Ya bırakın allasen.. Ne kadar böyle konuşsalar da bütün erkekler önce dış görünüş.. tesettürlü bir bayanım. en dindar olan erkeğe bile ; açık bir bayanla evlenmeyi düşünür müydün diye sorduğumda, çok açık giymiyorsa olur dedi. Ya sen başka o başka dünya hem helaldi haramdı ağzından düşürme dini. Hem de açık kız istiyo çoğu. O güzel geliyo tabi. Güzelliğini açmış sergiliyor. En çok da dindar erkekler böyle insanı hayal kırıklığına uğratıyor.
Örnekteki kız iyi niyetli ama işini bilmiyor. Öyle söylenir mi hiç? Sinemaya gideceksin diyelim bir sürü bahane uydurabilirsin. İşim çıktı dersin, film havamda değilim dersin. Daha ucuz yollu şeyler istiyormuş gibi yaparsın. Bu bildiğin maddi durumu gözüne gözüne sokmak.
Ben böyle de yapmazdım. Hiç maddi sıkıntı konularını açmazdım bile gururu incinmesin diye. Bugün bir parkta oturasım geldi parka gidelim mi beraber hem daha iyi sohbet ederiz felan der anlamamasını sağlamaya çalışırdım.
Peki soyle soyliyim: "Evlenince cocuk dogurmam , ev isi yapmam , kocaya hesap vermem , kafama gore takilirim." diyen dahasi iffete onem vermeyen kiz evlenilecek kiz degildir. Bence "evlenilecek kiz"dan cok "evlenilmeyecek kiz" ozelliklerine bakin. Saydigim ozellikleri barindirmayan kiz evlenilecek kizdir. Geri kalan kriterleri de erkekler kendi tercihlerine gore belirlesinler.
Aksi yönde hareket ediyorsunuz belli ki , çünkü iyi kalpli düşünceli kızlar dolu , ama güzeller mankenler ve kusurlu. Siz onu bekliyorsunuz ki karşınıza çıkmadığını düşünüyorsunuz
Şöyle kapatalım mevzuyu isterseniz. Genelde güzel olanlarin burnu havada olduğu için pek karşıdakini düşünmeye vakit kalmıyor. Diğer kızlarımızda dış görünüşten kaybettikleri için çoğu insan nasıl düşündüklerini önemsemiyor 😊
@Ikicümleötede dış görünüş herkese göre değişir.. Birinin beğendiğini başkası beğenmiyor.. Bu göreceli bir durum..
Ayrıca diyelim ki dış görünüşünü beğenmedim.. Yine de görüştüğüm kişiyi tanımaya çalışıyorum.. Çünkü ben, görünüşten değil fikirden etkileniyorum.. Ama malesef yok.. Çünkü bu sefer de onlar bizi beğenmiyor ;)
Bilemiyorum. Hani diyorlar ya. Dışını beğenmediğiniz birinin içini merak etmiyorsunuz diye. Tam olarak bunu söylemeye çalışıyorum. Ama siz fikirlerine önem veriyormussunuz ayri konu
Bu mesele zaten çözülememiş bir mesele , bize de laf düşmüyor keza. Fakat gerçek hayatta düşünceli , akıllı kızlar dolusuyla var , hani şu makyajsız dolaşıp çok çalışan kızlar ve o kızlar (akıllı olup da doğal güzelliği olanları da dahil olmak üzere ki buraya da parantez açıyorum her kadın güzel , görmek isteyene ) heh işte tüm bu kızlar da kendilerine denk erkek bulamamaktan muzdarip.
Biz tesettürlü kızlar da kendimizi geliştiriyoruz artık eskisi gibi evimizde oturmuyoruz çoğu erkekten daha üst mertebelere ulaşabildiğimizi de söylemem gerek. Ki ben bunun için beni istemeyen taliplerimi gördüm. Hem güzel hem akıllı , baş edemem bununla diyenleri beni buldu ve böylelikle benim de erkeklerden bir beklentim kalmadı ve 25 yaşımda , ilk talibiyle sorgulamadan evlenmemiş , eğitimli , kültürlü ve ünvanlı bir kadın olarak çok fazla kriteri var ya diye damgalandım. Kimse içimi de göremedi yine bu sebeplerle , çünkü samimiyeti görmedim hiç kimseden.
@Ikicümleötede insanlar o kadar boş ki , maruz kalıyorsun. Ben ne mesleğimi söyleyebiliyorum bir ortamda ne de 5 dakikadan fazla durabiliyorum , daha bayram günü gözleriyle yiyen teyzelerin nazarından kurtulamadım şaka değil. Güzellik olarak gördükleri şey de bu arada boyum uzun diye he yüzüme bakan Yok yoksa yani
Çalışıp çalışmaması beni bağlamaz normalde ama çocuğun eğitimi benim için herşeyden önemli.. Eğer doktorluk gibi kadına ihtiyaç olan yerler dışında çalışıyorsa, razı olmam (mühendislik gibi)
@Ikicümleötede tarz dediğim işte yüzünün oturması , gülüşünün , bakışının , ses tonunun bir tarzı var her insanın bunu kabullenelim. İlgi görmek adına kasıtlı yap demiyorum zaten oturdukça sana ait olacak zaten seni özel kılacak şeyler.
Açıkcası erkekler nerede güzel var onun peşinde. O tarz havalı kızlara lazım olan gezmek tozmak. O yüzden bu soruyu saçma buldum. Düşünceli insan da çoktur ama sevmeyi bilene...
En İyi Cevaplar