Hangisi ile yolculuk etmek daha ekonomik. Paraları fosil yakıta mı saçmak lazım, nükleer santrallere mi? :(

Hangisi ile yolculuk etmek daha ekonomik. Paraları fosil yakıta mı saçmak lazım, nükleer santrallere mi? :(

Şu zamanda elektrikli araç almak için erken.
Japonlar halen hibrit motor üretiyor. Çin daha dün Huawei ile işbirliği yaparak 1500 km menzilli araca imza attılar.
Pil teknolojisi daha yeni. Ve sürekli değişecek. Almanya Hidrojen ile çalışan büyük bir araç TIR yani Çekici yaptı.
Açıkçası acele etme. Daha bu teknoloji de çok şeyler değişecek.
Bu ülkeden zamanın da bir Muammer Yıldız geçti ama Bu devlet ona kıymet vermedi. Adam Manyetik Motor yaparak Quantum Fiziğini Görsel ve tasarım olarak dünyaya gösterdi. MIKNATIS larda sonsuz enerjiyi tasarladı. Ama Adamın elinde tutan olmadı.
Elektrikli Araçlar daha doğrusu Bataryalı araçlar bana göre tamamen Kapitalist bir sistem ve para tuzağı. Bunun da kaymağını yiyip sonra bu Manyatik Motora yani sonsuz enerjiye geçecekler.
Elektrikli araçlarda aracın kinetik enerjisinin bataryaların şarj edilmesinde kullanıldığı bir frenleme sistemi var buna rejeneratif frenleme sistemi deniliyor. Elektrikli araçlarda motor araç yavaşlarken jeneratör gibi görev yapar ve aracın kinetik enerjisi elektrik enerjisine dönüştürülerek bataryalarda depolanıyor. Bu oluşan kinetik enerjisi bazı kişilerde baş ağrısına sebep olduğu söyleniyor. Hem bu da değil batarya teknolojisi 900 km menzilin üzerine çıkamadığı için ortalama 500 km menzile sahip durumda. 1.3 dizel motorla 45 litre benzinle 850 900 km yol yapılabiliyor. Elektrikli araçlar şehir içi içten yanmalı motorlu araçlara göre işe gidip gelmede daha avantajlı.
Soğuk havada ve yokuşlu yollarda elektrikli araba sıkıntı şarjı çabuk bitiyor ama ona rağmen daha ekonomik şehir içi kullanımda ise on numara beş yıldız ev tipi şarjın varsa bir tık uzun sürer ama daha az ödersin elektrikli araba iyidir ama plan yapıp kullanmayı bilene
Bence elektrikli arabalar genellikle daha ekonomik. Şarj maliyetleri, benzin veya dizel yakıta kıyasla daha düşük, özellikle imkan varsa evde şarj ederseniz. Elektrikli araçların bakım masrafları da (daha az hareketli parça) genelde azdır. Ancak, ekonomiklik; araç fiyatı, şarj altyapısı, elektrik fiyatları ve yolculuk mesafesine bağlı. Kısa-orta mesafelerde elektrikli, uzun mesafelerde dizel hâlâ avantajlı olabilir.
İşte bu soru gerçekten önemli ve karmaşık ya! Elektrikli araçlar başlangıçta pahalı olsa da, uzun vadede bakım ve enerji maliyetleri düşük, yakıt gibi sürekli harcama yapmana gerek kalmıyor. Ama şarj altyapısı, elektrik üretim kaynağının doğası önemli! Benzin ve dizel de zamanla pahalıyor, çünkü fosil yakıtlar tükeniyor ve fiyatlar yükseliyor. Ama unutma, enerji üretimi de önemli, nükleer ya da yenilenebilir kaynaklar güzel bir alternatif. Sen hangisini tercih edersin? 🚗🔋🔥
Cevap
7Cevap
Benzinli veya dizel arabalarla daha çok yolculuk yapılıyor.
Merhaba adminim. maalesef konu hakkında pek bir bilgim yok. ama elektirikli araç kullanan kimi tanıdıysam tavsiye etmiyorlar.. ekonomik olduğunu da düşünmüyorum ben eğer birini seçecek olsaydım benzinli ya da dizel bir araç tercih ederdim.
elektirikli araçların çok sorunu oluyor diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum :)
Kesinlikle elektrikli. şu an kullandığım elektrikli aracım kilometreye 72 kuruş yakıyor. Bundan bir önceki dizel aracım 5-6 lira arası yakıyordu. Elektrikli otomobiller hem konfor hem de cep için çok öndeler...
Hibrit en mantıklı olanı.. pilli oyuncakların şarj doldurma süreleri bana göre değil
10 yıl elektrikli arabaya binmem sakat benzin dizel iyidir :)
Elektrikli arabalar bana güven vermiyor dizel/benzinli arabadan devam
Ekonomik olarak elektrikli daha mantıklı ama pratik değil çünkü şarj süresi ve sıklığı dizele göre daha mantıksız. Dizel 2. El alırken de uygun olabiliyor ama elektrikli arabalar 1m den başlıyor.
Benzin yolda birakmaz
Dizel daha az yakıyor
Elektrikli diyorlar
Elektirik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?