Konuştuğum aynı zamanda hoşlandığım çocuk bana evlenilecek kız dedi bunun anlamı ne olabilir?
O da benden hoşlanıyor olabilir mi?
O da benden hoşlanıyor olabilir mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bizim Erkeklerin istediğine göre bir evlenilecek kız şöyle olmalıdır: Yemek , çamaşır , bulaşık , ütü , genel temizlik , çocuk bakmak , eşine hizmet etmek , kendine bütün bunları yaparken bir yandan da bakımlı alımlı güzel olması , yatakta da tatmin edebilmesi , kocasının ailesine de kocasına ettiği gibi hizmet etmesi ve hiçbir şeyden şikayet etmemesi. Ona laf söylenirse bile sesini çıkartmaması , laf üstüne laf söylememesi , bakire olması , tecavüze uğramış ya da ilişkiye girmiş farketmez. hatta mümkünse hiçbir erkeğin elini dahi tutmamış yüzünü dahi görmemiş olcak. ilk kocasının yüzünü görecek. Ve mümkünse kapalı olacak. dışarılarda fazla gezip tozmicak. evden dışarı çıkmicak mümkünse. kimisi çalışsın kimisi çalışmasın istiyor. ve doğuran kadın olduğu için 4-5 tane çocuğa hayır denmiyor. e tabi bakan da kadın. şimdi soruyorum. sen bu ülkede evlenilecek kız olmak ister misin cidden?
Sana kalkıpta eğlenilecek kız da ol demiyorum. Ama birilerine kendini yamamak için, evlenilecek kız kategorisine girmek için uğraşma. seni seven seni isteyen olduğun gibi olduğun için istesin sevsin. diğer türlü şu kısacık ömründen bir cacık anlamazsın. başkaları için harcadığın ömrünle yaşantınla kalırsın. tavsiye sadece..
1) hangisi? yazdıklarımı sonuna kadar okudunuz mu @JeanPaulSartre
2) eğer sonuna kadar okuduysanız tebrik ederim bu arada :)
sevindim o halde :) bir erkeğin böyle düşünüyor olması çok güzel bir şey. avantajlı durumu tercih edip hep o durumu savunabilirdiniz de sonuçta.. @JeanPaulSartre
valla bu konuda kadınlardan çok erkeklere güveniyorum :) @JeanPaulSartre
Yazık yaa... Hakikaten çok yazık. İnsanlar uzaya gitti bizim uğraştığımız işe bak. Bu yaşına kadar 'bu cümleyi hiç bir yerden duymadım', deme. Sen de zaman ona sende o zaman eğlenilecek erkek misin? de bakalım. Suratının ifadesini gördüğün anda ne demek istediğini anlarsın. Çünkü ona göre gönül eğlendir onun ile bunun ile sonra birini bul ha bunun ile evlenilir, diye.
Sana evlenme teklif etmiş işte, diyenlere pek aldırma. Evlenme teklifini gerçekten sorduğu zaman alırsın. Yoksa seni memnun etmek içinde söylenmiş boş bir laf erkek oyunu olabilir. Dikkat et oyuna gelme... İnşallah değer veriyordur ama böyle konuşmak çok ayıp
evlenilecek kız.. hmm...
tamamen kendi kişisel görüşümdür.
öncelikle, saygı duymayı bilen birisi olmalı.
sevgi dolu, enerjik-hayat dolu, sporu seven, kendine-sağlığına dikkat eden, kısaca bakımlı, haftasonu olduğunda, yoğun iş temposundan biraz olsun arınabilmek için kendini yatağa veya koltuğa atıp, tv başına geçmek yerine, hayatım hadi gel kemere gidelim-kaşa gidelim birlikte güzel vakit geçirelim, doğa ile iç içe olalım diyebilmeli (kemer-kaş örneğini farklı yönlere çekebilirsiniz. antalyada yaşadığım için böyle bir örnek kullandım ve tabi ki ekonomik durumları da göz önünde bulundurarak bu örneği verdim, yani imkan yoksa gezemezsiniz açık ve net), benim aileme , benim onun ailesine duyduğum saygının ve sevginin aynısını gösterebilmeli, her ne kadar hayatı benimle birmişçesine yaşasa da (bende öyle yaşıyor olsam bile) herkesin bir özel hayatının da olacağını ve bu özel hayata da (kastettiğim şeyler hobi tarzı şeyler) çok fazla karışmamalı, baskıcı olmamalı..
bir ton şey yazdım farkındayım, daha da çıkardı elbette ama şu an için aklıma bunlar geldi.
Evlenilcek kız/eğlenilcek kız? bin kere soruldu binlerce cevap aldı
Kisaca sevgilin seni diger kizlara gore kiyasla namuslu gormus, ev islerinden anladiginida biliyir olabilir, seni saf ve temiz hanimhanimcik olarak gormus ve bu yuzden soylemistir tabi senle kafa bulmadiysa eger
www.kizlarsoruyor.com/.../q2340808-evlenilecek-erkek-var-eglenilecek-erkek-var-dogru-mu
Böyle durumlar da var tabii :D
Cevap
130Cevap
Evlenicek kadın=Geçinilecek kadın= Uyumlu kadın...
Eşlerin gönüllerinin, fikirlerinin, hayat tarzlarının uyumlu olması gerekir, sende bunu görmüş olmalı.
https://i.hizliresim.com/EV0l9B.jpg
;)) karikatür güzel.
iyi bir şey değil. demekki bir zamanlar birileriyle eğlenmiş kim eğlenilir kim evlenilir biliyor. Sağlam ayak değil. Zira kendide eğlenilecek erkek tipidir.
Yani ben anlamıyorum bu erkekler bu şekilde söylüyor ve biz kızlarda bunları onaylıyoruz. Halbuki erkek yapınca elinin kiri kadın yapınca başka şey. Bu ne saçmalık..
Şimdi diyecekler ki evlenilecek eğlenilecek ayrılmamalı, zaten biz ayırmıyoruz onlar kendileri ayırıyor eğleniyor ve evlenmeyi düşünmüyor.
Evlenilecek kız, örf , adetlerine bağlı, ağır başlı hanım hanımcık, daldan dala zıplamayan, sorumluluğunu, oturup kalkmasını, büyüklere saygısını gösterebilen insandır.
Her kız evlenilecek kızdır ama kendileri isterse..
Bu kişinin bakışaçısına göre değişir. bizim karşı komşunun kızı var. kapalı bir bayan. tesettürü güzel. yürürken dikkat ederim etrafa bakmaz. yemek yapmayı da biliyordur muhtemelen. bigün cesaretimi toplarsam istemeye gidebilirim.:/ ne demiş üstad.. ille edep ille de edep.
benim evleneceğim kız budur :)
tabii bu fikrim sabit değil. şu an için böyle. o yüzden büyük konuşmak iyi değil. fikrim değişebilir de birgün.
Diğerleri eğlenilecek anlamında demiyorum. çünkü başkası da kapalı olduğu için evlenmek istemez. bu tamamen tercih ve bakışaçısıyla alakalıdır.
bayan milleti üzerinde "eğlenilecek kız" ve "evlenilecek kız" şeklinde yapılan gereksiz kategorizasyonun, erkekler tarafından belli bir yaştan sonra çoluğa çocuğa karışmak amacıyla tercih edilen koludur. lakin bu kategorizasyon yapılırken düşünülmemiştir ki bayanlar, erkekler üzerinde bölye bir kategorizasyona gitse çoğu erkek baştan kaybedecektir; çünkü erkek nüfusun çoğunluğu önce, bayanlar tarafından pek de tercih edilmeyen "kızlarla eğlenen erkekler" kategorisine dahil olup "kızlarla evlenen erkekler" kategorisine geçiş yapamadan eleneceklerdir. o yüzden
içten bir gülümseme,
oturmuş aile yapısı,
olgun davranışlar,
yeri geldiğinde sevgilisi kendisine karşı gelen bir şeyi savunduğunda tebessüm ederek susmak ve onaylamak,
kendini asalak hale getirmeyecek oturmuş bir karakter yapısı,
itici gelmeyecek kadar güzel olmak,
bunlar tüm erkekler için saydığımız ortak özellikler,
kişisel olarak ise,
lacivert restaurant'ta da şampiyon kokoreç'te de nasılı davranacağını bilmesi,
nerede nasıl giyineceğini bilmesi,
kültürlü olması (ortak şeylerden konuşabilmek)
size aşık olması,
Tam anlamıyla tatminkar bir cevap alabilmen için, bizlere biraz kendinden bahsetmelisin. Evlenilecek kız kriterleri kişilere, inançlara ve toplumsal geleneklere göre değişiklik gösterir. Şahsi fikrim, evlenilecek kızın öncelikle "olması" gerekir. Yani ortada elle tutulur gözle görülür somut bir şey olmalı. Fakat ülkemizin ahlaki ve örfi çözülmesinin günümüz şartalarına dayattığı bir gerçek var, maalesef bu gerçeklik artık insanlara mantıksal bir dayanak halinde evlilik planlaması yaptırıyor.
öylelerinden kork derim ümit verip sonra hiçbirşey yok gibi şımarırlar kendisi acaba evlenilecek adam mı ki sana bunalrı diyebiliyor?
Helal olsun sana beee
Bilseydim önceden kesinlikle bunu en iyi cevap seçerdim
Hiçbir gönül hiçbir beden ve hiçbir gülüş ne eğlence olmalı nede meze nede evlenme açısından bakılmalı..
Birini güldürüyorsan ağlatma..
Bir gönlüde sahte gülüşlerle aldatma..
Kendi gönlün dahi olsa..
Evlendiğinde eğlen..
Ben evlenilecek eğlenilecek ayrımına karşıyım arkadaş..
Delikanlı adam eğlenmez..
Delikanlı kadınla eğlenilmez..
cümle içinde snein adını veya sana söyledimi? evlenilcek kızsın dediyse snei kastetmiştir tam olarak seni sevgidini yoks aevlenilcek kı zyok dediyse oda seni kastetmiş olur baska bı noktada su kız tam evlenilcek kız dediyse senin hal ve haraketlerini düzeltmen gerektigini söylemiştir ya da bu cocuk tam bir geri kafalı ve kapalı kızları evlenilcek kız olarak gördügünü belirtmiştir öyleyse uzak dur
Evet!!! Çok özel ve istisna bir kişilik be davranış tarzın olmalı. Erkekler Tapılacak bir kıza bu sözü söyleyip onunla bir ömür geçirmek için elinden geleni yapar. Diğer yönden Flört edilip öpüş kokuş yapılacak, sevişilecek biri değildin demek de oluyor.
Bence evlenilecek kadın, görmüş, geçirmiş, cinselliği 2. Planda olan, bakire olmayan, bakireyse bile sırf bakire diye geriye kalan ömrümü zindana çevirmeyecek, anlayışlı, ileri görüşlü, hayatı yaşamasını bilen zeki bir kadın olmalıdır...
Oturmasını kalkmasını bilen
Terbiyeli
Mamuslu
Edepli
Büyüklerine karşı saygılı
Daldan dala atlamayan kız demek ki biri bunu sana diyorsa kendinle gurur duymalısın
kadın kadındır ayırt etmeyin sıfatlar takmayın bize
evlenilecek-eğlenilecek-şarap gibi-motor gibi bla bla bla...
Kadınım ben..
Minicik yüreğinde dünyayı taşıyan,
Elleri hamur kokan,
Kırılgan, alıngan..
Gözyaşları içinde gizli,
Biraz çocuk, biraz anne, biraz deli..
Aşkın her hali..
Tutkulu, düşbaz , haylaz bir kadınım ben..
İncitmeyin beni,
Giydiğim fistanlar bile çiçekli..
Bedenimin ne önemi var ki?
Benim hazinelerim yüreğimde gizli..
Kalitesi olan bedenini kendine namus bilen ona göre hareket eden bakın nasılım diye kızlar gibi yanınlamak yerine her yerde fotoğraflarını yayınlamayan yolda yürürken karşıdan gelen erkeğin açısından uzaklaşarak yoluna devam eden akıllı mantıklı işin olacağına bakabilen dürüst inançlı kişidir sorduğun sorunun cevabı
Ya bu bir evlenme teklifidir.
ya da iyi günde kötü günde, zor anlarda güzel Günler'de, ne Şart olursa olsun Kişiyi satmayacak, fedakarlıkta bulunacak, yarı yolda bırakmayacak biri demek istemiş bence. Bu ikisinden biridir, hangisi olduğuna sen karar ver. ya da evlenme teklifi yakındır. Bir ön hazırlık yapıyor bence.
Sanirim seninle hayatini birlestirecek kadar degerli buluyor..
Hayatı gırgıra almayan, bardan bara atlamayan, içki-sigara-argo konuşma üçlemesinden uzak duran, ağzı temz olan, evleneceği zaman kocasının sözünden çıkmaması gerektiğini bilen, feminen asilik duyguları az olan, büyüklerine saygılı, kocasını memnun etmeyi kendine amaç edinen, dünyevi zevkleri bırakmış, imanı sağlam kıza denir bana göre.
Köle mi bu aq
kızlar la eylenilmesine karşiyim evlenmicekseniz kandirmayin kızlari onlarin da gururu var böle ayrim yapanlara çok kizarim
evlenilecek kız 'onunla sadece cinsellik yönünden hayal kurmadığın , gözlerini yumduğunduğunda onunla eğlendiğin ağladığın , seyehat ettiğin , çocuklarınız olduğunu hayal edip onlarla oynadığın , çorabını bulmanda sana yardımcı olan ' şeye evlenilecek kız denirrr
Bence oda sana karsı bos degil hayat kısa ona bir sekilde acıkla hoslandıgını ya da hissettir benden sana abi tavsiyesi seni delikanlı hanım ve evlenilecek olarak gördüyse elbet kafasında kurmustur önceden biseyler :)
"türk erkeği" kafasına göre namuslu el değmemiş gözü dışarda olmayan erkeğine köle olan ve daha sayabileceğim bir çok farklı sıfatları sana kondurduğu için söylemiştir!!
şu demek: hayatı boyunca biriyle yiyişmemiş namuslu efendi. kocasını esir olarak görmeyecek. ( tabi kocası da başkalarıyla yiyişmemiş olacak) kocasının ailesine sevmese bile saygı gösterebilecek. ama aynı şeyleri de kocasının kendisine göstermesini isteyecek ve bu konuda uzlaşıp para konusu olmadan yani maddiyatın hiçbir öneminin olmadığı, temelleri tamamen saygı ve sevgiye dayalı olan ilişkinin dişi tarafına evlenilecek kız denir..
Yani oturmasını kalkmasını bilen düzgün bir kızsın demek istedi. Hoşlanıyomu bilmem normal arkadaşındıe der ama konuşma boyutunuz farklı ise hoşlanıyodur
Sana dediyse takılmıştır sadece
ama başkasına senin hakkında bunu söylediyse ciddi düşünüyordur.
bu olaya göre her iki durumda da bence ilk adımı erkek atmalı.
evlenilecek kiz cocuklarimizin anasi olabilecek kiz demektir
guler yuzlu insanligi yerinde durust ve adil namuslu olan
goster ama elletmeci anal yaptirdim yuzeysel takildik oral nasil bozulur mu demeyen o islere girmemis kizdir
O değilde şu erkeklere ilk kim çocuk deei yav. Onu bulursam var ya. Millet erkek demiyor her zaman her yerde çocuk diyor. 30 yaşındaki adama bile çocuk diyor bayan yaşıtları.
bir kız bir erkeğe çocuk diyorsa ona karşı ilgisi var demektir.
beni kandıran olmadı daha
sadece tecrübelerim bunu gösteriyor
karsisina erkek isteyen ayakli liste istemeyen kizdir.
elentruk alamadim diye sacmalamayan kizdir, l*n ben jenerator muyum de elektrik almayi umuyon:-)
en onemlisi bana aidiyeti hissettiren biri olabilmeli.
emin ol seni keklemeye calısıyo namuslusun ayagına yatıp senle cıkıcak tek derdi bu
Namusunu koruyan, edepli, nasıl konuşması gerektiğini bilen birisi.
seni etkilemeye çalışıyo olabilir. diğer kızlardan daha olgun, namuslu olduğunu gördüğü için de olabilir
Evlenmenin doğru oldugunu düşündüğü kıza atfettiği özellikleri barındıran kadın demek evlenilicek kız kişiye göre değişir.
Yemek yapar, bulaşık yıkar, aillem kabul eder, benimle fazla uğraşmaz, bir de muhtemelen başka biriyle ilişkiye girmemiştir. Bu imajı yıkmanın en kolay yolu, öpüşmek ya da sevişmektir.
eğer dalga geçmediyse seni hanımhanımcık doğru dürüst namuslu biri olarak görüyo eline erkek eli değmemiş biri olarak görüyo o yüzden sana evlenilecek kızsın demiştir
erkeklerde ne dese suç arkadas.. bir seyide olduğunu gibi algilayalim basit düşünelim:))
Ya seni sevmeye niyetli. ya da sen evlenilecek kızsın benim daha eglenmem lazım diyebilir. Şaşırma erkekler bunu cok yapar :))
Evlenilecek kız arayanlar, eğlenilecek kızlarla oynașmayı çok iyi bilirler.
Seni eve kapatır dışarda eğlenmeye devam ederim demiş. İşine gelirse...
.
Arkadaşların bir çoğu açıklamış seninle eğlenmek değil evlenir helalim derim demiş çık gez eğlen değil ailenle tanışmak ailemle tanıştıra bilirim demek
Ne hoslanmasi yaa daha ilk gunlerde senle evlenicem diyen erkekten hic bir halt olmaz bence :////
İlk günler değil
Ee tamam ayni seye denk geliyo ciksanizda o senle sevişmek falan ister o tur erkeklerden pek bir beklentin olmasin yani ://
Ama turkiyede hic de hos gorulmuyo ben eski sevgilimle sevistim diye adimi cikardilar :/ ben de norma oldugunu savunuyodum ama bu olaydan sonra haksiz oldugumu dusunmeye basladim :(
Eli ayağı düzgün , namuslu ve oturmasını kalkmasını bilen biri
Yollu değilsin, bağlı kalabilirsin eşine, hamaratsın, güzelsin.. filan.
doktor haydar dümen abimize sorulan sorular gibi. evlenilip ev üstüne yapılacak kızsın deseydi ne olurdu acaba.
Namuslu, temiz birisin demekki. Hoşlanıyor olabilir ama rüzgardan nem kapmamak lazım
Temiz aile kızı gelecekte olacak çocuklarına ideal, örnek bir anne demek
hiç hoş değil bir erkeğin bunu hoşlandığı bir bayana söylemesi
o ne öyle hadi gel evlenelim sen evlenilecek bir kıza benziyosun falan filan
Yalan diyenlere kanma kardeşim bu erkekten erkeğe değişir ben hiç bir kıza şuana dek evlenilecek kızsın demedim diyeceğim tek kişi olur onunlada evlenirim tabi bulabilirsek
Benim fikri sorarsan evlenşlecek kız ya da eylenilecek kız diye bir şey yok o işler kısmet
Annen kadar güveniceğin insan bence evlenilcek kız...
alakası yok , evlenilecek kız demesi seni umutlandırmasın. o 24-25li yaşlarda lazım olacak.
peygamber efendimizin cicekleridir kızlar onu nasıl sevdiysen helalın gibi gördüysen ole oldugu gibi herseyini sevceksin :)
Hayatımı ömrümü tek onun için adayacağım kız demek benim için bunun içinde o kızda saygı sevgi güven olsun fikirler uyumlu olsun onunla mutluluğa yelken açarız
Evlenelim gel demiş sana daha ne desin vay anasını ya cocuk iltifat etmiş sen hala bana ne yapıcak bu diyorsun
Bana ne yapıcak demiyorum eğer hoşlanıyorsa ilk adımı atıcam diyorum
hoşlanıyo ne demek ya evlenme teklf etmş kızm sna . s.
Ev kızısın demek ki. İyi bir şey olup olmadığı tartışılır.
eğlenilecek kız ve evlenilecek kız diye ayrım olur. sen evlenilecek katagorisindesin ama bu bir yandan iyi bir yandan kötü:)
yanılıyosun katagorin gereği uzak duracak artık senden. taktik bilmezsen onu kaybedeceksin
Neden uzak dursun ki?
Sen onun için bir tanesindir,
Namuslusundur,
Ec işlerinden anlıyosundur,
Onu seviyorsundur,
Nerse nasıl davranacağlnı biliyorsundur.
Kızları böyle ayırmak hoş degil
Zaten kimse evlenilecek kız/eğlenilecek kız olarak bakmıyor meseleye bu cirkin/güzel ayrımı gibi bir sey değil @bella-34
ya olursa ciddi bir ilişki olur seninle demiş :) azıcıkta hoşlantı var yani istemem yan cebime koy gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar