+1 yılbenim en büyük ablam, zihinsel engelli... dogdugun da kalbi delik dogdumuş, vs. vs.
yaşi şuan 28 ama akil olarak gelişmiş biri degil, her işini kendi görüyor şükürler olsun, hic sorun yok. hatta ev işlerini benden iyi yapiyor diye bilirim :).. sadece bedensel olarak gelişmiyor, cok fazla işitmiyor, nerdeyse göremicek kadar az görüyor ve konuşamiyor. Yane bize(aileye) birşey anlataicagi zaman, birlikte büyüdügümüz icin, ailem ve ben ne demek istedigini cok iyi anliyoruz. Ve ben ablamdan hic bir zaman utanmadim cekinmedim, bunu neden söylüyorum cünki bir tanidigimin kardeşi de özürlügüydü, ve kendisi benimle dişari cikmak istedigin de annesi kardeşinide al oda hava alsin diyordu, kiz da bagiriyordu ben utaniyorum, benimle dalga geciyorlar istemiyorum felan diyordu, cok sinir oluyordum. ve o yüzden onunla hic dişari cikmazdim. Ablamla birlikte dişarda oldugumuz zaman, hem benimle hemde onunla dalga gecenler gülenler cok oldu. Ablam sinirlendigi zaman agrasif oluyor, neden benimle dalga geciyorlar diyo saldirmaya başliyordu, insanlar öyle yaptiklari icin kac kere insan dövdüm. Ama yinede dişari ciktigim da ablam gelmek istediginde her yere götüroyrum ve utanmuyorum cekinmiyorum.12 Yorumla- +1 yıl
sagolun, ablamla ilgili daha cok şey anlatirdim ama bu kadari yeterli bence. Cünki ben bizzat icinde bulundugum icin, onlar insanlardan dişlandiklari zaman neler hissettiklerini cok iyi anlaya biliyorum. Biz toplum olark millet olarak, onlara kendimiz gibi baksak, arkadaşimizla nasil ilgilaniyorsak onlarla da öyle ilgilensek, belki de şuan bu durum da olmazdik, ve engellilerde özürlülerde dişari cikmaya cesaretlenirlerdi.
En İyi Cevaplar
Ben engelliler hakkinda cok sey biliyorum, cunku bulundugum ulkede buna cok onem veriliyor. Egitimde oldugum icin ayricana engelli ogrencilerle ilgili derste aliyoruz. Bunun yani sira, burada o kadar rahatki bu insanlar, otobusler, evler, okullar, alisverismerkezleri yasamin her aninda rahatcana yuruyebiirler. Kaldirm, merdivem derdi olmadan. Sirf engellilere ozlel otobus de var. Kisiyi evinden aliyor. Sonra korlere, sagirlara, ozel kopekler veriliyor. BU kopelerin bunlarin her islerini yapiyorlar. Yani yol gosteriyorlar. Yani oyle guzle bir sistem varki burda, ozurlu ozurlu oldugunu bile dusunmuyordur.
11 Yorumla
+1 yılbende engelli bir insanım inanırmısınız bize engelli cüce sagır kör topal demeniz yakmaz içimizi bize acıyan gözlerle bakmanız varya işte o bitirir herşeyi birde bizi engellerimizden dolayı sevmemeniz bizi biz oldugumuz için sevmemeniz tanımak istememeniz üzüyor bizi şimdi bir haber yapsalar engelliler ile ilgili ne düşünüyorsunuz deseler herkes ilgili gibi gözükür ama normalde başka davranırlar engelli bir çocuk top oynamak ister onu fazlalık olarak görürler adamdan saymazlar mesela engelli bir kız diger kızlar gibi evlenmek ister ama bazı insanlar çocuguma iyi bir eş olabilirmi diye düşünürler bir engelli erkek bir kızı sever ama sevgisine karşılık alamaz dış görünüşüyle ilgilenilir çünkü kalbiyle degil engellilerin hepsi çokmu iyiler tabiki degiller onlardada sahtekar olanlar var çalışabilecek durumdayken engelli maaşı alanlar kendini acındıranlar var ama yüzde doksanı birşeyleri kendileri başarmak istiyorlar mesela ben engelli bir gencim en büyük istegim bir kızında beni sevmesi benleyken mutlu olması belki biz engelli degilizdir sizler bize engel oluyorsunuzdur hiç düşündünüzmü
66 Yorumla- +1 yıl
inşallah sagolun
- +1 yıl
adamın dibisin dostum inşaallah hayallerine uygun bir kız bulursun
- +1 yıl
sağolasın kardeşim yorumun beni çok mutlu etti Allah razı olsun senden
- +1 yıl
o senin yorumun ve düşüncen saygı duyarım ama ben öyle düşünmüyorum bu konu hakkında yorum yapabilmen için engelli bir insanın yerine koymalısın kendini yada engelli olmalısın
Önemli olan o değilde... Hadi isim farketmez. Özürlü demek yanlış tabi ama, bunu bir kenara bırakırsak. Davranışlar daha rencide edici, daha yıpratıcı bence.
Mesela zihinsel engelli biri ile neden dalga geçiyor bizim toplum? Ya da neden acır gözlerle bakıyoruz? Bence cevap bulunması gereken sorular bunlar.
Hiç kimse neden bunu sorgulamıyor yani... Yolda zihinsel engelli görse bizim toplumumuz insanları ya dalga geçer, ya hareketlerine güler, ya da hakaret eder, hor görür. "Salak" der. "Mal" der... Der babam der.
Cevap bulunması gereken soru bence budur. Ve bu soruyu bugüne kadar kimse neden sorgulamadı ben onu bilmiyorum. Engelli, özürlü kıyaslamasında öne çıkacak kelimenin engelli olduğu aşikardır zaten bence...
Artık engelliler hakkında biraz seviye atlayıp, benim bahsettiğim konuma getirmek lazım sorgulama düşüncesini.12 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
link Kendinizi, onların yerine koyun.. Bakalım, en büyük dert 'aşk ' mı ? Soruna 5 yıldız canım..
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılKendimizi onların yerine koymak gerekli değil, onları anlayabilmek için.Çünkü zaten onların yerindeyiz... Onlar bizlerden farklı, biz de onlardan farklıyız.Onlar bizi kolayca kabulleniyorlar.Ancak biz onları kolaylıkla kabul edemiyoruz.Onları(Engellileri) "özürlü" konumuna getirmemek, en az "özürsüzler" kadar rahat yaşamalarını sağlamak, bir acıma duygusunun sonucu olarak ortaya çıkmamalıdır.Biz onlardan farklı olmamıza rağmen bu kadar rahat yaşayabiliyorsak, onlar da rahat yaşayabiliyor olmalılar. "Biz onlardan farklıysak, onlar da bizden farklıdır."
10 Yorumla Olmamız gerektiği gibi kendimi çok sorumlu hissediyorum. Yalnızca engellilerden değil bütün insanlardan sorumlu olduğumu ve onlar için birşeyler yapmam gerektiğini düşünen birisiyim genellikle. 24 tane sivil toplum kuruluşuyla çok aktif program yapıyorum bunlardan 2 tanesi engelliler adına faaliyet gösteriyor. Şuan en çok uğraştığım mesele ise AB proje yazma eğitimleri. Lise çağındaki gençlere proje yazma eğitimleri veriyorum. Çok yakın zaman dada engelliler ve yaşlılar için asansörlerde oturabilecekleri açılır kapanır oturak projesini hayata geçiren bir firma ile görüşmelerimiz vardı. Daha 24 yaşındayım birçok şey için geç kalmışım değil mi? Lütfen bunları okuyan herkes amma kendini övmüşsün diye düşünmeden önce neler yapıyor onları düşünsün. Çünkü kendimi size övüyor olmam için önce beni tanıyor olmanız gerekli ve beni tanımıyorsunuz.
10 Yorumla"Engelli ile özürlü kavramını birbirinden ayırt edebiliyor muyuz?" Böyle bir ayrım oldugunu düşünmüyorum.. Engelli dediğimiz; Görme, işitme yetisi olmayan ya da az olan, fiziksel zihinsel anlamda olması gereken seviyeye sahip olmayan insanlardır. Özürlü ise bilinçsiz cahil bireylerin yada Duyarsız insanların onlara kullandıkları hitap seklidir va öyle bir tanım yoktur. En azından benim lügatımda..
Ülke olarak bilemiycem ama en azından kendi sehrimin insanları bu konuda cok duyarlı ve ailelerin cogu eğitimleri için herseyi yapıyorlar.
Engelliler hakkında cok fazla bilgiye sahip oldugumu düşünüyorum.
Meslek lisesi cocuk gelişimi-özel egitim mezunuyum ve tüm engel türlerinde staj yaptım, sırf okumak için okumadım severek birseyler yapmaya calıstım. Lanet olası egitim sistemimiz daha mantıklı isleseydi de üstüne okuma sansım olsaydı :)
Sorunuz içinde tebrik ediyorum ;)10 Yorumlaben özürlülerin arasında büyüdüm diyebilirim babam zihinsel engeliler okulunda öğretmendi orda her türlü kişileri görüyordum zihinsel engeliler okulunun yanında da normal okul vardı bu yüzden babamın yanına okula çok giderdim normal olan çocuklar hep taş atarlardı sanki afferdesiniz ama kümeste hayvan varmış gibi taş atarlar küfür ederler dalga geçerlerdi bu zamanlarda başladım insanlardan nefret etmeye ben hep kızardım ne kadar özürlü olsalarda bunları hakketmeyen çok iyi insanlardı onlarla arkadaş olmayı çok seviyordum iletişim kurmayı Lütfen bu kişilere karşı daha duyarlı olalım
20 Yorumlagözümü dikip bakmam asla bakanada küfür ederim direk sonuçta bir engeli olabilir ama kendi kendine işini görebiliyorsa ne bakıyorsunuz alla alla herkesin bir engeli olabilir başımıza bir kaza gelebilir.. ama görme engelli insanlara yardım ederim çünkü neden bilmiyorum çok üzlüyorum bazen yollarını kaybediyorlar karşıdan karşıya geçemiyorlar vs. cesaretim olsa onlar için kitap okurum ama yok malesef çekiniyorum :/ toplumu bilinçlendirmeli onların kolay hareket edebileceği alanlar olmalı.
11 Yorumlaülkenin nüfus bakımından en büyük 3. ilinde yaşıyorum.diğer illerde fikir sahibi olmadığım için yorum yapamayacağım.egenin incisi İzmir'de, engelli bireylere defalarca dönüp dönüp bakmaya gerek yok.zaten atılan her adımda bu durumu yaşıyorlar.engelli bir bireyin sosyal faaliyette bulunması mümkün değil.düzen, imkansızlıklar üzerine kurulu gibi.sözlük yazarı sevdiğim bir hanım arkadaşımın dediği gibi,anormal olan engelli vatandaşlar değil;şartlar anormal.
