18 yaşındayım yeni araba ehliyeti ehliyet aldım öncesinde de arabada motorda sürüyordum. Hem arabada hem motorda ani hızlanmaları seviyorum arkayı kaydırmayı yani popo atmayı da seviyorum bu ani hızlanmaların motora zararı var mıdır? Yüksek devir kullanmanın zararı motora zararı var mıdır?
1 ay
Yüksek devir kullanmanın motora zararı var mıdır?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu nedenle motorun zarar görmemesi için başlangıçta çok yüksek ve çok düşük devirlerden kaçınmak gerekmektedir. İlk 5.000 km kat edilene kadar motorun rodajı bu şekilde sağlanmış olur. Yüksek devirlerde motor kullanmak kompresörü yıpratacağı için bundan kaçınmak gerekir.
Araç modofiye uğraşan bir abin olarak söylüyorum ;araç kaydırmanin zararı özellikle arkadan itişli araçlarda diferansiyel arızalarına neden olur. Bunun dışında lastiklerin çabuk aşınır. Devirli kullanmaya gelince, dizel araçların devirli kullanılmalari önerilmez. Ayrıca motordan motora fark var. Benzinli de olsa alüminyum bloklu motorlar için çok tavsiye edebileceğim bir durum değil. Yakıtı arttırır devirli kullanmak. Pistonlarin gömlek içerisindeki dakikadaki hareketidir devir dediğin olay. Yardımcı olabildiysem sevindim. Kal sağlıcakla. Surat felakettir.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
1 Xper puan fazladan kazan!