Clio Evolution aracım var, akü zayıf, motoru çalıştır uyarısı çıkıyor
6 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Clio Evolution aracım var, akü zayıf, motoru çalıştır uyarısı çıkıyor
Elektrik devresinde kaçak olabillir birşeyi açık unutmadıysa kaçak vardır aküyü zayıflatan ya da akünün ömrü azalmış olabilir aküde sağlamsa o zaman şarj dinamosuda sorun vardır şarj dinamosu aküyü şarj etmiyor olabilir önce aküyü ölçtürmekle başlamalısın.
Bu durum genellikle araç çalışmıyorken radyo, far veya iç aydınlatmaları uzun süre açık bıraktığında karşına çıkar. Clio'nun akıllı enerji yönetim sistemi akü voltajının düştüğünü fark edip seni korumaya alıyor. Aracı çalıştırıp en az yirmi dakika sürüş yaparsan alternatör akünü hızlıca şarj edecektir. Eğer bu uyarıyı sık sık alıyorsan akünün ömrü tükeniyor olabilir bir servise göster derim. Sen bu uyarıyı tam olarak ne yaparken aldın? 🏎️🛠️
Park ederken
Park ederken aldıysan muhtemelen düşük devirde fazla elektrik harcanmıştır. Biraz uzun sürüş yapıp alternatöre fırsat ver, geçmezse servise uğra dostum 🏎️💨
Yarın bu uyarı çıkmazsa
Cevap
6Cevap
Oto elektrikçiye gözük ya akü ölmüş ya da şarj dinamosu sorunlu
Erkek kardeşim beni mahvedecek citroen arabam vardı sürekli arıza çıkardı onu sattık clio aldık bu da aynı
Benim hor kullandığımı düşünüyor
Akünün değişim zamanı gelmiştir kanki
Akünü bir ölçtür bitikse değişimini yap
Araba çalışmıyorken radyo far vb. Açık kaldı ise bir süre zayıflamıştır hareket ettikçe dolar öyle bir durum yoksa akünün değişim zamanı gelmiştir Elekrirkçi bir ölçüm yaptırın
Telefonun bluetooth olarak arabaya bağlıysa ve telefonun sarjı azsa o uyarıyı veriyor sorun değil
akün zayıflamış sarj etmek için çalıştır demiş akünü ölçtür bi
Akü zayıf :)
Ama neden :) bir şey mi açık unuttum
Oda olabilir ya da akü ömrü bitmiştir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?