11 Yorumla
+1 yılben hep düşünürüm engellileri bazen empati kurduklarımda oldu gercekten dayanılmaz bir durum insan kendini hayattan soyutlanmiş gibi hissediyor...:( engellilere aciyarak bakılmasını gercekten kınıyorum ben bir engelli görsem bakmam asla acima duygusunu ifade edebilirisn ama böyle gözünü dikerek bakmakla degil onlarında ne hissetiklerini düşünmek gerek onlarda bir canli toplumun bir parcası uzayli degiller lütfen artık bilinçlenelim dünya engelliler gününde hatirlamayalım herzaman yanlarında olalım
10 Yorumlaözürlü demiyoruz onlar sadece engelli... bazen gözlerimi kapatıp yolda yürümeye çalıştığım oldu. bazende kulağımı tıkayıp sokakta gezdiğim oldu. onları anlamaya çalıştım. gerçekten çok zor. hele birde konuşamıyorsan derdini anlatamıyorsan bu dahada beter. lütfen empati yaparak biraz kendimizi onların yerine koyalım. 1-2 gün onlar gibi yaşamayı deneyelim. eminim hak vereceksiniz. Dünya sizin için yapılmış olabilir ama yaşamak herkesin hakkı. Bu reklam gerçekten herşeyi anlatıyor.
https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=GOiBcytiWvw&NR=120 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 922 cevap paylaştı.
+1 yılBen bu bilincin çocukken aileler tarafından kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Anne ve babanın çocuğa engellilerin farklı olmadığını onlarında insan olduğunu yolda görünce acıyarak veya dalga geçerek bakılmaması gerektiğini öğretmeleri gerekiyor diye düşünüyorum. Aynı zamanda toplumunda bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor mesela onlara bir ortamda özel ilgi gösterilmemeli diğer insanlara nasıl davranılıyosa onlarada o şekilde davranılmalı ki kendilerini daha iyi hissetsinler benim fikrim bu.
11 Yorumla maalesef ulkece cok geriyiz bu konuda..Turkiyedeki engelli kardeslerimiz o kadar ozguvensiz ki,onlari disarda cok az goruyoruz..o kadar zor sartlarda yasiyorlar ki,ne otobuse binebiliyorlar ne de kaldirima cikabiliyorlar..irkci biri degilim ama elin suriyelilerine bakacagimiza para yedirecegimize bu ve bunun gibi konulara para ayirilmasini cok isterdim..
23 Yorumla- +1 yıl
evet..ama teknoloji gelismis olsa da insan beyni gelismedikce bunlari asamiycaz.ben o kardeslerimle hicbir zaman goz goze gelmiyorum kendilerini farkli hissetmesinler diye..sadece gerekli durumlarda,normal vatandas nasilsa oyle..hatta bazen adres sorarim yalandan da olsa..maksat onlara var olduklarini,bizden olduklarini hissettirmek..ancak gel gor ki ulke olarak kat etmemiz gereken cok uzun yol var..siz nasil davranmamizi onerirsiniz bir uzman olarak?yaptiklarimda sizce bir yanlis var mi?
hangi engelliler? beyinden engelliler mi yoksa gerçekten engelliler hakkında mı? evet, herhangi bir engelli gördüğümde pek farklı davranmam. her insana davrandığım gibi o'nda insan muamelesi yaparım. ama beyinden engelliler var bir de, durumun farkında olmayanlar.
22 Yorumla- +1 yıl
bendim sinsi değilim:)
+1 yılEvet benim eşim ankilozanspondilit hastası (yani kambur) ahmet mete ışıkara gibi.bu hastalığa askerliğinde yakalanmış yıllar içinde tedavisi olmadığı için..kamburlaştı..şuan yeni tedaviler var ama kesin çözüm yok..ancak spor egzersiz ve kullanılan ilaçlar...hepimiz engelli adayıyız bunu unutmayalım..hiç bir zaman
10 Yorumlagördüğüm zaman üzülüyorum benim teyzemin kızıda zihinsel engelli 27 yaşlarında şimdi ama hala 16 yaşında gibi onunla aramız çok iyidir tarihte herkese zaman zaman şiddet göstermiştir ama bana hiç göstermedi onlarda bazı şeyleri anlayabiliyor hissedebiliyorlar böyle insanlara her zaman fark gözetmeksizin yaklaşmalı onun dışında bide akıl hastası bir halam var onunlada makarayız böyle kişiler hep içimi burkmuştur biz şanslı olanlarındanız allaha şükür ama bir özürlü adayı olduğumuzu unutmamalıyız
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 426 cevap paylaştı. 13 milyon engelli var...
