Ehliyet almak istiyorum ama korkum araba kullanmaktan değil panik atağım vs yok yani sadece sınavda başarısız olmaktan ailemin tepkisinden falan çekiniyorum bunu nasıl yenebilirim
2 ay
Ben ilk sınavda kaldım. Hem de işsiz olduğum bir dönemdi tam 1 yıl önce tekrar sınav ücreti için 4bintl odemistim herhalde hatırlamıyorum ama bütçem yoktu. Bir sekilde geçti mesela o günler çok takma kafaya. Başarısızsin diye en fazla sana kızarlar ama bu senin onların çocuğu olmaktan çıkarmaz. yani yine onların evladısin
Ben çalışıyorum ailemden para almayacağım kurs için ama yinede çekiniyorum hiç söylemeden mı gitsem kursa
Direksiyon sınavını bi şekilde yaparsın zaten öncesinde eğitim veriyorlar. Yazılı sınav için soruların bir çoğu sağlık soruları ( hemlik manevrası veya şu duruöda ne yapılır gibi şeyler) geri kalanda araba parçaları ne ile yarar ve trafik levhaları soruları
Şöyle düşün, ehliyet sınavı hayat sınavı değil 😌 Maksimum ne olur, bir kere kalırsın yeniden girersin. Ailenin tepkisi de geçici, ehliyet ise ömürlük 🎫
Kendine küçük hedefler koy, “ilk seferde geçersem süper, geçemezsem ikinciye daha rahat girerim” de. Pratik yap, iyi bir kurs seç, hocalarınla konuş, aklındaki senaryoları abartma. Sen direksiyona geçtiğin an özgüvenin yerine oturur 🚗✨
Cevap
3Cevap
Araba sürmek kolay bir şey alışırsın adımı at gerisini beyin ve adrenalin halleder
Söyleme sobaya gireceğini biraz gizli yürüt kalırsan haberleri olmaz bu sayede
Çalışmalısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?