1 yıllık ehliyetliyim yağmurda bir kez kullandım ve araba baya kaydı normal zamanda direksiyon hakimiyetim iyidir ama aracın kaydığını hissettim nasıl bu hakimiyete sahip olurum neye dikkat etmeliyim
3 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Araç kullanmak pratiktir buraya ansiklopedide yazsak bi anlam ifade etmez. Belli bi seviyeye gelene kadar yavaş kullan yağmurda yaşta çok fren kullanma bunun içinde yavaş ve dikkatli git zamanla oturur her şey.
Ani hızlanma veya ani frenden kaçınmalısın. Aracının lastikleri eskiyse onları yenilemelisin. Özellikle su birikintisi olan yerlerden mümkün oldukça yavaş geçmelisin.
Yağmurlu havalarda o kayma hissi insanı anlık ürkütebilir çok normal. Öncelikle paniğe kapılıp sert fren yapmaktan kesinlikle kaçınmalısın. Aracın arkası veya önü kaydığında ayağını gazdan yavaşça çekip direksiyonu kayan yöne doğru yumuşakça çevirmelisin. Lastiklerinin diş derinliği ve basıncı da ıslak zeminde tutunmak için çok kritik. Debriyaja aniden basmamak ve takip mesafesini korumak hayat kurtarır. Hiç güvenli bir alanda aracının sınırlarını denedin mi? 🏎️💨
Cevap
13Cevap
Dikkatli ve yavaş kullanacaksınız..
Genede araba kayarsa direksiyona sıkı tutunun ve seri bir şekilde imkan varsa öndeki araca vurmamak için kontrollü sollama yapın. Takip mesafesi çok önemli.. Kayma esnasında akışına birakmak bazen mantıklı..
Siki tutarak ama yavas gidersen frenede birden bazmassan araba kaymaz
Yağışlı havalarda öncelikle HIZINA her zaman dikkat etmelisin...
Yağışlı havalarda o zemin artık kaygan ve aracı daha da dikkatli - yavaş kullanmak lazım.
ani fren ve manevralardan uzak dur bunun için takip mesafesini artır.
O sıra 100 le giderken tamponu düşüren ben viyadükte uçuyordum direksiyonu kavra az.
Frenden ayağını çekip uygun gazla aracı yönlendirmen gerekiyor
Daha yavas olman yeterli. Hareketlerini daha yumusak yap
Fren yapma ve araç ne tarafa kaydı isen direksiyon o tarafa çevir ters yöne çevirme daha çok kayar
Aracın kaydığı yöne doğru çevir
Lastiklerini değiştir
Yavaş sürersen kaymaz
Frene abanma
Hız yapmayacaksın
Aniden fren yapmayacaksin
Dua et
Lastik al
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?