Erkekler sevgilisinden ayrıldıktan sonra neler yaşıyor? Bunu gerçekten merak ediyorum. Beni biraz aydınlatın. Ayrılan erkek psikolojisi nasıldır?

Erkekler sevgilisinden ayrıldıktan sonra neler yaşıyor? Bunu gerçekten merak ediyorum. Beni biraz aydınlatın. Ayrılan erkek psikolojisi nasıldır?

Selam arkadaşlar. 5 yıllık ilişkisi biten biri olarak, bu soruya yazmadan duramadım. :)
Kimimiz ilişkilerde iniş çıkışları severken, kimimiz ise sakin suları tercih eden birer insanlarız. Erkeğin sevgilisinden ayrıldıktan sonraki o karmaşık duygusal yolculuğu bakacağız diyelim. Benim için de duygularımı dökme sanatı olacak. Unutmaya çalışan erkek ne yapar bakalım :)

Her ayrılık, bir miktar kalp kırıklığı ve acı içerir, ancak çoğu insana göre de bu süreç değişir. Gerçekten seven insan bu durumda çok fazla kalp kırıklığı çekeceğinden acılı bir süreç olur. Severek ayrılan erkek psikolojisi nasıl olur?

Bu soruyu da birçok kız merak eder. Aslında bu da gayet kişinin yaşadıklarına ve karakterine göre değişen bir durum.
Erkekler ilk günlerde psikolojik olarak hızlı bir unutma hilesi arar. Yeni ilgi alanları, hobiler ya da sürükleyici projeler gibi eski sevgiliyi düşünmekten uzaklaştıran şeylere koşar. Ancak ne kadar yaparsa yapsın, bir süre sonra anılar sürekli kafasında canlanmaya başlar. Bir şarkı, bir mekan ya da sadece rastgele bir an, eski duyguları canlandıracağı için yine boşluğa düşer. Erkekler için gerçekten sevgi varsa ve özlüyorsa, ikinci bir şans isteği için mesaj atmaktan kaçınmazlar. Yeter ki çok fazla gururları kırılmamış olsun. :)

Bunun kadını ve erkeği olmaksızın, seven insanlar ayrılınca genellikle gecenin ilerleyen saatlerinde ya da yalnız kaldıklarında, ayrılık kararı üzerine sürekli düşünürler. Sürekli anılar akıllarına gelir, yaşanılanlar hatırlanır ve kişi özlenir. Pişmanlık duyduklarında deneme-irtibat etme çabalarına girişilir. Eski sevgiliyle tekrar konuşmak, hataları düzeltme arzusuyla iletişim kurmak istenir.
Genel olarak erkekler de kadınlar gibi duygusal varlıklar ve ayrılık sonrası karmaşık bir yolculuk yaşarlar. Her ne kadar kişiden kişiye değişse de, seven sevdiğine tekrar dönmeye çalışır. 🥰
Bu Erkekten erkeğe şu şekilde değişecektir. Seçeneksiz Duygusal Hayatında boşluklar olan bunu bir başkasıyla yamamaya kalkan Yanlız kalmaktan korkan Karşı tarafa olması gerekenden çok fazla değer veren zayıf karakterli veya şehvet düşkünü İse o erkek Üzülür ağlar kötü hisseder boşlukta gibi olur. Aksine Güçlü olmayı bilen mantıksal ve gerçekci bakıp özel kişi veya özel anlamlar biçmeyen haddiden fazla yatırımı bulunmayan, Hayatı zaten dolu yaşıyan boşlukları olmayan Kendine güvenen Seçeneği olan veya istediğinde bu seçeneği yapabilen bir Adamsa gram umrunda olmaz.
İkimiz de birbirimizin ilkiydik; sevmesini bilmediğimiz gibi, verdiğimiz değeri de anlamadık. Hep ben alttan aldım, benden gidiyordu ve ben bitirdim. Şu an ona karşı hiçbir şey hissetmiyorum, hissiz biri oldum. Onu görmek için gün saydığım, dertleriyle demlenip omuz çürüttüğüm o insanı, yanında sana elleri uzanırken geri çevirebilecek seviyeye getirdi beni. Beni kaybetmekten korkmadığını, benim ne yaparsa yapsın her hatasını kabul edeceğimi düşünüyordu, ama öyle olmuyor işte. Ben merkezci dediğim dedikti.
Ne diyelim, hatrın hasını çaldı. Çok pişmanım, ama artık hiçbir şey hissetmiyorum. Ve kimseye de hoşlanma gözüyle bakmıyorum. Öyle bir ruh halim var ki, yeni bir ilişki ve evlilik düşüncesinden de her şeyden soğudum. Sorarsanız, öyle depresyon ayaklarında değilim, ama dediğim gibi artık ilişki meselelerini düşünmekten üşeniyorum; başka şeylere yöneliyorum.
Ne oldu peki pişman oldunuz mu acaba
@Hazalhatice sen pişman oldum mu 🤔
Her gece ve gündüz aklına gelir. Saatler geçmez, yemekten bile zevk almaz. Günde iki öğün ancak yer, o da az. Gece bile uyku tutmaz. Değer miydi? Der, kendini sorgular. Nasıl da kandın yine, lan der. Sonra hiç mi aklına gelmem, nasıl rahat acaba der. Der, derde duyanı olmaz. Haftalar geçer, aylar geçer; kimseye de güvenmek istemez. Sonra bir umut olur, birisini tanımak ister. Ama bir yandan da korkar; ya o da yalandan severse, yine seni acılara boğarsa diye çekinir insan. Zor, sahiden böyle bir zamanda Allah iyilerine -hani gönlü zengin olan olur ya- merhamet sahibi ve değer bilen bir kalp, böylelerine çattırsın.
Erkekler, kadınlar gibi kendini alışverişe vurmaz, bence. Ya da çikolata, abur cubura dalıp pembe diziler izleyip ağlayacağını da düşünmüyorum. En iyisi, derbi maçına giderler. Seviyorsa, her an acı çeker; bunun ilk günü, 1 haftası mı olur, ama erkek terk ettiyse ve gerçekten kıymet bilmiyorsa, sonradan pişman olsa da, o pişman olduğunda çoktan geç olur. O da ancak sosyal medyadan gizlice izler.
Acı çekmeyen kurtulduğu için içinde mutludur; ama seven insan, baktığı her yerde onu görür, dinlediği tüm sesler onun sesidir. Bunun da kızı erkeği yoktur. Seven insan, ayrıldığı zaman acı çeker; bu da dünyanın kanunu. Acı çekmiyorsa da, sevmemiş ya da ayrıldığı için mutludur!
Hemen başkalarıyla tanışmaya başlıyorlar. Baktı ki olmuyor, pişman olup eskisine dönmeye çalışıyor. O zamana kadar kadın çoktan toparlanmış, yoluna bakmış oluyor. İşin komik tarafı, başkalarıyla tanışıp flörtleşmelerini unutup, bu kadın "hani beni çok seviyordu, nasıl unutur" diye yakınmaya başlıyorlar. :D
Cevap
83Cevap
Yek takılıyorum şu aralar :D
#Happyman
Biten ilişkinin hüviyetine bağlı. Sorunlu bir ilişkiden çıktıysa uzun süre kafa dinler, kurtuldum hesabı. Severek ayrıldıysa veya terk edilme durumlarında da derbeder mood takılır uzun süre.
Çok kafaya takmanın bişi değiştirmediğini fark ettiği andan itibaren ya yanlız takılmayı veya yeni arayışlara girmeyi seçer.
Birde bunların hiçbirini brceremeyen ve ömrü hayatında arkadaş çöpçatanlıği ile güç bela sevgili bulmuş olan gudubet model erkekler de seçeneğinin olmadığını bilir ce sürekli eski defterleri karıştırır.
İşte erkeklerin tüm yönleriyle ilişki sonrası panaroması. Şimdi dağılın ders bitmistir...
Karşıdaki kişiye verdiği değere göre değişir. Örneğin kısa süren bir flörtse, bir mastürbasyon patlayıp geçebilir. Uzun süren bir sevgililikse, ya yalnız başına kafa dinlemek ister. Örneğin ben sahile inip denizi izlerdim. Bazısı hemen arkadaşlarını arayıp buluşalım der, derdini açar sigara dumanı eşliğinde. İçki masası kuranlar olur vs. Değişir yani hem o kişinin yaşam stiline göre hem de ayrıldığı kızı ne kadar sevdiğine göre değişir.
Şu hanımların "hemen başka birini bulur, yedeği vardır zaten" gibi düşüncelere sahip olanları lütfen genelleme yapmasın. Montofon ineği miyiz biz? Bizde sizler gibi yeterince acı, hüzün duyuyoruz. O karanlık gecede yatakta dakikaların nasıl geçmediğini, aklının çıktığı ancak o'nun çıkmadığını iyi biliyoruz.
Bize sizin gibiler denk gelmiyo demek ki 😂
@delimiyimneyimoff O halde bir gün "bizim gibiler" ile karşılaşmanız dileğiyle..
Bilinmez. Tahmin edilemez. Öngörülemez. Kestirilip biçilemez ve dahası her Erkek aynı değildir.
Daha doğrusu her insan aynı hissemedez değişir bu.. Söz konusu ayrılığın nedeni her şeyi etkiler..
Günler geçer unutamazsın sonra iç sesin gelir oturaklı bir konuşma yapar dumur olur hayatın devam ettğini anlarsın o zaman.
Her şeyden önce aile gelir bu arada onlara şükredin. Zaten gerçekten olmanız gereken kişi ise ayrılmazsınız ve ailenizin yerine o kişi geçer )
Farklı bir bakış açısı ama dinlemeye değer. O yüzden sözüm herkese takmayın hiç bir şeyi
Gerçek sevmişse, kendi dünyasında acısı hafifleşene kadar kaybolur, ağlar, özler, küfretmek ister ee haliyle haklı olarak.
Seviyor ve ayrılmışsa bunalım takılır bir süre. Alkol vs. Sonra arkadaşları yalnız bırakmamak için akşam çıkarırlar. Topluca alkol 😊 Sonrasında tek gecelik ilişkiler. Bir süre sonra arayışlar başlar. Birini bulur ve gerçekten bu sefer aşık oldum der. Kısır döngü devam eder böyle
ilk bir ay bayrammış gibi gelir. 1 aydan sonra her gece pişmanlık duyar bazıları geri bile döner o kadına kendisi ayrılmak istediyse.
@peraungan daha iyi kapı bulmuştur. Pişmanlık falan bilmem ama şanslıymışsın.
@peraungan üzüldüğün için şanssız olduğunu mu düşünüyorsun? kaderde varmış. hem bunun birkaç neden var ileri geri konuşmamla daha çok üzülürsünüz. inş mutlu olursunuz :(
Geç dank ediyor diyorlar, katılıyorum..
Aylar sonra dönüyorlar geri..
Ha bunun sebebi boşluk da olabilir, o ayrı..
3 secenek var ya içerek unutmaya calışır ya başkasıyla unutmaya çalışır ya da kendi kaybetti der kimseye kolay kolay bahsetmez yokmuş gbi devam eder
Ayrılalı bir ay'ı buluyor, ilk günkü kadar acıtmıyor ama hala etkisi var. Onda bulduğumu başkasında bulacağımı düşünmüyorum, arada ne tarz müzikler dinliyor diye Spotify hesabını bir yoklarım. İçime kapandım diyebilirim
Sakıncası yoksa ne burcusun diye sorsam? Ve ilişkin ne kadar sürmüştü
@womaninblack09 Başak burcuyum, ve 5 ay sürdü
Teşekkür ederim
@womaninblack09 rica ederim
Genelde hiç birşey olmamış gibi davranırız. Erkeğiz gucluyuz modundan çıkmayız bir süre. Sonra yalnız kaldığımız da , bilhassa gece olduğunu kimsenin görmediğinden emin oup gizlice ağlarız. Sessizce... Ben öyleyim
Diğerleri nasıldır bilemem.
Depresyona girer değer veriyorsa kesin 1 2 ay falan. Sonra arkadaşları tarafından zorla dışarı çıkarılır dışarıda bir kız görüp ona aşık olur. Ve unutur... :) Genelleme yapmıyorum aranızda yapan vardır. Tahmin sadece :)
Seviyorsa hüngür hüngür ağlar. onsuz yeni bir güne uyanmanin nasıl olduğunu bilmediği içinde kendini öksüz kimsesiz kibi hisseder.
Sevmiyorsa varsa eski manitalardan boşta olanı yoksa sosyal medyada yeni kızlar arar 😂😂😂
Önceden acı çekiyodum da iş güç sorumluluk derken unutulup gidiyor.
Aynen ben de oyle unuttum
@delimiyimneyimoff aferin 👏👏
Erkekden erkeğe değişir ben hiçbir tepki vermem kimde müptezel olur
Ben inanmıyorum ayrildiktan sonra bir halt yapicaklarini... Şapkayı düzeltip yoluna bakar...
valla beybım benim vardı bıerkek arkdsım bana olan askından kendını kesıp defalarca ıntıhara tesebbus etmıs olan zıl zurna aglayan bensız yasayamayan bırıydı son karar ayrılınca max uc hafta snra f*ck takılmaya basladı:) ılk asık oldugu kadın olarak kaldım ılıskı dusunmeyp takılmaya devam ederler anlaycgn ama kadın takılmak ıcın bıle almıor malum bız yapnca o.. erkek yapınca helal koc
Ben bosluk yasiyorum kendimi sohbet muhabbete attim sanirim yakin zamanda koklu degiskler yapicma kendime 😂
Gercekten sevmisse çok uzuluyorlar. Surekli bir bahane bulup yaklasma derdinde oluyorlar hatta depresyona bile giriyorlar.
Terkeden kadın ise birde severek ayrıldılarsa 1 ay melankolik gezer, Tüm şarkılar anlamlı gelir, Vücudunun heryeri uyuşur.
5 sene ayrıldığını idrak etmeye çalışabilir. Bazı türleri barışmak için defalarca şansini tekrar deneyebilir.
Adam'sa terk edeceği bir kıza ümit vermez. Adam olan terk etmez sonuna kadar yürütür ilişkiyi.
Benim ki 40 yaşından sonra sigaraya başlamış ha ha ha
Erkek arkadaşımla ayrıldık sonra ben geri döndüm benim çabamla 5 gün gitti gitmedi sonra bu hiç umursamayan erkek bana 1 ay geçmeden döndü kendilerine kafası geç geliyor bana da tecrübe oldu hiçbir erkeğin peşinden koşmayın kızçelerim
Kafa dinler. Kendine zaman ayırır. Ne zaman kendini hazır hissederse de yeni bir aday için harekete geçer.
7 yil sevdi 1 yil 5 aylik iliski bitdi karsisina cikan/her kiza seni seviyorum diyor benden baska/😂😂
Ayrıldıktan bir süre sonra acı çekiyorlar. Her sevgililerinden ayrıldaktan sonra değil tabi
Çok üzülür ve yataktan çıkamaz hale gelir.
var mı bu türünüz ilginç
önce biraz hayattan soğur seviyorsa sonra kendine gelmeye çalışır kafasını dağıtır ve dağatır dağıtmaz gene karşısına dikiliverir çabalar iflas
Seviyorsa aşk acısı çeker, sevmiyorsa amaaan boşver der hayatina devam eder.
Gönül bir kişiye verilir. Hiçbir kıza ona baktığım gibi bakamadim.
Şiir yazar. Yani ben şiir yazardım. Ama bu konuda erkekler ikiye ayrılır: hadi ordan edenler, Şiir edenler.
Genelde erkek arkadaşlarıyla küp gibi içer ve karıya giderler.
ortalama ilk 2 ay keyifli keyifli takilir, hatta kendini ozgur bile hissedebilir. ama sonrasinda durum vahimdir. erkegin ayrilik acisi kadininkine ters orantilidir. kadin ayrilir ayrilmaz yanar tutusur, mese ormani yanginina benzer, cabuk söner. erkek ise çam ormani yanginidir. yavas yavas icten icten yanar. sondurmesi cok zordur. aylar sonra bile duman cikmaya devam eder.
Peki ayrılan taraf kız ise yine aynı şekilde mı olur
@direniştiryaşamakk
cogunlukla yine ayni durum olur, terkedilse bile uzulmeyi gurununa yediremez. ilk zamanlar hep mutludur.
Üzgün gözüküyorsa?
dedigin durum cok nadir olur, erkegin yapisinda bu yoktur cunku. bunun sevginin buyukluguyle alakasi yok. ben ayrilipta ikinci gun aglayan erkek gormedim
Daha doğrusu ilk iki gün kötü olduğunu söyledi sonra tepkisiz kaldı. Numaramı silmemis whatsapa girmiyo
yorumda da belirttigim gibi icten icten erir ama sadece icinde yasar. sen onu hep mutlu zannedersin cunku disariya belli edemez. sevdiyse tabi.
Ayrildiysam yanlis insandir
Dogruyu aramaya devam ederim
Ben çok ağır atlatırım çok duygusal bir tapım olduğu için zor geçer ama ayrılmayı seçmişsem bilsem ölcem yinede kararımdan vaz geçmem
Erkekleri üzmeyin kızlar. Onlara iyi davranın, erkeklerin her istediğini yapın. Ona güzel yiyecekler ve içecekler ısmarlayın. Onlara sarılın, sevin onları. :)
Seven kolay kolay kendine gelemez. Sevmeyen dakikasında unutur.
Ayrılan kendisiyse gayet mutlu yenj rüzgarlara yelken açmıştır bile
Bence öyle mi🤔😂
Ayrılmışsak zaten hiç sevgili olamamisizdir, bazı ayrılık durumları hariç tabii
Eğer gerçekten seven erkek ise ve tek taraflı ayrılık ise sinir krizi gecirebilir
Dünyanın sonu değil ya. Bir gün üzülür iki gün üzülür üçüncü gün hayatına devam eder.
Birkaç günlük ayrılık acısından sonra başkasını bulur😏
Keyif yapar... Eskilerine mesaj atar, başka birini bulur ya da zikinin keyfine bakar...
içer içer içer... Taki başka birini görene kadar...
Erkekten erkeğe gerçekten değişken bir durum Sünepe tipler kız gibi ağlar. Güçlü olan adam gibi adamlar umursamaz bile
Seviyorsa acı çeker, pişman olur, geri dönmeye çalışır. Dönerse bir süre kıymetini bilip devam eder, sonra tekrar sistemi bozar.
Sevmiyor ise biraz mola verip başka birisini aramaya koyulur.
Eğer gerçekten aşık olduysa bırakması zor olur sen bıraksan da o yine de bir yolunu bulmaya çalışır. Sürekli hayal kurar sürekli birşeyler yapmaya çalışır. Açıkca boşa hayal kurup zamanını boşa harcaz. Üstelik canı da çok acır emin ol 👌👍
Gercekten seviyosa uzun sure atlatamaz.. sevmiyorsa coktan baskasini bulur ztn
Erkekler kadınlar gibi duygularını gösteremiyorlar onlarda üzülüyor
Gider arkdslarıyla gezer tozar sonra da zamanla uzulmeye baslar
Yeni meme aman yani yeni sevgili arar
Önce birini bulam sonra ayrilam sonra cevabini verem bekle burda
Kendi kendini yer bitirir herhalde
Hangi y a v ş ak eksiyi verdi
sevdiyse üzülür hem de çok ve bir daha asla güvenmez
Perisan olur hep o aklina gelir ve yaptiklarini icin pisman olur
Üzülmüyormuş gibi yapar ama içi içi yer özler benve
İçi içini yer olacaktı
Erkeklerin her Zaman yedekleri vardır ona giderler