Ya ben anlamıyorum gerçekten. Neden ben yürümeyi koşmayı hak ediyorum da doğuştan engelli bir çocuk hak etmiyor? Bazıları sırf allah vergisi bir güzellik yüzünden milyonlar kazanıp hayallerini yaşarken bazıları kezban diye dışlanıyor? Allah'ın adaleti nerede ? Afrikada insanlar açlıktan ölüyor, ama o küçücük çocuk sofradaki bin çeşit yemeği beğenmeyen insana göre daha kötü ne yaptı? Anlamıyorum. Öbür dünya diye tutturacaksınız biliyorum ama ne olursa olsun bana göre hiç kimse açlıkla ölümle işkenceyle evlat acısıyla sınanmamalı. Sonucu zaten belli olan bir sınava neden zorla tabi tutulup, kendi seçmediğimiz bir hayatta yargılanıyoruz ki? Yorumlarınızı alabilir miyim?
Cevabın nedir?
+1 yılkafan bayağı karışmış , şimdi nerden başlayacağımı bilemiyorum o kadar çok şey yazmak istiyorum ki bilemezsin, güzellik te ,çirkinlik te ,fakirlik te ,zenginlik te, makamda hastalıkta sağlıkta bir sınavdır. şimdi diyeceksin ki güzellik, yüksek makam ,şöhret ,zenginlik nasıl sınav oluyor? şöyle uyor .Allah bir adamı fakir yapar acaba bu adam fakirliğe sabredip bana isyan etmeyip yüksek derecelere erişecek mi, yoksa tersini yapıp isyan edip para kazanmak için her türlü çirkin yola başvuracak mı, bir adamı zengin yapar bu adam başkasına yardım edecek mi zekatını verecek mi ya da parasına güvenip milleti küçük görecek mi ya da başkasını parasının gücüyle ezecek mi ya da karısını bırakıp aldatacak mı nasıl olsa para çok giderse başka karı gelir diyecek mi ya da başka günahlara girecek mi çünkü zengin adam kötü işler yapmaya meyilli olur çünkü parasına güvenir ama fakir adam bunu hayal bile edemez çünkü yok yok yok bir nevi belki fakirlik daha hayırlı olacak o adam için ha görünür de kimse fakir olmak istemez ama her zengin mutludur anlamına gelmez kimi insan vardır parasının haddi hesabı yoktur ama ya hastalık ya engellilik ya psikolojik bir sorun ,ya başka zenginlerle kazanma hırsı yarışına girip mutlu olamamakta uykuları kaçmaktadır belki fakir daha rahat yatmaktadır ,güzellikte aynı şekilde bazı insanlar güzeldir ama hiç mutlu değildir çünkü güzelliği başına binbir bela açmıştır , o erkekten o erkeğe o erkekten o erkeğe kullanılmıştır ,yada Allah ben bu kadına güzellik verecem ama bu güzelliğne güvenip günahlar işleyecek mi güzelliğini orasını burasını kapatıp gezebilecek mi yani nefsini yenip kötü şeyler yapmamayı becerebilecek mi ama çirkin çok talibi yok kendide bilir illa bir talibi çıkar evlenir belkide daha mutlu olur güzel olmadığı için kimse rahatsızda etmezkimse bakıpta yuvasını da yıkmaz ama güzel evli bile olsa vazgeçmeyebilirler ve bu ailede sorunlar meydana getirir.bide biz herkesin hayatının her anaında yanında değildik ki her zengin her güzeli mutlumu sandın belki gördüğün güzel bir kadın ya da zengin bir adam kanser hastasııdır ama sana iyi görünür çoğu öyle değildir ama onlarda başka şekilde sınav oluyor yani ben bu konuda roman bile yazabilirim mesela şöhret olan biri yıllarca insanlarda alkış ilgi görüyor buna yıllarca alışıyor sonra yaşlanıp hastalandıktan sonra o ilgi o şöhret o şatafat kaybolunca , unutulup gidilince bu sefer yıllarca bunalım hayatı yaşıyor, ne kadar ilgi gördüyse o kadarda bunalım ilgisizlik unutulmuşluk acısı yaşayıp ölüp gidiyor ama şöhret olmayan biri zaten öncedende ilgi yoktu sonradan da o boşluğa düşmez yani daha mutlu olabilir kısaca YücE Allah zengini de fakiri de herkesi de bir şekilde sınav ediyor sınava sokmadığı hiç kimse yoktur , yoksa haşa onları üstün yaratmaya Allahın ihtiyacı mı var
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sınama felan yok zaten. Sevgili mümin kardeşlerimin unutmak için kendini paralaması sadece. Ramazan aylarında hatırlarlar, belki yardım ederler. (BELKİ)
Onun dışında ne yaparlar? Hiçbirşey. Sadece onlar için geçerli değil insanların çoğu parazit gibi yaşıyor zaten. İnsanlığın sırtında bir yük olarak. Hiçbir iş yapmadan bedavadan para kazanıp yaşamlarını sürdürüyorlar.21 Yorumla
Soran+1 yılKendilerine hayırları yok lan.
Bence her şeyin bir açıklaması var.
"Bir gün , çelimsiz , küçük bir kız çocuğu , sokağın köşesine oturmuş, yiyecek para ya da herhangi bir şey için dileniyordu. Üzerinde yırtık pırtık giysiler vardı; yüzü gözü kir içindeydi ve perişan bir haldeydi.
Kız dilenirken sokaktan genç, canlı ve iyi görünümlü bir adam geçti. Kızı fark etmişti ama belli etmemek için dönüp ikinci kez bakmadı. Büyük ve lüks evine, mutlu ve rahat ailesinin yanına geldğinde, çok güzel hazırlanmış akşam sofrası onu bekliyordu.
Fakat az sonra düşünceleri tekrar o fakir kıza takılıverdi. Duyguları bir şeylere itiraz ediyordu. Sonra kolay yolu tercih etti ve Allah'a yöneltti. Böyle durumların var olmasına izin verdiği için...
Ve şöyle bir cümleyle yakındı içinden;
"Allah'ım, böyle bir şeyin olmasına nasıl müsaade ediyorsun? Neden o küçük kıza yardım için bir şeyler yapmıyorsun?"
Sonra ruhunun derinliklerinden gelen bir cevap işitti:
"Yaptım, seni yarattım!"
Demek istediğim sayın soran, insanoğlunun aklı başına gelse bu dünyada aç insan da açıkta insan da kalmaz.
Çirkin ve kezban olayına gelirsek, insan kendisini nasıl görüyorsa karşısındakini de öyle görür birine kezban diyen, birine çirkin diyen insanı da pek umursamamak lazım çünkü hiç kimse çirkin değildir, çirkin yaratılmamıştır.
Beyinler, düşünceler çirkindir.52 Yorumla
+1 yılŞöyle düşün.Şu anda Allah herkezi sınav yapıyo bu dünyada mesela bir çocuk engelli veya aç susuz fakir ve sen zenginsin araban herşeyin var paranda var şuanda hem sen hem o çocuk imtihan oluyo Allah görüyor mesela o çocuk bu halde bile şükredip sabırmı edecek? Yoksa isyanmı edecek? Ve sana gelince sen zenginsen bunu kötü şeyler içinmi (kumar içki v.b) içinmi harcıcan yoksa iyi şeyler içinmi (zekat bağış sadaka kurban hac umre vb) içinmi harcıcan? İşte Allah herkesi bu şekilde imtihan eder.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
24Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı. allahın adaletini sorgulama seni eşsiz bir şekilde yaratan da odur adaleti eşsiz güzellikte olanda odur o bir nurdur herşeyin en güzeli 99 isimde onda levhi mahfuzda saklıdır.
Bir Gün ;
Hz Musa İbadetini Bitirdikten Sonra Bir Ağacın Altına Oturur.
Hemen Yakınındaki Çeşmeyi Seyrederken , Atlı Bir Savaşçının Çeşmeye Geldiğini Görür.
Savaşçı Su İçmek İçin Eğildiğinde Boynundaki Altın Kesesini Islanmasın Diye Çıkarır Çeşme Başına Bırakır.
Suyunu İçtikten Sonra Altın Kesesini Unutur Ve Yoluna Devam Eder.
Hemen Arkasından Hoplaya Zıplaya Bir Çocuk Gelir.
Tam Su İçecekken Altın Kesesin Farkeder Ve Hiç Düşünmeden Alır ve Uzaklaşır.
Çocuğun Arkasından Çok Yaşlı Bir İhtiyar inleyerek Su İçmeye Gelir.
Bu Arada Altın Kesesini Su Başında Unutan Savaşçı Keseyi Almak İçin Çeşmeye Doğru Yaklaşır.
Fakat Çeşme Başında Hiç Bir Şey Bulamaz...
Hemen Yanındaki Yaşlı Adamın Boğazına Sarılır Ve Altın Kesesini Vermesini İster.
İhtiyar Ne Kadar "Ben Almadım" Dese de Savaşçıyı İkna Edemez.
İyice Sinirlenen Savaşçı Kılıcını Çeker Ve Yaşlı Adamı Oracıkta Öldürür.
Olan Biteni Gören Musa ''Ey Rabbim Bu Nasıl Bir Adalettir'' der..
"Ben Hiç Bir Şey Bilmiyorum.. Senin İşine sual olmaz ama ben anlamadım" Der.
Bu isyana benzer açıklıktaki sözlere karşılık Rab şöyle seslenir :
''Ey Musa ;
Ben Sana Benim İşlerimi Anlayacak Kadar Akıl Vermedim ki , sen Benim hakkımda yorum Yapıyorsun?
Ama Kalbinin Yatışması İçin gerçek Şudur :
Savaşçı O Küçük Çocuğun Babasının Malını Yağmalamıştı.
Ölen İhtiyar İse Gençliğinde Çok Güçlü Bir Adamdı
Ama Bir Hiç Uğruna Bir Köylüyü Öldürmüştü.
O İhtiyarı Öldüren Savaşçı İşte O Köylünün Oğludur..
Ey Benim Gafil Kulum Şimdi Tövbe Et
Çünkü Benim Adaletim İşte Bu Kadar Açıktır."44 Yorumla- +1 yıl
Ayakta alkışlıyorum tebrikler +1
- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılMeşhur bir söz vardır. Herkes hayata aynı şanslı başlamıyor diye. Evet başlamıyor. Kimisi çok zengin kimisi çok fakir. Ve çabalasa da bu düzelmiyor.
Şimdi sebebine gelelim.
İslam inancına göre bu dünyada size birtakım artılar ve eksiler verildi. Zengin,fakirden daha az avantajlı olacak öteki dünyada.
Gören, körden; konuşan dilsizden; vs.
Yani kısacası; bu dünyadaki eksiklikleriniz öteki dünyada sevap bağışlanma veya ödül olarak size dönecek. Ölmezseniz bu dünyada, ölürseniz öteki dünyada.
Allahın adaleti hiçbir zaman şaşmaz. Bunlar kur'an ayet hadi ve tefsirlerden alınmadır.
İnanıyor ve okuyorsanız zaten anlamakta zorluk çekmezsiniz.30 Yorumla
+1 yılhugo chavez in bir sözü var zengınler yoksulları daha cok kullanabılmek ıcın tanrı sızı açlıkla sınıyor derler doğa da bu kadar yıyecek varken tanrı kımseyı açlıkla sınamaz der
https://www.youtube.com/watch?v=6ZYP_8_F9-Y
bende bunu dusunuyorum neden heryere ınsanlara faydalı olacak meyve ağaçları dıkılmesı yerıne yollara cam ya da benzerı yıyecek vermeyen ağaçlar dıkılır allah insanoğlunun yemesı ıcın doğada bu kadar yıyecek sunmusken neden tıcaret malı halıne gelır bu yıyecekler neden yollarda elma armut portakal vs gıbı agaçlar yoktur hele hele müslüman ulkeler neden daha cok açlık yoksulluk ceker hangı yuzle müslümanım dıyebılıyor bu ınsanlar yoksulu ezerek daha da guclenen bır zıhnıyet
bu vıdeoyu izlerken cok daha fazla uzuleceksın ama bu hayatın gerceği :(
10 YorumlaDin hakkında hiç bir sey bilmeyen hic bir sey arastırmayıp.
3 kurusluk beynınle burada laf salatası yapıyorsun.
Peki kac kez o evde o esyalarla otururken kotu durumdakı bı ınsan ıcın maddi isler dısında manevi olarak bir seyler yaptın . Anca camda foto cekersın ve adaleti sorgularsın.
Aslında ucuz olan ne bılıyor musun .
3 kurus vermeden savurdugunuz yargılarınız yok mu ?1026 Yorumla- +1 yıl
Hay sen çok yaşa +1
- +1 yıl
Ağzına sağlık. Cevabını almıştır. Kalkmış Allah'ın adaletini sorguluyor site üzerinden terbiyesiz işte
- +1 yıl
Önce bir capslock tusuna bası ver sana zahmet.
Ön yargılı degilim sadece yaptıgının acıklamasını olusturdum.
O yuzden Allah'ın nasıl bir adalet sahibi oldugu halde fikrim var sanırım hani arastırmıs olsam bilmezdim arastırmamıs oldugum ıcın bıldıklerım var.
Benim icin tutmadın yardımları da benım ıcın yapmadin. Ama dile getirecegıne keske yapmasaymissin. Bilgelik taslamıyorum ailenin vermemis eksik kalmis yanını tamamlıyorum.
Soran+1 yılUlan bir bok bilmeden konuşuyosun yemin ederim iki fotoğrafla karekter belirliycek kadar zeki misin sen ? Sorgulamak günah mı ? Neden diye sormak günah mı ? Öyleyse beynimiz neden var ? Bana önyargılı diyor ama gelmiş hiç sormadan soruşturmadan din hakkında hiç bir şey bilmeden diyosun. Soyunuz tükensin lan.
- +1 yıl
biz ne lüd kavimleri gördük ne nuh lar gördük :D İtin duasi kabul olsa gökten kemik yagardi derler eskiler. Sorgulamak böyle olmaz. Sen sorgulamıyorsun yargılıyorsun . Umarım ıkısı arasındakı farkı anlayabılecek kadar beyne sahipsindir. Emin ol su an senın karaokeni bile cizebilirim .
" Unutma kanalizasyonlar da ise yarar ama içinden sadece pislik akar."
Soran+1 yılBen dua etmiyorum vallaha edenler kim bilemiycem :) Allah isteseydi önce bu açlar doyardı :)
Soran+1 yılAyrıca yargılasam neden diye sormazdım anlatabildim mi?
Soran+1 yılSen benim fotoğraflarımla karekterimi belirleyecek kadar zekiydin demek hımm :)))
Soran+1 yılNerde gördün bozuk plak gibi tekrarladığımı ?
Soran+1 yılArkadaşlık isteği göndermemin nedeni seninle muhabbet etmek değildi buradaki insanların merak etmiyceği boyuta gidiyordu o yüzden gönderdim teallam ya
Soran+1 yılNe alakası var :DDD kafaymış ulan internetten söz çalıp bana mı laf çakıyosun sen ? :D
Soran+1 yılKapağı kapatanın sen olduğunu düşündükten sonra ne söylediğim önemli mi ?
Soran+1 yılÖnemli değil görüşüyle yaklaşıyorsun çünkü. Düşünmek yok küçüklükten beyninize sokulan pencereden uzaklaşmıyorsunuz. Koyun musunuz robot mu ?
Soran+1 yılSen beni Allah'a inanmıyor sandın herhalde :D
Aşk İlişkileri konusunda 522 cevap paylaştı. her kez Allah'ın adaletini sorgular olmuş. İslam bizlere yardıma muhtaçlara , yoksullara yardım etmeyi emreder. hayatında kaç kişiye yardım ettin? zor durumda olanlara yardım ediyor musun? Allah bizleri zorlukla da , güzellikle de her durumda sınıyor.
senin için biz müslümanlardan daha değerli olan o çok sevdiğiniz yabancılar, o bahsettiğin zor durumda olan insanların sahip olduklarını alırken onları sorgulamıyorsun, neden? birşeyleri sorgulayacaksan önce onlardan başla.05 Yorumla
Soran+1 yılYardım edip etmediğimi nerden biliyosun ? Peki şunu söyle neden 1 ay kalıyoruz ama 1 ay aç insanları doyurmuyoruz ? Biz sonunda doyuyoruz ama onlar ? Hala açlar. Şükretmek, halini anlamak kimin acısını hafifletmiş söyler misin?
- +1 yıl
oruç tutmak aç kalmak 1 ay yoksul ınsanlar gıbı yaşayabılmek için ama adamın evıne 11 ay et gırmezken ıftar sofraları resmen donatılıyor akşama kadar aç kaldık şimsi sefasını sürelim der gıbı bunun adı ibadet olamaz
- +1 yıl
1 ay aç insanları doyurmuyormuyuz mu? ramazan çadırlarından haberin yok sanırım? biz insanlara imkanımızca yardım ederiz, öte yandan başkaları onu gelir alır. sen dünya hayatına hapis olmuşsun. dünya malı dünyada kalır. tek bişey senle birlikte gelir, dünyada yaptığın amellerin. Allah, kendinden yardım isteyen hiç bir aciz kulunu yardımsız bırakmaz.
Soran+1 yılÇocuk p*rnosu tecavüzler hatta ördeğe damacanaya tecavüz de 1 numarayız neyseki müslümanız da içimiz rahat beheh
- +1 yıl
dünyada senin gördüğünden daha berbat insanlar var sayın soran. ama senin gözüne sadece biz batıyoruz. Bravo. Allah bu insanların cezasını verecek buna emin ol. hemde hayal edemiyeceğin kadar beter bir acıyla. bu dünyada her insan yaptığının karşılığını alacak. iyi ve kötü her kul.
öncelikle ben şöyle bir örnek vermek isterim şöyle düşünün ''şu an matematik sınavındasınız ve sorunuz 2+2=? sen sınavdayken diyemezsinki öğretmene hocam kitabı açıp bakabilirmiyim'' diye kuran ı kerimde derki allah doğmadan herkeze sorar insanmı olmak istersin yoksa melekmi insan olursak melekten daha üstün olabilirsin ama eğerki bu sınavı geçemezsen melekten kat kat aşağıda olursunuz. biz cahiller insanlığı seçti ve şu an allahla konuştuğumuz herşey aklımızdan silindi (hatırlanamıyacak şekilde). ve allah derki allahın adaletinde hiçbir şekilde itiraz edemiycekler geri gönderde düzeltelim kendimizi diye söylenicekler ama bu sınava bidaha giremiycekler
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılAllah(c.c) afrikada yaşayan ya da diğer yardıma muhtaç insanları parayla zenginlikle imtihan ettiği insanları onlara yardım edip etmemekle imtihan ediyor. O yardıma muhtaç insanları ise yoklukta bile bana iman ediyorlar mı etmiyorlar mı diye imtihan ediyor. Anlatabildim umarım
05 Yorumla
Soran+1 yılGenetik hastalıklar ? Depremler? Yangınlar?
- +1 yıl
Aklına gelebilecek her bu dünyada insanlar için sınama için gönderilir. Bu senin anlaman biraz zor olur maalesef.
- +1 yıl
Hemen gizlenilmiş :))
- +1 yıl
herkes cahil sen akıllsın :)
Soran+1 yılCANIM BENİMLE AYNI DÜŞÜNCEYE SAHİP OLAN KAÇ İNSAN VAR HABERİN VAR MI ACABA :)
Aşk İlişkileri konusunda 937 cevap paylaştı. bende anlamıyorum bazı şeyleri ama olması gereken olacak bende isterim kimse açlıkla , ölümle ,savaşla , işkenceyle , evlat acısıyla sınanmasın her insan eşit olsun bir diğeri ötekinden üstün olduğunu hissetmesin ama olmuyor ..
10 YorumlaBelki Allah seni o acligi o kotlugu bitiresin diye yaratti ? Bu kadar engelli insana yardim edesin diye yaratti. Sen kimsin bunu sorguluyorsun.. eger herkes bir yonden eksik olsa kim kime yardim edecek gucte olabilirdi ? Dilediginden alir diledigine verir. Ve bazen imtihan hayatt baslar. Isyan edersen bastan kaybedersin.
00 Yorumla
+1 yılBana da eğer ortada bir sınav varsa herkes aynı yerden başlamalı gibi düşünüyorum ama bu düşüncede şirke giriyor o yüzden üzerinde durmuyorum. Sonuçta 200 metre yarış yapalım ben baştan başlayayım sen 100. metreden başla diye bir sınav değişik olur. Bu düşüncelere girersek Allah'a şirk koşmuş değil depar atmış oluruz. O yüzden şimdilik kendi hayatlarımıza bakacağız geri kalan part 2'yi öteki tarafta değerendiririz :)
00 Yorumlabir gun allah korusun dogustan engelli bir cocugunla normal bir cocugun oldugunda
hangisini daha cok sevmen konusunda düşünmenede neden olabilir bu durumun .
eger bir seyi sorgulayacaksan önce edpli bir sekilde sorgulayacaksın.
belki bilmiyorum ne demek istediğimi anlatamadım ama
elimden gelen bu...16 Yorumla
Soran+1 yılEdepsizliği söyle önce.
Soran+1 yılYorumlarınızı istemeden direk yazsaydım haklıydın
Soran+1 yılÖyle bir zorunluluk yok :) Sormadan da yazsam yine kabul ederlerdi
Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. “O, sizi yeryüzünde halifeler (oraya hakim kişiler) yapan, size verdiği nimetler konusunda sizi sınamak için bazınızı bazınıza derece derece üstün kılandır. Şüphesiz Rabbin, cezası çabuk olandır…” (En’am, 6/165). İnsan hayatı ve ölümü ile imtihan halindedir.[5]
00 YorumlaBu dünyada adalet olacağını kim söyledi? Adalet öbür dünyada olacak. ayrıca her istediğin olsaydı ya da herkes eşit olsaydı veyahuther yapılan kötülük aynı anda cezalandırılsaydı nerde kalacaktı imtihan?
imtihanın manası nedir?01 Yorumla- +1 yıl
tebrikler güzel yorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe zenginler var, kalpleri çürümüş. Nemrut çok zengindi, Firavun da.. Allah onları mallarıyla imtihan ediyordu. Başarısız oldular. Bir körü de gözleriyle imtihan ediyor. Bir fakiri de fakirliğiyle. Herkesin imtihanı var. Zenginler mutlu değil her zaman, fakirler de mutsuz değil. Mesela ben asla para derdinde olan biri değilim. Hemen elde ettiğim paradan kurtulurum, dağıtırım. Çünkü biliyorum ki o beni mutlu etmiyor. Anlatabildim mi? Akıl sahipleri için ibretler vardır.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. Adalet herkesin tornadan çıkmış gibi aynı olması demek değildir.
Sen bu terbiyesiz tavrınla başka şeyleri yargıla.18 Yorumla- +1 yıl
tebrikler güzel yorum
Soran+1 yılTerbiyesiz tavır ?