ama yok gibiler.
ingiltereye gidiyorsun o kadar fazlalar ki şaşırıyorsun. aslında bizde de var ama..
ortada görünmyorlar pek fazla21 Yorumla
+1 yılbugün yürüme engelli bi adam otobüs tıkış tıkışken..engelli için müsait olmamasına rağmen zorla bağıra çağıra bindi.. sonra kapı kenarında oturan yaşlı amcaya ''amca bi yer verde oturuyum '' dedi..koskoca yaşlı başlı adamı yerinden kaldırdı..sonra ayaklarım rahat edemiyo diye yan koltuğuda boşaltıp ayaklarını uzattı.. sonrasında arkasında oturan kızlara sarkmaya başladı..benimle evlenirmisin ..evlenmessem zuhal topala çıkacam gibi muhabbetler etti.. o saatte otobüs okadar tıkış tıkış doluyken bu kadar edepsizliğe 1 kişi bile sesini çıkarmadı..
02 Yorumla- +1 yıl
tamamen gerçek sıcağı sıcağına anlattım
+1 yılbızım sırkette bayagı basarılılar, ben ruhu goruyorum onların durumsallıgına degıl , engellı kelımesı yerıne, daha hos kelımeler bulmalıyız,TDK bunun uzerıne calısmalı,mesela sımdı garıp gelebılır ama tum toplumca kullanıldıgı zaman dogal olabılecek kelımeler, Mesela kalpdaşlar ,sınırsızdaşlar olabilir,kelıme onemlıdı,r kelıme pozıtıfse bakıs acısıda daha kabullenıcı ılımlı olur
10 Yorumla
+1 yılöncelikle böyle bir başlık açtığın için teşekkürler tebrik ederim seni..
toplumumuz yeteri kadar bilinçlimi bu konuda tartışılır..Benim annem bedensel engelli
( ayağından ) bu nedenle engellilere karşı daha fazla özen gösteriyorum elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum
aslında onlar engelli değil bu durumu çoktan aştılar başardılar bile..20 YorumlaEngel nedir ki ? Yüreğin olmadıktan sonra.. Engelli kardeşlerim ben sizi sizden daha iyi anlıyorum emin olun.Yüreğim hep yanınızda .. Lütfen çıkın dışarı artık,ortada o kadar yüz kızartıcı suç işleyen insan görünümlü 'şeytan minyatürleri' gezerken , sizin suçunuz ne ?
10 Yorumlaengelli bir arkadaşım var çokda samimiyiz arkadaşlık kurmak için hiç bi engeli yok farklı gören varsa bu onun engelidir ! arkadaşım 150 kilo civarı ve belden aşağısı %55 felçli ona farklı bi muamele yapmıyoruz kendinle tamamen barışık birisi biyerde toplanıldığında dışarıdan bişey alınması gerekiyorsa hadi bi koşu git gel esprisini yapıcak kadar iyi durumdayız bu ona güven veriyor , şakalaşırız güreşiriz yani en kısası ona engelli oldugunu hissettirmiyoruz !
20 Yorumla
+1 yılDün gördüm zihinsel engelliydi tabiki tuhafça bakıyosun korkuyosun korktum..
çocuktu hemde eczaneye girdim annesi ilaç alıyodu çocuk sürekli kendi kendine konuşuyo çığlık atıyo yere atıyo kendini ama annesi hiç oralı olmuyo eczanedeki herkes öyle tuhafça baktı
Rabbim şifa versin zor ya00 YorumlaEvet, kendimce bu konuyu çok düşündüm ve de engelli tanıdıklarım da oldu ama onlara normal bir insandan farklı davranmadım.İnsanları ötekileştirmeyi ya da farklı olarak görmeyi sevmem.Dini,dili,siyasi ya da fiziksel görünüşü ne olursa olsun.Ayrıca elbetteki engelli ile özürlünün ne demek olduğunu biliyorum ama asıl bilmesi gereken ve bu durum için birşeyler yapabilecek siyasi ve yönetsel olan insanlar bunu bilmiyor ve de birşeyler yapmıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılengelli bi akrabam var (babamın amcasının oğlu) ona baktıkça şükrediyorum. onu ne zaman görsem ilgileniyorum. ne kadar şanslılar aslında. bu hayatta sahip olmadıkları organlardan ahrette sorguya çekilmeyecekler...
20 Yorumla
+1 yılmuhtemelen özel eğitim okuyorsun(zihin ya da işitme) :) ve 'tutumlar' diye bir dersiniz var ?
13 Yorumla- +1 yıl
:)
sorunu taktir ediyorum,ben mesleğim gereği tutumlarımı çok önceden değiştirdim.
Aşk İlişkileri konusunda 461 cevap paylaştı. Şehircilik anlayışının değişmesi lazım, bazen bizim bile yürüyemediğimiz yollarda tekerlekli sandalye ile gezmek nasıldır düşünün, yerine göre 3 - 4 cm lik bir çıkıntı bile sorun olabilir
12 Yorumla
+1 yılaile yakınlarım arasında engelliler olduğu için gayet duyarlıyım bu konuya.
Otustik olan kuzenim okul servisini beklerken kapı onunde cocukalrın onunla dalga gecmeye calıstıklarını görmek gerçekten çok acı vericiydi :(10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. engelli insanlara saygım sonsuz ve elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım unutmayalım ki hepimizin bildiği üzere her sağlıklı birey engelli adayıdır engelli arkadaşlarıma buradan selamlar acil şifalar diliyorum.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Allah yardım etsin..
onlar gibi olmadıktan sonra insan empati kuramıyor..
yardımcı olmaya çalışıyorum gerektiğinde ama yardım etmemiz bile onların engelini yüzüne vurmak gibi oluyor sanki.. :((10 Yorumla
+1 yılhele engelli asansorune. park yerini kullananlaR=!
12 Yorumla- +1 yıl
sen onu bırak araçlarına hususi engelli plakası takıyor bizim burda ki millet
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizim burda tramvayda engelliler ve bebek arabaları için yer yapmışlar bugün bindim iki bebek arabası bindi engelli geldi 2. durakta big örseniz ofluyolar pufluyorlar kocaman çocuklar arabada engelli gelincede triplere giriyor nasıl bi zihniyet buu yaa
10 Yorumla
+1 yılo değil de engellilere hep farklı yaklaşılıyor sanki kötü insanlarmış gibi oysa ki bugün onlar engelli yarın da belki biz
10 Yorumlaengelli olmak aileden de kaynaklanır kaza bela hastalıktanda. insan yaşıyorsa her şey gelebilir başına. beyninde timör çıkar şimdi hiç belli olmaz ameliyat olur bitkisel hayata kalabilir. şükür etmek lazım.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 752 cevap paylaştı. her zaman yardımcı olmaya çalışmışımdır ve bir gün bizim de Allah korusun aynı şeyin başımıza gelebileceği hep aklımdadır...
