2008 model Clio aracım var ve dizel. Sıcak hava motoru rölanti devrini etkiler mi?

Geçenlerde eşim ÖSYM sınavına girdi ve ben de onu aracımla sınava girdiği okulun orada park halinde bekledim. Hava o gün çok sıcaktı, sınavda çok uzun sürdü ve 3 saat boyunca öğlen sıcağında bekledim. Sonra sınav bitti, aracımı çalıştırdım ve motorun rölanti devri 2000 de gösterdiğini farkettim. Sanırım sıcaktan oldu dedim ve oturduğumuz apartmanın otoparkına aracımı parkettim. Ertesi gün motorun rölanti devrinde bir sorun yoktu ve olması gereken 1000 devirde çalıştı. Sonra kurban bayramında aracım yine güneş altında bekledi ve o gün de çok sıcaktı. İşimiz bitti ve aracı çalıştırdığım zaman motorun rölanti devri yine 2000 devri gösterdiğini farkettim. Bu durumun olması normal mi? Çünkü normal havalarda bir sorun olmuyo ama sıcak havalarda eğer araç park halindeyse aracı çalıştırdığım zaman 2000 devirde oluyo. Ya da bir sorun mu var?

2008 model Clio aracım var ve dizel. Sıcak hava motoru rölanti devrini etkiler mi?