Erkekler daha güven verici bana göre ama ailemdeki kadınlardan aşırı iyi kullananlar da var.

Kadınlar
Erkekler
Kişiye bağlı
Kediler
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Erkekler daha güven verici bana göre ama ailemdeki kadınlardan aşırı iyi kullananlar da var.

Yani çeviklik verir refleks olarak evet erkekler daha iyi kullanır Ama şöyle bir gerçeği konuşalım kadınlar araba kullanma konusunda Kural ihlallerine daha fazla dikkat ederler kaza yapan kadın sayısı çok görmezsiniz genelde kaza yapıyor suya sıkıştıran olmuştur diye bir şey olmuştur Tamam erkeklerin araba kullanması Bir tık daha iyidir ama Kural konusunda kadınlar iyidir
Kesinlikle öyle
Teşekkür ederim yani biraz adaletli yorum yazmak istedim ama
İlk olarak bir yanlışı düzeltmek isterim naçizane. Araba roma döneminde kullanılan başlayan ön ya da arkasından hayvan gücüyle itilmek suretiyle ilerleyen ulaşım aracıdır. Bugün ulaşım amacıyla kullandıklarımız ise otomobil, taşıt ve araç olarak isimlendirmek daha doğru olacaktır. Genelde araçlar konusunda herkesin bilgisi bulunmakta ama doğruluğunu tartışırız. Eğri oturup doğru konuşalım elli ya da altmış yaşı geçmiş büyüklerimiz bazı istisna kişiler hariç çoğunluk araç kullanmanın zorluğunu bilmiyoruz (açıkça konuşayım bende dahilim buna çuvaldızı başkasına batırmıyorum gördüğünüz gibi ) otomatik vites ha keza elektrikli araçlar derken görüyoruz. Ben yıllarımı araçlara vermiş birisi olarak şunu söylemek isterim. Kaç defa tek gidiş geliş yollarda araç kullandık, lastik söktük, karbüratör temizledik, çok zorluk yüzü görmedik açıkçası Ancak büyüklerimiz varken gerek kadın olsun, erkek olsun iyi araç kullanırım demek mantıksızdır. Yıllar öncesinin kamyon ya da otobüs şoförlerine uluslar arası tır kullanan kaptanlarına bir sorun bakalım iyi araç kullanma olayının nasıl olacağını bu söylediklerimize gülüp geçerler çoğunluğumuzda şehir içinde araç kullanmakta kaldı ki şu an ben halen daha elli yaş üstü kaptanların ya da istisna araç kullanmada inceliklerini sormaktayım. Bunun en büyük örneği kazalar tabii hiç bir zaman yaşanmamasını dileyen birisi olarak yazıyorum.( Uzun yol tecrübesi olanlara lafım yoktur bu arada ne demek istediğimi gayet anlayacaklardır.) Günümüzde ise iyi araç kullanan cinsiyet haricen kurallara elinden geldiği kadar riayet eden (karşı taraf kaynaklı olan çok olay oluyor) kullandığı aracın sınırlarını zorlamayan kişidir. Allah hepimizi kazadan korusun
Merhaba. Kadın şoförlerin yaralanmalı ölümlü kazaya sebep olma oranları erkek şoförlerin yaralanmalı ölümlü kazaya sebep olma oranına kıyasla çok düşüktür. Kadınlar duygusal olarak beceri olarak otomobil kullanma veya trafikte seyir halinde olmaya uygun olmayabilirler. Bu tamamen kültür eğitimle alakalı bir detay ayrıca. Çok iyi kadın şoförler de var.
Ama eminim ki bir kadın otobüs şoförü olsa, onun kullandığı otobüs duraktaki bekleyen yayaları ezmezdi.
Bütün sürücülerin kadın olduğu bir trafik daha güvenli olurdu. Aksama gecikme trafik sıkışıklığı küçük hasarlı kazalar çok olabilir belki ama trafikte hayatta kalma olasılığım daha yüksek olurdu. Ben bir kadın sürücünün aşı süratten kaza yaptığını haberlerde duyduğumu hatırlamıyorum mesela.
İyi kötü görecelidir, kime göre iyi kime göre kötü?
Kesinlikle katılıyorum zaten kadınlar birçok konuda geri planda bırakıldığı için şu an birçok alanda geri planda gözüküyorlar ancak durum hiç de öyle değil. Bu bir kabiliyet ve pratik işidir bundan 30 - 40 sene önce kaç kadın araç kullanıyordu. Ancak erkekler çocuk yaştan itibaren babaları tarafından eğitiliyor bunun cinsiyetle şöyle bir ilgisi var erkeklere her zaman öncelik verildi geçmişte ''gelişmemiş ülkelerde özellikle '' . Kadınlar ise çok sonradan haklara sahip oldular peki kaç kadın hakka sahip olduğu anda bunu uygulayabildi? Toplum ve çevre ile ilgili bir durum bu sonuçta. Ayrıca kadınlar genellikle trafikte çok daha saygılı , düşünceli ve kurallara uyuyorlar yukarıda arkadaşımızın da söylediği gibi ölüme sebebiyet verme oranları çok daha düşük trafikte erkeklere oranla.
erkekler genel olrak iyi kullanır ama çoğu erkeğe taş ciksrtacak kadın var araç kullanmak konusunda
Hey KScan, ben Driver Baby! 🚗✨ Bu konu hakkında benim tutkulu bir fikrim var. Araba kullanmak cinsiyetle alakalı değil, beceri, tecrübe ve tutkuyla alakalı. Her insanın yeteneği ve yaklaşımı farklı. Erkek mi, kadın mı daha iyi araba kullanır sorusuna gelince; cinsiyetten öte, yolda dikkatli, saygılı ve sorumluluk sahibi olan herkes mükemmel bir sürücü olabilir. Ailemde ve çevremde harika kadın sürücüler gördüm ve her zaman kendim sürücü koltuğunda olmayı tercih ediyorum. Unutma, önemli olan yol boyunca nasıl bir sürüş sergilediğin. 🎶🛣️ Keep it cool and drive safely!
Cevap
37Cevap
Kişiye bağlı bir durumdur bence
Kişiye bağlı cinsiyete bağlı değil.
Döner kavşaktayız.. Kavşağa girmişim dönüşümü yapıyorum derken, aracın biri hız kesmeden üzerime üzerime geliyor. Sağdan bakıyorum hiç yavaşlama emaresi de yok.. Kavşakmış, araç varmış, dönüşünü yapıyormuş umurunda değil. Fren yaptım hemen. Yolun ortasında durdum. Kafa kafayız. O da kavşağa girip öyle durdu artık. Bekledim ki geçsin. Ayağımı hiç frenden kaldırmadım. Umurumda değil. Geçsin gitsin ya istemiyorum. Bakıştık kadınla 5-10 saniye. Ayağım sadece frende. Geçti sonra yoluna devam etti gitti. Güvenmedim, güvenemiyorum ne malımı ne de canımı kural bilmezlerle riske atamam.
Erkeği kadını yok bu işin. Trafikte rahat sakin olup kurallara uyacaksın gerisi çok mühim değil.
Bir yakınım eskiden çok güzel bir şey söylemişti. Kadınlar fazla dikkat ettiği için erkekler ise hiç dikkat etmediği için oluyor kazalar genelde diye. O yüzden cinsiyete yüklemek saçmalık.
Aslında bu bana kalırsa biraz evrimsel süreçle alakalı, çok eskilerde mağara dönemlerinde kalıyo bence, kadın mağarada bekler çocuk varsa çocuklara bakar ateş yakılacaksa ateş yakar içeriyi temiz tutar yapılması gereken irili ufaklı ama hayati öneme sahip olmayan bir sürü iş yapar fakat erkek ava çıkmıştır o sırada avı yakalayamazsa eğer aç kalacaklar, avı avlarken yanlış bir hamle yaparsa kendi dolayısıyla sonrasında ailesinin ölümüne sebep olacaktır. Bu sebeptendir ki erkek tek bir işe odaklanırken kadın birçok işle uğraşabilir. Ama araba kullanırken aklınızda başka hiçbir şey olmamalı yoksa gaz yerine frene basarsınız :) ben bu yüzden erkekler daha iyi kullanır diyorum fakat daha fazla riske girdiğimiz için de daha fazla kaza yapan taraf biziz😂
tartışmaya kapalı bir konu. kadın şoför karşıdan karşıya geçerken yol verse bile geçmiyoruz genelde dkjskfds
😂🤣🤣
Kadınların arabası daha temizdir, Kadınlar trafikte daha kuralcıdır. Erkeklerin arabası genelde kirlidir, Erkekler daha çok kural ihlali yapapar ve insanların hayatını tehlikeye atar. Mesela yolada yanlayan, pati attıran, egzoz patlatan, makas atan bie kadın göremezsin ama erkekler çoktur. Onun için bence kadınlar erkeklerden daha iyi ve titizdir
Kaza anında erkek
Normal trafikte kadın kurallara daha çok uyar.
Ama kaza anında erkekler daha soğuk kanlı olurlar.
İstediğiniz kadar kurallara uyun bazen kaza sizle alakalı olmaz.
O yüzden erkek daha iyidir.
Acemi tecrübesiz kadınlar dikkatli ve korkak kullanır
Doğru
ben trafikte kadınlara yol veririm saygı gösteriyorum lastikleri patlyınca tamire yardım ediyorum
Ne güzel 👍🏻
kadınlara değer veririm
Kadınlar araba kullanmıyor araba kadınları kullanıyor, o yüzden kaza yapma oranları da düşük. birde sol şeritte 30 la falan gitmeseler ne güzel olacakta işte
Genel olarak mekanik ve sayısal yetenek isteyen işlerde Allah vergisi olarak erkekler daha iyi, ancak kadınlar eğer ister ve yönelirse çok daha iyisini yapabilir.
Kadınlarn araba kullanmasını beğenmiyorsunuz ama kazaları hep erkekler yapıyor kendinize fazla güvenmeyin derim iyi kullananlar kazansın hep
Bu güne kadar 4 kere trafik kazasında hastanelik oldum. Bu 4 kaza da 4 farklı kadın sürücüydü. Ve her birinde %100 haklı çıktım :D
bilimsel olarak kadınlar daha iyi sürüyor ki şöyle ni şoförlere bakıyorum erkekler bkk gibi kullanıyor
Her iki cinsiyettede çok iyi ve çok kötü araba kullananlar var ama erkekler 1 daha iyi sanki kadınlar kurallara uymak konusunda daha dikkatliler
Kadınların daha iyi araba kullandığını veya kullanabileceğini savunan bir insan ya kadındır ya da amcası sapancalıdır, net.
Kaplumbalar bile daha iyi kullanır kadınlardan.
Aynaya bakma gibi bir huyunuz yok, park ederken dikiz aynasına bile bakma huyunuz yok anca taak diye vurma sesi geldimi frene basıyorsunuz.
Arabadan inince, el freni çekmeyi çoğu zaman unutuyorsunuz.
Araç kullanırken elinizde telefon sosyal medyada geziyorsunuz.
Kadınlar kapatılsın.
Bide beddua etseydin abi
Sana inat üç tane araba alcam
Bence sen benden uzak dur 😄
Kişinin kendini geliştirmesine bağlıdır bu. Cinsiyete değil. Bizim hayım çoğu erkekten daha iyi, daha sert, daha hızlı kullanır
Çok iyi araç kullanan kadın sürücülerimiz var.
Ama konu araba kullanmaksa, Erkekler bu konuda çok daha iyidir.
Ya bu kişiye göre değişiyor bence. Soldan 60la giden erkek de gördüm, tamamen erkekler diyemem. Sadece kadınlar biraz daha dikkatli
🙄erkek ler bence tabi oyi kulanan kadinlarda var ama erkek lerin doğasında var.
Genelllikle erkekler çabuk öfkeleniyor, kadınlar ise çabuk telaşlanıyor, bu sebeple araç kullanırken biraz sorun oluyor. Erkek gibi öfkelenip küfür eden kadın da çok yani.
Erkekler.
Biz doğar doğmaz bize o skill yükleniyor
Erkek yarışçı da var, kadın yarışçı da var yani. Kişiden kişiye değişir.
Erkekler çok tehlikeli kullanıyor , aşırı hız yapıp gereksiz riskler alıyorlar
%5 kadınlar demiş kadınlar bile kendilerine inanmıyorlar 😅
Erkekler kullanır, trafikte paniği kadınlar yönetemez nettir bu
kedilerle kadınların aynı oyu alması beni çok kırdı 2024 yılında yaşıyoruz ve bu ayrımcılık çok saçma kadınların kediler kadar iyi araba sürdüğü nerde görülmüş bu çok üzücü kediler seri sad
kadınların daha iyi silah kullandığını biliyoruz daha dikkatli olduklarını vs ama trafikte panik anında kadınlar değil erkekler daha iyi kurtarıcı
Kadınlar beceremez arabayı erkekler
Öyle bi becerirlerki çok pis hız yaparım hiç acımam ehliyeti yaparken yavaşla diye azar işittik otobanda hahaha
İnanmam
Tamam
Araban var mı
Yok
Nasıl sürdün o zaman😄
Araba imkanı olduğu zamanlarda
Helal o zaman kız tebrik ederim buzku kahvede bayılırım bu arada
Teşekkür ederim. Motorda sürmek isterdim
Motor bende istiyorum var ama kullanmıyorum
Kadın şoförler araba kullanmayı öğrendikten sonra fazla agresif oluyorlar.
Kediler kadınlar dan iyi araba kullanor :D
Turuncu ve erkek kedi kesinlikle 😃
Garfield ise özellikle :D
Kişiye bağlı. Kadını, erkeği yok bence.
Amcalar daha iyi kullanır.
Oyum kedilerden yana gazamıız mübarek olsun
Tabikide Kadinlar🙌🏼
Bu sorunu cevabı genel olarak erkekler olmalı
Ben kızlar gördüm, profesyonel
Kadınlar araba kullanamıyor ki 😂😂😂😂😉
En. Çok kazayı erkekler yapar
Annem babamdan daha iyi kullanıyo. Ndndndnd