10 Yorumla
+1 yılBir çok kez onların yerine koydum. Bazen engellilerin yerinde olmak istiyorum çünkü bu engellerine rağmen hayata bir çok açıdan olumlu gözle bakabiliyorlar
10 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=aTSDDXRanFw&feature=related
ben bu videoyu çok severim gayet net
10 Yorumla
+1 yılBir gün şehiriçi otobüs şoförlerinden birini engelliler için delebilirim:)
18 Yorumla- +1 yıl
Çok hem de. Kaç defa kavga ettim. Bilhassa Istanbuldaki halk otobüsü şoförleri
- +1 yıl
ben bizzat sahit oldum,amerikanin bir sehirinde engelli otobusu durdurdu.otobusun merdivenleri tekerlekli sandalyenin cikabilmesi icin aparat var,kopru yere iniyor..sofor inip adami otobuse aliyor,engelli yerine adami yerlestirip kilitliyor ve devam ediyor...inerken de ayni sekilde ayni ilgiyi gosteriyor...cevaplayan arkadas soyleyince aklima geldi ve karsilastirma yaptim..cidden cok uzucu..utanmaliyiz ulkece..batinin neden bizden daha gelismis oldugu ortada degil mi?
- +1 yıl
Ya o bizde de var artık, yeni yeni yerleşiyor ama hala eski densizler var.
- +1 yıl
@güncelleme: Bu mümkün değil, ne kadar da desek onlar gibi hissedemeyiz ama onlara saygı gösterip yardımcı olmak bizim insanlık görevimiz.
- +1 yıl
Yok, denemedim. Ama bununla bile hissedemezsin ki, çünki az sonra açılacağını biliyorsun, oysa onun umudu yok!
+1 yılbir tekerlekli sandalye alabilecek kadar bilinçliyim.
10 YorumlaBence toplum olarak pek bişey bildiğimizi sanmıyorum ben bazen sürekli bakıyordum ama başıma birşey geldi ondan sonra onların ne durumda ne düşündüklerini hissettm birazda olsa sorun içinde teşekkürler .
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 525 cevap paylaştı. Yeteri kadar olfuğumu düşünüyorum..Nasıl yaklaşımda tutumda bulunmam gerektiğinide.
10 YorumlaSen ne dion yaa..((
Allah yardımcıları olsun.Hayata tutunma sevgisi versin.10 Yorumla
+1 yılAllah yardimcilari olsun unutmayalim hepimiz bir engelli adayiyiz
31 Yorumla- +1 yıl
+1
+1 yılonlara özürlü diyecek kadar özürlüyüz daha ne olsun...
23 Yorumla- +1 yıl
işitme engelli çok uzak bir akrabamızın kızı var bir kına gecesinde tanıştım onunla tabi işaret dilini bilmiyordum gece boyu yazışarak anlaştık başka kimse konuşmamıştı onunla nişanlısıda işitme engelliymiş o kadar tatlıydılar ki:))keşke onlar kadar mutlu olabilsem...
- +1 yıl
Hep açıdan özürlü çok yanlış bir kelime bence
+1 yılinsanlar o durumu yaşamadıkça onları anlamıyor ve gerektiği kadar yardım etmiyorlar
10 Yorumla
+1 yılteşekkürler soru için benim dilim engelli demeye bile varmazken insanlar çok düşüncesiz
10 YorumlaOnlar engelli değil , onları engelli olarak görenler engellidir...
10 YorumlaKimsenin hiçbirşey yapmadığı ortada önemli olan ilk başta devlet birşeyler yapmalı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa sinir oluyorum insanlar engelli gördü mü dik dik bakıyorlar amaç nedir çok mu komik çok mu dikkat çekici
10 Yorumlaruhsal sıkıntı yaşayan insanlarla iç içe yaşıyoruz...bu tip insanlar görünen engelliden daha engelli...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılüni de bunun dersini aldım onların tek istediği çevrenin tuhaf bakışlarından kurtulmak toplumda kabul görmek engelsiz bir hayat dileğiyle...
10 YorumlaTek diyebileceğim halkımızın çoğu bedensel değil Beyin engelli..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılAllah yardım etsin kardeşlerimize
20 Yorumla Türkiye'nin 70 milyonu engelli zaten kimden cevap almaya calısıyosun ? :)
02 YorumlaGözumu dıkıp rahatsız etmem onlarda ınsan.
10 Yorumlayürüyemeyenlerin yanından geçemiyorum :(
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne