Biz herkese hak ettikleri kadar mı değer yüklüyoruz?
Herkes bize hak ettiğimiz kadarını mı veriyor?
Hep bir bilinmezlik var bu işte...
Herkes bize hak ettiğimiz kadarını mı veriyor?
Hep bir bilinmezlik var bu işte...
Yakın çevremde bazen hak ettiğim değerden çok çok daha fazlasını alıyorum diyebilirim. Ama bazen de anlaşılamamaktan dolayı (harcanıyorum demesek de) gözden kaçıyorum.
Ama genel olarak uzaklaştıkça aldığım değer azalıyor ve git gide hak ettiğim değeri alamadığım oluyor. Tabi belki veremediğim de.
Zaten insan hak etmese de fazlasını isteyebilir. Net bir kıstası yok bunun. Hak mevzuu sırat köprüsü kadar ince, keskin ve hassas bana kalırsa.
O yüzden o kadar kesin konuşamam.
Ama bakarsak genel olarak çoğunluk, değerinin bilinmediğinden, hakkının verilmediğinden şikayet ediyor.
İyi de arkadaş onun, senin, benim, hepimizin hakkı yeniyosa peki bu hakkı yiyenler nerede? Herkes mağdursa suçlu kim? Geriye kim kaldı ki?
O yüzden hak ettiğin değeri almak biraz zor, çünkü herkes almaya geliyor vermeye gelense çok az. Herkes sırasını bekliyor ve sırada bekletildiği için şikayet ediyor. Ee iyi de herkes sırada beklerse gişede kim duracak demiyor kimse.
Aslında "hak ettiğimiz değer" diye bahsedilen olay, bizim karşıdaki insana verdiğimiz değerle eşittir. Yani sen karşındakini ne kadar önemsiyorsan geri dönüşü de aynı şekilde olmalı. İnsanlar genellikle bundan yakınıyor. Senin gibi ben de aynı şeye takıldığım için açıklama kısmına "biz herkese hak ettiği değeri mi yüklüyoruz" diye ekleme gereği duydum. Biz herkesten şikayetçiyken, bazıları için biz de "herkes" içine dahil olabiliriz...
Benzer düsündüğümüz belli oluyor zaten. Aynen öyle. Hak teslimi tanımına katılıyorum. İşte bu fikre biz, başkaları da katılsa da sorun bitmiyor maalesef. O zaman da kişi kendi verdiklerini olduğundan büyük, yüce görüp elde ettiğinden mmnun olmayabiliyor. Bu da insan olmanın cilveleri artık napalım. En azından farkında olmak bile bir başarıdır. Yola bununla başlayabiliriz bizde.
Doğru öyleyiz. Doysak hepimiz peygamber vb olurduk zaten ;)
Herzaman filmin en önemli yeri sonudur. İnşallah. Bakalım izleyip görücez :)
Hayır hakettiğim değeri görmediğime eminim neden mi çünkü insanlar ne yaparsa yapsın hep hakettiklerinden fazlasını verdiğim için artık yüzsüzleşiyorlar ve ben bırak yüzsüz olsunlar ben kendime olan sayıgımı ve güvenimi yenemem arkamdan iş çevirdiklerini sansınlar ben onların ağızlarını açarken cümleyi nasıl bitireceklerini biliyorum nasıl olsa, rahatım ama insanlar değer bilmesede benim kendime olan saygım ve güvenim tam, kimseyi incitmedim, kimseyi kırmadım hep kırılsam da karşımdaki düşmanım bile olsa karşıma aldım konuştum medeniyet görsün de kendine çeki düzen versin diye ama nerdeee, insanlara tolerans gösterdikçe aşağılık varlıklar oluyorlar.
Şükürler olsun ki ben hep senci olmaya çalıştım, bencil olduğum olmuştur fakat hep karşımdakini düşündüm, mutluluğu bile çevremdeki insanları mutlu ederek kazanabileceğime inandım, kaç gün yemek yemeyip aç kalsam bile arkadaşım öğle yemeğini alacak parası olmadığında ekmeğimi ona verdim. Sigara içmediğim halde arkadaşlarımın alacak parası yok diye kendi yemek paramı onlara sigara alabilmeleri için verdim şimdi ne mi oldu, şimdi yolda görseler selam bile vermezler!
Bunun tek ölçüsü var kendi yüreğini koyarsın terazinin bir kefesine, diğerine onun yüreğini...
Gözyaşını tartamazsın, kederini tartamazsın, aşkını tartamazsın...
O mühürlü yüreğinden ne açar da sunarsa sana o kadardır bildiğin...
O kabuklarının ne kadarını kırar da gösterirse, yaralarına o kadar değer elin...
O vermezse sen alamazsın, o uzatmazsa sen tutamazsın, o yaklaşmazsa sen koşamazsın...
Gözlerini yokluğuna devirip, sabahı onunla görmek istesen de her gece biraz daha büyüyen karanlığın en dipsiz en ıssız yerinden yankılansa da sesin, sesini dualara katıp binlerce kez ah etsen de ve her ah kocaman bir amine dönüşse de...
O vermezse sen alamazsın...
Hak ettiğim değeri görüyor muyum? içim ezilerek "hayır" diyorum...
Görmediğime göre hak etmiyorum...
Zamanlama iyi..
Geçenlerde çok fazla değer verdiğimi ve o kadar değer görmediğimi farkettim benim en ufak hatamda yediğim lafları onlar bana yapsa ben ağzımı açmam mesela.Neyse yine böyle bir olay yaşadım bir hatam oldu(arkadaşımın doğum gününe gitmedim) bu yüzden çocuk gibi beni sileceğini falan söyledi ben de uzun ve bol küfürlü şekilde hayatımdan gitmesini söyledim sonra kendisi de anladı yaptığım fedakarlıkları ve ertesi gün benden özür diledi,o günden beri her gün arayıp soruyor.Bu taktiği uyguladığım ikinci kişiydi ve gerçekten işe yarıyor onların size davrandığı gibi davranın sadece,haketmiyorsa fedakar olmayın.
Cevap
34Cevap
bazen hakettiğimiz değeri göremeyiz ben göremediğimi düşünüyorum bazılarına hak ettiğinden fazla değer veririz işte büyük sorundur bu bazılarına hak ettiğinden daha az değer veririz bu da can yakar değer vermek ve değer görmek hep bir dengesizlik içindedir aslına..
hep gereğinden hak ettiğinden çok sevdim... hak ettiğimin yarısı kadar sevmedi.. sevgi de istemem arada hatrımı gözetse eyv.. işine gelince senin hakkını nasıl öderim diyo işine gelmeyince sen bana kederden başka ne verdin diyo... ha dese ki ben sen olamam senin kadar ince düşünemem bana hakkını helal et beni böyle kabul et... demiyo demediği gibi bir de kendini yüceltip beni hor görüyo.
Değerle ilgili kesin çizgilerim var aslında..
Hak etmeyene verip kendime kızmaktansa, vermemeyi yeğliyorum çoğu zaman..
Aslında her insan değerle ilgili çıtasını yine kendisi belirler..
Hayatın adaletsiz olduğu söylemlerinden ırak; herkes hak ettiği yerde,hak ettiği şekilde.
Ben de, sen de, o da...
Kaybedersen dengeleri, yıkarsın inşa ettiğin tüm değerleri..
*Soruna cevaben ; Düşünmüyorum ne yazık ki..
Ben insanlara hak ettiklerinden fazla değer yüklüyorum ama bunu anlamıyor ahmaklar :))
Hak ettiğimi yarısını bile bazen almıyorum.
En güzeli hiç kimseye değer vermeden , inceden yaşamına devam ediceksin
Abi özür dileriz inceden
Düşündüm de bu tarz sorulara cevap veremiyorum la sdhjfgsdhf
kimseden değer vermesini beklemiyorum. kendime acımayı uzun zaman önce bıraktım şahsen. yaptığım işler, hayat tarzım, konuşmalarım benim kalitemi zaten belli ediyor.
kimseden değer beklemeyin arkadaşlar. çok hatalı bir davranış bu.
hayır, süper ligde oynayabilecek kapasitedeyim. geçmişimde futbol oynamayarak hata etmiş, geç olsun güç olmasın.
arkadaşlarımda aynı şekilde, fedakarlıklarımın, yardımlarımın farkında olmak yerine standart takılıyorlar.
Arkadaşlar ve dostlarım tarafımdan hak ettiğim değeri görüyorum ama aşk hayatımda hep hak ettiğim değeri görmüyorum ben dürüst dövüşürken karşımdakini düşünürken onlar hiç beni düşünmüyor
hak ettigim degeri vermiyor bazi insanlar...ben ama hep insanlara hakettiklerinden fazla deger verdigim icin üzülen ben oluyorum ama pismanlik kime yarar.
herkese değer vermelisin böylece herkesde sana değer verebilir.
bence sana cevap vererek değerli olduğunu düşündüm bu bile olumlu birşey bazen olumsuz güdülerini olumluya çevirmelisin ne bu paranomal activity :)
eğer karşılık beklersek üzülürüz her şeyde gecerli bu eniyisi değer beklememek dünyaya tek geldik tek gideceğiz
Verdiğim değerin gramını görmedim.. Şimdi ise yepyeni sayfada verdiğim kadar değer görüyorum. Çok şükür Rabbim'e mutluyum değerlimle..
Önceden görmüyordum bana değer vermeyene bende vermeyip çıkardım hayatımdan şimdi değerimi görüyorum çok mutluyum :))
bana değer verilmesi hoşuma gitmiyor neyim ben elmas falan mı ?
Bana fazla değer veriyolar. Ben insanları sevmem ki :/
Asıl sorman gereken soru o değil. Asıl sorman gereken, sen insanlara hakettikleri değeri veriyor musun? Çünkü sen onlara bu değeri verdiğin sürece, sen de hakettiğin değeri görürsün ...
ben karşımdakine değerinden çok değer veririm o bana vermez sonu hep böyle olur ama karşılık beklememek lazım
Hak,adalet ve dünya hayatı kavramları hiç bir zaman aynı kefede değiller benim için.
Hayır en yakın arkadaşımdan ve ailemden harıç hiç kimse bilmiyo :)
Ama onlar bana yeterde atartar
çevremdekiler
Deger kavramı insanlar üzerinde farkli rollere bürünür sevdigim insanların benim üzerimde degerleri gercektir hakkı verilir..Digerlerinde kural degismeli..
Hic bir zaman karşılık beklemedim
O yüzden çok kafa yormuyorum
hayır gördüğümü düşünmüyorum görsem şimdi sevgili olmuştuk
Kesinlikle görmüyorum,finalde kasıyosun tamam ama bütte ne diye daha fazla kasıyosun neriman hocaaa
Hak ettiginden kaaat kat fazla deger veriyorum ama ayni degeri alamiyorum
artık kendimi insanlardan soyutladım emin ol böyle daha iyiyim sen de dene.
hiç kimseye hak ettiğinden fazla değer verme; ya onu kaybedersin ya da kendini mahvedersin.
Hak ettigimden daha fazla deger gordugmu dusunuyorum
Hayır hiç bir zaman annem babam hariç hiç kimse hakettiğim değeri vermedi bana.
Verilen değerin o kadarını hak ediyorum ki fazlası verilmiyor.
Ben verdiğim değerin karşılığını görmediğim için gördüğün değeri veriyorum ki her kes yerini bilsin.
Bazen evet bazen hayır..
Biraz eksik, biraz fazla..
Aynen.
hiç kimse bu dediğini düşünmez herkes hakkımı vermiyolar der kimse ben neden bu kadarla yetinmeliyim diye düşünmez
hak ettiğim degeri gördüğümü düşünüyorum evet
Değer istemiyorum gerek duymuyorum
Hak etmediğim kadar çok değer görüyorum.
evet herkes hk ettiğini yaşar
hayr kesnlikle hak ettiğim değeri görmüyorum
Herkes hakettiğini yaşar
Bazen hak etmediğim değeri gördüğüme inanıyorum!
Bazı kısıler tarafından evet ..
Hayır bence kimse hakkettiği değeri görmüyor.
hemde nasıl hak etmedıgım degerı goruyorum o kesın
bana Değer vermeyenler maldir.açık ve net.
herkes hakkettiği kadarını buluyor...
Aynenn öyle düşünüyorum :D
En kötüsüde Ailenden hakettiğin değeri alamamak.
hep tam tersi
Düşünmüyorum
hayırss :D
görmeme kralı benim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar