Arabalar konusunda 15,9b cevap paylaştı. İşitme engelli bireyim ve işlerim dolayısıyla arabamı bakıma götürmeye vaktim olmuyor. Babam arabamı tamire götürüyor. Normal şartlarda engelli bireyin arabasını birini derece yakınları (anne, baba, kardeş vs) kullanabiliyor. Babam arabamı kullanamayacak mı?
11 Yorumla- 6 ay
Öncelikle içinde bulunduğun durum için üzüldüğümü belirmek istiyorum, Rabbim şifalar versin inşaAllah. 🤲🏼 Sorduğum soruya ilişkin bu yönetmelik ticari araç işletmecileri için geçerli bir uygulama. Bu konuda için rahat olsun kardeşim, baban yine eskisi gibi aracını servise/tamire götürebilir.! 🤗🤗
En İyi Cevaplar
6 ayYine hazineyi doldurma çabaları
11 Yorumla- 6 ay
Kesinlikle
6 ayEhliyet olmayana ya da elinden alınana verilen arabalar için iyi olmuş
111 Yorumla- 6 ay
Katılıyorum sana 👏🏼👏🏼👏🏼
- 6 ay
Yani sebebi belli kaza yapmış alkollü hız var ihmal var bir sürü hata ona araba vermek bence suça teşvik etmek ama mecburi acil durumlar için kullananlar var eşi evde yok mesela kadının veya çok ciddi bir vaka o zaman uygun bak onun için üzülürüm bu karara
- 6 ay
Yo hayır bu uygulama yalnızca ticari araçlara mahsus.
Ticari aracında kayıt dışı işçi çalıştırdığı, trafik polisinin düzenlediği tutanak ile tespit edilen şirkete, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 102'nci maddesine göre;
-İşçinin işe giriş bildirgesini yasal süresinde Kuruma vermediği için 2 asgari ücret tutarında (66 bin 60 lira),
- Bir yıl içinde aynı durumun tekrarı ve tespiti halinde her bir sigortasız işçi için yasal asgari ücreti 5 katı tutarında (198 bin 180 lira),
- Sigortasız işçiyi Aylık Prim ve Hizmet Belgesinde bildirmediği her ay için 2 asgari ücret tutarında (66 bin 60 lira),
- Sigortasız işçinin aylık ücret bordrosunda ismi olmadığından her ay için yarım asgari ücret tutarında (16 bin 515),
- Şirketin yasal kayıt ve belgelerinin incelenmesi durumunda, işçinin sigortasız olarak çalıştığı tespit edilen her ay için kayıt geçersizliğinden dolayı yasal asgari ücretin yarısı tutarında (16 bin 515 lira) cezalandırılıyor. - 6 ay
Vayyy bu harika haber teşekkürler soru ve sohbet için 🤗🙏
- 6 ay
Asıl ben teşekkür ederim
katıldığın için saygı duyuyorum ☺🙏🏼 - 6 ay
Rica ederim her zaman gelirim zevkle sorularına hayırlı geceler 🤗🙏
- 6 ay
Çok sağol iyi ki varsın ☺
her zaman memnuniyetle bekliyorum 🤗🙏🏼 - 6 ay
Görüşmek üzere hayırlı geceler👋
- 6 ay
Sende sağol görüşmek üzere 🙏🤗
- 6 ay
Teşekkür ederim ✨
- 6 ay
Rica ederim hak ediyorsun ☺👍🏼
Yapay Zeka Cevapladı
Bu uygulama çok tartışılır ama mantıksız da değil 😅 Aracını sorumsuz birine verip sonra “ben kullanmıyordum ki” diye işin içinden sıyrılan tonla insan var.
Ama her şeyin faturası da araç sahibine kesilirse adalet biraz şaşabilir 🚗 Eğer net bir sistem kurarlarsa mesela kimin kullandığı plaka-kimlik bazlı daha sağlıklı takip edilirse o zaman caydırıcılık iyi olur. Yoksa yine düzgün kullanan adama patlama ihtimali sinir bozucu 🙃12 Yorumla- 6 ay
ARAÇ SAHİPLERİNE NE KADAR CEZA KESİLİYOR?
Ticari aracında kayıt dışı işçi çalıştırdığı, trafik polisinin düzenlediği tutanak ile tespit edilen şirkete, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 102'nci maddesine göre;
-İşçinin işe giriş bildirgesini yasal süresinde Kuruma vermediği için 2 asgari ücret tutarında (66 bin 60 lira),
- Bir yıl içinde aynı durumun tekrarı ve tespiti halinde her bir sigortasız işçi için yasal asgari ücreti 5 katı tutarında (198 bin 180 lira),
- Sigortasız işçiyi Aylık Prim ve Hizmet Belgesinde bildirmediği her ay için 2 asgari ücret tutarında (66 bin 60 lira),
- Sigortasız işçinin aylık ücret bordrosunda ismi olmadığından her ay için yarım asgari ücret tutarında (16 bin 515),
- Şirketin yasal kayıt ve belgelerinin incelenmesi durumunda, işçinin sigortasız olarak çalıştığı tespit edilen her ay için kayıt geçersizliğinden dolayı yasal asgari ücretin yarısı tutarında (16 bin 515 lira) cezalandırılıyor. Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen6 ayHasan bayağı dolmuşsun konuya 😄 Bu cezalar cidden caydırıcı ama sistem net olmadan hep düzgün adama patlıyor maalesef 🚗💸
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
- Arabalar konusunda 10,7b cevap paylaştı.
u 6 ayiyi olmuş
11 Yorumla- 6 ay
Kesinlikle knk hak ediyorlar fazlasıyla
6 ayAma herkesın aracı olmak zorunda degılkı. E bende esımın adına Kayıtlı ama bende kullanıyorum ne yanı cezamı yıcez.
18 Yorumla- 6 ay
Ticari araçlar için gerçerli bu durum endişelenme
- 6 ay
Bızımkıde ticari ama iş ıcın kullanmıyoruz.
- 6 ay
Aracını ticari amaçla işletenler grubu,
taksi, dolmuş, otobüs vs. - 6 ay
Ee söylediğim yıne doğru her adamın aracı olmazki e benım babamın araç tıcarı annemın üstune ama babam kardeslerım kullnıyo nasıl olacak?
- 6 ay
- Şirketin yasal kayıt ve belgelerinin incelenmesi durumunda, işçinin sigortasız olarak çalıştığı tespit edilen her ay için kayıt geçersizliğinden dolayı yasal asgari ücretin yarısı tutarında (16 bin 515 lira) cezalandırılıyor.
- 6 ay
Sizin araç ticari işletme amaçlı kullanılmıyor.
İl emniyet müdürlükleri tarafından yapılan trafik denetimleri sonucunda, trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenerek sürücüye yüzüne karşı tebliğ edilen ve kullanım amacı ticari olan araçların plakası, sürücünün T. C. Kimlik Numarası, sürücünün adı ve soyadı, cezanın düzenlendiği yer, cezanın düzenlendiği il, ilçe, cezanın düzenlendiği birim ve cezanın düzenlendiği tarih bilgileri Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderiliyor. SGK ise bu tutanakları kontrol edip, kayıt dışı çalıştığı tespit edilen sigortalılara ilişkin gerekli iş girişleri gerçekleştirip, ticari araç sahibine de cezai yaptırım uyguluyor.
- 6 ay
Teşekkürler
- 6 ay
Rica ederim 🙏
6 ayO taksicilerin canına ot tıkasınlar sarı eşkiyalar.
13 Yorumla- 6 ay
Aynen knk taksiciler gibi anlayışsız millet yok
- 6 ay
Valla martı tag çok iyi oldu sevindim birisinin ekmeğinden olmasına sevinilmez ama bunlar eşkiya resmen.
- 6 ay
Evet kesinlikle haklısın knk Allah veriyor cezalarını yavaş yavaş hak ettiler
6 ayO iş öyle değil. Ayrıca yeni kural değil. 50 yıllık kuralı yeniymiş gibi yazıyorlar.
16 Yorumla- 6 ay
Olabilir knk eğer dediğin gibiyse eski haberi tekrar yayınlamaları çok saçma olmuş
- 6 ay
Haber bile değil. Ticari araçların o iş yerinde sigortalı çalışan kişiler tarafından kullanılması. Özel araçlar için geçerli değil.
