Siz hangisisiniz? Sevdiğiniz için mi güzeldir o? Yoksa güzel olduğu için mi sevdiniz ya da seversiniz? Ben gerçek sevginin çok nadir olduğunu düşünüyorum. Aşık Veysel ne diyor; ''Güzelliğin on para etmez bende ki bu aşk olmasa.'' Her güzel gözüken aslında güzel değildir bence. Dünya da güzel yaşamak, nefes almak falan ama onunda bir sonu var. Gül bile bir gün soluyor mesela.
tabi ki güzel olduğu için sevicez ya ne için olacak. zaten aşk varsa eğer görselinden etkilendiğimiz için olmuyor mu. bunu erkekler daha iyi bilir. o zaman ne diye bütün güzel/yakışıklılar el üstü tutuluyor. ben hiç çirkine aşık olan görmedim. en saçma avuntu seviyorsam güzeldir. hııı
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tamam ama her güzele neden aşık olmuyoruz? Her güzeli neden sevmiyoruz? Güzelliği önemli değil, güzeli görebilmek önemli. Güzel gördüğü için sever insan, güzel olduğu için değil bence.
her güzeli sevicez diye bir kural yok o kadar kalbimiz beynimiz yok. ondna bıkınca diğerlerini seviyoruz. ama şu da var birini seviyoruz diye başkalarını beğenmeyeceğiz hoşlanmayacağız anlamına gelmez. bu eşyanın tabiatına aykırı. son cümlenize asla katılmıyorum. daha somut kavramlar olmalı. öyle ezbere cümleler değil. hayat ve hayal ayrı şeyler
Şimdi biz birer eşya değiliz, insanız nadir kalmış olsakta... Sonra birini seviyorsan eğer bir başkasından hoslanamazsin benim için bu böyle ayran gönüllü bir yapıya sahiplerse orasını bilemem. Ezberim çok kötüdür benim. Hayal kurmam, hayatı yaşar dua ederim. Bir insana baktığımda güzel goruyorsam severim kendisinin güzelliği önemli değil. Çok güzel olabilir ama bir hareketi bana itici gelir bir yanlışı bana içinde ne olduğunu gösterebilir. Birini sevdiysemde benim için artık tektir bir tanedir. Başka birinden hoşlanmak ve ya sevmekten bahsedemeyiz eğer ki sevdiğim insan yanimdaysa değilse sevgide bir yere kadar, tükenir. Burda kabullenecegim tek şey bazen sacmaladigim, o kadar.
karşı cinsten bahsediyoruz sevmek diyince aileniz akrabanız değil. bir kadına aşık olabilirsiniz aşk gerçekse eğer bu diğer bir kadını beğenmeyeceğiniz anlamına gelmez. sadece aşık olmazsınız. güzel olan birşeye bakarsınız. inkar edemezsiniz güzelliği kalp ayrı göz ayrı. madem birini seviyorsanı gerçekten neden bu ömür boyu sürmüyor veya niye uzun ömürlü değil. çünkü hormonlar var her zaman aktif. siz kadın beynine göre konuşuyorsunuz
Ben sevdiğim için güzeldir yoksa güzel olduğu için değildir sevgi aşk karşıdakinin güzel olduğu sevmeyiz ya da aşık olmayiz gönlümüz bize haber vermeden sever aşık olur bir erkek veya kadın çok güzel şuna aşık olayım demez ansızın gelir aşk bazem dünya cirkinine bazen dunyanın zalimine aşık olursun aşkta mantık yoktur
2
6 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Arkadaş demiş güzel olduğu için severim o öyle olmuyor bir yakışık görürüsün vay dersin sohbetin başlar sohbet konuşma sonra hoşlanırsın sonra seversin bu başka ama bide aşk vardir işte o güzele bakmaz
Bence dış görünüşü önemsiz birşey tamam hadi dış görünüşü önemli ama iç görünüşü daha çok önemli
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Baktığın zaman sana güzel görünecek, seviyorsan zaten güzel gelir. Kalbinin güzelliği dışarı da vuracak baktığında için falan açılacak böyle. Ben öyleyim mesela insanlardan bunu çok duyarım. Kalbimin güzelliği yüzüne vurmuş falan derler heralde tebessümümden 😀
Biri sen sevdiğin için güzel olur bence eğer aşk anlamındaysa
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Güzeli sevmek ya da sevdiğinden ötürü güzel sevmek. Anahtar kelimeler güzel, sevmek. Güzel seviyorsan sorun yok. Güzeli seviyorsan aldanıyorsun demek. Sevdiğin için güzelse doğru olan, her anlamda bence ☺️☺️