Soran+1 yılSenin mahallene göre değişir valla önemli olan niyettir.
Soran+1 yılSeni takip etmiyorum kusura bakma ya hangi soru ?
Soran+1 yılAnlamadım vallaha uyku girmez ama ya akşam ://
- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılbelki sen de çok kötü bir şeyle sınanacaksın bu dediklerinden sınanacaksın, nerden biliyorsun bunlarla sınanmaycağını ya da kim bilebilir ki ? Yarına da çok zengin çıkacağının garantisi var mı mesela ?
00 Yorumla
+1 yılDüzeni eleştirmek kimseye bişey kazandırmaz. Bu böyle gelmiş böyle gider adalet falan filan yok. Şu durumda söylenebilecek tek şey herkesin sınavının farklı olduğu
00 Yorumla
+1 yılÇok düşüncelisin ya. Kendi kusurların bitti başkasının eli ayağına sardın şimdi.
(Maksimum Gizlilik)01 Yorumla- +1 yıl
crysis ? :D
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. olaya bakış açın yanlış herkes niye kendinde aramıyor bazı şeyleri
10 Yorumlabunları sorgulamak bize düşmez ama bu dünya da herkes farklı imtihan oluyo
00 Yorumlaşu an zengin değilim ama aylık 5 bin tl kazancım var... isteğim şeylerin 100 de 70 yapıyorum. yani biryerde para da mutluluk her sene gittiğim tatilden bile sıkılıyorum.
00 Yorumla
+1 yılbende senin gibi düşünüyorum neden biz ünlü değiliz neden zengin değiliz diyesim geliyor bazen
02 Yorumla- +1 yıl
Sabahtan beri kudurdun crysis crysis crysis diye. Ben alıntıları sevmem
- +1 yıl
şuan ne saçmaladığını anlamadım?
Gizli Üye(36-45)+1 yılbunu söyleyenlerde hep parası olan cimriler.ironiye bak sen:)
10 Yorumlagecikmiş adalet adalet degildir öbür tarafı bekleyelim bakalım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYuh diyorum sana ilahi adalet var. Bu dünyada tecelli etmezse öbür dünya ilahi adalet tecelli edecektir !
02 Yorumla- +1 yıl
pekı neden o zaman ınsanları yargılarız tecavuzcuyu katılı ıcerı atarız komünizmi kötüleriz sızene ılahı adalet varken sıze mı düşmüş adam cezalandırmak sorgulamak yargılamak
Cevap sahibi+1 yılÖzgür tutsak bana bunları söyleme onu uygulayanlara söyle bir zahmet !
+1 yılHerkes aynı şekilde sınansaydı adil olmazdı.
cut.00 Yorumla
+1 yıloff dostum bende bilmiyom ki gene dertlendim..
00 Yorumla
+1 yılAllah adalet duygusunu insanlara lütfetmiş ama kulların işine gelmemiş.çünkü insan ezmeyi severmiş
02 Yorumla
Soran+1 yılSadece insan mı ezen ? Sen doğuştan genetik bir hastalığa sahip olarak doğsan insanın etkeni ne?
- +1 yıl
kimseden bir farkım olmaması lazım hasta dahi olsam.ben de insanım sonuçta.o beni dışlayan insanlar varsa onların ayıbı.
+1 yılSınanmak diye bir gerçek var
00 Yorumlabu yüzden allah sana vermiyor kalbın fesat senın
10 Yorumlaher sınavın kendine göre zorlukları vardır
22 Yorumla- +1 yıl
ben dicektim şimdi :) +1
Gizli Üye(30-35)+1 yılbunları sormak bize dusmez
02 Yorumla- +1 yıl
hayatın boyunca kımseyı sorgulama suclama o zaman
Cevap sahibi+1 yılAllah ın adaletini sen sorgulayamazsın
derinlere dalmışsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMerak etme soran kıyamet yakın