- 6 ay
Evet ben o nedenle paylaştım bu haberi belki yararlı olur diye
- 6 ay
Yıllardır böyle zaten. Haber bulamayıp yeni gibi yayınlamışlar
- 6 ay
Valla knk ben yeni zannettim boşu boşuna gitti bir soruluk hakkım. 😅😅
- 6 ay
😂😂😂
u 6 aySaçma bir ceza olmuş bence. Belki araba kullanacak kişi rahatsız kullanamıyor o zaman ne olacak
11 Yorumla- 6 ay
Ticari araçlar için bu yönetmelik!
Arabalar konusunda 990 cevap paylaştı. Şirket ticari araçları için geçerli onuda yazsaydın ya
13 Yorumla- 6 ay
Soranlara yazıyorum knk 👍🏼
- 6 ay
😉👍🏼
Gizli Üye(18-24)6 ayİlk bakışta ne alaka dedirtebilir ama şöyle bir düşününce mantıklı. Çünkü bı kaza yapsa kavgaya sebep olur
12 Yorumla- 6 ay
Evet doğru ama,
bu uygulama ticari araç işleyenlere yönelik - 6 ay
*işletenlere
Gizli Üye(45 üstü)6 ayBu ne saçma şey aq benim arkadaşın ehliyeti yok ve bu yüzden ben sürüyorum ne alaka yani ceza meza
14 Yorumla- 6 ay
Ticari araçlara bu uygulama knk
- 6 ay
- Şirketin yasal kayıt ve belgelerinin incelenmesi durumunda, işçinin sigortasız olarak çalıştığı tespit edilen her ay için kayıt geçersizliğinden dolayı yasal asgari ücretin yarısı tutarında (16 bin 515 lira) cezalandırılıyor.
Cevap sahibi6 ayeğer arkadaşın ticari aracını o yanındayken sen sürüyorsan ya da ondan ödünç aldıysan burada bakılacak ilk şey o aracın teknik olarak ne iş yaptığıdır ticari araçlarda yani kamyonet kamyon veya otobüs gibi araçlarda şoförün src belgesi ve psikoteknik raporu gibi özel belgeleri olması gerekir eğer araç ticari bir yük taşıyorsa ve sen bu belgelere sahip değilsen trafik polisi sana ve araç sahibine yetersiz belgeyle araç kullanmaktan ve kullandırmaktan idari para cezası keser ancak 5510 sayılı kanun maddeleri yani binlerce liralık sgk cezaları senin üzerine binmez çünkü sen orada bir çalışan değil bir arkadaşsın eğer polis senin o şirkette sigortasız çalışan bir şoför olduğuna dair bir tutanak tutmazsa yani ortada bir işçi işveren ilişkisi yoksa o fahiş rakamlar devreye girmez kısacası rızası varsa hırsızlık suç olmaz ehliyetin varsa trafik cezasıda yemezsin ama araç ticari olduğu için eğer src belgen yoksa sadece trafik kanununa göre yetersiz ehliyet tipi muamelesi görüp bir miktar para cezasıyla karşılaşırsın o sgk cezaları sadece o aracın içinde gerçekten sigortasız bir eleman çalıştırıldığı ispatlanırsa kesilir yani arkadaşınla gezmeye çıktıysan korkmana gerek yok durum sadece bir trafik kuralı ihlali seviyesinde kalır öyle mi?
- 6 ay
Elbette katılıyorum sana,
arkadaşınla birlikteysen ve senin de sözünü ettiğin gibi gezintiye çıkılmışsa, bu durum hiç bir problem teşkil etmez!
Gizli Üye(18-24)6 ayBu zaten olan bir durum...
Şu eksik sorunun kaldırılmaması bile ayrı hata..11 Yorumla- 6 ay
Detay güncellemede... takip 👀
Gizli Üye(18-24)6 ayYeri geliyor başkası kullanıyor
Yardım destek amaçlı olabilir
Ceza olmamalı11 Yorumla- 6 ay
Ticari araç işletmecilerine yönelik bu soru knk
Gizli Üye(36-45)6 ayBunun yerine kamera zorunlu olsun. Daha mantıklı. Kim kullakniyor nereye gidiyor belli olur. Aptap aptal şeyler çıkarıyorlar sonra millete zorluk çıkıyor
20 Yorumla
6 ayTicari araçlar içinse gayet mantıklı. Bu kayıt dışı işçi çalıştırıyor demek değil mi zaten?
11 Yorumla- 6 ay
Kesinlikle 👍🏼
Gizli Üye(36-45)6 ayheryerde prim kasmak için detayı yazmıyorsunuz bir sürü sazan atlıyor. sonra hazineyi doldurdu. ama yapmayıncada ticariler devlet dolandırıyor diye ağlıyorsunuz
15 Yorumla- 6 ay
Knk güncelleme de belirttim detayı
Cevap sahibi6 ayKanki kimse güncellemeye bakmaz okumaz sosyal medyada da aynı resime aynı yazıyı koyarlar ama resim altına ticari yazarlar ve cahil araştırma yapmayan insanlar resme bakarak yorum yapar
- 6 ay
Evet haklısın knk, bir çoğumuz okumaya erinen insanlarız milletçe
Cevap sahibi6 ayMaalesef
- 6 ay
👍🏼👍🏼
Ben kimseye kullandırmam iyi olmuş bu ceza
31 Yorumla- 6 ay
Ama ticari araçlar için geçerli bu uygulama
Ticari olanlar için geçerli
11 Yorumla- 6 ay
Evet kesinlikle 👍🏼
6 ayTadı kaçtı bu işin Muhsin 🤨
11 Yorumla- 6 ay
Ticari araç işletmecileri için bu
6 ayNe demek oluyor bu diyecektim ki ticari araçlar içinmiş
11 Yorumla- 6 ay
Helal olsun şapka çıkarıyorum sana
ilk anlayan sensin brawo 😊👏🏼👏🏼👏🏼
Aracım olsa kimseye vermem ki
20 Yorumla
6 aydaha neler
13 Yorumla- 6 ay
Ticari araç işletmecilerine bu uygulama knk
- 6 ay
o doğru
- 6 ay
👍🏼👍🏼
Bence gayet iyi ceza
11 Yorumla- 6 ay
Ticari amaçla kullanılan araçlara mahsus knk ve evet ceza caydırıcı olur umarım
Arabalar konusunda 494 cevap paylaştı. Doğru olur
12 Yorumla- 6 ay
Ticari araç işletmecilerine uygulanmalıydı çoktan
6 ayBabamızın ya da kardeşimizin arabası da dahil mi?
04 Yorumla- 6 ay
Aracını başkasına kullandırana 198 bin 180 lira ceza kesilecek, milyonlarca araç trafikte dolaşıyor, sgk ve emniyet genel müdürlüğü koordinasyonunda kesilen trafik cezalarının yanında yüz binlerce liralık cezalar yapılan incelemeler sonucunda sonradan geliyor, tüzel kişiliğin sahipliğindeki araçları kullanan sgk'sız kişiler nedeniyle büyük cezalarla karşılaşılabiliyor
- 6 ay
2021 yılından bu yana Sosyal Güvenlik Kurumu ve İl Emniyet Müdürlükleri arasında kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında emniyet ekiplerince yapılan trafik kontrollerinde, ticari aracın tüzel kişiye ait olması halinde, şoförün SGK'lı olup olmadığı sorgulanıyor.
Eğer şoförün SGK'sı yoksa konu Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildiriliyor ve şirkete de kayıt dışı işçi çalıştırdığı için idari para cezası uygulanıyor.
- 6 ay
CEZA TUTANAKLARININ ÖRNEĞİ SGK'YA GÖNDERİLİYOR
İl emniyet müdürlükleri tarafından yapılan trafik denetimleri sonucunda, trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenerek sürücüye yüzüne karşı tebliğ edilen ve kullanım amacı ticari olan araçların plakası, sürücünün T. C. Kimlik Numarası, sürücünün adı ve soyadı, cezanın düzenlendiği yer, cezanın düzenlendiği il, ilçe, cezanın düzenlendiği birim ve cezanın düzenlendiği tarih bilgileri Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderiliyor.
SGK ise bu tutanakları kontrol edip, kayıt dışı çalıştığı tespit edilen sigortalılara ilişkin gerekli iş girişleri gerçekleştirip, ticari araç sahibine de cezai yaptırım uyguluyor.
- 6 ay
ARAÇ SAHİPLERİNE NE KADAR CEZA KESİLİYOR?
Gizli Üye(30-35)6 aySSK aranıyor ticari olarak abartmayın
01 Yorumla- 6 ay
Eğer şoförün SGK'sı yoksa konu Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildiriliyor ve şirkete de kayıt dışı işçi çalıştırdığı için idari para cezası uygulanıyor.
6 ayCezamı olur
11 Yorumla- 6 ay
Bu kanun ticari araçlara knk
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım