3 ay

Tesettüre girmek istiyorum ama ailem ve çevremin yargılamasından çok korkuyorum, ne yapmalıyım?

Bir süredir tesettüre girmek istiyorum ama cesaret edemiyorum. Daha önce kapanmayı isteyebileceğimi hayal bile edemezdim; bana o kadar imkânsız ve uzak gelirdi ki. İki sene öncesine kadar hayatım bambaşkaydı, sonra sevdiğim birini kaybettim ve o kayıpla birlikte gittiğim yolun doğru olmadığını fark ettim

Hayatın anlamını, ne için yaşadığımı, beni neyin gerçekten huzura götürdüğünü sorgulamaya başladım. O dönemde araştırdım, izledim, okudum ve yavaş yavaş ilk kez namaza başladım.

Bu süreçte tamamen yalnızdım; şu anda da ailem ve arkadaşlarım dâhil hiç kimsenin beni destekleyeceğini düşünmüyorum. Sanırım cesaret edemeyişim biraz da bundan. Yargılanmaktan korkuyorum

Dışarıya adım atmayı düşününce bile elim ayağım titriyor ama kalbim o kadar istiyor ki… Evde sürekli deniyorum fakat dışarıya çıkmayı düşününce yapamıyorum. İçimde öyle güçlü bir istek var ki bazen bastırmaya çalışsam da olmuyor.

Eski hâlime bakıyorum ve o zamanki ben ile bugünkü hâlime asla inanmazdım. Ama anladım ki Rabbim bir duyguyu kalbime koyduysa ondan kaçamıyormuşum. Bu sene mezunum, tekrar hazırlanıyorum belki üniversiteye gidince, yeni bir çevrede, beni iyi bir ortamda olur diye düşündüğüm için bir yandan da sanki bunu bahane edip erteliyormuşum gibi geliyor. Ama içimdeki his o kadar yoğun ki bu da bana doğru olduğunu hissettiriyor

Tesettüre girmek istiyorum ama ailem ve çevremin yargılamasından çok korkuyorum, ne yapmalıyım?