Güzel; ama çok pahalı. En sevdiğim özelliği, yarı otonom sürüş özelliği teknolojisinin rakiplerine göre çok ileride olması. Bazı kazalar yaşanabilir; ama sürüşe olan tembelliği çok da uzatmamak gerek. Diğer sürücülerin yerinde olsaydım; gözlerim yorulmuşsa ve en yakın petrol istasyonu 5 km uzaktaysa, otonom sürüşü kısa mesafede devreye alırdım. Maksimum 10 km ile sınırlardım, öyle 100 km gidemezdim.
Bu bir tesadüf değil... Bu sitede onlarca kez yazdım. Yıllar önce planlandı. Elon Musk'ın Türkiye'ye gelip, Erdoğan'ı ziyaret ettiği gün imzalar atıldı. TOGG ile dirsek temasındalar. Tesla, TOGG için yüksek teknoloji verdi. Bu nedenle TOGG kalitesi, Mercedes ve BMW den yüksek. Karşılığında Türkiye pazarını TOGG ile paylaşacaklar. Üst segmentten Tesla, alt segmentten TOGG piyasaya hakim olacak. Hedefleri, Alman markaları dahil diğer elektrikli araç üreticilerini aradan çıkarmak. Hatta şarj istasyonları bile buna uygun kuruluyor.
Tesla kalitesine gelince... Birkaç üye hoşuma gitmedi demiş.. Araç hakkında hiç bilgileri olmadığını ve muhtemelen "gördüm" diyenlerin de görmediğini düşünüyorum. Zira Tesla elektrikli araç piyasasında kalite açısından rakipsiz liderdir. Sadece aracın kasa ve teknoloji kalitesi değil, aksesuar ve online bağlantı sistemleri de oldukça ileri seviyededir. Sürücüsüz mod kullanım özelliği olanlar şu an ABD de taksi olarak kullanılmaktadır. Yakın zamanda yine TOGG ile ortaklaşa SpaceX uyduları aracılığı ile Türkiye'de de bu özellik hizmete girecek. Bu yüzden TOGG lansmanı otomobil olarak değil "akıllı cihaz" olarak yapılmaktadır. Modeline göre oldukça geniş ve büyük bir kasaya sahiptir. ABD ve İngiltere elektrikli otomobil piyasasında liderdir.
Beyin bu kadar uzaklaşır ancak kafatadan, togg lidermiş hahahahah ulan Audi yarım saatte şarj olan elektrikli araç üretmiş, gelmiş togg diyor, senin Nissan'ın bin km menzilli elektrikli aracını da bilmiyorsun hani kendi kendini şarj ediyor, togg lider evet beynine varya 😀
@OpınHaymır Dünyadan haberin yok, TV de gördüğün 2 reklam ile bana bilgi satmaya çalışma.. Audi yarım saatte şarj oluyor derken belli ki TOGG teknik verilerini hiç incelememişsin.. Nissan ın altındaki akü sayısına bir bak istersen..
@TeslaDaVinci Biz kadınlar görselliği önemsiyoruz genelde. Estetik bir araç değil. Dümdüz, bir kaç kez baktım gerçekten Tesla mı bu diye… Çizgileri çok düz…
En İyi Cevap