Genel olarak erkekler bu konuda daha yetenekli. Fakat bazen erkekler kadar iyi kullanan kadınlara ve kadınlar gibi zorlanarak kullanan erkeklere de rastlıyorum
Erkekler çoğunlukla tabii ki de trafikte çoğu kadın kullanmayı bilmiyor beni manyak ediyorlar diyorum önümdeki kesin kadın.. ahah bilmişim diyorum... ama bence ben evett ben daha iyi kullanıyorum diyorum babam direksiyon eğitmeni aynı zamanda ben küçükken 6-7 yaşımdan beri arabalara düşkündüm uzaktan kumandalı oyuncaklarım vardı severdim barbie bebeklerle de oynardım ama daha çok arabalı oyunla dikkatimi çok çekerdi 9 yaşımda yan koltuktan direksiyon hakimiyeti dersi aldım tam 1 sene sonra 10 yaşımda direksiyon başına geçtim benim boyum yaşıtlarıma göre çok uzundu.. Hatta annem boyumun uzunluğundan şikayetçi olduğu için doktora bile götürdü ahahhahauwn neyse yani 10 yaşımdan beri araba kullanıyorum 10-12 yaşlarımda hep babam yanımdayken kullandım 13 yaşımdan sonra istediğim gibi tek başıma turlayabiliyordum ama tabii ki de bunları öğrenme aşamasında ya da tek kullandığım zamanlarda trafikte kullanmadım bir üniversitenin içinde çok kullandım 18 im biter bitmez ehliyete yazılıp ehliyetimi aldım şu an 19 umun bitmesine az kaldı harika kullanırım erkeklere taş çıkartırım kusura bakmasın ama babamdan 100 kat daha iyi kullanıyorum :)
Merhaba, genellikle şöyle bir mantalite var ortada; kadınlar araba kullanmayı beceremiyor diye isyan eder erkekler ama iş ikinci el araba almaya gelince kadın sürücüden almayı tercih ederler.. Şimdi siz söyleyin hangisi daha iyi sürücü.. ;) Keyifli günler..
Cinsiyetçilik falan demeyin ama gerçekten erkek beyni araba kullanmaya daha uygun. Tek noktaya uzun süre odaklanabilme, erkeklerde, daha yüzeysel ama çoklu işlemlerde kadınlar daha başarılı. İlk çağlardan beridir bu sebeple erkekler avcılık kadınlar toplayıcılık yaparlardı. Tabi bu bilinçli yapılan bir şey değil, tamamen içgüdüsel. Küçük bir kız çocuğu önünde bebekle araba varken arabayı seçmez. İstisnalarla ilgilenmiyorum. Keza erkeklerden iyi araba kullanan kadınlar da var sonuçta. Ha kazalar, erkek ağırlıklı nedendir? Daha çok kurallara uymayı tercih etmeme ile alakalı. Tabi erkek sürücülerin sayısının kadın sürücülerden fazla olması da istatistikleri etkiliyor.
Çoğu insan iyi araba kullanmayı bilmiyor. Yenilerde bir benceye rastladım. Okulunu okumadan reklamcılık sektöründe kariyer yapabilir miyim? Bu bencede mesela trafik ışıklarında beklerken ayağın debriyajda tutulması söylenmiş. Ayağı debriyajda kırmızı ışıkta beklerken tutmam debriyaj balatalarının ömrünü kısaltıyor. Her sene debriyaj balatası değiştirmekten yorulmam diyorlarsa ayaklarını hiç çekmesinler ordan. Bir de manuel vites de vites değiştirirken debriyaj ile gaza aynı anda basan arabayı tekleten o kadar insan var ki sinir bozuyor. Bence çoğu kişi arabasını düzgün kullanmıyor.
Teknik bakımdan bakarsak kadınlar kurallara uymaya çalışıyor, erkekler izin vermiyor sonra kadınlar erkekler böyleyse (istisna yik tüm kadınlar da feminist lik var ama kullanan kullanmayan arasında fark car) bizde böyle yaoarız deyip saçma sapan araba kullanıyorlar kısaca taknik açıdan kimse iyi araba kullanmayı bilmiyor ama bu durumu görmezden gelirsek erkekler diyeceğim mesela babama park yardımcı olmak için tarif ederken arabanın arkasında duruyorum annemde yanında duruyorum buradanda siz anlayın.
Bence kadınlar daha dikkatli kullanıyor. Erkekler bu konuda biraz dikkatsiz diye düşünüyorum. Erkeklerde aynı şekilde kadınların kötü araç kullandıklarını düşünüyorlar ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum şahsen. Kadınlar hız konusunda bence daha iyiler. Daha sakin kullanıyorlar erkeklere göre.
Bu konuyu pek cinsiyetleştirmek istemiyorum nasıl yemeği iyi yapan erkek ya da kadın varsa bu konu da iyi sürücü olan erkekler ve kadınlarda var. bu tamamen istek merak tutku meselesi yani bir kadın bir erkekten motor bilgisinde daha iyi olabilir ya da bilinçli arabanın parçalarına hakim olan arabadan anlayan modifiyeci kadın da olabilir. Bu tamamen kabiliyet ve beceriden kaynaklı bir durum.
Kavşakta sağa sola bakmadan çıkan bayanların olduğu bu ülkede bunu sormak ne kadar doğru bilinmez. 3 kaza atlattım bu kazalarda baş rol bayanlar olmuştu.
Emniyet şeridini kapatıp Acil arabası gelince yola dalan mı dersin. Sol şeritten sollanır ama bunlar yol hızın 1/3 ü hızda solda gidenleri mi dersin.
neler neçe elbette güzel kullanan kadınlar var onlara sözüm yok ama genelleme kötü.
Bence kadınlar daha dikkatli kullanıyor. Erkekler bu konuda biraz dikkatsiz diye düşünüyorum. Erkeklerde aynı şekilde kadınların kötü araç kullandıklarını düşünüyorlar ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum şahsen. Kadınlar hız konusunda bence daha iyiler. Daha sakin kullanıyorlar erkeklere göre diye düşünüyorum ben.
Bence kadınlar daha dikkatli kullanıyor. Erkekler bu konuda biraz dikkatsiz diye düşünüyorum. Erkeklerde aynı şekilde kadınların kötü araç kullandıklarını düşünüyorlar ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum şahsen. Kadınlar hız konusunda bence daha iyiler. Daha sakin kullanıyorlar erkeklere göre diye düşünüyorum.
Bence kadınlar daha dikkatli kullanıyor. Erkekler bu konuda biraz dikkatsiz diye düşünüyorum. Erkeklerde aynı şekilde kadınların kötü araç kullandıklarını düşünüyorlar ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum şahsen. Kadınlar hız konusunda bence daha iyiler. Daha sakin kullanıyorlar erkeklere göre diye düşünüyorum.
Bence kadınlar daha dikkatli kullanıyor. Erkekler bu konuda biraz dikkatsiz diye düşünüyorum. Erkeklerde aynı şekilde kadınların kötü araç kullandıklarını düşünüyorlar ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum şahsen. Kadınlar hız konusunda bence daha iyiler. Daha sakin kullanıyorlar erkeklere göre.
Bu isin kadini erkegi olmaz bence ama farzetki erkekler daha iyi kullaniyor bunun sebebi bariz degilmi daha irandi galiba kadinlara araba kullanma yasagi bi kac yil once flnmi ne kalkti bize gelince okadar cok ayrimcilik varki erkekler araba kullanmayi babalarindan sagdan soldan daha erken ogreniyorlar kadinlar ise kendi cabalariyla ayrica erkekden daha iyi araba kullananida gordum
Bu konuda bir şey diyemem :) - Fakat debriyaj ve vites ayarını çok hızlı yapıyorum. Yarış arabalarına defalarca binip sürmüşlüğüm var. İyi bir sürücü profesyonel olandır. Profesyonel sürücüde dikkatli olandır. <3 :)
En İyi Cevap