Hayır almıyor. Sadece erkekler evlendik nasıl olsa diyerek özgürlüğü kısıtlıyor. Oysa beraber güzel aktivitiler yapılsa çift karşılıklı eğlenip hayatın tadını çıkarabilse hiçbir sorun olmaz. Güvenin getirmiş olduğu şeyler olsa mesala erkek akşam arkadaşlarıyla vakit geçirebilse veya kadın da. Kısıtlamak yerine özgürleştirseler her şey muazzam olur. Sorumlulukları tek tarafa yüklememek gerek öyle bir an gelir ki eşine destek olmak istersin sorumlulukları yüklenirsin omuzlarına geçici süreliğine.
Aynen.. Ozgurlugum için yalnızlığı tercih eden biriyim. Annelik duygusunu bile tatmak istemiyorum çünkü özgürlüğü en çok kısıtlayan çocuk.. Aslinda üzerine almak istemediğin ve almak zorunda kaldığın her sorumluluk özgürlüğü kısıtlıyor. Şu an bekar olduğum halde tam anlamıyla özgür hissetmiyorum kendimi. Birde evlenip hayatımı esaret altına alamam..
Kişinin özgürlük anlayışına göre değişir bu durum. Lâkin özgürlük öyle bir kavramdır ki başkalarının haklarını ihlâl çizgisinde son bulur. Hiçbirimiz tam anlamıyla özgür bireyler olmadığımıza göre evliliğin bunu kısıtlayan bir kavram olduğunu söylemek yanlış olur.
Hayır almıyor. Sadece erkekler evlendik nasıl olsa diyerek özgürlüğü kısıtlıyor. Oysa beraber güzel aktivitiler yapılsa çift karşılıklı eğlenip hayatın tadını çıkarabilse hiçbir sorun olmaz. Güvenin getirmiş olduğu şeyler olsa mesala erkek akşam arkadaşlarıyla vakit geçirebilse veya kadın da. Kısıtlamak yerine özgürleştirseler her şey muazzam olur. Sorumlulukları tek tarafa yüklememek gerek öyle bir an gelir ki eşine destek olmak istersin sorumlulukları yüklenirsin omuzlarına geçici süreliğine.
Üzgünüm ama özgürlüğü kısıtlayan tek şey evlilik demek çok komik cidden ona bakarsan evlilikten önce okul/eğitim var eğitimden sonra iş hayatı var ve bunların arasında bula bula evliliği bulmuş insan hayatını kısıtlayan? Anton Şedov filozoflara özenmiş sırf bir söz söylemek için boş konuşmuş.
Anton' un çocukluğu çok sıkıntılı geçmiş, Çehov olunca ne amaçla söyledi ki 🤔 Özgürlükten ne anladığımızda önemli, evlilikten ne anladığımızda. Tam bir özgürlüğe birlikte olursak ulaşırız. ya da birer birer ya köle oluruz ya da yok oluruz.
Öyle birşey yok yahu evli çift belli bir eğitim düzeyindeyse ve çevresi varsa evlendikten sonra da gayet güzel oluyor. Senin dediğin özgürlük başka kadınlara gitmekse bu tabiki olmamalı.
En İyi Cevaplar