen ortalık karıştı .Hemen telefonlara sarıldılar . Başbakan diyorki " Benim telefonu bile dinlemişler (kriptolu telefon için) " Sonra diyor ki bu kasetler montajdır. :) Alo fatih olayını doğruladın ama konuşmalarında hep çelişki vardır. Dikkat et incele o zaman kasetlere inanman bile gerekmeyecektir.
akp belki seni bile köle olarak satmıştır yarın bir ingiliz kapını çalıp okey okey diye cınlarsa şaşırma
10 Yorumla
+1 yılya nasıl satılmıyo .. yabancılara satılmıyo mu hisse senetleri ? turtktelekomum hisse senetleri kimde ? turklerde mi ? kiralık mı su anda
00 Yorumla
+1 yılBize ait yerli tohumumuz bile kalmadı evet.
119 Yorumla- +1 yıl
kiralayan adamlar sadece bu işle uğraşıyorlar yani işleri ticaret peki ya devletin işi ne dir redho ?
- +1 yıl
cumhuriyetin kaçıncı yılı ? 91. yılı dimi ?
bunlar ne zamandır devletin başında ? 11 yıldır dimi ?
peki 11 yıldır yapılanlar mı daha fazla yoksa 89 yılda yapılanlar mı?
89 yıl boyunca insanları giyim kuşamla yargılamaktan özgürlükleri kısıtlamaktan ülkeyi içe kapanık yapmaktan laiğiz deyip dinle devlet ayrıdır deyip devleti dine musallat etmekten halkın karşısına çıkıp battık demekten 1 gecede merkez bankasını soymaktan darbe yapmaktan vs den başka ne icraat yaptılar öncekiler ? - +1 yıl
o asalak liboşların uydurmalarını gerçekmiş gibi inanıp savunma bari.Türkiye her alanda şamar oğlanı oldu ermeni tasarıları akp iktidarından kaçtane daha önce kaç tane.kıbrıs'ı kaybettik sayılır ülke bölünmenin eşiğinde yuro 3tl sen h�l� yalakaların saçmalıklarını savunup bunu da argüman sanıyorsun.Türkiye 1942 yılında savaş uçağı bile üretmiş bir ülke amerikan köpeği dp döneminde bütün devrimler yıkıldı ya da içi boşaltıldı.çöküş o dönemden sonra başladı.
- +1 yıl
toresman 1942 değil 1934 o ve mustafa kemal tarafından vergisini ödeyemedi diye kapanmış şu müfredatı bırakta gerçeklere bak.
bu arada redha ben her şeyi doğru demedim zaten ama yaptıkları bu ülkeyi kalkındırdı çiftçi saniyileşmeyi seçti göç çoğaldı tarımı red ettiler çoğunluğu üretim olmazsa tarım düştü dersin tabi dolayısıyla düştü zorla da insanlara tarım yaptırılmaz ki - +1 yıl
haa unutmadan torresman demokrat parti 1946 da kuruldu az oku bilgin yoksa zikrin olmasın
- +1 yıl
nasıl zorla alındı yapma Allah aşkına :) toptan alışlara zam yaptı tarım gelişsin diye 1 liradan 6.30 tl ye kadar çıkarttı fındığın alışını onun yanısıra mahsul sonrası öedemeli tarım kredileri çıkarttı %5 faizli ve unutma bundan önce tarım faizlerri %60 lardaydı devlet arazisinde ekim izni verdi tohumu ücretsiz dağıttı teşvik için her şeyi yaptı traktör için bile tarıma dayalı kredi verdirtti borçları affetti ee şimdi bunları yapmışken br şey yapmadı demek olmaz
- +1 yıl
"anlaman güç biraz. Neyse siz devam edin"
hem demokrasi fikir özgürlüğü diyeceksiniz hemde sizinle aynı fikirde olmayanlara hakaret edeceksiniz hayranım sizin siyaset anlayışınıza... :)
100 liraya 160 lira öderken zorlanmıyorlardı 100 liraya 105 lira ödeyince zorlanııyorlar dimi ?
ilk 5 yıl sanayide devrim yapıldı sanayileşmeye gitti Türkiye insanlarda garanti parayı daha cazip buldular neyse sen anlarsın ama ben anlatamam sana ... ;) - +1 yıl
avm ler tek başına kazanıyor dimi esnaf avm de çalışıp evine ekmek götüren adamın halini ne anlar ?
empati yap tek taraflı düşünürsen faşistliğe gider fikrin ;) - +1 yıl
75 tl lik faturanın sadece 13 tl si benim harcadığım enerji diye ispat et senden özür dileyeceğim ve 4 yerel 3 genel seçim olmak üzere 7 seçimdir oy verdiğim ak partiye oy vermeyeceğim sana söz ben arnavutum bizde söz çıkarsa ağızdan gerçekleşmeden can alınmaz ;)
yok ben ispat edersem yalan bilgi olduğunu sen ne diyeceksin buna ? - +1 yıl
vergiyi kendi ülkesine mi getiriyor ? yapma redhot ;))
- +1 yıl
:))) anlaşıldı tamam :))
- +1 yıl
petrolün fiyatını türkiye mi belirliyor yoksa lozan antlaşmasına imza atan ve türkiyeye attıranlar mı?
o kadar dedim müfredata bağımlı kalma ;)
benden sana tavsiye siyaset tarih ve gündem bilgilerinde biraz zayıfsın onları geliştir haa bu arada fikir özgürlüğü esastır fikrinden dolayı insanlara hakaret etmek bayağılıktır. - +1 yıl
ee alırken vergi ödeniyorsa doğalgaza petrole halka satıştada vergi ödenir dimi ? 2023 den sonra kendi petrolümüzü kullanacağız zaten. petrole fiyatı tr belirlemiyor. bu arada hakaret etmediğini anlattın bende anladım seni sadece o söylediğim bir uyarmaydı sanırım sen beni hiç anlamamışsın üzüldüm buna iyi geceler sana da ;)
- +1 yıl
11 yıldan önce geçen 89 yıla nazaran evet güllük gülüstanlık...
açlıktan bir bebek öldüyse bu devirde (yoksula maaş bağlanır işsize maaş bağlanır engelliye ona bakana yaşlıya ona bakana maaş bağlanır) bunda pay devletin değil ailenindir. sen derdini beyan etmezsen devlet ne çare sunsun ?
yukarıda engellileri ve onlara bakanları anlattım ee sende biliyorsun zaten bunları.
van dakilerin evleri kabul etmediğini duymadın sanırım linkini de atayım sana onların...
(devam ediyorum)... - +1 yıl
halkı düşünüyoruz diyip halkın malına ve esnafın malına zara verenler hak arama peşinde değil hakkı istismar etme peşinde olanlardır.
cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar öğretmen kadrolaştırılmamıştır. devlet bünyasinde az bunları araştır. ve unutma 11 yıl önce tuncelinin %95 olan okuma yazma oranıyla övünüyordu bu ülke ama şuan ülke bazında %99,8 ee bunları görmemek ayıp dimi ?
eğitimde çığır aşıldı bunları görmemek ayıp dimi ?
11 yıl önce evladımı okutamıyorum diye haykıran babaların ... - +1 yıl
artık tarih olması tüm her şeyin devletin üstlenmesini görmemek ayıp olsa gerek..
daha önce ceseti bile rehin alınan bir ülkeden sigortası olmayana bile ücretsiz acil müdahale olan bir devlete geçtiğimizi görmemek ayıp dimi ?
neyse uzatmadan van için olan linkide atayım sana ... - +1 yıl
- +1 yıl
haberi ve anlattıklarımı doğru analiz edersen anlarsın beni anca...
ilk seçimde %33
2. seçimde: %46
3. seçimde: %49,7 alan parti oy mu kaybetmiş senin matematiğine göre anlaşıldı senin ağır uykun var sana hayırlı geceler tatlı rüyalar... ;) - +1 yıl
hala anket diyor yapılmış seçimlerden bahsediyorum sana sen hala 3000-5000 kişiyle yapılmış sanki tüm ülkenin kararıymış gibi sunulan anketleri savunuyorsun uyumaya devam iyi geceler ;)
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet ne yazık ki
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne