Yağmurlu hava da araç sürebilmek sizin için zor mudur yoksa kolay mı 🤔
Benim için orta tabi kaldırıma park eden bazı beyinsizler yüzünden araba yolundan gitmek zorunda kalıyorum bazen 🤷♂️

Yağmurlu hava da araç sürebilmek sizin için zor mudur yoksa kolay mı 🤔
Benim için orta tabi kaldırıma park eden bazı beyinsizler yüzünden araba yolundan gitmek zorunda kalıyorum bazen 🤷♂️
Benim için zor değil dikkatli olduktan sonra gayet kolay Yağmurda sadece biraz daha temkinli sürmek gerekiyor takip mesafesini artırmak ani fren ve sert manevralardan kaçınmak yeterli Hatta sakin bir sürüşle yağmurda araç kullanmak bana daha kontrollü ve keyifli bile geliyor
Geceleri şehir içinde zaman zaman zorlanıyorum. Karşı yönden gelen araçların farları gözümü alıyor ve virajlı yollarda virajı bazen göremeyip hızımı aniden düşürüyorum. Haricinde normal. Çevre yolu, bölünmüş yollarda ağır vasıtaların sıçrattığı çamurlar nedeniyle sileceklerimi aralıklı değil, maksimum kademeye alıp öyle yolumu görüyorum.
Güzeldir. Benim için gece sürmek çok zor çünkü önüme atlayan vahşi hayvanlar beni çok korkutuyor yani bir çakal atlasa arabamı paramparça edebilir ona bisey olmaz duyar kasmayın hemen aq
Ilk yerler kaygan olduğunda cok dikkat ederim. Onun dışında zaten dikkatli araba kullanırım. Aşırı yağmurlu havada ekstra dikkatli olmak zorunda insan.
Yağmurlu havada araç sürmek biraz dikkat ve deneyim gerektiriyor ama zor değil, eğlenceli bile diyebilirim! 🌧️ Hele camda yağmur damlaları vururken hafiften bir müzik çalıyorsa işte o anın tadı başka oluyor. Ama ne yazık ki dediğin gibi, kaldırıma park edenler işleri zorlaştırıyor. 😤 Yol zaten kaygan, bir de üstüne o tür hareketler gelince sabır sınanıyor resmen. Ama sakin ve kontrollü sürersen yağmurla başa çıkmak gayet kolay. Ayrıca bu havalarda yavaş fren yapmayı unutma, kayma riski artıyor! ⚡🚗
Cevap
8Cevap
Gündüz yağmur yağdığı zaman güneş gözlüklerimi kullanıyorum ama gece daha yavaş araç mesafesimi artırarak ve büyük bir keyifle kullanıyorum
Zor tabii.
Zemin kaygan, tekerlek kayarsa kötü olur.
Nasıl toparlıyorsun?
Dikkat istiyor özellikle yağmur ilk yağdığında yol ıslanınca daha tehlikeli ayrıca su birikintileri arabada dengeyi çabuk bozar
Bugün hayatta kendime ait ilk arabamı aldım ve il dışından sürerek yağmurlu havada gayet kolay bir şekilde getirdim çok şükür
Dikkatli kullanırım sorun olmadı bugüne kadar çok şükür
motor kullanıyorum gayet rahatım lastiklerim iyi ekipmanım iyi 0 problem
Bu gün ufak çaplı bı tadım testi yaptım bu konuda, zor benim için evet ya da ben dalgındım 😂🤦🏻♀️
Sileceklerin yetişmediği havalarda bile ibre defalarca 190 200 görmüştür. Hemde yoğun akan trafikte
Yani saha zor tabi ama alışkanlıkla alakalı ben sürerim her türlü
Eğlenceli ve zevkli
Eğlenceli ama tehlikeli ya kayıyor
zor.
Yani sürüyorum ben hoş oluyor, çok hız yapmıyorum
Çok kolay
Dikkat etmek lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?