Benim için fark etmiyor zor gelmiyor araç kullanmak. Ama kaza sayısı ve çevredekilerin saçma hareketlerini görünce yağmurda kullanmak daha zor diyebiliriz.
Aynen görüşleri ve durma mesafeleri zayıflıyor. Göz sağlığı bu konuda çok önemli. Maşallah gece karanlık, sisli, yağmurlu havalarda kullandım görüşüm iyi etkisi çok.
yağmurlu havada trafik artıyor. benim savım soyle. sanırım arac soforleri ama ben hariç. bu arkadaslar whatsapp grubu kurmuslar. ve haberlesiyorlar. yağmur yagıyor dostlar. hemen herkes araclarıyla biryerlere gitsin ertelemesin yağmur bitmeden bu fırsatı kullanmalıyız. hadi koçlar :D sonrada trafik pert. onun dısında bir zorlugu yok acıkcası. asırı asırı fazla yagmazsa. işte her arac benim ki gibi değil. o yüzden de 2. cekincem var. kimisi aracına bakmıyor. silgecleri calısmayanı mı ararsın. camı bugu yapanı mı. göl olan yollar mı. bunlar olmasa sorun yok yani:D
Benim için özellikle geceleri zor. Çift yönlü yolda karşıdan gelen araçların farları gözümü alıyor ve yol kontrolüm elden gidiyor. Birkaç kez kaza tehlikesi atlattım.
Yolun kenardında ki su birikintilerine dikkat etmek lazım tabii, yoksa araba kontrolden çıkar. Ama bir yandan da araba kullanmayı en sevdiğim havadır. 🥰⛈️
Karli havadan kolay, yagmursuz islak olmayan zeminden zor cünkü fren mesafen uzuyor, lastiklerin yerle temasi azaliyor, yani risk daha fazla. Onun icin karli ve yagisli havada daha dikkatli olmak gerek, Birde gece yolculugunda yagmurlu hava görme mesafeni daraltiyor, asfal yol cizgilerini tam göremiyorsun.
Hiç unutmam gece gece sevgilime gidiyordum şehir dışına bir yağmur bir yağmur bence zor be kadar lüks arabada da olsa zor sonra terk etti tabi başka nedenden 😫😫