- Tesla'nın satışları Ocak-Kasım aylarında 10.600 adet,
- TOGG satışları ise 13.070 adet
Merak ediyorum. Paranız olsa TOGG'a güvenip alır mıydınız? Ben yedek parçalardan vs. kolay bulunmaz diye korkup almam sanırım

Merak ediyorum. Paranız olsa TOGG'a güvenip alır mıydınız? Ben yedek parçalardan vs. kolay bulunmaz diye korkup almam sanırım

Yedek parça takıntım nedeniyle alamam. 10 yıl geçsin o zaman belki alırım. Neden on yıl sonra? İşitme engelliyim ve engelli ehliyetim var. Elektrikli araçlardaki KW sınırlaması hakkında herhangi bir bilgim yok. Bu yüzden yasanın güncellenmesini bekliyorum. Şu anlık bana en rahat Yuki Amy, Kral Bello tarzı minik elektrikliler uyar gibime geliyor.
TOGG ve İHA - SİHALAR . Bunları ne muhalif olmak için gözümde küçültürüm ne de yeterli görüp öve öve göklere çıkarırım.21. yüzyıldayız. Bağımsızlığımızın 100. yılını kutladık. Bilgi ve teknoloji çağındayız. Bunları olağan üstü gibi değil olağan şeyler görmemiz lazım. Her türlü algı , manipülasyon ve spekülasyonlara aldırmadan hep en iyisini ve en güzelini istemek ve beklemek ve de bunun için ülke olarak çalışıp başarmak ilerlemenin ve gelişmenin temel kanunudur diyebilirim.
Otomobil sektöründeyim. Yedek parçasından ziyade elektrikli arabalarda en büyük problem yazılım hataları. Hangi araba olursa olsun ilk serilerde illaki bir kronik sorunu çıkar. Sistemin oturması ve yeni serilerde hataların düzeltilmesini beklemek iyidir. 2-3 yıllık süreçde oluşan duruma ve hizmet geri dönüşüne bakmak lazım. Şu an için kesinlikle ben almam.
Bu haberin kaynağı önemli. Kaynak sunmamışsın. Ayrıca haberlerde falan da hiç denk gelmedim. Öyle bişey olsa şimdi herkes konuşurdu. Diyelim ki öyle bir şey var hiç inandırıcı değil ama Tesla ve togg arasında fiyat farkı var zaten. Bundan dolayı togg daha çok satar. Ayrıca togg en az 10 sene sonra alınmalı servisi arızaları iyice tespit edilmeli.
Cevap
53Cevap
Hayır güvenmiyorum..
mesele güvenmek degil mesele eger sahip cıkmassak bizim olana sonra bi baskasının malına muhtac oluruz gün gelır israil gibi amerika gibi avrupa gibi rusa gibi cin gibi büyük devletlerin ambargosuyla karsılasırsın bozulsun bizim otomobilimiz ilerde düzeltırız daha iyisini yaparız
dün bindim klima açıldı kapayana kadar 2 kişi cebelleştik 2 saat. Yazılımı bile oturmamış bir aracı almak akıl karı değil. ben 1 tane kaza testi videosu da görmedim niye gidip alayım ki. ?
bak teslada video var toggda neden yok
Togg güzel araba ama ülkemiz de çok fazla abartıldi yok milli gururumuz falan diyerek ne alaka gururla sanki bir ilke imza attık da yabancılar yıllardır araba üretiyor bu araba da yabancılar dan destek alınarak yapıldı tamamen Türkler yapamaz aslında yapar ama istedikten sonra
Ben güvenirim güvenmesine de estetik olarak tesla ve togg hoş durmuyor bana göre. Ford'un suv'leri daha güzel özellikle explorer serisi.
Param olursa yani togg tercihim olmaz.
1 yılda 100.000 araç üretim hedefi vardı sanki togg'un ayrıca.
Ama yine de ülkemize gelecek 20 yılda güzel bir kazanım getirecektir
Merhaba
gerçekten sıfır araç almış olsaydım talebimi karşılıyorsa eğer TOOG alırdım
Bir şeyi çok merak ediyorum, haberlerde çıkmıştı, bazı kişiler şahin aracını satıp togg alacaklardı acaba onlara ne oldu alabildiler mi yoksa evdeki hesap çarşıya uymadı mı acaba, o togg fiyatına çok daha iyi elektrikli araçlar var...
Önden poşetle hava yolladılar
Alırdım yedek parçası da teknolojikkk bir ürün olduğu için pek sorun değil. Parçayı sorun edecek çok parçası yok çünkü. Ayrıca fiyat farkı her ne kadar param olsa da cazip. Yurdum insanı kazansın birazda.
Güveniyorum tabiki neden güvenmeyeyim gurur duyuyorum ülkemizde böyle şeyler oldukça. Allah ülkemize çok daha güzel günler görmeyi nasip etsin inşallah.
Togla Tesla arasında neredeyse 2 katı fiyat farkı var yoksa fiyatlar benzer olsa Tesla daha çok satılır. He bu arada Togg cidden çok şekil çok karizmatik duruyor ama iç donanım olarak ne derece yeterli bilemiyorum. Zamanla daha iyi anlaşılır.
Param olsa özellikle Togg alırım.
Herşeyini geçtim bu işe baş koyan babayiğitlere destek olayım bana yeter.
Tesla kullandım daha önce, elektrik araçların dezavantajları hala çok olduğu için beğenmedim.
Param var ama yine de Togg almayacağım önce tesla gibi 3-5 sene piyasa raporu gelmesini beklemek lazım
Hayır. Ondansa gider başka bir elektirkli model alırım
Pek inandırıcı gelmedi, sebebi satışı pazarı olan bi aracın sarı sitede yeri olur. Tesla var ama ben togu göremedim
Bende bir suv kullanıcısıyım yedek parça problemi yaşamıyorum, toggda aşırı parça sıkıntısı var o yüzden tercih etmem
Kimisi çocuğuna süt alamıyor kimisi Teslaya mı Togg'a mı geçsem diye düşünüyor. Yeni Türkiye'ye bak be...
Togg'un net bi 10-15 yılı geçmesi lazım. Ondan sonra popülaritesi daha da artar. Tesla 20 yıl uğraştı bu seviyeye gelebilmek için.
Kendi anayurdunda tabi ki geçecek, bunda şaşırılacak ne var ki?🤷🏻♂️ Çok gereksiz bir kıyaslama...
Hiç iyi yorumlar duymadım ama ilk çıkan araba ancak bu kadar olurdu umarım daha iyi yerlere gelir togg
yedek parça sorununu göz önünde bulundurduğun zaman belki almazdım Ama zaman içinde bunun da çözüleceğini düşünüyorum
Tesla bataryası 2 yıla kadar uçar gider 3 yıl sonra mecburen değiştirecekler bi 1.5 milyon da onun için verecekler o zaman.
10 yıl garantşsi var.
@ᎠüᏃᎶüᏁᎪᎠᎪm hayırlısı. 👍🏻 bi bakmışın pilin ithalini yasaklamışlar 😂😂
Ben BYD yi daha çok beğendim valla..
Elektrikli otomobil günümüz şartları ile pek iyi değil benzinli ya da dizel daha iyi bence çünkü şarj istasyonları yaygın değil
Çünkü Tesla pahalı 😃 Togg güzel ama henüz güvenmem için bir neden yok ortada kendini kanıtlasın önce
Üzgünüm yerli malı yurdun malı ama o kadar param olsa gider tesla alırım 🥹
Dunya nin gozune sokmuşlar araba severler incelemiis ulkemizde kii muhalifler bile òve òve bitiremio iken olsa da alsak paramiz
Bence rakamlar doğru değil Ben bir kaç tane Tesla gördüm ama Togg göremedim İstanbul'da.
togg'a yedek parçası nedeniyle güvenemiyorum.
Tasarim olarak tesladan iyi donanim olarak tesla iyi
Ahhahaha Tesla yeni geldi pazara o kadar indirime rağmen zorla geçti teslayi
Alman varken TOGG almakta ne bileyim... biraz zaman geçmesi lazım özellikle yedek parçada
Aynen Fenerbahçe de yıldız da Galatasarayi geçti olabilir gdgf
TOGG çok güzel araba duruşu özellikleri felan çok güzel gerçekten ama param olsa Tesla alırdım ya ben hızı seviyorum ve daha dayanıklı Tesla, şarjı daha uzun gidiyor
Gemlik se uretulen arabanin yedek parca sorunu mu olacak?
He aklıma gelmişken sokakta gördüğümüz arabaların kaçı yerli hangisi tam olarak kendi arabalarını üretiyor dışardan parça almadan? Haberin varmış gibi konuşuyorsun ya pil fabrikası kuruldu ondan da haberin var mı veya yeni yapılan bir çokyan sanayii fabrika açıldı haberin var mı. Bursa fakı coşkun öz fabrikasını bıraksalar adamlar tek başına otomobil yapar şu bursa da yapılmayacak bir şey yok
bencr cehaletini ve zekanı sen sorgula hiçbir şirket tamamen yerli ve milli üretim diye cb tarafından övülüyor? kaldı ki Türkiye nin ilk arabası diye milleti kandırıyor ya da kandırmaya çalışıyor? bu ülkede sa ki hiç yerli otomobil üretilmemiş gibi!
senin gibilerde bu masallara körü körüne cehaletinden inanıyor işte yazık! 😉
Cahil cahil konuşma Ankara ve bursa da yerli lityum batarya fabrikası kuruluyor dışarıdan alımın önüne geçmek için ya işin içinde olan benim gel gör diyen benim internetten okuduğunla laf anlatmaya çalışan sensin he bu arada çorum a da 2024 de batarya fabrikası kurulabilir proje arasında var
Toyota'nın çıkaracağı hidrojenli arabayı bekliyorum. b
Daha deneyimlemedim ama trafikte karşımıza çıkıyor baya
Alınır neden olmasın yedek parçası bizde zaten ithal gelmiyor ki
Sen alman arabalarının tamamının Almanya'da üretildiğini mi sanıyorsun? Almanya Türkiye'den veya başka ülkelerden ithal ediyor
peki sen hiç alman cb sinin çıkıp parçalarının başka ülkelerden ithal edildiği halde halkı göz göre göre yerli ve milli masalı anlattığını gördün mü duydun mu?
Aracın üretilmesi yanlış değil sunuşu ve milletin kandırılması yanlış!
kaldı ki yeni üretilen herşeyin eksikleri hataları vardır bunlar zamanla tespit edilerek giderilir örneğin toggta ki vites sorunu soğukta vites devre dışı kalıyor ataç ısınana kadar da devreye girmiyor
Tamamen yerli olduğunu kim söylüyor? Dünyadaki hiçbir araç yerli değildir araç ilk üretim tabiki sıkıntılar çıkabilir bunlar zamanla düzelebilir şeyler birçok araçta kronik sorun var ki adamlar yıllardır bu sektörde biz yeniyiz yapsınlar birşeyler üretsinler belki gelişir paramız ülkemizde kalır kolay bir iş değil seri üretim araba yapmak Almanya ekonomisinin bu denli güçlü olması otomativ sektörü
Biri nerede üretildiği bile belli olmayan seçim malzemesi, diğeri tüm dünyada satılan bir araba.
Param olsa bunlara para vermek yerine yatırım yaparım
Arabanın yerli olan tek parçası hava yastığı :D o zaman neden güvenmeyelim? Türk malı değil sonuçta
Akepeli sayısı ve zengin çok
Ahahahaha kaynak neresi reco mu
Daha cok erken guvenmek icin
Gerek yokk vollvomm var
Teslim 4.5 milyon tolga 1.5 haliyle geçer
Bedava verseler almam
hayır güvenmiyorum param olsa almam
Alırdım ki zaten niyetim var
Tesla ne kadar togg ne kadar 😂
Çok istiyordum ama alamadık ya.
Elektrikli araç kullanmam. Güven veremedi bana.
Maalesef güvenmiyorum şimdilik.
Akü değişim fiyatı verilmiyor nedense
Kim alio bunu merak ettim😄
Yeni olduğu icin guvenmiyorum
yani bedava verseler binerim :D
Togg ne aw
Yaw he he togg
10 sene sonra alırım belki bu haliyle almam
Hayır..
Güvenmem Tesla tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?